air_wolf Postat Iulie 7, 2008 Partajează Postat Iulie 7, 2008 Sa stii ca planetarele la puntile full-floating se rup mai repede decat la cele semi-floating. Poti sa intrebi pe cei care fac offroad extrem. Iar cu aer conditionat e mai greu sa gasesti, mai ales la pretul de 5000euro. am citat de la vinzari. intrebarea mea este: de ce se rup mai repde? The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 7, 2008 Partajează Postat Iulie 7, 2008 Re: FF vs SF Pentru ca sunt mai subtiri putin decat cele de la Semi-floating. La Semi-floating sunt mai groase in dreptul butucului, unde vine rulmentul tocmai ca sa nu se rupa si sa cada roata. Mie mi-a spus cineva care a vazut planetare rupte la FF pe la concursuri in Danemarca si Norvegia. Are LJ70 de vreo 10 ani si stie cam totul despre modelul acesta. La modelul camioneta sunt putin mai groase, din pacate in Toyota EPC nu dau si diametrul planetarelor sa vad exact. Uite si un articol de pe net: Regular Land Cruiser axle housings are similar to a Ford 9" and differential carriers are similar in construction to a Chevy 12bolt. The front and rear differential housings are both offset to the right in all models except some '58-62's which were centred. They have an 9.5" ring gear. The axle shafts are 33mm in diameter (the same as a some Dana 60's) 1960-67 shafts had 10 coarse splines while 68 and later shafts have 30 fine splines. In 1968, the front axle CV joints changed from ball joints to Birfield. Full Floating Axles have smaller shafts because the entire weight of the truck is bourne by the wheel bearings and the shaft itself is not loaded in flexure. Light Duty axle housings are the same as those used in Toyota Pickup trucks. They feature a smaller housing constructed similarly to the heavy duty Land Cruiser. The ring gear is only 8" but the axle shafts are the same size and have the same number of splines as the regular Land Cruiser. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 8, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2008 Re: FF vs SF VEHICLE LOCATION AXLE AXLE RING GEAR DIAM SPLINE DIAMETER PRE-68 LC FR/RR 1.31" 10 9.5" 68-89 LC FR/RR 1.31" 30 9.5" 90- LC RR 1.31" 30 9.5" 90- LC FR 1.31" 30 8" 79-85 Pickup FR/RR 1.31" 30 8" 86- Pickup RR 1.31" 30 8" 86- Pickup FR 1.31" 27 7.5" mie mi se par destul de groase... oricum, acolo unde se rupe un FF cred ca se rupe si un SF. sper sa avem ocazia sa testam cit de curind :grin: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 Re: FF vs SF Bai baieti..eu am semifloating la cea mare si ce pot eu sa va zic este ca eu nu am rupt nici o planetara in 6 ani. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Iulie 8, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2008 Re: FF vs SF pai ma gindesc si eu ca pentru a le rupe (FF ori SF) chiar trebuie sa dai cu masina... oricum, o sa vedem diferenta cind o s-o pun si eu pe 34"-35" si vedem daca se rupe sau nu. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 8, 2008 Partajează Postat Iulie 8, 2008 Re: FF vs SF Eu ti-am spus ca cele Semi-floating sunt foarte solide si nu se rup asa usor. La Toyota cel putin. Mai repede se rupe planetara fata, dar si acolo doar daca ai blocant si o fortezi. Ideal ar fi sa pun pe un 70 punti de HDJ80 care chiar nu ai nicio grija si tin pana la 40-42-uri. Puntile standard de LJ70-KZJ70 tin cu 35-uri foarte bine. Eventual trebuie puse planetare fata Heavy-Duty, in rest nu sunt probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Iulie 25, 2008 Partajează Postat Iulie 25, 2008 Re: FF vs SF VEHICLE LOCATION AXLE AXLE RING GEAR DIAM SPLINE DIAMETER PRE-68 LC FR/RR 1.31" 10 9.5" 68-89 LC FR/RR 1.31" 30 9.5" 90- LC RR 1.31" 30 9.5" 90- LC FR 1.31" 30 8" 79-85 Pickup FR/RR 1.31" 30 8" 86- Pickup RR 1.31" 30 8" 86- Pickup FR 1.31" 27 7.5" mie mi se par destul de groase... oricum, acolo unde se rupe un FF cred ca se rupe si un SF. sper sa avem ocazia sa testam cit de curind :grin: Ce vad eu in tabelul asta: toate au aceiasi grosime - 1.31". Si atunci cum ramane cu alea mai groase si alea mai subtiri?! Planetarele complet incarcate (SF) sunt putin mai groase doar in dreptul rulmentului! Nu pe toata lungimea lor! Apropo de rulment; este cilindric, nu are camasa inferioara si ruleaza direct pe planetara. Fapt care implica la un moment dat, schimbarea planetarei, datorita uzurii acelei suprafete, pe care ruleaza rulmentul. Sistemul SF nu are butuci de roata!!! Rolul butucilor il preiau planetarele! Ce rezulta de aici? Planetara preia TOATE eforturile axei, in toate planele! Cu alte cuvinte: suprasolicitare. Avantajul sistemului este greutatea putin mai redusa, prin lipsa anumitor repere, rolul lor, fiind preluat de axa planetara. Sa nu mai vorbim de asigurarea laterala, care se face in interiorul diferentialului, cu un zegher (C-clip)... rulmentul, fiind cilindric, nu asigura stabilitatea laterala... Planetarele complet descarcate (FF) nu preiau decat eforturi de torsiune, celelalte eforturi, fiind preluate de axa, prin butucul rotii! Butuc care face si asigurarea laterala, ca la carte, cu rulmentii conici, saibe, piulite cu asigurare si contrapiulite. Asa ca... unde cedeaza una, cedeaza si cealalta... numai ca... la sistemul complet incarcat, daca a plesnit planetara, ti-a plecat roata cu tot cu tambur... deci... adio frana! Personal, prefer sistemul complet descarcat (limba romana are termeni pentru toate reperele mecanice); asta e motivul pentru care schimb axa spate 14bsf cu 14bff. :h5 :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 25, 2008 Partajează Postat Iulie 25, 2008 Re: FF vs SF Ca sa continui controversa as adauga ca exista kituri de conversie SF -> FF dar nu si invers. Si asta sugereaza ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Iulie 26, 2008 Partajează Postat Iulie 26, 2008 Re: FF vs SF Despre asta e vorba, cand cedeaza planetarele complet incarcate: [youtube:36i9bs9v] [/youtube:36i9bs9v] :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 26, 2008 Partajează Postat Iulie 26, 2008 Re: FF vs SF La LJ70 planetara nu are siguranta la intrarea in grup. Ea este pur si simplu presata pe rulment si are o siguranta. Si chiar daca se rupe in interiorul puntii, roata sta mai departe la locul ei. Intr-adevar sunt si variante de punti SF cum spui tu, dar eu vorbeam strict de LJ70. Iata si poza ca sa va dati seama. Nu are cum sa cada roata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: FF vs SF La LJ70 planetara nu are siguranta la intrarea in grup. Ea este pur si simplu presata pe rulment si are o siguranta Pai are siguranta sau nu ? Intradevar, nu cade roata daca se rupe planetara. La mine s-a rupt "camasa" rulmentului si roata a iesit cu tot cu butuc si cu planetara. Daca se rupe doar planetara, se tine in suruburile butuc-punte - 4-6.... suruburi. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: FF vs SF ... La mine s-a rupt "camasa" rulmentului si roata a iesit cu tot cu butuc si cu planetara. Daca se rupe doar planetara, se tine in suruburile butuc-punte - 4-6.... suruburi. Daca e planetara complet incarcata (SF), nu ai butuc!!! Planetara preia rolul butucului; capatul exterior al planetarei, are o flansa cu prezoanele pentru prinderea rotii. Pe acele prezoane, se pune intai tamburul de frana (sau discul - unde este cazul), dupa care se pune roata. Asta e motivul pentru care se numesc "complet incarcate", pentru ca preiau toate piesele in miscare si toate eforturile, pe care, in mod normal, le prelua butucul rotii. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: FF vs SF La LJ70 planetara nu are siguranta la intrarea in grup. Ea este pur si simplu presata pe rulment si are o siguranta. Si chiar daca se rupe in interiorul puntii, roata sta mai departe la locul ei. Intr-adevar sunt si variante de punti SF cum spui tu, dar eu vorbeam strict de LJ70. Iata si poza ca sa va dati seama. Nu are cum sa cada roata! Ce inteleg eu, din schema pe care ai postat-o: planetara se introduce in taler, unde este montat simeringul exterior; in spatele talerului se monteaza rulmentul, cu saiba de retinere si zegherul de siguranta. Tot ansamblul se introduce in trompa axei, unde e montat simeringul interior si o-ringul de etansare, dupa care, se asigura cu suruburile de prindere ale talerului, pe trompa. Sistemul e asemanator cu cel utilizat la Daciile pick-up, cu transmisie spate. Intr-adevar, acest sistem prezinta o siguranta mai mare, in cazul ruperii planetarei, comparativ cu sistemul cu asigurare in diferential (c-clip). :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: FF vs SF Intr-adevar, este exact cum ai spus. Si rulmentul este si presat pe planetara. Nu are cum sa cada roata daca se rupe planetara la acest tip. Nu am auzit la nimeni sa se rupa de unde este rulmentul pentru ca este foarte foarte groasa acolo. In cazul Toyota acest tip de punte este la fel de bun ca un FF. Am citit asta si pe toate forumurile straine. Exista si la Toyota modelul cu asigurare in diferential insa la alte modele mai vechi. Acel diferential este cu doi sateliti doar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MagnuM Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: FF vs SF Asa e. Are doar 2 pinioane satelite. pentru a putea avea acces la zegher - c-clip. Daca si la GM, erau montate ca la Toyota, nu mai luam axa FF; o pastram pe cea SF. :ce :3 :ce "Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: FF vs SF Exact asta ziceau si pe forumuri: "Sa nu pleci prin tara cu o masina cu SF decat daca este Toyota!" :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate