Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cum se foloseste si cand butonul R/D lock?

coltalb

Postări Recomandate

Re: cum se foloseste si cand butonul R/D lock?

Cand situatia din teren (niciodata pe asfalt uscat, sau in general asfalt) o impune, si anume cand crezi ca doar cu reductor nu ai trece peste obstacolul intalnit. De obicei se cupleaza inainte de obstacol sa nu ai surprize, daca nu faci acest lucru poti bloca spatele si dupa ce ai ramas fara tractiune la una dintre rotile spate pentru a te ajuta sa iesi din incurcatura.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

butonul are doua pozitii, cuplat si decuplat?

am apasat pe buton cu ambreiajul calcat si am auzit un harait si m-am speriat , am mai apasat o data si nu sa mai auzit nimic

Editat de coltalb
Link spre comentariu

Da, in pozitia normala este decuplat, cand apesi pe el cupleaza, cand mai apesi inca o data decupleaza.

Cuplat sau decuplat indica si in bord, beculetul portocaliu dintre rotile spate (cele doua led uri verzi).

Imag020.jpg.8cdad5876b6da3a005091ae5c49c8a1d.jpg

Editat de Flow
Link spre comentariu

" R/D lock" suna a rear differential lock adică blocaj diferențial spate. Ai grija cind cuplezi sau decuplezi sa nu fie sub sarcina, dacă ai dubii opreste sau măcar calcă ambreiajul.

Nu știu cum e la Mitsi, suna a acționare electrică, dar poate ar fi bine sa verifici daca cuplează complet si mai ales daca decupleaza complet. Chestiile astea care sint folosite foarte rar (posibil niciodată!) uneori se mai gripeaza...

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Se poate cupla si pe asfalt, sau pe suprafete cu aderenta sporita fara nici o problema in conditiile in care ai nevoie sa tractezi ceva foarte greu si nu ai putere sa pleci de pe loc. Ideea cu dif blocat este ca ambele roti spate vor avea aceeasi viteza de rotatie, asta inseamna ca intr-un viraj cand roata de pe exterior trebuie sa faca mai multe ture, nu face datorita dif blocat si transmite aceasta sarcina in dif, de aici posibilitatea sa produci o dauna :(.

Dif spate, sau fata sau etc, se blocheaza atunci cand vrei ca puterea sa fie distribuita uniform pe ambele sau pe toate rotile.

• Like 1
Link spre comentariu

Iti creste puterea daca blocezi R/D pe asfalt? Aberant :))

Daca tractezi cu R/D garantat rupi ceva!

Pe asfalt no diff lock. Doar daca ai gume mici sau power mult si vrei donuts :P

200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu

2wd...in regim de functionare normal,on road si offroad daca situatia permite;

4wd...in situatii de drum lunecos nerecomandat on road (eventual pe zapada), la super select este permis schimbarea din mers cu viteze de pana la 80 kmh daca ai cuplaje automate;

4wd hight cu dif. central blocat in situatii ''normale'' de offroad,fara risc de blocaj in namol sau urcari grele pe teren alunecos;

4wd low...in momente in care ai nevoie de cuplu maxim,urcari grele,namol adanc...etc

Rear dif. se foloseste atunci cand esti in cacao sau cand simti ca intri acolo...efectiv rotile spate se invart ambele chiar daca una e in aer...recomandat a se folosi pana iesi din belea dupa care se decupleaza...recomandat in tandem cu 4wdL .

Daca am omis ceva asteptam completari..:)

Editat de gnok
Link spre comentariu

Cupleaza doar ca poti rupe ceva prin grup!

Stiam ca blocantul cupleaza doar cand este in Low....nu cred ca se cupleaza daca il apesi din mers sau in High!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Cupleaza fara nici o problema daca il cuplezi din mers.

Poate dim mers cupleaza dar cred ca 100% doar in Low. Eu am incercat sa il cuplez in High si nu a cuplat....adica martorul din bord clipea mereu! Asta la Y61 !

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare