selariu Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! Da, exact! Proprietarul anterior nu a schimbat nimic, și cum ai zis BURDUFELE sparte+noroi+ceva vaselină= DAUNĂ Iar la capul de planetară s-a „spart„ cotărița aia sau cum s-o chema, ruptura producându-se după ce am schimbat planetara, deci iar deduc... că avea pe lângă neglijență și uzură „morală” Nu știu dacă nu a contribuit și motorul ăsta ce e pe ea, dizelu de 1.6 (eu când am fost să văd Niva, anterior cumpărării, după ce am ajuns acasă am uitat și ce marcă e...atât de multe știam în 2010) Așadar mare atenție cu privire la modificări, consultați-vă în primul rând contul bancar sau banii din casă dar și agenda!!! :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 (editat) Re: Mi-am luat o rusoaica!!! ...pe original erau At-urile de niva 185/75/16, am trecut pe resapate "simex" 195/80/15(mai grele ca total roata cu 9kg decat pe original). in 4 ani de zile am rupt o singura data planetara(si de fapt era tirantul dintre capete - cost 25lei)si am rupt-o din cauza piesei dintre volan si scaun:grin:, pt ca am fortat o urcare constient fiind, ca daca insist ,cel mai destept cedeaza:ha: . Singura treaba a fost ca dupa ce am pus simexurile , ma cam incurcau aripile pe alocuri:wink:, si a mai fost nevoie de un flex, in rest fac treaba buna ...niva e o masina care nu cedeaza asa usor, in schimb trebuie sa ii stii limitele. Important in offroad e: "sa ajungi la destinatie"(cum spunea acum vreo 4 ani cineva pe forum cu ceva experienta), indiferent ca in zone dificile alegi alta varianta ocolitoare, si nu cu masina distrusa, insistand sa mergi intotdeauna pe urma unui motor de 4 litri(ca nu se poate), ori alegi o varianta mai putin dusa la limita, ori pui troliul la bataie ... asta a fost prima schimbare ce am facut-o la niva dupa ruptura de planetara, am achizitionat troliul.Nu-i rusinos sa pui troliul la o urcare dificila sau cand esti impotmolit intr-o mocirla(1. castigi timp decat sa tot o forjezi ca sa iesi de acolo, 2. nu omori masina). IMPORTANT E CRED EU SA AJUNGI LA DESTINATIE, SI SA TE POTI DA SI DATA VIITOARE. De asta unii de pe aici sunt asa nemultumiti de costurile acestei masini, ca nu au RESPECT fata de utilaj, si "dau" in ea cam cum dau rromii cu biciul, in martoaga aia flamanda de o luna, si pusa sa traga o caruta plina de lemne de vreo 3 tone, si sfarsesc prin a o omora prin infometare si bataie. Toate bune Editat Martie 2, 2014 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! au cum ai spus-o nea Dane..!!! Așa e, bine pui problema, niște cauciucuri bunicele + un troliu și supraviețuiești foarte bine și era să uit: +piatră de flex+ ochelari pentru manipulant + strat anticoroziv pe treaba făcută adineaori și gata!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! De curiozitate , UAZ469 are aceeasi mecanica ? Mi-as lua ceva rusesc insa parca UAZ-ul e mai salbatic, mai rusesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! UAZ 469 ?!?!?!?! Waaawwww ....asta da masina nene. N-am sa uit niciodata cum mergeau timpitii de ucrainieini beti prastie cu ele prin mlastinile de la Babadag. Structural este total diferita de Niva, sasiu independent, punti rigide fata/spate, demultiplicare zdravana si daca ai norocul sa dai de una "militara" ai si punti portal cu demultiplicare suplimentara. Este o masina cu ADN rusesc 100%, adica simpla si eficienta, nimic in plus, nimic in minus. Sa nu uitam de suspensii, arcuri lamelare rigide, chiar foarte rigide ....garantat ai sa scapi rapid de pietrele de la rinichi. Motor simplu si eficient, benzinar, cu carburatorul cit o caciula de cazac, cam betivan dar fiabil, deloc pretentios, un agregat de incredere. Sa nu uitam mentenanta, simpla si la preturi decente. Un mecanic de Aro si IMS se descurca excelent cu o astfel de masina iar mecanici de Aro inca se mai gasesc ... mai batrini, dar inca sunt. Parerea mea, daca ai ocazia sa cumperi o astfel de masina in stare tehnica buna nu sta pe ginduri, nu ai sa regreti deloc ....daca o vrei doarpentru teren, bineinteles. Daca esti obisnuit cu AC, ABC, geamuri electrice, scaune din piele etc., renunta, ai sa regreti. La plusuri as mentiona incalzirea pe timp de iarna, excelenta. Marele "minus" al acestei masini in varianta second-hand, ca si in cazul Nivei dealtfel, ar fi faptul ca, fiind ieftina in exploatare si usor de intretinut, este forjata la maxim, de intretinere nu prea are parte, despre lubrifinati de calitate nici gind, iar cind sunt scoase la vinzare sunt deja niste epave ce necesita ulterior investitii destul de mari. Ca sa-ti faci o idee, arunca un ochi pe site-ul http://www.cars.bg Poti gasi la bulgari masini de genul asta la preturi acceptabile. Cred ca este o solutie buna. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! De curiozitate , UAZ469 are aceeasi mecanica ? Mi-as lua ceva rusesc insa parca UAZ-ul e mai salbatic, mai rusesc. De curiozitate nu ai pus intrebarea asta pe sectiunea aferenta? Sa iti raspund si eu nu mai e cazul, a raspuns deja colegul mai sus cu toate datele aferente :) Si sa ii intaresc spusele,inafara de tara de provenienta si faptul ca au rotile pe R16 nimic nu e comun,nici macar ala care le fabrica,una ziind UAZ iar cealalta VAZ. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marculescu Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! Da multumesc. Mie imi plac mult UAZ-urile.Sunt unele cu motor de 2000 benzinar, raport de compresie doar 7,5 , adica inghite aproape orice de la spirt in sus...:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pirvu Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! Hai cu off-ul ....si asa a mai facut omul 3 postari...suckers! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Mi-am luat o rusoaica!!! Hai cu off-ul ....si asa a mai facut omul 3 postari...suckers! :ha: :g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 (editat) Re: Mi-am luat o rusoaica!!! :ha: :g inca una haideti ca puteti :) apoi poate intra omul la sectiunea vanzari aferenta :):):) rai sunteti :P Editat Martie 5, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate