Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Faruri masini cu volan dreapta vs cele pentru masini cu volan stanga

atar

Postări Recomandate

Am inceput sa-mi caut un set de faruri, intrucat ale mele au avut geamurile schimbate cu unele din plexic. Niste porcarii.

Azi am fost sa le iau din dezmembrari, noroc ca am vazut masina de pe care fusesera demontate, care avea volanul pe dreapta, desi mi-au fost prezentate ca provenind de pe una cu volan pe stanga. Eu stiu ca focalizeaza altfel cele pentru volan stanga fata de cele cu volan pe dreapta.

Intrebarile sunt:

1. Poate fi corectata focalizarea farurilor?

2. Cum pot deosebi care faruri sunt pentru circulatie pe dreapta fata de cele pentru circulatie pe stanga, ca sa nu mai poata incerca vre-un vanzator sa-mi vanda "mere in loc de pere"?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Faruri masini cu volan dreapta vs cele pentru masini cu volan stanga

Uitate pe faruri, normal ar trebui sa aiba pe ele o stanta sau o inscriptie cu RHD (cele cu volan pe dreapta) si LHD (celelalte).

Farurile de Anglia (volan dreapta) bat asa _ /_ / iar farurile celalalte invers adica bat asa _\ _ \.

O solutie romaneasca ar fi sa lasi farul stang mai jos si pe cel drept sa-l ridici putin mai sus. Chestia asta s-ar putea face din saibele de reglaj sau din suruburi. Dezavantajul ar fi ca lumina rezultata va fi usor dispersata.

Alta varianta ar fi sa le schimbi geamurile.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pe multe repere OE, care diferă și sunt incompatibile (faruri, oglinzi, comenzi ușă șofer etc) am văzut că scrie LHD (left hand drive) sau RHD (right hand drive). Acum nu știu dacă la WJ scrie, dar ar trebui dat jos un far (sau luat unul de la dezmembrări) și examinată cu multă atenție carcasa aia din plastic mare și negru. E doar o idee.

Toate cele bune!:h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Ce complicata e discutia asta! Stante, inscriptii, etc... :banana

Dar de ce nu se uita nimeni cum LUMINEAZA farurile in cauza???

Iata:

019c442d.jpg.f060c3e3ca2fcbbbedf8e15e7e3f0566.jpg

7166ddbe.jpg.bd0da06170f809abaa6d1b5b64f96fd0.jpg

Concluzia: oricat ai lasa de jos farurile RHD tot prost e. Fie nu vezi nimic, fie orbesti pe cel din fata.

Link spre comentariu

Pai si daca ai date jos farurile ...cum s-ar zice, le ai adlabam ...cum vezi cum lumineaza? Pe baza de felinar? Lumineaza-ne... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu prea inteleg intrebarea... Cum le aprinzi cand sunt date jos? Le cuplezi la baterie cu 2 sarme. Sarmele pot fi scurte, nu conteaza, doar sa ai putina libertate de miscare. Indrepti farul spre o suprafata invecinata (nu conteaza daca e foarte aproape) si se vede perfect geometria luminii farului.

Am facut de multe ori asta cu farurile de E30. Se pot demonta aproape complet si curata. Proiectorul din ele este foarte destept construit, are posibilitatea de a se potea roti putin stanga-dreapta, astfel ca farul se poate face LHD/RHD. Desigur ca dupa curatare nu mai tineam minte niciodata pozitia corecta si aprinzandu-le putin cu o baterie si 2 sarme ma lamuream imediat cum trebuie asamblate, inainte de a le monta pe masina.

La fel se poate testa orice far.

Editat de shark
Link spre comentariu

Ce complicata e discutia asta! Stante, inscriptii, etc... :banana

Dar de ce nu se uita nimeni cum LUMINEAZA farurile in cauza???

Cred ca ori nu ai citit primul post, ori nu m-am exprimat eu cum trebuie.

Ce sa vad cum lumineaza daca ele nu sunt montate pe masina?

Eu vreau sa stiu inainte sa dau banii, nu sa aflu dupa ce le montez, "si vad cum lumineaza", ca am luat teapa.

Link spre comentariu

Farurile simple, tipul clasic, reglaj pe suruburi {rotunde, patrate, dreptunghiulare) - reflexiea luminii data de oglinda - parerea mea no problem - pentru reglare numai aparatul de reglare a farurilor.

Daca farurile sunt 3 in 1, cu lupa pentru reflexia luminii, nu cred ca se pot adapta.

Atentie la prinderi.:h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Le cumperi noi de la magazin sau te duci personal la dezmembrari sa vezi masina in cauza (asa cum ai si procedat de fapt). Daca exista vreo inscriptie ceva, uita-te intai la farurile tale sa vezi daca scrie RHD, apoi vei stii ce si unde sa cauti.. Ala de la dezmembrari este un JEGOS cu litere mari :uameni

Link spre comentariu

Ar fi bine, dar am gasit unele la Clujm altele la Baia Mare, inca unele la Craiova.

Nu le pot vedea decat cand ajung aici.

Asta e intrebarea. Cum le deosebesc?

Pe ale mele nu am gasit nici o inscriptie RHD sau LHD

Link spre comentariu

Atunci nu prea cred ca poti, decat babeste cum a spus si colegul mai sus. Conectate la baterie, ochii odihniti, perete drept in fata.. etc :grin: Mai cauta si/sau cere ajutorul colegilor de forum... sa mearga la dezmembrari si neaparat sa fie farurile montate!!

LE: Domnu', la Pajero scrie RHD sau LHD pe faruri, oglinzi etc Esti sigur ca la Jeep nu scrie? :grin:

Editat de doctoru'
Link spre comentariu

Ar fi bine, dar am gasit unele la Clujm altele la Baia Mare, inca unele la Craiova.

Nu le pot vedea decat cand ajung aici.

Asta e intrebarea. Cum le deosebesc?

Pe ale mele nu am gasit nici o inscriptie RHD sau LHD

Nu se poate sa nu gasesti, in fiecare dintre orasele astea, cate un coleg binevoitor care sa poata arunca un ochi.

Daca ai fi avut un caz in Bucuresti, eu m-as fi dus sa incerc identificarea cu placere.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

...Cum pot deosebi care faruri sunt pentru circulatie pe dreapta fata de cele pentru circulatie pe stanga, ca sa nu mai poata incerca vre-un vanzator sa-mi vanda "mere in loc de pere"?

uite aici, derulează la postul care are imagini atașate

cred că e destul de sugestiv pentru a identifica farurile

;)

• Like 1
Link spre comentariu

Am inceput sa-mi caut un set de faruri, intrucat ale mele au avut geamurile schimbate cu unele din plexic. Niste porcarii.

Azi am fost sa le iau din dezmembrari, noroc ca am vazut masina de pe care fusesera demontate, care avea volanul pe dreapta, desi mi-au fost prezentate ca provenind de pe una cu volan pe stanga. Eu stiu ca focalizeaza altfel cele pentru volan stanga fata de cele cu volan pe dreapta.

Intrebarile sunt:

1. Poate fi corectata focalizarea farurilor?

2. Cum pot deosebi care faruri sunt pentru circulatie pe dreapta fata de cele pentru circulatie pe stanga, ca sa nu mai poata incerca vre-un vanzator sa-mi vanda "mere in loc de pere"?

Referitor la modul in care un far creeaza fascicolul asimetric pt LHD/RHD, doua lucruri sunt importante: oglinda de reflexie a farului si dispersorul! La modul general putem vorbi de trei situatii distincte:

-oglinda de reflexie simetrica, dispersor cu striatii asimetrice, usor de deosebit la o examinare vizuala a dispersorului (vezi postul lui dacuburebista);

-oglinda de reflexie asimetrica, dispersor clar (cazul masinii tale);

-oglinda asimetrica, dispersor asimetric.

Referitor la intrebarile tale:

1. Forma fascicolului luminos poate fi schimbata cu usurinta numai in cazul primului exemplu, prin schimbarea dispersorului RHD cu unul LHD;

2. Cred ca in afara de marcajul LHD/RHD, codurile farurilor ar trebui sa fie diferite, altminteri aplici metoda descrisa de shark! Daca gasesti ceva prin zona mea pot merge cu placere sa arunc o privire! Succes! :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ia vezi aici-si ai rezolvat problema,oricum ar fi

http://www.amazon.co.uk/Eurolites-Headlamp-Adaptors-Driving-Europe/dp/B001P5SPJW

Costa nimic..

Se lipesc pe faruri,intr-un anumit punct(ai instructiuni) si lefac sa bata invers..Am mers cu un Audi asa,si nu era nici o diferenta fata de una normala,cu volan pe stanga.

Editat de SUPERDRAGOS
0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare