Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat pentru remedierea ventilatorului

bogdanm

Postări Recomandate

Rog daca se poate sa ma sfatuiti, unde as gasi de cumparat (cred ca rezistenta pentru ventilator), si pe unde trebuie sa umblu sa o inlocuiesc, ca, as vrea sa repar singur masina.

Suzuki Vitara, 1.6, carburator , benzina, fara AC.

Este vorba de ventilator care in timp au cedat pozitiile 1, 2, 3 si am ramas doar cu patru.

A cedat si ultima pozitie (m-am speriat am crezut ca ia masina foc, asa miros a venit in momentul respectiv in masina de a trebuit sa deschid geamurile ca ma usturau si ochii).

La putin timp am realizat ca s-a defectat ventilatorul si nu mai invarte deloc, am verificat siguranta, si se arsese si ea

Multumesc frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat pentru remedierea ventilatorului

Salut,

Accesul la ventilator se face prin torpedou. Comanda vitezei motorului se face prin comutatorul din bord folosind niste rezistente de valori fixe (si de putere).

Schema electrica este disponibila in manualul de service (daca ai nevoie de el da-mi un PM).

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Multumesc.

Bine macar ca accesul este prin torpedou si nu trebuie demontat bordul.

Manual am , multumesc.

Dar in cazul acesta pare dificil nu ma bag, credeam ca scap cu inlocuirea unei piese.

Din ceea ce am mai citit , nu as rezolva problema daca as inlocui rezistenta care se pare ca este pe corpul ventilatorului ?

Acum daca am aflat ca la ventilator ajung prin torpedou, ca are pe corpul lui piesa care s-a ars (asa am citit undeva), ma gandesc daca e bine sa o caut sa o dau jos si dupa aceea sa o caut la magazine, si sa o montez la loc.

Daca este mai sofisticat trebuie sa ma duc la un service.

O seara buna.

Link spre comentariu

Bogdane,

Nu iti fie frica! E simplu! Piesa poti sa o gasesti, cred, ca cel mai usor din dezmembrari. Dar, trebuie sa vezi daca motorul nu este blocat (cum spunea si jantorero). Eu zic sa il dai jos (poti folosi masina o saptamana si fara el) si, cu rabdare, sa desfaci ventilatorul si sa cureti ce e de curatat pe acolo. Intre timp, poti merge cu motorul la cineva cre stie un pic de electrica/electronica sa ti-l verifice sau poti si tu daca-l alimentezi direct la 12v (bateria masinii) sa vezi daca e blocat sau ars.

Daca gasesti aici pe forum (stiu sigur ca este un fir de discutie), sau in manual valorile rezistentelor (si puterea lor) pot fi comandate de pe siturile de profil sau cumparate direct de la un magazin de electronice. Vezi si tme.eu.

Succes,

Sorin

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

motorul nu are cum sa fie blocat daca merge pe treapta 4 unde este fara rezistenta la full power. trebuie inlocuit blocul de rezistente sau reparat dupa caz.daca a iesit fum e nasol, incearca sa scoti mufa ventilatorului si da-i direct alimentare inainte sa te apuci sa desfaci bordul. vezi cum se comporta.

Editat de Laurentiu L
you can go faster .. but i can go everywhere
Link spre comentariu

Am ajuns la service.

Nu ma descurcam singur.

Era motorul ars. Am inlocuit si motor si rezistnta.

Multumiri. Acum ca am vazut pare usor, dar nu am indraznit de unul singur.

Link spre comentariu

motorul nu are cum sa fie blocat daca merge pe treapta 4 unde este fara rezistenta la full power. trebuie inlocuit blocul de rezistente sau reparat dupa caz.daca a iesit fum e nasol, incearca sa scoti mufa ventilatorului si da-i direct alimentare inainte sa te apuci sa desfaci bordul. vezi cum se comporta.

Da, asa ma gandeam si eu initial, dar, intrebarea e de ce sa se arda rezistentele de pe primele trepte daca totul ar fi fost ok. Din aceasta cauza am presupus ca motorul este blocat, blocat intermintent sau trebuie curatat din cauza ca o fi adunat ceva mizerii pe acolo, sau periile de colector pe terminate...

:h5

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

Am ajuns la service.

Nu ma descurcam singur.

Era motorul ars. Am inlocuit si motor si rezistnta.

Multumiri. Acum ca am vazut pare usor, dar nu am indraznit de unul singur.

Lasa, ca pentru urmatoarea lucrare, mai prinzi curaj!

Ma bucur ca ai rezolvat!

Sorin

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

Da, asa ma gandeam si eu initial, dar, intrebarea e de ce sa se arda rezistentele de pe primele trepte daca totul ar fi fost ok. Din aceasta cauza am presupus ca motorul este blocat, blocat intermintent sau trebuie curatat din cauza ca o fi adunat ceva mizarii pe acolo, sau periile de colector pe terminate...

:h5

Salut, nu e musai sa fie o problema cu motorul ca sa arda rezistentele, la mine de ex mi s-a ars cea de pe treapta 1, aia a fost folosita cel mai mult, si merge asa din noiembrie, deh mi-a fost lene sa scot blocul si oricum mai am 3 trepte :))), in rest merge fara probleme in celelalte trepte, aici intradevar a fost altceva, bine ca s-a rezolvat, si functioneaza.

you can go faster .. but i can go everywhere
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare