Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diverse despre patrulele de politie

shark

Postări Recomandate

Pe mine ma scarbesc toate aceste campanii la comanda. Beneficiul pentru participantii la trafic este absolut ZERO. Se urmareste doar strangerea de fonduri la buget.

De ce nu poate oare politia sa-si exercite atributiile tot timpul? Numai asa ar avea un rezultat.

Am mers de nenumarate ori in spatele cate unei masini de politie care pur si simplu ignora orice neregula. Am stat in spatele ei la semafor vazand neputincios cum ne depasesc taxiuri (pentru depasirea coloanei la semafor se suspenda permisul!) am asistat amandoi la masini care intorceau pe linie continua (ba chiar la un moment dat am fost atat de nervos ca am si claxonat pe politist gesticuland "bai, tu nu il vezi pe ala" iar politistul s-a uitat mirat la mine neintelegand ce vreau), si multe, multe alte prostii. La un moment dat, in timpul unui meci de fotbal local mai important, un dobitoc cu o Vectra a blocat complet o strada parcand in mijloc. Nu am putut iesi de pe strada asa ca m-am dus la cel mai apropiat politist care dirija o intersectie. Era cu masina. I-am spus patania si a zis ca nu are ce sa faca, nu poate parasi intersectia. L-am intrebat daca are radio la masina si daca stie sa-l foloseasca (iar ma enervasem) si mi-a spus senin ca nu are pe cine anunta, sa sun la 112. Asa ca am dat cu spatele cam 500m sa pot iesi de acolo (strada era asa de stramta ca nu puteam intoarce).

Oare notiunea de patrulare nu mai exista? Sa mergi pur si simplu pe strada si sa sanctionezi nereguli? Cred ca dupa o saptamana de patrulari din astea prin oras traficul s-ar schimba complet!!! Lumea ar deveni mult mai civilizata. Azi asa, maine asa, si apoi, in cativa ani, comportamentul civilizat ar deveni obisnuinta.

Dar nuuuu... Cine sa se gandeasca la asta?

Practic in ultimii ani nu vad decat "campanii" de adunat permise la trecerile de pietoni, "campanii" de limitare a vitezei cu organele ascunse in tufe in zonele cheie, "campanii" de panda la linia continua pusa aiurea desi ai vizibiltiate, "simulari" cu coloane oficiale false pentru ridicarea permisului ca nu ai oprit imediat, etc. Politia practic a devenit inca un motor de bagat mana in buzunarul nostru. Atat! Conducem, deci suntem vinovati!!

Preventie? Vax! Siguranta circulatiei? Protectia cetateanului? Hahahahaha... In ce film?

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Razie anti xenoane

In timp ce organul ma amenda pe mine, sambata, fix peste drum, la maxim 50-100 m de noi, erau doua bagaboante care erau la produs, si doua masini oprite in fata lor. Una se pare ca tocmai prestase pe loc un oral. Era culmea ridicolului. Mda, poate ca Rutiera nu are treaba cu Moravurile...

La intoarcere, luni, tot intr-un sat de pe traseu, o masina de militie face o intoarcere pe linie continua, fix in fata mea. Fara sa fie in misiune, fara semnale luminoase in functiune, fara... nimic... doar cu tupeu.

Cand am auzit cat este amenda (255 lei in 48 de ore, sau 510 lei dupa) i-am zis militianului ca daca stiam, nu opream la semnalul lui. A facut ala o fata! Mi-a zis ca imi lua permisul. Eu: Dom'le, nu opream! Va bateti joc de noi cu astea! El s-a scuzat apoi ca nu are ce face, ca ei trebuie sa faca ceva sa opreasca "carnagiul" de pe sosele, ca au fost peste 4000 de accidente cu victime anul trecut, campanie, etc. In puii mei, daca tot ei dau permise la toti tampitii si analfabetii, cum sa nu fie accidente in trafic?!?!?! Bine ca m-a amendat pe mine care rulam cu 81 km/h intr-un sat cu 3 case! Parca vad in statisticile pe 2014 ca din cauza asta au scazut accidentele cu 50%!!!

Link spre comentariu

Re: Diverse despre patrulele de politie

Intrucat vad ca exista mereu tendinta de a "patina" in afara subiectului pe diverse topicuri, ca sa nu mai fiu acuzat ca cenzurez si sterg postarile off-topic, anihiland dorinta unor useri de a-si exprima parerile si a "refula" in mediul virtual, am mutat aceste doua postari off-topic la sectiunea "Discutii diverse".

Puteti continua aici parerile legate de aceasta tema.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Cred ca era mai bine sa ramana postarile astea pe topicul initial. Eu personal nu am ce sa "refulez in mediul virtual". Dar daca asta s-a inteles, ma voi abtine pe viitor sa-mi mai dau cu parerea, atunci cand consider ca nu este la unison cu "parerea generala". In rest, va doresc tuturor prosperitate maxima, ca veti avea nevoie, deoarece statul este atent la buzunarul vostru. :wink: E bine macar, ca unii sunteti convinsi ca statul va jefuieste pentru binele vostru si al urmasilor vostri, macar nu va frustrati deloc atunci cand va baga mana adanc in buzunare. :grin:

Eu personal consider ca este mai bine sa fie inteles fenomenul corect, pentru a se putea produce o schimbare. Altfel, se mentine confuzia si lucrurile merg "inainte".

Daca unii credeti ca raziile astea sunt bune, este foarte bine, credeti in continuare la fel. Statisticile vor demonstra contrariul, dar nu mai conteaza asta, daca este prezentata eficient, iluzia oferita de autoritati poate tine de cald unor constiinte.

Doar ca atata vreme cat sistemul nu ofera cetateanului, in mod real, posibilitatea de a respecta niste legi, care si ele ar trebui sa fie clare, coerente, si de bun simt, dar il asteapta apoi la cotitura sa-l arda pentru ca nu respecta niste legi pe care nici macar sistemul insusi nu le respecta, asta se cheama JAF.

Fara suparare... :wink:

LE: Cam totul in viata noastra poate fi sintetizat prin sintagma "pilula rosie vs. pilula albastra" (vezi Matrix). Din pacate, omul nou se indoapa la greu cu pilule albastre...

Editat de Optimus
  • Like 1
Link spre comentariu

Poate ca nu e rau ca a fost creat un topic nou despre acest subiect, chiar daca cele 2 postari puteau ramane foarte bine pe topicul cu xenoanele, macar asta inseamna ca avem moderatori activi care isi fac treaba. Acum iata ca avem un topic in care sa spunem de bune si de rele despre organele de control.

ca sa continui ideea inceputa mai sus, organizarea globala a politiei e de tot cacatul. Ei ca oameni sunt altceva, trebuie separati de notiunea generala de "politie". Eu cel putin, de fiecare data cand am fost surprins cu abateri minore (odata s-a facut galben cand treceam pe sub semafor, alta data am virat stanga pe banda continua ca vazusem loc de parcare si la 5m in fata linia era intrerupta din cauza unei intersectii, etc) s-a intamplat in campanii d-astea celebre. Insa de fiecare data m-am puratat frumos, am explicat ca a fost doar o scapare din partea mea (actele sunt mereu in regula, masina la fel, port centrura, etc) iar politistii s-au comportat ca atare si am benficiat de clementa.

Sigur ca printre ei sunt si marlani, dar concluzia e ca problema nu e intotdeauna la oameni ci mai ales la sistem.

Mi-as dori sa vad o preocupare reala de imbunatatire a traficului si nu doar gana dupa bani.

Cand am circulat intr-o vreme prin Germania, ajunsesem in Hamburg si la un moment dat nu stiam pe unde sa o iau, GPS-ul credea ca sunt pe o anumita strada si ma sfatuia sa virez stanga iar eu nu aveam nici o intersectie. Am tras pe dreapta intr-o mica parcare si am inceput sa butonez. Dupa nici 30 sec a oprit in spatele meu o masina de politie care patrula si a coborat o politista. A vazut ca butonam GPS-ul si mi-a zis in engleza ca nu am voie sa opesc acolo, e o statie de taxiuri si trebuie sa plec imediat. I-am arat care e problema, a luat GPS-u, a scroolat pe acolo apoi mi-a explicat ca eu de fapt ma aflu pe o strada parelela si mi-a spus pe unde sa o iau. Apoi a stat in picioare in spatele masinii mele pana am plecat. Asta numesc eu siguranta rutiera si civilizatie, in general.

Oare cand vom vedea asta si la noi?

Iar ca sa ma intorc la problema xenoanelor, am un amic cu un BMW seria 5 care a schimbat farurile normale (cu sticla) cu unele mai noi, tot de seria 5 dar de face-lift, cu lupa si xenon. Spalatoare de faruri nu are iar sistemul de self-leveling nu a putut fi programat (am incercat) ca nu sunt senzorii pe masina. Am stat amandoi si am reglat farurile alea pana la perfectiune. Chiar m-am urcat in masin mea (in parcare la BauMax, acolo am facut reglajele) si am condus in contra-sens cu el sa vad daca ma deranjeaza si totul era aboslut ok. Char si masina arata absolut stock, doar ca pare mai noua...

Asadar amicul meu are xenoane after-market neomologate, merita sa i se suspende talonul, da?

Dar amaratul ala cu break-ul care nu are nici dupa ce bea apa, si care are ars totul pe dreapta (nici o lumina, nici macar pozitie) iar in stanga merge cu faza mare, ca sa vada si el ceva, are vreo vina? Desigur nu, are halogen (la singular :grin: ) nu xenoane!

Concluzie: suntem de acord cu sanctionarea, insa vrem sanctionate neregulile (toate si mereu) nu vrem sa vedem aplicarea oarba a cite unei singure legi, pe rand, in campanii!

Editat de shark
  • Like 1
Link spre comentariu

Stai linistit, am vazut chiar multe masini de militie care patrulau si nu aveau un far functional. Multe nici nu semnalizeaza cand schimba directia. Multi militieni care vorbesc la telefon in timp ce conduc, si dupa relaxarea lor si ranjetele afisate, sigur nu dau raportul unui superior. Unii vor zice ca sa facem ce zice popa, nu ce face el. Dar se pierde din vedere ca exemplul este mai puternic decat vorba. Dar e bine ca fac "campanii" pe banii nostri, ca sa ne invete ei cum e mai bine.

Link spre comentariu

Intrucat vad ca exista mereu tendinta de a "patina" in afara subiectului pe diverse topicuri, ca sa nu mai fiu acuzat ca cenzurez si sterg postarile off-topic, anihiland dorinta unor useri de a-si exprima parerile si a "refula" in mediul virtual, am mutat aceste doua postari off-topic la sectiunea "Discutii diverse".

Puteti continua aici parerile legate de aceasta tema.

E bine, se poate si mai bine.

Ar trebui deschisa o sectiune, cu cateva topicuri tematice (politie, guvernanti etc), ceva in genul localurilor in care iti poti descarca toate nemultumirile spargand farfurii de perete.

Ar ramane restul forumului mult mai curat.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Aici e sectiunea Diverse, deci e ok ca acest topic sa fie aici si nu-si are rostul alta sectiune speciala, iar atata timp cat discutiile nu se inflameaza prea tare topicurile raman deschise pentru ca toata lumea sa se poata racori......

:h5

Link spre comentariu

Oarecum pe subiect....

Dat fiind faptul ca este folosit foarte frecvent si se face trimitere la el, mai intotdeauna, atunci cand ne manifestam nemultumirile, mi-am pus intrebarea daca, intr-adevar, si raportat la realitatile cotidiene, "sistem" este cuvantul potrivit sau daca mai are conotatia corecta.

Plecand si de la definitia data de DEX, ceea ce se intampla la noi, si nu numai, nu se poate numi "sistem" ci mai degraba o degenerare a unui sistem. Sustinuta si intretinuta de mutli factori (majoritatea negativi in acceptiunea generala): nepasare, indolenta, confort propriu, egoism, incapacitate, neimplicare, miserupism, etc,etc. Sau un haos absolut, probabil generat de o intentie primordiala.

Un sistem ar trebui sa fie coordonat/organizat insa cred ca ceea ce se intampla la noi n-are nimic de-a face cu asta.

• Like 2

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

Sau un haos absolut, probabil generat de o intentie primordiala.

Un sistem ar trebui sa fie coordonat/organizat insa cred ca ceea ce se intampla la noi n-are nimic de-a face cu asta.

Exista un dicton vechi de cateva sute de ani: "Prin haos, la Noua Ordine!"

Va las pe voi sa descoperiti cui apartine aceasta ideologie, si veti descoperi ca avem de a face cu un "haos organizat". Din pacate, bolnavii care au creierat aceasta ideologie sunt la un pas de a institui 100% acest haos organizat. Dupa care va urma f|_|t@i|_|L adevarat. Dar la cata ignoranta este acum in lume, majoritatea nici nu va mai sesiza, li se va parea "normal" noul regim.

Link spre comentariu

Daca omul intr-adevar a sunat la 112 spunand ca a dat peste niste politisti falsi si 112 nu a trimis pe nimeni, atunci e grav! Chiar daca nu era adevarat, obligatia lor este sa ia masuri. Eu as zice ca ar trebui deschisa in instanta o actiune impotriva 112, cu martori ca nu a venit nici un echipaj de politie in urma solicitarii. DAca judecatorul solicita inregistrarea apelului si martorii dovedesc faptul ca nu s-a actionat, e treaba usoara!

Link spre comentariu

Stai linistit, am vazut cu ochii mei cum hotii au aruncat peste gard un obiect furat, voluminos, fix in timp ce echipa de criminalisti faceau cercetari la fata locului, probabil speriati ca au venit militienii acolo, si cand i-am sesizat pe militieni de faptul asta, si era evident ca hotii erau tiganii de alaturi, nu au luat nici o masura. S-au dus pana acolo, au legitimat pe cativa, cica, si gata. A trebuit ca tot eu sa le dau ideea criminalistilor sa verifice produsul din ambalaj, care era nou, pentru vanzare, si pe care s-au gasit tone de amprente, cu care nu au facut absolut nimic, in afara ca le-au pozat. Nici acum dupa vreo 2 ani jumate nu au gasit hotii! Daca nu v-ati prins inca, in Romania este incurajata infractionalitatea, la toate nivelurile!

Referitor la 112, stiu pe cineva care s-a jurat ca in viata lui nu mai suna la aia, chiar si daca vede o crima. Pentru ca l-au frecat mai bine de 1 an de zile odata, pentru un apel, cu declaratii peste declaratii, sa fie siguri aia ca nu minte. Pentru ca fapta era a unui protejat al cuiva. Sperau probabil sa se razgandeasca...

Asa functioneaza sistemul...

Link spre comentariu

Offtopic dar oarecum legat de felul cum s-a intocmit procesul verbal atasat de colegul omoroka.

Asadar atentie la neatentie indiferent ca vorbim de xenon,radar,mobil etc

[video=youtube;S-j7ao5F0_Q]

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Offtopic si vis-a-vis de acest film si de treaba cu "martorul". Cred ca se cunoaste faptul ca politia are "martori voluntari" caroara le da legitimatii sunt chemati (mai de graba nu) atunci cand se intampla o altercatie sau de ce nu cand apare o problema ca cea de mai sus, ei nu intervin doar stau nevazuti si apar doar in pv-uri sau la procese. Asta e tara in care traim si unde daca politia nu are temei legal tot isi face de cap.

''Viata trebuie savurata, nu suportata''
Link spre comentariu

Relaxati-va, sunt doar campanii pentru binele vostru! Ce va mai enervati atat. Democratia are grija de voi.

Pun pariu cu oricine, ca l-a chemat Pontacu la el in birou pe ministrul de interne, si i-a zis: Ba! Nu mai avem bani de pensii! Baga urgent un jaf pe la soferi, ca-s multi si prosti, si fa rost de bani, ce PLM! :ha:

Link spre comentariu

Relaxati-va, sunt doar campanii pentru binele vostru! Ce va mai enervati atat. Democratia are grija de voi.

Pun pariu cu oricine, ca l-a chemat Pontacu la el in birou pe ministrul de interne, si i-a zis: Ba! Nu mai avem bani de pensii! Baga urgent un jaf pe la soferi, ca-s multi si prosti, si fa rost de bani, ce PLM! :ha:

Pai ce tu nu esti roman? Tu nu esti sofer? De tine nu are grija "democratia" in trafic?

Poate mi se pare mie...dar postul tau mi se pare usor ...penibil!

Cu pariul ala chiar pierzi. A fost o razie care cred ca se va repeta de vreo 5-6 ori (din partea mea sa se repete de 365 ori pe an) ...cu scopul declarat de a-i depista pe degustatori, pe cei care circula fara a avea acte in regula samd...

Am fost oprit saptamana asta in zona Sovata de o doamna politist ...care spre surpinderea mea mi-a vorbit foarte, foarte romaneste desi in zona se vorbeste majoritar maghiara, s-a prezentat, mi-a explicat scopul ptr care sunt in strada si la final s-a scuzat ca m-a retinut din trafic si mi-a urat drum bun...Echipajul statea la vedere la intersectia cu drumul care duce spre Sovata statiune nu in boscheti ca altii. Ce sa spui intr-un asemenea caz? Sunt oameni care isi fac treaba cinstit si merita tot respectul nostru.

Altii insa, care sar din boscheti in fata masinii iti vine sa te faci ca nu ii vezi si sa dai peste ei ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

dar despre pozitia in care stationa autovehicolul nu zice nimeni nimic?

adica ... a luat amenda pe bune sau nu ?

Perfect de acord si subscriu DAR...

In filmuletul din topic, politia FUGE de contavenient atunci cand acesta isi da seama ca a fost inselat de catre cei ce trebuiau sa aplice legea.

In plus, omul aproape ca este tarat de masina acestora in incercarea lui de a face dreptate la fata locului.

Daca era invers, roiau televiziunile pe langa cazul asta ca mustele pe cacat (scuzati expresia).

Din pacate e tara unde dreptatea umbla cu capul spart !

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare