Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pilula ROSIE

Optimus

Postări Recomandate

Re: Pilula ROSIE

Edy (air_wolf)...eu sunt acu la pilula de seara ...sticla verde, brumata si insotita pervers de un castron cu alune. Doctoru zice sa nu mai beau bere ca ingrase si nici sa mai mananc alune ca fac rau la ficat ...dar eu, fiind un mare dusman ...o tin pe pilula mea...pilula de vineri seara! :2dr

lasa ca faci foie gras :grin: si apropos de pilule:

asta e interesant. si dragut.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 72
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Air_wolf...Edy nu te supara...nu era vb de tine...era vb de Edy_m....om de o aleasa .....etc samd

atat sa stai tu...pana ma oftic eu...pricepusi domnu de la Sibiu?

mi se falfaie de visele voastre..eu vreu ceva concret....sunteti capabili?

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Mai dragilor, stiti care-i faza ce-a mai tare? Ca voi astia "contra" m-ati ajutat enorm pe topicul asta! Si trebuie sa va multumesc! :ha:

Acum este si mai evident de ce s-a ajuns in starea actuala, si de ce INCA nu se poate produce o schimbare. :grin:

Intr-adevar, voi reprezentati inca o majoritate la nivel gobal. Sa nu ma intelegeti gresit, ma refer doar la faptul ca voi alegeti in permanenta pilula albastra. Ca sa fiu ontopic. :wink:

@ Marius C alias Turagmes: Tu de cand a fost cu "protestul la benzinarii" de acum cativa ani, tot vrei sa le dai foc la astia din sistem. (Apropo, la inceput am zis ca esti cu capul... Dupa aia am inceput sa te inteleg si sa-mi fi simpatic. :wink: ) Sunt curios daca macar o data pana acum, doar ai aprins un chibrit langa o benzinarie, nu sa-i si dai foc. Sau daca ai tras macar o flegma pe o cladire guvernamentala sau administrativa, nu sa o arunci in aer? Ha?! Sau astepti sa o faca altii? Ca mie asa imi pare. Eu sunt adeptul altei abordari, si actionez ca atare de mult timp. Dar tu, razboinicule, ai pus in aplicare macar o "schema" din tot arsenalul tau? :grin:

Vezi? Despre asta este vorba...

@ Yonutz: Yonutzule, las-o asa... Totusi, mai cugeta la ce ti-am scris pe aici... :wink:

Lasati prostiile si vedeti-va de femeile voastre azi. Azi punem "armele" deoparte si facem pace. Distractie faina! :h5

Link spre comentariu

Optimus...tu nu ma cunosti decat de aici de pe forum...sa tragi o flegma pe o cladiere guvernamentala ...asta e treaba de betiv....eu sunt pe lista neagra a parlamentarilor din Bv...ptr vizitele facute la birourile acestora de aici din satul meu......

pilule de genul celor prezentate de tine...le stiu de ceva vreme...dar din pacate cu atat ne alegem....

as vrea sa stam o noapte la povesti langa un foc...ca sa clarificam anumite locruri vis a vis de ce ne coc unii si altii

te cobori la un dialog cu un neinstruit ca mine?:grin:

ps...am aprins un chibrit in benzinarie...doar ca sa aprind un cauciuc...se pune?:wink:

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

@Air_wolf...Edy nu te supara...nu era vb de tine...era vb de Edy_m....om de o aleasa .....etc samd

atat sa stai tu...pana ma oftic eu...pricepusi domnu de la Sibiu?

mi se falfaie de visele voastre..eu vreu ceva concret....sunteti capabili?

Ironic, ironie, teorie..., sunt singurele fapte "concrete" pe care le-ai facut si promovat pana acum! De ofticat esti ofticat atat de tare incat nu ai cum sa o recunosti. Hai cu planurile alea concrete, si poate vom lua parte la ele... domnu' de la Brasov!

P.S. Orice fapt concret, mai intai ia fiinta in lumea viselor si a dorintelor, pentru ca mai tarziu sa se materializeze in planul fizic. Dorintele noastre (din cate am intuit eu) sunt aceleasi cu ale tale, vrei mai bine, vrei altceva decat este acum. Daca tie ti se falfaie de visele noastre, inseamna ca ti se cam falfaie de propria persoana!

Sa fi sanatos domnule de la Brasov, indiferent de dorintele sau visele tale, ca sincer, nu ma afecteaza cu nimic felul tau de a fi; cu ganduri, vorbe si actiuni negative, niciodata nu vei putea experimenta altceva decat negativitate!

Editat de edy_M
:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

dicutiile despre" Pilula "

sunt foarte bune , dar cearta intre colegi de forum , atacurile la persoana si un pic mai tarziu , vorbele grele pe care apoi le regretam , NU TREBUIE SA APARA ! NU duc la nici un rezultat !!

aproape fiecare are o culoare sau cateva culori pentru fiecare pilula de- a lui ...si in nici un mod - decat cel foarte elecvent, elegant si corect , NU VOM PUTEA SA NE SCHMBAM UNII PE ALTII !!! indifererent de gradul de inteligenta ,iq sau orice altceva , suntem in casa altcuiva si trebuie sa ne purtam ca atare !!

uitati-va sa vedeti de curiozitate cate accesari a avut acest topic , in loc sa citim ceva BUN, TOTI NE UITAM LA VOI ...:top , ca poate poate vom ''defini'' PILULA : definitie , forme , caracteristici , obiective , .....metodica si apoi practica ... exact unde s-a inpotmolit discutia dvs .

DE ABIA IMI DAU SFATURI BUNE MIE , asa ca va rog sa mi scuzati intruziunea ...

consider de mare calitate si de mult bun simt cu colegul AIR-Wolf - a incercat sa duca in alta zona discutia !

cu deoasebita stima si sper sa -l cunosc intr o zi !

rog respectuos colegii care au postat sa ma ierte daca gresesc , nu doresc sa jignesc sau sa dau lectii de morala nimanui si mai mult ca sigur aceea intalnire in jurul ceaunului cu lichidul adecvat ne ar face pe mai multi sa ne imprietenim si intelege mai usor ! oare de ce unii oameni la bautura , lasa mai usor de la ei ?!? m am intrebat de multe ori si n am gasit raspunsul !

DEZBATETI PILULA EFICIENT !

in cazul in care sunt si injuraturi , le accept cu drag in privat !

Iancu

0722 249 770 / 0785 33 63 43
Link spre comentariu

Optimuse,

Sa-mi dai adresa sa-ti trimit factura ... :ha:

De cugetat, am cugetat :pr1 :old si ...suprize, suprize :wtf1:... am ales in seara asta tot pilula verde :n1...rece, la sticla de sticla cu dop. :al Doua bucati pana acum dar am un sertar de frigider plin cu "pilule de contrabanda".:banana..sa fiu sigur ...:dr

S-apoi daca "noi" reprezentam o "majoritate globala" ..."voi", opozitia si in acelasi timp minoritate sunteti ca palestinienii? Cereti autonomie? Pai se poate? E frumos?:hm:F:fr :bc

N-am ce arme sa pun deoparte ...ptr ca nu e nici o lupta acilea ...:no

Vocea ratiunii :hl ...ma indeamna acum la prostii in seara asta, :oo conspiratie mare :2dr ...ma duc sa dau atacu la frigider ...:Hr:ypu:y:wr:$

Si apoi daca stau bine sa ma gandesc, maine o sa dau iama si la stocul de pilule rosii ...la sticla de 3 litre ...si cica e treaba aia cu 44 de pahare si nu stiu daca fac fata doar cu pilule verzi!

Intre timp ...o scurta pauza ...publicitate! :ha:

Avertisment: acest film va poate afecta emotional. 18+

Revenim ... :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Una din vizuările alea multe era a mea. Și cu asta două. Nu vă mai certați fraților, că nu câștigați nimic. Nici nu vă aplaudă nimeni, iar problema rămâne ... ca-n gară la Filiași:ha:.

Am găsit și eu o pilulă d-asta, dar nu știu ce culoare are că eu sunt discromat:oc ... spuneți voi e bună sau nu?

Toate cele bune!

Editat de Yonutz
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Pentru ca este un subiect extrem de important, care ar putea interesa pe multa lume, va mai dau o pilula rosie. Este vorba despre un articol care trateaza in extenso transplantul de organe. Am fost surprins placut de efortul depus de persoana care tine acel blog, ca sa puna la un loc atata informatie, a fost o munca imensa, cu siguranta, iar prezentarea subiectului este de departe cea mai completa pe care am gasit-o pana acum, inclusiv cu o bibliografie impresionanta. Cu toate ca stiam deja cateva lucruri in acest domeniu, am avut ocazia sa aflu lucruri noi, care mi-au confirmat ceea ce stiam deja.

Pe scurt, in articol se demonstreaza urmatoarele:

1. exista o MAFIE MEDICALA feroce, fara scrupule.

2. organele se recolteaza de la FIINTE VII !!!!! nu moarte!

3. "moartea cerebrala" este o mare teapa.

4. mafia medicala si farmaceutica pune pe primul loc profiturile ei, si nu viata si sanatatea pacientilor; sanatatea a devenit o industrie, nu un deziderat, nu o stare normala de a exista.

5. transplantul de organe nu vindeca o boala, doar prelungeste agonia celui care primeste noul organ, facandu-l dependent de medicamente cat mai traieste.

In rest, mai gasiti detalii cutremuratoare despre afacerea transplantului de organe, pe care este bine sa le stiti.

Dincolo de textul acestui articol, mai exista niste corelatii interesante, cu alte subiecte, de exemplu:

- in Romania s-a facut o campanie intensa pentru acceptarea statutului de donator de organe, odata cu noul card de sanatate.

- au aparut o multime de informatii prin canalele media despre "vietile salvate" de cei care au donat organe.

- s-a inregistrat o crestere euforica a acceptarii statutului de donator de organe, ca urmare a manipularii mediatice.

- Romania a intrat in circuitul international al transplantului de organe, datorita acestui "succes".

- la scurt timp, se anunta ca guvernul nu mai are fonduri pentru realizarea transplantului de organe pe teritoriul Romaniei, astfel ca multe organe "raman pe dinafara".

- cum era de asteptat, "piata externa" absoarbe surplusul de organe din Romania.

S-a prins cineva de schema aplicata?! :grin:

Dar va las sa cititi articolul respectiv: Moartea cerebrala si frauda donarii de organe

PS: Un sfat: inainte sa reactionati, cititi cu maxima atentie articolul si analizati profund informatiile prezentate in el. Datorita evidentei realitatilor prezentate acolo, consider ca este de prisos orice comentariu ulterior, asa ca nu ma voi mai obosi sa raspund la interpelarile lipsite de bun simt si realism.

Vorba aia: Cine are ochi de citit, sa citeasca, cine nu... Doamne ajuta!

Editat de Optimus
Link spre comentariu

@Optimus - :g ...

Pentru cei ce au ochi și urechi de văzut și de auzit și eventual preferă uneori un film bun, în locul emisiunilor care vânează doar rating-ul de pe la "televiziunile" noastre, pot să fac o recomandare, oarecum foarte pe subiect. Este vorba de un film din 2010, eu l-am văzut abia anul ăsta, dar a meritat din plin - se numește "Never let me go" aveți aici o legătură către pagina filmului de pe IMDB, cu rezumat, trailer, etc.

În rest, multă sănătate! :h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

5. transplantul de organe nu vindeca o boala, doar prelungeste agonia celui care primeste noul organ, facandu-l dependent de medicamente cat mai traieste.

Optimus, eu stiu un tata care si-a donat un rinichi fiului. Acum fiul are si el copii. Fara acel rinichi, ar fi fost mort. Acum are sotie si copil, munceste si e fericit. Taica-su e si mai fericit, pentru ca e bunic.

in citiva ani (poate zeci) asta o sa fie o afacere moarta. este posibil sa clonezi oameni ca sa prelevi organe. au reusit sa printeze 3D organe functionale. nanorobotica avanseaza. se testeaza implanturi de memorie (Johnny Mnemonic). singe artificial au facut la Cluj.

asta e adevarul: avansam. SF-ul a devenit realitate. limita este data doar de barierele in care este incatusata imaginatia umana.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

eu zic ca sunteti putin paranoici...sunt deacord ca exista multa manareala de acte, incat unu cu mai multi bani in buzunar sa ajunga in fruntea listei...vezi scandalul lui Arsinel...dar asta nu inseamna ca nu sunt si multe alte persoane care ajung sa beneficieze de organele astea.

farmaciile sunt o afacere la fel ca orice afacere, n-am vazut niciunde ca vreo farmacie nu-si pune adaos comercial, la medicamentele cumparate de la frunizorii de medicamente, doar pt ca il intereseaza pe patronu de la farmacie de saracu pensionar...e un fapt al zilelor noastre, poate peste 100 ani n-o sa mai fim nevoiti sa cumparam medicamente ci sa fie date pe gratis tuturor oamenilor indiferent de situatia lor, dar in 2014 asa merge treaba.

optimus daca o sa fi vreodata pus in situatia de a lua medicamente toata viata si a muri sunt 99% de ce raspuns o sa dai...doamne fereste si scuze ca am pus asa problema, vroiam doar sa constietizezi ce inseamna moartea....nu demult am vazut un documentar cu vreo 3 persoane in coma sau cu acidente la creier, era un caz cu un barbat, atletic, care facea sport si care in timpul vietii chiar le-a spus parintilor ca el daca pateste sa ajunga leguma vrea sa fie scos de la aparate, uite ca nenorocirea s-a produs si dupa multe luni de coma putea sa-si miste doar pleoapele ochilor(sau ochi stanga dreapta, nu mai retin), dupa multe teste medici au ajuns la concluzia ca creierul lui era cat de cat ok, si putea sa raspunda la intrebari prin da sau nu, miscandu-si pleoapele, pana la urma a fost intrebat: Vrei sa fi scos de la aparate si sa mori? si omu a raspuns ca NU...cand esti in fata morti este greu.

in articolo se spune ca vezi doamne din 1968 moartea cerebrala este "recunoscuta", ei intrebarea mea este daca in 1940 erai tinut lunii de zile sau ani in viata cu ajutorul aparatelor? uite parerea mea este ca pana in 1968 nu-si batea nimeni capul de tine, nu poti manca, sufla erai mort din secunda 2 dupa ce aveai atac cerebral sau vreun acident la creier...si pt mine asta este un progres, faptu ca cineva a inventat tot felul de aparate care te tin in viata, bineinteles pana la un moment dat....

oricum ai spus bine...Cine are ochi de citit, sa citeasca, cine nu.. suntem in democratie si fiecare poate face ce vrea cu viata lui.....dar pe mine unu nu m-a convins....n-am stat nicidata sa vb despre treaba asta cu cineva si nu ma intereseaza, daca ajung in situatia aia, asta este, las pe altii sa decida pt mine si cum decid asa este bine...ca individ suntem foarte insignifianti.

n-am incercat sa jignesc pe nimeni doar mi-am expus punctul meu de vedere si optmus scuze daca te-am ofensat cu ceva.

Editat de quick
Link spre comentariu

Vorbim de viata si de moarte....si decizii care un om nu ar trebui pus in postura sa le ia vreodata...

Tatal meu s-a stins de cancer la plamani in 2008. Diagnosticat in februarie 2008, i s-au dat doar cateva zile de trait. A luptat insa 8 luni. Ultima insa a fost crunta. Un om cat muntele, ajuns o gramada de oase si piele si neputincios. Fara putere sa bea apa macar. S-a ajuns pana acolo incat morfina a ajuns in discutie. Am primit aprobare. Decizia de a-i da morfina mi-a apartinut mie.

Sa fiu foarte rosu si albastru in exprimare.....situatia era asta:

- lasat in agonie sa-si dea ultima suflare

- injectat cu morfina, cu mare risc de stop cardiac

Si azi ma gandesc daca i-as fi injectat morfina, nu i-as fi usurat ultimele clipe....sau poate i-as fi grabit sfarsitul....si pana inchid ochii, e o intrebare care-mi ramane in minte....pilula albastra....sau aia rosie ????

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

@air_wolf: De acord, dar cazul expus de tine nu are legatura cu problematica semnalata de mine. In cazul acela, tatal nu a fost omorat ca sa poata dona rinichiul fiului, acceptul a fost liber si constient consimtit, iar in plus, se stie ca exista o compatibilitate aproape perfecta intre rudele de sange, deci riscul de respingere a organului este aproape nul.

Pot sa-ti spun ca am si eu un amic, care a facut un accident rutier, acum vreo 2 ani, si a stat in coma peste 3 saptamani, dupa care si-a revenit si acum este foarte bine. Norocul lui a fost ca are prieteni care se pricep si au insistat pe terapie, si nu l-au lasat pe mana sistemului. Deci?

Repet, problema nasoala este cu sistemul care nu este interesat ca oamenii sa nu se imbolnaveasca, nici sa-i vindece dupa ce s-au imbolnavit, ci doar sa-i stoarca de bani.

Si apropo de sange: s-a descoperit de mai mult timp ca apa de ocean, bineinteles filtrata, etc, este un substitut perfect al sangelui. S-au facut transfuzii cu apa de ocean, cu succes. Insa sistemul nu este interesat de acest subiect, pentru ca apa de ocean este moka! :))) Mai bine au inventat o industrie a sangelui, ocazie cu care mai imprastie si ceva virusi mortali. Si din pacate, asta nu este SF...

@quick: Nu stiu cine este paranoic pe aici... :) Dar este o vorba: mai bine un paranoic viu si sanatos, decat un destept cu eticheta la picior intr-un frigider.

Tu vorbesti de acel "un moment dat". Bun, spune care poate fi acel "un moment dat". Nu s-a afirmat nicaieri ca toti cei care intra in coma isi revin si sunt ok dupa, dar este un fapt cert ca foarte multi si-au revenit total, sau cel putin intr-o buna masura si pot duce o viata aproape normala in continuare. Ei bine, aici intervine marea problema: cine are dreptul sa decida asupra vietilor acelor oameni? Cu atat mai mult cu cat se pare ca criteriile pe baza carora se declara aceasta "moarte cerebrala" sunt cel putin discutabile. Iar statisticile medicale nu sunt prea incurajatoare.

Cat despre mine personal, urmaresc sa-mi port de grija astfel incat sa nu ajung pe mana sistemului, am prieteni medici la care pot apela daca am probleme, oameni in care am incredere. Ultima data cand am fost intr-un spital, vroiau sa ma convinga ca e mai bine sa-mi fac o interventie nasoala care putea sa ma coste sanatatea pe termen lung, dar am refuzat, pentru ca am simtit ca nu e cazul sa ma risc, mai ales ca cineva din interior mi-a zis si care sunt riscurile pe termen lung, riscuri pe care medicul nu mi le-a zis. Asa ca am asteptat aproape 2 ani pana am rezolvat problema inteligent cu riscuri si efecte secundare zero. Deci se poate, daca ai informatii corecte, si acces la tratamente corecte. Altfel esti cobai. cand l-am intrebat pe medic "bine, dar ce am de fapt?", mi-a raspuns "nu stiu, trebuie sa intram sa vedem...", raspuns care nu m-a multumit. Dupa aproape 2 ani, in acelasi spital, cu alt medic, cu o aparatura obosita dar in sfarsit reparata, s-a rezolvat problema in 20 de minute...

Daca citeai atent, observai ca scopul acelui articol este acela de a informa corect oamenii despre ce inseamna cu adevarat un transplant de organe, ce implica el atat pentru donator cat si pentru cel care primeste organul, dar cu accent pe donator. Informare care lipseste cu desavarsire din sistemul medical. Articolul asta poate salva vieti... vietile donatorilor...

@Big.Ursu: Ai punctat corect: sunt niste decizii care se iau foarte greu, in astfel de conditii. Dumnezeu sa-l odihneasca pe tatal tau. Si te asigur ca el a simtit ce era in sufletul tau atunci. Asta se pierde din vedere in sistemul medical actual, ca omul nu este o masinarie pur si simplu, pui un tester, obtii o diagnoza, schimbi piesa si gata, ai rezolvat problema, iar daca cumva nu a tinut smecheria, il duci la REMAT si ei altul nou. Tocmai de-aia cand se iau decizii privind viata sau chiar dreptul la viata al unui om, trebuie analizat cu mai multa intelepciune, mai ales ca s-a dovedit deja ca "moartea cerebrala" nu este moartea omului, ci doar o stare care de multe ori este reversibila, si acel om are dreptul si el sa traiasca, la fel ca toti ceilalti.

Daca lucrurile ar fi fost atat de clare si corecte, de ce mai este nevoie de atata manipulare mediatica si falsificare a informatiilor medicale? Atentie! Organele nu se recolteaza "dupa moarte", ci in timpul vietii, diagnosticul de "moarte cerebrala" nu presupune ca fiinta aceea a murit definitiv. Iar prin noua legislatie, prin acceptarea cardului de sanatate fiecare devine un donator de organe "liber consimtit", deci nu mai este intrebata familia ce sa faca cu tine, pentru ca ai consimtit tu personal deja sa te beleasca. Mai mult, chiar daca asociatiile medicale au ajuns la concluzia ca donatorul sa fie anesteziat cat timp i se preleveaza organele, sunt inca multe cazuri in care medicii nu mai "irosesc" anestezicele pe donatori si o fac pur si simplu, ca tot nu poate saracul sa tipe.

N-as fi postat informatia asta aici, daca nu as fi cunoscut personal cazul amicului meu care a fost si el in coma, dar si-a revenit "miraculos". Cred ca intelegerea corecta a situatiei prin informarea justa a oamenilor, poate ajuta mai mult sistemul de sanatate. Care trebuie reformat din temelie, incepand cu programa scolara si terminand cu terapiile aplicate.

Link spre comentariu

Domnu Optimus,tu intruchipezi perfect zicala"la fotbal si medicina se pricepe toata lumea"! Ca medic ATI ma simt dator sa corectez citeva enormitati spuse de tine:

1. apa de ocean este un substitut perfect al singelui:shock:! Dumnezeule mare! Contine oare apa de mare ERITROCITE(hematii) ce transporta O2 catre tesuturi si CO2 de la tesuturi catre plamini? Contine oare apa de mare TROMBOCITE si toti FACTORII COAGULARII(13 la numar) implicati in hemostaza-coagulare? Exista solutii de repletie-resuscitare volemica intr-adevar(Ser Fiziologic,Ringer,Dextran,Haemacel,Hetastarch) care se administreaza in hemoragii acute cu rol de mentinere a volemiei-debitului cardiac si care sint uneori suficiente in functie de gradul de singerare si nu mai e nevoie de transfuzie de singe. Dar ele nu sint SF-uri,se cunosc unele de zeci de ani,altele sint mai noi iar unele au fost perfectionate permanent!! Si nimeni nu le tine sub cheie ca pe sfintele moaste si se folosesc pe scara larga in toate spitalele de urgenta pt a salva vieti.

2.Referitor la moartea cerebrala si donarea de organe. Exista criterii foarte CLARE si indelung dezbatute si aprobate de lumea medicala pe baza carora se pune diagnosticul de moarte cerebrala. Sint criterii universal valabile si acceptate si nu sint inventate de noi romanii! Sint mai MULTE teste ce se repeta la anumite intervale si in urma carora se certifica diagnosticul in cauza. Moarte cerebrala=persistenta DOAR a functiilor vegetative(adica involuntare,automate) si absenta IREVERSIBILA a celor voluntare. Si da,o persoana aflata in moarte cerebrala nu are nevoie de anestezice pt prelevarea de organe! Si este inca nevoie de acceptul familiei pt prelevare sau al persoanei in cauza inainte de tragedie.

Eu nu spun ca sistemul medical romanesc e perfect dar iti spun sigur ca nu e in epoca de piatra cum incercati unii dintre voi sa sustineti. Da,sint multe mizerii in medicina romaneasca de care trebuie sa scapam dar se intimpla si lucruri remarcabile pe care nu le stiti nefiind in sistem. De afara se vede doar ce e rau iar blamarea medicilor la modul general a atins cote halucinante. Probleme mari sint si in sistemele medicale occidentale si in cel american,da poate alta data.

• Like 1
Link spre comentariu

:wtf1: :ha:

Exista fobii care se mai trateaza ...dar ptr unele nu exista decat o singura solutie ...eutanasia ...sau ma rog dupa caz autoeutanasia ...Taiem membrul pasiv, coasem unul erect ... sau suna un preten ...:ha:

Russian roulete... 13 red please ... potcoave de cai morti, droburi de sare, pulpa da' peste, alea alea ...ce pilula mea ...:ha:

• Like 1

Link spre comentariu

@ dansoare: In primul rand, apreciez ca ti-ai declinat pregatirea profesionala inainte sa scrii comentariul tau, si consider justa interventia ta, din pozitia pe care o detii.

Probabil ca nu ai citit articolul la care am pus link, sau nu integral, caz in care iti recomand sa-l citesti cu atentie, si chiar sa studiezi si bibliografia impresionanta care este pusa la dispozitie acolo, vei descoperi lucruri noi si interesante, pe care sigur nu le-ai studiat in facultate, dar asta nu inseamna ca ele nu exista.

Acum am sa-ti raspund punctual:

1. Pe subiectul apei de ocean, am citit candva un articol, si din fericire l-am regasit acum si iti propun sa-l citesti si tu, aici: http://www.nexusmagazine.ro/index.php/reviste/17-nexus-new-times-magazine-an-2-nr-9/36-apa-de-ocean-un-substitut-natural-al-sangelui

Mai ales pentru ca esti medic ATI, ar trebui sa te intereseze subiectul, si cine stie, poate intr-o zi vei fi unul dintre medicii care vor salva sistemul de sanatate bolnav, actual. :)

Imi permit sa citez si o parte din text aici pentru ca m-am obisnuit ca forumistii sa nu studieze subiectul unei discutii, inainte sa dea cate o replica. :grin:

"Am descoperit că au fost realizate experienţe pe câini vagabonzi pentru a se testa plasma oceanică (apă rece de ocean diluată şi filtrată) ca substitut pentru transfuzii. Într-un experiment, Rene Quinton şi echipa sa de medici au golit un câine de tot sângele său şi l-au înlocuit cu apă de mare izotonică (diluată). V-aţi gândit că acest câine ar fi trebuit să moară imediat, dar câinele a trăit. După transfuzie, în a doua zi, 50% din componentele specifice sângelui au reapărut. Până în cea de-a patra zi, aproape 100% din componentele sanguine lipsă au reapărut, ceea ce a pare a fi o dovadă a fenomenului de transmutaţie biologică (o transformare a unui element în alt element). Nu numai că sângele s-a regenerat complet, dar curând după procedură câinele sărea prin jur ca un căţeluş, cu o mai mare vitalitate decât înainte şi a mai trăit mulţi ani după aceea. Gândiţi-vă ce ar însemna pentru întreaga lume un substitut pentru transfuziile de sânge, sigur, eficient şi prezent din abundenţă; fără efecte secundare, fără a fi necesară o potrivire a grupelor sanguine, fără a fi necesară efectuarea unor analize pentru descoperirea eventualilor agenţi patogeni şi în plus ar fi o adevărată plasmă ce conţine în sine însuşi proprietăţi vindecătoare deja demonstrate!

Ce s-a întâmplat cu acest nemaipomenit tratament marin? Primul Război Mondial a blocat cercetările medicale iar Quinton a fost recrutat. A murit în 1925. Aceste evenimente au întrerupt cumva continuitatea tratamentului marin în spitale şi clinici (multe spitale practicau acest tratament). Oricum, tratamentul a fost dus mai departe de către colaboratorii săi şi de către adepţii săi ardenţi, şi a renăscut după cel de-Al Doilea Război Mondial în mai multe ţări. Experimente pe animale în care s-a utilizat apa de ocean ca substitut pentru transfuzii au fost repetate în 1969 cu aceleaşi rezultate; dar de atunci „tratamentul marin” a fost folosit doar ca un agent terapeutic pentru oameni, mai mult ca un tratament de bază pentru bolile degenerative cronice. De asemenea a devenit cunoscut ca un supliment mineral lichid complet şi uşor de asimilat şi ca un supliment de microminerale folosit pentru remineralizare, pentru detoxifiere, pentru creşterea energiei şi pentru eliminarea stresului. Nu au fost niciodată realizate pe oameni experimente de înlocuire a transfuziilor sanguine cu apă de ocean. Cât despre proprietăţile vindecătoare ale apei de ocean, în atmosfera medicală restrictivă din zilele noastre, se poate face referire la apa de ocean doar ca la o „băutură minerală”. "

Dupa cum probabil o sa remarci, exista inca multe "necunoscute" in domeniul sanatatii, care sunt cu indarjire mentinute "necunoscute" de catre sistem. Mai mult, nu comentez, pentru ca nu tin neaparat sa conving pe nimeni de nimic, cine este interesat de subiect se poate convinge singur, iar cine nu, este oricum degeaba.

2. Referitor la "moartea cerebrala", daca ai fi citit integral articolul acela, ai fi descoperit ca exista o neconcordanta evidenta intre varianta oficiala, si realitatea certa. Intr-adevar, exista stadii de deteriorare grava a sanatatii, incompatibile cu viata, iar un organism poate fi mentinut oarecum functional in mod artificial, dar exista si anumite stadii care sunt asociate eronat cu cele incompatibile cu viata, iar statisticile chiar oficiale sustin acest lucru. In plus, exista chiar declaratii ale unor medici si terapeuti cu activitate in acest domeniu care pun sub semnul indoielii "certitudinile" oficiale.

Asa ca trec cu vederea tonul tau putin acid, cum ca as fi eu (personal) nu stiu ce exemplu de "pricepere", cand specialisti in domeniul medical si nu numai afirma neincrederea in acest sistem, si atrag atentia asupra unor grave erori care se produc. Pun asta pe seama faptului ca esti direct implicat in sistemul medical si poti fi subiectiv, plecand si de la premiza bunelor tale intentii. :wink:

Deci, asta cu "criterii foarte CLARE si indelung dezbatute si aprobate de lumea medicala" se dovedeste a fi foarte neclara, pana la urma. Daca ar fi fost atat de "CLARE", nu ar fi existat atat de multe neclaritati, iar "mortii cerebrali" care s-au trezit nu ar fi povestit ca au auzit ce vorbeau medicii, dar nu puteau sa le comunice asta, si nici sa se impotriveasca. Socant, nu?! :grin:

"Si da,o persoana aflata in moarte cerebrala nu are nevoie de anestezice pt prelevarea de organe!"

No, cu asta m-ai cam ingrozit! Te rog citeste articolul ala cu atentie.

Apoi vad ca ai tras concluzia ca am ceva cu medicii din Romania, ceea ce este complet fals. Cand am afirmat ca exista o mafie medicala, m-am referit la situatia globala, Romania fiind doar un "produs" al acestui sistem. Si nu am afirmat deloc ca toti medicii sunt corupti si neprofesionisti. Te rog mai citeste o data postarea mea. Singura mea referire la Romania a fost despre campania mediatica pro donare de organe si sucirea brusca a guvernului dupa ce populatia a pus botul la campanie. Daca ai vreun argument care sa demonstreze contrariul, abia astept sa-l prezinti, sunt primul interesat sa aflu ca am gresit, si ca guvernul roman se ingrijeste de sanatatea romanilor, nu doar ii stoarce de organe pentru Vest.

Deci, nu am blamat medicii, ci am atras atentia asupra unui sistem corupt, chiar antiuman, despre care tu ar trebui sa stii chiar mai multe decat mine. Sunt de acord ca exista medici extraordinari, care fac lucruri extraordinare chiar in cadrul acestui sistem infect, am si eu prieteni medici, si cam stiu cum este.

Dar este firesc si de bun simt ca atunci cand exista lucruri care sunt chiar grave, acestea sa fie expuse si cunoscute, si nu sa le trecem cu vederea si sa le permitem sa fie perpetuate.

Sanatate tuturor!

Link spre comentariu

1. Cum am explicat si in primul meu post,o anemie(adica o scadere a hemoglobinei-substanta ce transporta O2 spre tesuturi si care da culoarea rosie singelui) poate fi tolerata de organism care are si mecanisme compensatoare declansate tocmai de anemia in cauza! Valoarea normala a hemoglobinei(Hb) este 14-15g%. O persoana tinara si sanatoasa poate tolera o anemie de pina la 4g%!! Persoanele mai in virsta sau cu afectiuni coexistente(cardiace,pulmonare,cerebrale) nu pot insa tolera nivele atit de mici ale Hb. E o regula in specialitatea noastra-intr-o hemoragie acuta asigura intii volumul sanguin-debitul cardiac si abia apoi trateaza anemia. Si asta se face tocmai cu acele solutii electrolitice acelulare pe care le-am pomenit in primul post. Asta inseamna ca NU voi face transfuzie la o persoana tinara si sanatoasa ce are sa zicem 6g% Hb cu conditia ca hemostaza sa fie facuta(adica sa nu singereze in continuare). Fiecare caz trebuie individualizat. Am avut recent o singerare foarte severa la o pacienta la care am facut transfuzie MASIVA de singe si plasma si care NU AR FI SUPRAVIETUIT fara aceasta atitudine!

Experimentul acela pe ciine,foarte vechi de altfel,pot intui ca se refera tocmai la ce am explicat mai sus. Dar repet,nimic NU E SECRET sau tinut sub cheie iar ce am explicat eu se poate lesne regasi in orice tratat serios de Terapie Intensiva sau Medicina de Urgenta. Tendinta actuala este aceea de abstinenta in ceea ce priveste transfuzia(pt ca exista si riscuri de transmitere a unor afectiuni virale cit si unele reactii adverse) dar numai daca situatia clinica permite!! Inca o data,NU E NICI UN COMPLOT MONDIAL OCULT si sint MULTE situatii cind singele chiar SALVEAZA VIETI!

2.Donarea de organe poate de asemenea salva vieti,incontestabil! Trafic cu organe spre vest??!! Cu participarea cui? A factorilor guvernamentali,a profesorilor universitari implicati in activitatea de transplant,a echipelor multidisciplinare ce preleveaza organele,a echipelor ce fac transplantul propriu zis?! Chiar daca ne-am obisnuit cu ideea ca la Romanica e posibil orice,mie mi se pare imposibil! Exista liste de asteptare si foarte multe persoane implicate. Iar organele trebuie transplantate rapid dupa prelevare, la CITEVA ORE! Cum naiba sa le trimiti nu stiu unde,cu Fan Curier?? Sau poate n-am inteles eu bine,asta ai vrut sa spui?

3.Acuzele de tot felul la adresa medicilor romani a devenit sport national! Televiziunile se intrec care sa urle mai tare in direct MALPRAXIS! Reporteri semidocti ce au mari probleme cu limba romana dau verdicte definitive cu ochii bulbucati de turbare! Asta este,poate vor veni si vremuri mai bune.

Numai bine!:wink:

Link spre comentariu

Moarte cerebrala, hemoglobina,hemopulina ...pe bune? Zici ca am intrat pe forumul de transplant de tate, buci, buze si altele ...

Ba tata, oricare ne-ar fi frustrarile trec cu ... bere ... una, doua,cinzeci adica exact cat ne tine vezica...nu ne mai tine, pisam, realimentam samd ... recirculatie, rinichii aplauda...:wink:

Despre ce sa mai vorbim aici la pilula rosie? Cum merge un motor de Patrol cu nissip in el? :ha:

Link spre comentariu

@ dansoare:

1. Sunt de acord ca sunt cazuri care necesita aport de sange, si cum ai mentionat si tu, exista riscuri recunoscute. Eu am amintit de aceasta posibilitate de a fi utilizata apa de ocean, ca replica la ideile lui @air_wolf, despre progresele medicinei. Ce constat si eu, ca si altii, este ca medicina si pharma, in loc sa o ia pe caile mai scurte si sigure, prefera sa se scarpine invers, pe bani enorm de multi. Adica exista niste variante, dar care in loc sa fie dezvoltate, sunt mai degraba ingropate. Aici chiar nu ai cum sa ma contrazici.

Referitor strict la exemplul cu cainele, este totusi diferit de ce zici tu, pentru ca fenomenul se bazeaza pe transmutatia biologica, dar asta este un subiect extrem de vast, in sine. Foarte pe scurt, un organism viu are capacitatea de a produce elemente chimice din altele, la temperatura corpului. Exemplul clasic este cel al gainii, care fara sa aiba mult calciu in organism, si fara sa aiba o alimentatie bogata in calciu, produce o cantitate imensa de calciu pentru coaja oului. Intr-o formulare mai simplista, este vorba de acea functie de autoreglare a organismului.

Deci, eu nu am zis ca e rau sa se faca transfuzii de sange daca este nevoie de ele, doar ca medicina face niste alegeri cam neinspirate, sau mai bine zis inspirate doar financiar.

2. Aici iar sunt de acord cu tine, dar partial: donarea de organe poate intr-adevar sa salveze vieti, si asta poate fi ceva bun, dar numai cu conditia ca donatorul sa nu fie pur si simplu ucis pentru organele sale. Aici e marea buba a sistemului, pentru ca se dovedeste ca totusi exista multe aspecte neclare si interpretabile, multe erori dovedite, adica "morti cerebral" care s-au trezit totusi si sunt foarte in regula, etc, etc... Articolul la care am facut eu referire fix despre asta vorbeste, si in plus demasca manipularea mediatica ce se face pe subiectul asta, si atinge fenomenul la nivel global, nu este vorba doar despre Romania, nu are nimeni nimic cu medicii romani in special. :)

Iar eu am completat cu niste constatari personale pe baza unor informatii oficiale, la care s-a intamplat sa fiu atent. Cine stie, poate ca dupa aceea, guvernul roman a gasit bani pentru efectuarea transplanturilor pentru cetatenii romani si a uitat sa mai anunte public asta.

Cat despre expedierea organelor prin curier, te iert si de data asta, asa ca intre offroaderi, pentru ca nu am cum sa fiu atat de prost sa cred si sa spun asta, dar poate fi prost cel care nu stie ca nu trebuie trimis organul prin posta, ci poate veni relaxat si discret primitorul intr-o clinica privata din Romania. Zic si eu... Poate intra aici ministrul sanatatii sa ne explice cum se face treaba... :wink:

3. Hai sa nu amestecam si presa in subiectul asta, ca nu mai ajungem nicaieri. Dar stii care e problema cu propaganda asta? Ca medicii banditi si profitori si fara scrupule nu sunt deloc afectati de ce se spune in presa la adresa medicilor, ei isi vad in continuare de smecheriile lor, pana li se infunda. Si chiar si atunci, nu le pasa de presa. Aia care au de suferit sunt medicii corecti, care de multe ori sunt bagati in oala cu ceilalti. Poate tocmai de aia ar trebui sa-i demascati chiar voi, cei din sistem, si sa nu tolerati comportamente deviate. Dar e greu si complicat asta, nu-i asa?

Link spre comentariu

Ioane,lasa-ne bre in pace! Ce,nu-ti prieste Grecia?:x Noi ne plictisim pe-aici si scriem ce ne trece prin cap. Lasa si tu netu si relaxeaza-te ca doar esti in vacanta!!:banana Vezi ca berea in cantitati necontrolate si alcoolul in general determina deshidratare extracelulara si pierdere de electroliti si ajungi la solutiile mele de resuscitare!:ha::ha::ha:

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Una de maxima actualitate:

Ruppert Murdoch:

"Rolul presei nu este acela de a informa. Rolul sau de baza este acela de a explica publicului tot ceea ce trebuie, in asa fel incat acesta sa isi orienteze cat mai repede deciziile in directia potrivita. In acest sens, nu este cazul sa spunem mai mult. Munca jurnalistului nu este aceea de a revela adevarul. El este si ramane, totodata, un pedagog care trebuie sa educe opinia publica in fiecare zi, incetul cu incetul. Acesta modeleaza si sugestioneaza mintile oamenilor in sensul pe care il dorim noi, implementand in felul acesta anumite idei-forta."

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

....

....Cine se intreaba ce legatura are asta cu offroadul, il asigur ca are o mare legatura. :wink:

..... "pilule rosii" care pot trezi oamenii la realitate, pentru binele nostru, fara sa ne pierdem in discutii interminabile si fara sens.

......

Trezirea la realitate si-o poate face fiecare pe cont propriu sau pe forumurile dedicate.

[ATTACH=CONFIG]267142[/ATTACH]

thread_closed3.gif.e2232eb65ae1de5ff9e0bab231a8935a.gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare