morbidex Postat Februarie 26, 2014 Partajează Postat Februarie 26, 2014 Salutare Va prezint masinuta mea, o clona de samurai din '99, cu motor de vitara 1.6 16V, servodirectie, suspensie reglabila la amortizoare Am adus din Slovacia, deja am rupt tot ce am putut de pe masina, acum am terminat cu reparatii, o sa mai facem cateva imbunatatiri [ATTACH=CONFIG]205875[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]205874[/ATTACH] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. Salutare Va prezint masinuta mea, o clona de samurai din '99, cu motor de vitara 1.6 16V, servodirectie, suspensie reglabila la amortizoare Am adus din Slovacia, deja am rupt tot ce am putut de pe masina, acum am terminat cu reparatii, o sa mai facem cateva imbunatatiri [ATTACH=CONFIG]205875[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]205874[/ATTACH] Daca vad eu bine, ai panhardul pus pe partea gresita? ... 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. Daca vad eu bine, ai panhardul pus pe partea gresita? ... Sincer nu stiu daca e gresit sau intentionat Vine din stanga sus la dreapta jos. Ai ceva sfaturi bune? asa am cumparat e in curs de proiectare, orice idee imi prinde bine. Teava din fata e de directionare, dar se vede si panhardul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. Panhardul trebuie sa fie paralel cu bara de directie. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. Panhardul trebuie sa fie paralel cu bara de directie. si preferabil sa aiba aceeasi lungime 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 6, 2014 Autor Partajează Postat Martie 6, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. si preferabil sa aiba aceeasi lungime Mersi mult domnilor, o sa iau in considerare, exact acum am dat jos puntea de fata, trebuie sa modific la panhard oricum, as vrea un suport mai inalt, ca sa nu fie asa de extins. Ciudat e, ca acest sistem cu amortizoarele veche a fost foarte Ok, numai ca a fost cam moale. Si bara de directie... alta poveste, daca observati la spate e bara de directie , butucul dreapta are prindere si in fata si in spate(nu prea am vazut astfel de butuc la samurai) , acolo intra bara de directie de le servopompa, deci e mai lung fata de panhard oricum Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 7, 2014 Autor Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. Panhardul trebuie sa fie paralel cu bara de directie. De ce trebuie sa fie paralel cu bara de directie? E vreo fizica sau calculatie referitor la panhard? Am avut inca un samurai modificat la arc spiral, intr-adevar panhardul a fost invers fata de al meu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. De ce trebuie sa fie paralel cu bara de directie? E vreo fizica sau calculatie referitor la panhard? ca sa minimizezi/anulezi fenomenul numit "bump steer" 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 7, 2014 Autor Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Poze cu mașinile noastre, Suzuki. ca sa minimizezi/anulezi fenomenul numit "bump steer" Mersi mult, deja am pus mana si studiez fenomenul, am gasit si ceva descriere in engleza cu o poza anexata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 7, 2014 Autor Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara Dupa ce am citit cativa discutii referitor la anvelope putere si rapoarte , am cumparat un reductor 410 pt anvelopele 235/75/15. E cel mai ieftina solutie, macar pentru mi e....Se potriveste usor cu cardane si flanse sau trebuie sa-si refac gaurile? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara depinde de modelul tau si cel pe care-l cumperi.....cele facute in Spania sunt cu gauri de 8 si cele din Japonia 10....dar din cate stiu eu poti sa schimbi flansele. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara Dupa ce am citit cativa discutii referitor la anvelope putere si rapoarte , am cumparat un reductor 410 pt anvelopele 235/75/15. E cel mai ieftina solutie, macar pentru mi e.... proasta alegere, bani cheltuiti aiurea. reductorul ala iti ofera 12% pe HI si cam atat. banuiesc ca nu vrei sa faci linute cu el prin parcare la mall, nu? solutia este alte rapoarte in reductor sau in grup. Se potriveste usor cu cardane si flanse sau trebuie sa-si refac gaurile? puntea fata pare a fi de SJ80, deci flansele de la grup sunt pentru suruburi M10 reductorul de SJ410 are gauri de 8 deci o sa trebuiasca sa schimbi flansele sau sa folosesti flanse distantiere dublu standard. mai trebuie sa vezi si ce cardane ai acum. ca daca ai reductor cu lant de SJ80 o sa trebuiasca sa le modifici putin lungimea. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara proasta alegere, bani cheltuiti aiurea. reductorul ala iti ofera 12% pe HI si cam atat. reductorul de SJ80 (daca este cel de pe masina) are rapoarte 2,123Hi si 1,32Lo, deci cca. 18-19% reduce mai mult cel de SJ410), ceea ce compenseaza exact diametrul rotilor. Ai rationat pentru Samurai normal, dar puntile de SJ 80 au rapoarte de 3,909 versus 3,727 pe SJ413 (~5% in plus fata de 413), deci este scor nul pentru anvelopele de 235/75/R15. Intr-adevar ar trebui un reductor cu alte rapoarte pentru iesiri offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara M-ati bagat in ceata :))) O sa contactez pe omul, de la care am cumparat masina, vad ca afirmarile voastre contrazic cu lucrurile pe care am stiut pana acum despre aceasta masina. Trebuie sa fac o analiza sa vad exact ce am la mine :D Reductorul de 410 oricum n-a fost o aruncare de bani, mai ales la acesti bani a fost la un super pret. O sa montez, merita o incercare, eu am cumparat din cauza ca in Low 1 e foarte brutal dar in 2 daca n-am "viteza" e cam slabut si ar avea de unde sa trage, avand un motor de 1.6 16v cu injectie directa. Cu aceasta masina nu prea am ocazia la High, folosesc numai la off road, mai ales in zona mea fiind zona muntoasa, daca stiti cum e terenul din Harghita, plina cu urcari si bolovane, stanci Referitor la flanse, deja am distantieri la cardane, cardanele sunt extinse in fata si spate asa ca am un punct de atac mai bun la intrari si iesiri din santuri Puntile ar trebui sa fie de la 413, macar asa arata, numai la butuc se schimba, un butuc de roata are doua urechi de prindere pentru directie, una in fata si una in spate deci, in curs de proiectare in continuare, trebuie sa mai strang o gramada de informatii despre ce am si cum sa-si fac mai departe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara SJ80 este samuraiul cu elicoidale fabricat in japonia. puntea spate este aproximativ identica cu cea de SJ70 (samurai). grupurile sunt interschimbabile. puntea fata difera in sensul ca bara de conexiune nu este in fata puntii ci in spate ca la jimny si trece pe sub grup. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara SJ80 este samuraiul cu elicoidale fabricat in japonia. puntea spate este aproximativ identica cu cea de SJ70 (samurai). grupurile sunt interschimbabile. puntea fata difera in sensul ca bara de conexiune nu este in fata puntii ci in spate ca la jimny si trece pe sub grup. Exact!!! Ma bucur pentru acest forum si pentru voi, ca habar n-am avut ca SJ80 e cea cu elicoidale, am crezut ca e un samurai mai vechi.... Atunci, reductorul de 410 nu prea ma ajuta :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara Reductorul de SJ410 este cu contact pentru afisare 4WD in bord, sau fara? Cele mai noi (cu contact) se pot modifica in asa numitul "rock lobster" prin folosirea pinioanelor de HI din cutia de 410 si cele de LO dintr-o cutie de 413, rezulta un raport de 4,16 pe LO. In principiu orice "Samurai" de 1,0L fabricat in Japonia dupa '84, si cele de la sfarsitul anilor 80 in Spania ar trebui sa aiba reductorul nou, similar cu cel de SJ413, care se preteaza la modificare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 8, 2014 Autor Partajează Postat Martie 8, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara Reductorul de SJ410 este cu contact pentru afisare 4WD in bord, sau fara? Cele mai noi (cu contact) se pot modifica in asa numitul "rock lobster" prin folosirea pinioanelor de HI din cutia de 410 si cele de LO dintr-o cutie de 413, rezulta un raport de 4,16 pe LO. In principiu orice "Samurai" de 1,0L fabricat in Japonia dupa '84, si cele de la sfarsitul anilor 80 in Spania ar trebui sa aiba reductorul nou, similar cu cel de SJ413, care se preteaza la modificare. Reductorul e cu senzor, asa mi-au sfatuit prietenii( suntem multi cu samuraiuri aici din zona) special asa am cumparat, model cu senzor. Deja am studiat un topic despre schimbarea pinioanelor, numai ca acum m-am pierdut, deja nu stiu ce ar trebui sa fac, dupa discutii ulterioare concluzia e, ca am un SJ80 cu motor vitara. Mai am de jucat, de proiectat, dar numai asa ne place offroadul :)) Imi pare rau ca au modificat un astfel de Samurai, cu elocoidale din fabrica, asa am cumparat, pentru mine a ramas finisajul detail daca esti amabil te rog trimit-mi o poza cu suspensia de fata a masinii tale, sa vad cum vine sistemul de directie si suporturile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 (editat) Re: Samurai cu motor de Vitara Mie mi se pare ca masina ta are un setup excelent pe fata, nu stiu ce brate s-au folosit, dar sunt pozitionate excelent, bara de directie este urcata cat mai sus prin indoire, panhardul este ferit, iar bara de legatura a ramas pe pozitie in spatele puntii. Cu o protectie suplimentara pe cutia diferentialului si cu o ramforsare superioara a puntii (macar pe partea lunga daca nu pe amandoua partile) poti ataca orice obstacol fara a strica ceva. Puntea fata a lui SJ80 este partea cea mai proasta, bratele sunt scurte, bucsele sunt mici, ruperea bratelor la flex mare este frecventa. Iti atasez niste fotografii de pe net, al meu este depozitat pana la vara cand ma apuc de modificari Primele 3 poze sunt de la Snakeracing cu un SJ80 modificat cu brate custom, a patra este puntea spate stock, iar ultimele sunt puntea fata stock. LE fotograffile sunt cu masini cu volan pe dreapta! O sectiune tehnica foarte bine documentata si cu poze unde gasesti si transformarea rocklobster: http://www.suzukiclubuk.co.uk/diy/16-transmission/95-rocklobster Editat Martie 8, 2014 de detail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 9, 2014 Autor Partajează Postat Martie 9, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara Mersi pentru poze, am vrut sa vad cum e o suspensie normala, unde sunt suporturile la directie. Bara de directie noi am confectionat, la doua iesiri de doua ori am avut probleme cu sistemul vechi, care a fost un brat micut prins la deasupra butucului fixat cu cele 4 suruburi care tin si rulmentul. Poti sa imaginezi cum sa rupt fiecare data.u. Bratele poate ca sunt de la Jimny de la spate. Panhardul e pe partea gresita, acum am facut suport si incerc sa pun cat mai paralel cu bara de directie, cred ca o sa facem o bara reglabila Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 9, 2014 Partajează Postat Martie 9, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara Bara de directie noi am confectionat, la doua iesiri de doua ori am avut probleme cu sistemul vechi, care a fost un brat micut prins la deasupra butucului fixat cu cele 4 suruburi care tin si rulmentul. Poti sa imaginezi cum sa rupt fiecare data. cel mai bun sistem este cu brat de mercedes prins pe suruburile de la etrier. este verificat in practica cu roti de 33 si rezista fara probleme. pentru bare de directie/conexiune/panhard foloseste teava trasa de 33,7 cu perete de 3 sau 4mm. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morbidex Postat Martie 14, 2014 Autor Partajează Postat Martie 14, 2014 Re: Samurai cu motor de Vitara Salutare Am terminat, am pus la locul corect panhardul si am incercat sa fiu cat mai paralel cu bara de directie. Am folosit brat de la planetara de transit, e mai tare decat teava trasa (pe care n-am gasit la noi stocul fiind epuizat). Si adevarul cel mare ..., intr-adevar e mult mai controlabil masina, nu-mi ridica caroseria cand schimb directia de mers. A, schimbat si arcurile fata si spate, ceilalti au fost prea rigide. Anexez cateva poza, daca aveti alte sfaturi, va ascult cu drag. Reductorul de 1000 inca n-am incercat, daca tot am cumparat o sa montez macar o data Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate