Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Frana de mana freelander td4

ktalin

Postări Recomandate

Cred ca am o problema cu frana de mana. Daca masina este stationata si actionez frana de mana totul este ok masina nu se misca, in panta trebuie sa trag mai tare pentru a nu se misca, iar daca panta este mult prea mare scapa indiferent cat de tare trag frana. In mers daca actionez frana de mana nici nu se simte ca franeaza. Am verificat tambur, sabotii nu sunt uzati iar cursa manetei de frana e de 7 click-uri. Ce pot face sa fie frana mai eficienta.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Frana de mana freelander td4

Cred ca am o problema cu frana de mana. Daca masina este stationata si actionez frana de mana totul este ok masina nu se misca, in panta trebuie sa trag mai tare pentru a nu se misca, iar daca panta este mult prea mare scapa indiferent cat de tare trag frana. In mers daca actionez frana de mana nici nu se simte ca franeaza. Am verificat tambur, sabotii nu sunt uzati iar cursa manetei de frana e de 7 click-uri. Ce pot face sa fie frana mai eficienta.

Daca zici ca tamburul si sabotii sunt OK nu mai raman decat cablurile. Totusi 7 klik-uri fara sa franeze e cam mult si in cazul asta. Verifica totusi daca nu scapa cablurile din stifturile de capat.

Aceleasi simptome le-am avut si eu. Am schimbat sabotii, cablurile si chitul pentru frana spate iar acum din 3 klik-uri rotile se blocheaza.

In ce priveste sabotii, eu i-am schimbat cu toate ca unii sustineau ca "tin mult si bine". Cand am vazut sabotii noi am constatat ca diferenta de grosime e considerabila fata de cei vechi, asa ca nu te lua dupa aparente.

Link spre comentariu

Prin spatele tamburului gasesti niste orifici cu doape de cauciuc(parca ovale)Prin acele orifici se actioneaza un reglaj(rotita dintata)

Stiu ca saboti sunt autoreglabili,dar si tamburi se uzeaza la rindul lor.

Eu asa am rezolvat.

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Prin spatele tamburului gasesti niste orifici cu doape de cauciuc(parca ovale)Prin acele orifici se actioneaza un reglaj(rotita dintata)

Stiu ca saboti sunt autoreglabili,dar si tamburi se uzeaza la rindul lor.

Eu asa am rezolvat.

Dopurile ovale sunt pentru a vedea gradul de uzura al sabotilor, pentru reglaj sunt orificii rotunde astupate cu cate un dop de cauciuc rotund aflat in dreptul cilindrului de frana pe unde se poate introduce o surubelnita. La mine asa este LRF 1 1998 2.0 Di

Link spre comentariu

Dopurile ovale sunt pentru a vedea gradul de uzura al sabotilor, pentru reglaj sunt orificii rotunde astupate cu cate un dop de cauciuc rotund aflat in dreptul cilindrului de frana pe unde se poate introduce o surubelnita. La mine asa este LRF 1 1998 2.0 Di

La LRF 2002 sunt ovale.

Link spre comentariu

incearca sa mai reglezi... tre sa fie minim 4 max. 5 clicuri

1939689234_reglajfranademanaF1.thumb.jpg.15b59146717c965e60d248908d81e58e.jpg

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Am atasat si o poza

90972899_2014-03-1216_48_48.thumb.jpg.e8a5de3a9197d7d30bf17a362ac31af3.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare