Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

GAZ 66 cu motor diesel ?

razor1983

Postări Recomandate

As dori sa ii inlocuiesc motorul cu unul diesel. Din pacate nu am gasit pe net info de unde as putea procura unul similar cu al dl. Ionescu asa ca am cautat variante mai accesibile si vroiam sa va cer parerea legata de 2 motoare. Amandoua sunt Mercedes folosite pe Sprinter cod motor OM602 sau urmasul OM 612. Au o clindree de aprox 2.8. Cuplul este mai bun decat la motorul original de asemeni si puterea. Amandoua sunt dovedite in timp ca fiind fiabile. Va rog daca se pot pareri legate de aceste motoare sau propuneri de alternative. Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

GAZ 66 cu motor diesel ?

Multumesc pt. promptitudinea raspunsurilor.

As dori sa ii inlocuiesc motorul cu unul diesel. Din pacate nu am gasit pe net info de unde as putea procura unul similar cu al dl. Ionescu asa ca am cautat variante mai accesibile si vroiam sa va cer parerea legata de 2 motoare. Amandoua sunt Mercedes folosite pe Sprinter cod motor OM602 sau urmasul OM 612. Au o clindree de aprox 2.8. Cuplul este mai bun decat la motorul original de asemeni si puterea. Amandoua sunt dovedite in timp ca fiind fiabile. Va rog daca se pot pareri legate de aceste motoare sau propuneri de alternative.

Salut,vezi ca caracteristicile (putere,cuplu)sa fie cat mai aproape de cel original,pentru ca"lantul" se poate"rupe" foarte usor

Link spre comentariu

Re: GAZ 66 ex army autorulota expeditii

Multumesc pt. sfat. La inceput m-am uitat catre un motor tot de Mercedes de pe Atego. E foarte fiabil, are 4,3 l cam 150-160 cai dar problema e cuplul care e de aproape 700nm. triplu fata de original si m-am gandit ca e imposibil sa nu cedeze vreo planetara, cutie de transfer sau grup. Daca aveti alte idei sau propuneri ,de motoare care sunt fiabile si relativ accesbile la noi , le astept.

Link spre comentariu

Multumesc pt. sfat. La inceput m-am uitat catre un motor tot de Mercedes de pe Atego. E foarte fiabil, are 4,3 l cam 150-160 cai dar problema e cuplul care e de aproape 700nm. triplu fata de original si m-am gandit ca e imposibil sa nu cedeze vreo planetara, cutie de transfer sau grup. Daca aveti alte idei sau propuneri ,de motoare care sunt fiabile si relativ accesbile la noi , le astept.

Care sunt caracteristicile la GAZ 66?

daca nu ai cumparat inca GAZ-ul sau daca te razgandesti iti propun sa te orientezi spre UNIMOG,MAN,nu stiu de ce fonduri dispui dar la armatele din A,DE,DK,CH se gasesc asa ceva(probabil mai scump ca un GAZ dar alta poveste)

daca te intereseaza contacteaza ma in PM

Editat de Astral
Link spre comentariu

Gaz 66 are un motor v8 benzina 4.3l cu 115 cp si aprox. 250nm. Mai poate forumurile de afara toti spun ca e cam slab ca putere dar presupun ca asta era tehnica

Anilor '60. Oricum ma fascineaza masina in sine si cat de bine a fost gandita din acea vreme incat cu cateva modificari se poate tine cu camionele militare moderne.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Gaz 66 are un motor v8 benzina 4.3l cu 115 cp si aprox. 250nm. Mai poate forumurile de afara toti spun ca e cam slab ca putere dar presupun ca asta era tehnica

Anilor '60. Oricum ma fascineaza masina in sine si cat de bine a fost gandita din acea vreme incat cu cateva modificari se poate tine cu camionele militare moderne.

Ca sa nu poluam topicul omului, poate un administrator o sa mute discutiile despre diesel pe gaz 66 intr-un topic separat.

Pe youtube am gasit un video cu cineva care a pus motor mercedes om 364:

Editat de misca
Link spre comentariu

Re: GAZ 66 cu motor diesel ?

Fain!Si mai scapi si de schimbatorul de viteze original pus ca pentru pasagerul din spate:ha1

Aveti idee cam cit costa un asemenea motor si dace se gaseste usor pe la noi?Pe google nu am gasit mare lucru.

Link spre comentariu

toate motoarele mercedes din generatia aia sunt incredibil de fiabile si extrem de economice .

le gasesti pe camionetele si busurile de peste 3,5 t pana la 7,5 t

Link spre comentariu

Revin dupa ce am mai cautat tot felul de alternative diesel pt. gaz 66. Am ajuns cam la urmatoarea concluzie: cel mai bine ar fi sa cumpar o masina intreaga pentru a fi donatoare. Ideea e ca daca cumperi doar motorul si te trezesti ca iti mai trebuie cate ceva cauti si platesti cat nu face. Acum ca alternative vin si va propun(poate cineva are experienta si ma poate ghida pe drumul cel bun):OM 612 e un motor de 2.7l generatie mai noua a fost folosit pe ML si clasa E. Problema nu stiu daca cutia de viteze de pe autoturisme ar rezista pe gaz, in rest ca motor f. fiabil. Altul ar fi OM 904 motor de pe camionul usor atego. Aici nu prea ar fi probleme dar nu cunosc valoarea de achizitie si cuplul e in jur de 500nm.

Motorul OM364 are cateva variante doar una respectiv LA ar fi interesanta ca putere. Gaz-ul e din fabrica cam slab ca putere deci ceva mai multa nu ar strica. Legat de motor nu cunosc prea multe detalii si nici surse.

Va astept cu orice pareri nu doar legate de motor.

P.S. In cazul transformarii ma intereseaza sa pastrez toate functiile din fabrica ale Gaz-ului adica sistemul de umflare-dezumflare al pneurilor sistemul 4x4 si diferentialul blocabil.

Link spre comentariu

Nu stiu daca ai luat deja masina sau pentru ce vrei sa o folosesti, insa eu, avind deja un gaz, deci in cunostinta de cauza, as trage un ochi pe aici:http://http://forum.club4x4.ro/showthread.php?83180-Vand-pinzgauer-712m

Si pe mine m-ar tenta sa-mi pun un motor diesel, insa la citi km fac eu pe an nu prea merita bataia de cap si costurile.

Bob

Link spre comentariu

Initial am postat in topicul legat de gaz 66 autorulota. Ceea ce ma intereseaza sa fac din el de altfel, dar postarile mele au fost dispuse in 2 topicuri diferite de catre admin, lucru PE care il apreciez.

Nu stiu cati km voi face initial dar cum nu va fi un proiect pt. un an-doi atunci o transformare pe diesel cred ca merita. Din cele cercetate de mine un consum de 25l/100km la motorul original e considerat f. decent. Dar cu un diesel consumul ar fi de cam 15l/100km nefiind un utilaj f. greu 6-7 tone cu toate dotarile. Asa ca la o transformare pe diesel care eu consider ca nu ar trebui sa ma coste mai mult de 2k euro costul s-ar amortiza in vreo 15k km daca nu mai repede.

Cum am spus si mai devreme orice pareri sunt binevenite.

P.S. Legat de link-ul pe care l-ai postat se pare ca nu functioneaza dar am dedus ca e vorba de un Pinzgauer. Din pacate sunt 2 probleme e cam mic pt. ce vreau eu iar al doilea, si care e si cuiul final, e pretul prohibitiv al utilajului indiferent de tara, varsta. Nu am vazut sub 10k euro. Dar f. capabil in off road.

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631
Link spre comentariu

Pai de ce nu iei in considerare o trecere pe GPL? Ai ajunge la un consum de 30-35L gpl ~ 15-17 diesel. Ivestitia e de aprox 1000 euro instalatie si rezervoare. Indicat ar mai fi sa cresti un pic compresia motorului (ar consuma si mai putin pe benzina in cazul cresterii compresiei si o sa poti sa pui si benzina 95+o sa scada consumul pe GPL)

In Romania, Franta, Italia, Turcia, UK nu o sa absolut nici o problema cu alimentarea GPL, in restul Europei trebuie sa iti faci un intinerar in dependenta de autonomia care o ai pe GPL, dar gasesti in toate tarile Europei, chiar si in tarile nordice.

Rusii folosesc GPL-ul pentru frigidere si incalzirea camperelor. Deci mai poti rezolva cateva din probleme camperului cu acest combustibil.

Editat de misca
Link spre comentariu

Am luat si varianta asta in calcul. Dar problemele ar fi urmatoarele: pentru o autonomie decenta iti trbuie cel putin o butelie de 300 l sau 2 de 150l spatiul consumat + pericol.

Alta problema cu toate ca toata europa are gaz difera mufele de la tara la alta nu exista ceva standard. Ar fi cam aiurea sa stai langa statie si sa nu poti baga gazul ca nu ai o mufa de 5 euro. Pe cand la diesel sau orice lichid bagi pompa intr-o gaura si lasi sa curga.

Motorul fiind mare probleme cu reglajul. Motorul fiind rusesc(adevarat copiat dupa un model american) nu mi-as pune toata increderea in fiabilitatea lui in restul masinii da.

Cam astea ar fi problemele gasite de mine legate de GPL.

Stiu ca transformarea nu va fi usoara dar sper sa merite de aia va chinui pe toti cu visele mele.

Multumesc pentru sfaturi!

Link spre comentariu

Salut, uite un Gaz adaptat cu motor deutz racit cu aer http://mercador.ro/oferta/vand-gaz-66-ID1saXh.html#5b7f128956

Prin Valea Doftanei este destul de raspandit acest model de camion, avand adaptate tot felul de motoare. Am vazut si mers cu unul cu motor de Iveco de 5800 cmc. Adaptarea motorului a fost facuta "pe genunchi" in fata portii si a durat cam doua zile.

ex. SUZUKI SAMURAI 1992 - little red car
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare