adrian_sl2005 Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Buna seara. Multumesc frumos moderatorilor pentru acest forum. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi referitor la achizitiaa unui 4x4. Imi place foarte mult NISSAN TERANO din anii 1997 si 2002 varianta lunga cu 5 usi. Ma gandesc la motorizarea de 2,4 benzina, aici intervine impozitul care este cam 850 lei pe an, destul de mare dar nu foarte mare ca la un motor de 2700. Pt varianta pe benzina ma gandesc la posibilitatea de a monta gpl. Bugetul alocat este cam de 2000 euro achizitia + 1000 euro inmatricularea. Masina va fi folosita ca a doua masina, ca o masina de familie cu portbagaj mare, pentru iesirile din Bucuresti, si uneori offroad. Ma intereseaza ce consumuri au aceste motoare de 2,4 benzina, ce anume pica mai des la motor, suspensii...etc, Eventual spre ce alte variante de 4x4 sa ma orietez la acesti bani si la ce doresc sa o folosesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_sl2005 Postat Martie 10, 2014 Autor Partajează Postat Martie 10, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 M-am gandit la Leand Rover Freeleander 1,8 sau 2.0 motorina, 1,8 am inteles ca au necazuri cu distributia, garnitura de chiuloasa , consumul mare si mai ales 4x4 permanent. M-am mai gandit la Kia Sportage 2.0 benzina sau motorina, modelul pe banxzina l-am incercat, demareaza destul de bine, confortul si pozitia la volan lasa putin de dorit, iar portbagajul este foarte mic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Incep prin a iti spune ca trebuie sa stii una alta despre aceste masini inainte sa cumperi ceva. Vrei SUV (Freelanderul si Kia) sau offroader ( Terrano). In primul rand trebuie sa ai clar in minte ce gen de masina doresti. Apoi despre Terrano benzinar legat de motor nu stiu mare lucru. Ca si transmisie este rezistent. Ca si suspensie spatele este rezistent, fata mai putin. Terrano este o masina robusta si incomoda la drum lung. O masina rigida care ii rupe pe pasagerii din spate. Puntea independenta de pe fata este mai sensibila , directia este sensibila (mai ales pentru cei pretentiosi care vor sa aiba directie impecabila). La mine in familie avem 2 R20-uri (Terrano) si mie masina imi place foarte mult. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Nu stiu daca bugetul alocat iti ajunge pentru un R20 din 2000 sau mai nou. La categoria tot teren ar mai fi cateva masini cu motorizari ok ca si impozit adica pana in 2500 cm3. Ar fi asa: Suzuki Samurai sau Vitara (astea is mici nu stiu daca vrei asa ceva) Ar mai fi Pajero MK1 si MK2 cu motorul de 2,5d. Ar fi R20 -ul si cred ca este si Terrano I WD51 cu motor mic Ar mai fi LC -uri Ar putea fi si Defender (aici nu sunt 100% sigur) Variante ar fi. Tu doar trebuie sa fii sigur ca iei ce iti doresti. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoslav Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 eu am un Terrano benzinar,cu instalatie GPL.din pacate,l-am condus doar pe GPL,deoarece pe benzina nu mergea(avea injectia defecta),cam 2 saptamani ,pana a venit frigul, iar consumul de GPL (aproximativ 90% in regim urban) a fost de aproximativ 15%....ceea ce mi s-a parut ok.acum 2 ani am fost cu unul diesel,scurt in 2 usi, pana la Brasov iar consumul a fost de aproximativ 7% ....de fiabilitate nu prea pot sa-ti spun acum nimic fiindca nu stiu decat ce am citit pe aici. Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_sl2005 Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Da, sincer eu as vrea mai de graba un SUV, un 4x4 usor de manevrat si prin oras, cat de cat cu un strop de confort,mai exact o masina mai inalta decat un autoturism, cu tractiune 4x4, pe cat posibil nu permanent cum este freeleandreul, ma feresc de 4x4 permanent deoarece consumul cred ca este ceva mai mare nejustificat atata timp cat eu as merge cu ea pe autostrada sau pe oricare alt drum unde nu am nevoie e 4x4, toaca mai repejor si avelopele, probabil si transmisia este mut mai solicitata, sa aiba 4 usi si un portbagaj mare, nu neaparat foarte mare dar suficient incat sa pot pune o buteleie de gpl daca e benzinar si 2 trolere de marime medie. Acum am un vw polo din 2003 1,2 cu gpl,la care nu pot renuntaeste cumparata de noua si are putinei km, imi este perfecta pentru circulatia zilnica din bucuresti....nu simt consumul, costurie infime . Suzuki vitara este destul de mica, sincer mi se pare mica si Kia Sportage, Dupa Nissan Terano , ca si aspect imi place si mi se pare suficient de mare Freeleander-ul, ma sperie treaba cu tractiunea integrala permanenta, aici parca as opta pt un diesel 2.0 cel pana in 2002 din cate am inteles dupa 2001 sau 2002 au motoare de BMW TD4 unde deja vorbim de alte preturi de achizitie. Va rog ziceti-mi ce diferente sunt intre caroseriile de suv si de 4x4 offroad unde am vazut ca au toate sasiu independent de caroseie. Din cate stiu Terano e cu sasiu, ca si Kia Sportage, Suzuki Vitara . Nu stiu Freeleander-ul daca are caroseria dintr-o bucata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_sl2005 Postat Martie 11, 2014 Autor Partajează Postat Martie 11, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 In decembrie 2013 am condus pt prima data un 4x4 insemnand o Kia Sportage din 1997 sau 1998 ,destul de intretinuta, motorizare 2.0 benzina, cutie automata hidramata, ABS, AC, aproximativ 70 000 km probabil reali, masina fiind a unei rude ce a trait in Elvetia si a folosit-o acolo. M-am jucat cu masinuta 2 zile si pe asfalt bun ,si pe asfalt cu gropi de orice fel, si mai ales pe camp pe niste dealuri din Arges. Senzatia a fost deosebita Am ramas cu o parere foarte buna despre masinile 4x4. Mi se parea ca masina razbeste indiferent de situatie, de aceea m-am hotarat sa imi cumpar o masina 4x4. Despre acea Kia as putea spune ca avea destul demaraj, chiar se infigea, nu trebuia sa ma rog de ea, confortul la volan era minim, potbagajul destul de mic, nu simteam gropile din asfalt, in schimb daca puneam mana in timpul mersului pe schimbatorul de 2x4, 4x4 hi, 4x4 low simteam toate vibratiile masinii. Nu exclud nici varianta unei Kia Sportage....cu toate ca portbagajul este destul de mic pt nevoile mele. Masina pare proportionata destul de bnisor. De Mitzubisi Pajero nu stiu nimic, stiu doar ca au motoare de 2500 cmc diesel , varianta in 2 usi pare mica si incomoda.... Astept pareri...achizitia estimez ca va fi undeva prin mai sau iunie, pana atunci...ma tot gandesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 (editat) Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Masinile tot teren au sasiu rigid, 1 sau 2 punti rigide, reductor si de obicei cuplarea 4x4 Hi sau Low se face cu levier de comanda, confort redus, mult fier. SUV -urile , punti independente , caroserie , 4x4 simplu fara reductor, comutare la buton( nu intotdeauna) , comfort crescut , mult plastic. Kia sportage nu are sasiu rigid din cate stiu eu si e un suv . Editat Martie 12, 2014 de Astral coNfort.....http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=871242#post871242 Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 In bugetul descris de tine (3000 E) poti sa te orientezi catre Vitara, Samurai sau una pe care o recomand si anume KIA Sportage. Daca vrei si ceva spatiu pentru bagaje, catel si purcel, mergi pe varianta unui Terrano benzinar dar depaseste bugetul tau.... sau altceva si o bagi pe Bulgaria. :wink: Cat despre consumul unui Terrano 2.4 in mare sta cam asa: -benzina 8-11% afara si 13-15 % in oras -GPL 11-14 % afara si 16-18% in oras Daca pui si ceva viteza, adica peste 120-130 km/h...consumul e doar o parte din peisaj :ha: Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Eu cred ca cu 2000 euro se poate cumpara fara probleme R20 din 94-96, mai ales benzinar. Poate chiar mai nou. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_sl2005 Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Salutare... Scuze pentru absenta. Da, cred ca aveti cu totii dreptate, poate ca Terano oricat imi place mie ca marime si aspect nu este ceea ce caut, adica o masina 4X4 cu ceva confort,putin demaraj, putina viteza 110 max 130 km/h si elasticitate, in mare parte utilizata pe asfalt, si cam 40 - 50 % din drumuri pe autostrada A1 si A2 . Multumesc frumos.....cred ca ma orientez spre un Freelander sau Kia Sportage Sincer ca si concluzie Kia Sportage din 1997 ceea ce am incercat eu in mare parte mi-a lasat o impresi buna. Demaraj destul de bun pentru un suv vechiut, ca si consum .....nu cred ca sarea de 12-13 l benzina atat cat am condus-o eu cateva zile...ceea ce mi s-a parut acceptabil,destul de elastica la suspensii.... Nu prea m-am impacat cu pozitia la volan ceea ce ma ducea cu gandul ca sunt intr-un tractor pe ogor la arat , aspectul, finisajele si materialele din interior ce mi s-au parut ca lasa foarte mult de dorit ( totul de cea mai slaba calitate). Imi cer scuze pentru spusele de mai sus, sper sa nu supar pe nimeni, este doar gustul meu amar. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Pai parca ziceai ca este Kia confortabila: ,, Nu prea m-am impacat cu pozitia la volan ceea ce ma ducea cu gandul ca sunt intr-un tractor pe ogor la arat , aspectul, finisajele si materialele din interior ce mi s-au parut ca lasa foarte mult de dorit ( totul de cea mai slaba calitate). Imi cer scuze pentru spusele de mai sus, sper sa nu supar pe nimeni, este doar gustul meu amar.,, Cu cele de mai sus nu te inteleg. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Sfat achizitie Nissan Terano sau alt 4x4 Diferenta intre un SUV si un offroader e destul de mare. Cu un SUV nu faci ce faci cu un offroader dar SUV-ul iti asigura un minim de confort sau cel putin asa ar trebui. Acum sa le luam pe rand... LRF -eu cred ca e o masina slabuta 4x4 fara prea mari pretentii ...dar exista piata aftermaket cat China. Celelalte Kia, Mia, Fia ...sunt surogate ale produsului japonez tot fara mari pretentii si sunt destul de greu de intretinut ptr ca in general piesele sunt destul de scumpe. Pe de alta parte, platind 2000 de euro nu ai cum sa ridici pretentii sa te simti in bidon ca intr-un Bentley. Ca evident nu te vei simti asa. In bugetul care l-ai spus mai sus ...ti-as sugera sa incerci un LR Discovery 1 sau cu noroc poate chiar 2 si o varianta de backup Jimny... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate