bogdan_g Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 salutare, de unde pot sa cumpar nisip pt. sablat? ce trebuie sa stiu/am in vedere? (granulatie/sort, compozitie etc...) cat se consuma? (sunt constient de factorii care influenteaza consumul, insa mi-ar fi de mare folos ceva exemple practice) alte informatii care sa ma ajute? (este foarte vaga chestia asta dar cineva cu experienta sigur stie despre ce este vorba) multumesc anticipat. respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: nisip pentru sablat Granulatie se foloseste functie de instalatie ( 0,5-2mm)de preferat sa nu fie praf in el Materialul : nisip , alice , sticla globuloasa depinde ce material vrei sa sablezi si ce suprafata vrei sa obtii ( cu nisip suprafata rugoasa, cu alice de obicei fonta , cu sticla aluminiu si se obtine suprafata fina lucioasa) Cantitate:nu iti trebuie mult se recirculeaza dupa o cernere ( 1 sac este suficient de obicei) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Martie 15, 2014 Autor Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: nisip pentru sablat instalatia ... instalatia este una ieftina, fara recuperare (m-am gandit sa nu mai consum aer si pt. aspiratie si sper sa nu fi gresit cu alegerea facuta...), la care am identificat 4 duze ceramice cu diametre diferite (au marcate pe ele puncte, 1,2,3 si pe cea care era montata in 'pistol' ...nimic) suprafata de sablat... practic, am doua punti rigide (cu etrieri frana, discuri si ce mai e pe acolo ...) pe care vreu sa le curat bine si ulterior sa le vopsesc. cantitate... nu am un spatiu dedicat si urmaresc sa execut operatiunile in camp deschis. cum recuperez materialul? pot sa pun o prelata pe jos si eventual un cort? nu-mi dau seama ce se intampla acolo, dar daca suflu niste particule de nisip de cativa mm, cu 800N/m2 nu ajung pana-n coltu' strazii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shark Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Re: nisip pentru sablat Urmaresc cu interes actiunea, si eu sunt in aceeasi situatie. Ce instalatie ai? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 Re: nisip pentru sablat Cu pistol din ala de o singura mina nu vreau sa tedisper dar sablarea ta va tine o saptamina. Nu este o instalatie cu randament este pentru piese marunte il folosesc de obicei artistii plastici. Pentru punte se foloseste nisip , trebuie protejate filetele si suprafetele pe care calca rulmenti. Granulatia : masori cu subler orificiul duzei si impart la 3 ( mai mic se poate mai mare nu).Potisa folosesti prelata pentru recuperare se va pierede cevadar nu mult altfel din 10 saci nu vei reusii sa sablezi puntiile. Intr-oinstalatii de sablat industriala manuala sablarea a 2 punti tine vreo ora 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Martie 16, 2014 Autor Partajează Postat Martie 16, 2014 Re: nisip pentru sablat @shark, instalatia este linkos LN-SB20-II. @Unimog, nu am stiut (si nici acum nu stiu...:) cum sa ii spun, nu este chiar un pistol... instalatia are un rezervor presurizat(6-10bar), de 75l in care se pune nisipul, la baza caruia se afla un stut unde se conecteaza un furtun care se termina cu un dispozitiv in care este monata duza... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 (editat) Re: nisip pentru sablat Nu neaparat instalatia cat compresorul ee buba...si la saracia aia poti adapta ceva cu schimbarea stuturiilor evident si sa bagi aer din compresor cu litraj industrial. Altfel exact asa a o sa patesti mult munca cm cu cm......si pana la urma il dovedesti.Se gaseste nisip la saci numai stiu de unde am luat eu ..ca am luat la m3.....tona...sau asa ceva.Si e pe sorturi de dimensiune.si tarie. Editat Martie 16, 2014 de RETI Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Martie 16, 2014 Autor Partajează Postat Martie 16, 2014 Re: nisip pentru sablat am gasit la nevastamea in bucatarie o sita de malai ... se pare ca astazi am program de cernut nisip. sa vedem ce iese... @RETI, daca iti aduci aminte de unde ai luat la m3 sau tona, te rog sa-mi spui si mie. eu am gasit la saci de 25kg si imi pare cam scump (mai ales dupa ce a spus @Unimog despre consum...). compresorul are 330l/min la 10 bar, crezi ca este suficient? ce inseamna litraj industrial? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 Re: nisip pentru sablat Eu cand am mai sablat (cativa cm²) am folosit nisip de la balastiera si sita de malai, dar nu prea m-a ajutat compresorul, cu 50l sablezi doar 30 sec. [video=youtube;ppfg-bxe4WQ] My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zzzoli24 Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Re: nisip pentru sablat eu am incercat cu nisip normal ( folosit la tencuit din balastiera) dar rezultatul e descurajator . In schimb am gasit nisip la sac special pentru sablat si rezultatul e super ok . Chiar acuma lucrez la o cabina fiindca fara peste tot e numai nisip si recuperarea e destul de greu . Am proiectat-o sa intre fara probleme orice janta in el iar pentru bari si punti o sa incerc sa fac o usita laterala (normal aici se va pierde ceva nisip dar nu se conpara cu varianta in aer liber ). In ce priveste compresorul e nevoie de un compresor cat se poate de mare , sablarea fiind o operatie care consuma mult aer. In cazul compresoarelor mai mici probabil e nevoie de pauze sa refaca stocul de aer din rezervor. Daca vrei sa sablezi doar doua punti si atat cea mai buna varianta e sa o duci la cineva care sableaza zilnic. toyota lj77 1992 http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Re: nisip pentru sablat Nisipul trebuie fie foarte uscat. Iar problema mare este compresorul. Trebuie un debit mare de aer la sablare. Sa nu mai vorbim de faptul ca trebuie un uscator imediat dupa compresor. Nu este asa de simplu sablarea asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mergioricrapa Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: nisip pentru sablat Poate n-ar strica sa sapi oleaca pe net dupa o instalatie "sablat" cu apa. Reality bites! :shrk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Martie 19, 2014 Autor Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: nisip pentru sablat "imi este frica de presiune". lasand gluma la o parte, cred ca pompele depasesc cu mult puterea mea financiara. si asa, cu 10 bari, am fost la limita cu iscir... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: nisip pentru sablat Ce ee treaba are ISCR? cu compresorul de 10 bari?Si daca e Kartcher insemana ca lucreaza la 200 bari umed.....ai dat-o in balariii sigur cu ISCR ..hahahahaahah la astia scriptic a si aragazul de campare eee element sub presiune.....noroc ca stingatoarele le-au scos de pe lista.Va da-ti sema ca s aincepe-ti o firma in romania va trebuie o camera spatioasa cu acte pentru, orice,......birocratia asta. AI nevoie de alte scripte sau trebuie informata instritutia lui peste prajit ca lucrezi cu un compresor de 10 bari pe acre il cumperi din comert? ce tampenii...faci repede un curs...si gata rezolvarea.....romania lui Voda imparat. Ma uit azi si iti spun pe seara cati saci de nisip de sablat am si daca pot sa iti dau.... Nisipul e romansec ca si noi avem slava domnului nisip in tara asta ..numai fiti asa negativisti....ca pana sa intram in Eu se mai lucra in romaniaca.....noastra draga....si nu cu nispi de pe LUNA> Poate sa fie mai scump oleaca decat nispul de balastiera datorita caractaeristiicilor d eduritate si calaibrarii prin cernere.....dar ATAT> Din ce stiu e ca se vindea la saci mari de 1 tona si cu greu am luat saci de 25 kg..c amabalaj... Esti la limita cu compresorul daca ai si alate butelii sa stochezi presiune e bine.si sa ai stocul mai mult timp ca doar nu apesi pe psitol 5 minute in continuu...iti trebuie o gluga cu ochelari altfel esti prafuit rau de tot.Puntea o faci cam intr-o zi cu aparatul ala mic dar migalos ....banuiesc ca stii acuma ce anume ai cumparat si ca de mult face pe minut sau ora. iti poti face un cort ingradit sa zic asa ...fara acoperis....si lucrezi in perimetrul ala.3x2 metri dupa care strangi nispul si il tot reutilizezi. cred ca cu 3-4 saci o rezolvi. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Martie 22, 2014 Autor Partajează Postat Martie 22, 2014 Re: nisip pentru sablat @RETI, nu stiu ce treaba are, ziceam si eu asa, aiurea, gandidu ma la presiune... acum, puntile arata asa: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 Re: nisip pentru sablat Nu mai am decat vreo 3 saci juma...te incurc. Daca vrei nisip te intreb cum il descarci ca aia til pun cu stivuitorul intr-o bena.sau pe peridoc....ai stivuitor sau dai la lopata o tona? Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Martie 22, 2014 Autor Partajează Postat Martie 22, 2014 (editat) Re: nisip pentru sablat la lopata. nu am stivuitor. <le> am avut 2 saci de 25kg. primul, nu-l pun la socoteala... (s-a infundat pistolul de 8x, nu am reglat nu stiu ce ...la aer, la nisip, la furtun, ma rog ... am invatat). cu urmatorul am curatat o lopata pe ambele fete... de recuperat, la ce vreau eu sa fac, nu cred ca se poate pune problema. Editat Martie 22, 2014 de bogdan_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grigsilviu Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 (editat) Re: nisip pentru sablat Salutare ma intereseaza si pe mine nisip pentru sablare cu granulatia de 0,2 - 0,8 mm va rog daca aveti idee de unde cumpar imi trebuie cred ca vreo 10 de saci la 50kg ca m-am apucat sa-mi sablez sasiul si toate piesele. Multumesc anticipat Editat Octombrie 15, 2014 de Astral M-AM......nu ma-m..... Silviu Grigore Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink: E-mail: grigsilviu@gmail.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate