caesar1 Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Ce masina imi recomandati? Vreau sa o folosesc zilnic pe drumuri forestiere (sa zicem ca sunt padurar) si uneori vreau sa remorchez o platforma cu stupi de circa 2 tone. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? sa zicem ca nu vreau sa fiu sarcastic, dar te-ai gindit la un TAF? revenind: esti padurar, vrei sa cari o remorca de 2 tone dupa tine, pe drumuri forestiere... de care? cu sleauri mari/medii/mici, cu piatra, umezeala si frunze, inclinari laterale, cam citi KM de drum... intrebarile sint serioase si cred ca si altii care ar putea sa te ajute au ceva nedumeriri in sensul asta. pentru ca daca iesi de pe drum 100m si faci dreapta in poienita e una si daca vrei sa urci stupii la 2000m e alta. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Ceva experienta cu 4x4 se pare ca ai totusi din moment ce in urma cu cativa ani ai avut un Samurai.... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=753812#post753812 PS - Topicul tau a fost mutat la Diverse pentru ca tema discutiei e foarte evaziva..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Caesar ...AVE! :wink: Un topic e suficient ... nu trebuie sa deschizi 3 ...ptr ca tot aceleasi sfaturi le vei primi, evident tot de la aceiasi oameni. Ptr a avea niste pareri de care cat de cat sa te legi intr-un fel sau altul s-ar impune niste date: 1.Buget? 2.Unde vrei sa ajungi cu masina? 3.Ce gabarit ai la platforma? 4.Ce confort ti-ai dori? 5.Cum ai defini acele drumuri pe care mergi cu masina comparativ cu asfaltul? N-am inteles-o pasta ...Cum adica "sa zicem ca sunt padurar"? In prima faza: 1.Masina cu punti rigide fata-spate daca utilizezi zilnic in teren accidentat 2.Masina lunga daca ai de tractat o platforma mai lunga, asta ptr stabilitate 3.Masina diesel ptr a te ajuta mai mult de cuplu decat de putere In functie de buget ...discutia de acum incolo se poate intinde ...in mai multe directii ... Sunt cateva discutii pe forum cel putin interesante ...care merita lecturate ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
caesar1 Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Sunt doctor veterinar in comuna Sacuieu jud.Cluj unde fac zilnic 20 km pe drum "forestier " cu altitudini cuprinse intre 700m si 1400m. Drumurile judetene si comunale in satele de munte romanesti asa arata a drumuri forestiere(pe bune),dar nu le stiu pe altele din UE . Intr-adevar am experianta a 3-4 ani de off-road cu Suzuki Samurai dar m-am saturat de sarituri si scuturaturi chiar cu telescopape OME, de "fracturari "lunare ale arcurilor lamelare.Am dobandit in 3-4 ani o "polidiscopatie cervicala" =hernii de disc intervertebral multiple la nivelul gatului si riscul paraliziei fetei,umerilor,mainilor,etc. Vreau un motor 4x4 offroad cu suspensii moi ca la autoturisme pana la 5.000 Euro pentru munca ,dar in acelasi timp doresc sa pot remorca si 2 tone(pavilion apicol) pe asfalt si drumuri de campie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Re: Ce-mi recomandati ? Sunt doctor veterinar in comuna Sacuieu jud.Cluj unde fac zilnic 20 km pe drum "forestier " cu altitudini cuprinse intre 700m si 1400m. Drumurile judetene si comunale in satele de munte romanesti asa arata a drumuri forestiere(pe bune),dar nu le stiu pe altele din UE . Intr-adevar am experianta a 3-4 ani de off-road cu Suzuki Samurai dar m-am saturat de sarituri si scuturaturi chiar cu telescopape OME, de "fracturari "lunare ale arcurilor lamelare.Am dobandit in 3-4 ani o "polidiscopatie cervicala" =hernii de disc intervertebral multiple la nivelul gatului si riscul paraliziei fetei,umerilor,mainilor,etc. Vreau un motor 4x4 offroad cu suspensii moi ca la autoturisme pana la 5.000 Euro pentru munca ,dar in acelasi timp doresc sa pot remorca si 2 tone(pavilion apicol) pe asfalt si drumuri de campie. Wow, din ce ai scris mai sus am inteles ca Samurai-ul este....criminal,te baga in spital! :hl Pentru confort si remorcare va trebui sa optezi spre Pajero,Discovery,etc sau ceva similar ....dar majoritatea te vor indruma spre Patrol :ha2 Editat Martie 18, 2014 de Astral coNfort.....http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=871242#post871242 Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Discovery 1 sau 2 - e capabil,ieftin la achizitie si intretinere,comod,mare,trage 3,5 tone. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? da, situatia se schimba. masina pe elicoidale, clar. pentru ca nu faci extreme, ti-as recomanda cu bascule pe fata => + la confort. ori un mitsu ori un 4runner. 4runner e mai lunga decit mitsu scurt dar mai scurta decit mitsu lung. personal prefer Toyota. si poti schimba scaunele cu unele cu amortizor. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Toyota 70 dar sa aiba scaune cu amortizor/cantar! :old Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Toyota 70 dar sa aiba scaune cu amortizor/cantar! :old Sau macar doar unu ...!! :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Sau macar doar unu ...!! :ha: Da,:id cel al soferului! :ha: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Si sfatul meu este tot Toyota 70[ cu scaune cu amortizor]2,4 td consuma putin si merge ca si Nissanul Da,:id cel al soferului! :ha: Un set ,la tine pe dreapta si la mine pe stanga! Editat Martie 18, 2014 de Astral Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Ce-mi recomandati ? Omul s-a decis asupra unui Mitsubishi L200 : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?83725-Cumpar-Mitsubihsi-L200 [ATTACH=CONFIG]208253[/ATTACH] REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate