DKW Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 (editat) Acu' vreo 2 saptamani mi-a semnalat sotia ca la Freelanderul meu curge ceva pe dreapta, nu prea rau, dar curge. La o inspectie scurta am constatat ca pierde antigel pe la un stut mic, amplasat in coltul din dreapta al radiatorului. Initial am zis ca e furtunul spart, de fapt se retezase stutul... Radiatorul are porturile din plastic, deci pica faza cu sudura... Idei de "carpeala" loco? Nu de alta, dar nu mai am nervi sa desfac iar toata fata masinii pentru un radiator... Diametrul interior al gaurii ramase este de 4 mm, de la stutul ala pleaca un furtun de retur in vasul de expansiune. Editat Martie 23, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 (editat) Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Teoretic acel stut nu este sub presiune decat in momentul in care presiunea din circuitul de racire depaseste o anumita limita (0.8, 1.0, 1.1 etc, in functie de motor/producator) din cauza incalzirii lichidului, iar in momentul in care se raceste, lichidul din vasul de expansiune revine in circuit. Eu as poliza ce a mai ramas la drept si as da filet interior astfel incat sa pot monta (prin infiletare) un stut facut la strung sau cumparet de-a gata impreuna cu o garnitura si pentru siguranta as da pe filet cu un oaresce maclavais (se gasesc tot felul de solutii de lipit/etansat in comert). Nu stiu cat de bine m-am facut inteles dar incerc sa caut o poza pe net pentru exemplificare. Am gasit, uite aici: Editat Martie 23, 2014 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 23, 2014 Autor Partajează Postat Martie 23, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Teoretic acel stut nu este sub presiune decat in momentul in care presiunea din circuitul de racire depaseste o anumita limita. La Freelander tot circuitul este sub presiune (1,6 ) prin stutul ala se face si aerisirea automata a aerului din circuit/radiator prin intermediul vasului de expansiune, in capacul vasului de expansiune are o valva care deschide automat de la 1,6 in sus iar o parte din antigel circula in permanenta pe acel traseu. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Am inteles. Credeam ca supapa de presiune este pe radiator. Oricum eu alta solutie nu vad (excluzand un nou radiator). "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 E un tub ca o plastilina pe la benzinarii ...dar numai stiu denumirea...cand il desfaci e cenusiu cu alb le amesteci si cu pasta respectiva care are consitstenta platilinei repri acolo ..ori mai bai o teva de alama si pe aia bagi furtunul ori daca mai ai restul de stut il lipesti acolo.......2+2 ...nu tsiu denumirea... dra faci reparatii extraopridiinare..cuu ea lipesti si rezervorul de benizina ...si ... Daca nu tine si se fisureza siloutia etse sa iti faci alt rediator la o firma...sau un seocnd.. Eu am aavut un robinet asa la un Tranzit si am mers cu el reparat 5 ani...pana am vandut masina..fara sa curga nimic.... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Goleste instalatia de apa. Curata si degreseaza bine locul. Cumpara poxipol transparent care lipeste in 5min. Dupa ce ai pus solutia lasa o zi sa se usuce bine. Poxipolul transparent rezista foarte bine la presiuni de doua atmosfere si la temperaturi ridicate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Poxipolul nu rezista bine la temperatura ridicata! Mai degraba Poxilina,care este speciala pt. instalatii. Ai mai putea sa incerci sa lipesti cu plastic lichid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Ai mai putea sa incerci sa lipesti cu plastic lichid. Plasticul ala lichid (daca te referi la "pistoalele" de lipit cu plastic), ar trebui sa topeasca si din plasticul radiatorului ca sa faca aderenta buna... (lucru care nu se intampla). Altfel se obtine doar o aderenta de suprafata, total inutila in cazul asta:wink: Remarcati totusi ca DKW cauta o solutie de reparatie fara sa dea radiatorul jos (cam imposibil dupa parerea mea, dar asta e alta discutie:grin:) It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Ok,atunci incalzesti stutul cu mini-lampa cu flacara reglabila si cand incepe sa se topeasca,lipesti cu plastic.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 oricum ai da-o, radiatorul tot va trebui sa-l dai jos. vad acolo ca ai ceva metal pe sub plastic. baga un stut cu filet si gata. eu am incercat sa repar un pistol de udat gradina si am ptrecut prin: loctite, expoxy de la poxipol, epoxy de la bison, lampa si intr-un final, solutia care m-a rezolvat: gunoi+mers la magazin si luat alt pistol. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Si eu cred ca solutia oferita de wolfman functioneaza(maclavaisu poate fi vopsea.blocaj filet) stiutul sa fie conic pe filet si pasul marit ! Succes ! Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Nu dai nimic jos....numai umblati cu prostii nu are cum sa lipeasca cu pistolul Gluegun....stutul ala. Plasticul ala nu e chair plastic....Plastilina aia de care iti spun....repara inclusiv sub apa.......daca mai stutul bine daca nu improvizezi cu o teava ....de diametru egal.si faci un adaos de mastic bicomponent asa cum iti zic. in 5 minute e tare ca piatra.rezista la solventiu si la 200C. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Solutiile aste minune de lipit (poxilina, poxipol, bison etc) am observat ca lipesc orice numai ce ai nevoie nu in sensul ca sunt cateva tipuri de plastic pe care nu le lipesc. Plasticul din care este facuta acea parte de radiator are toate sansele sa fie unul mai special. Eu am incercat de cateva ori sa lipesc plastice cu asa ceva si m-am lecuit. Aparent se lipesc (respectand toate indicatiile producatorului) dar la cea mai mica pretsiune face poc. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Solutiile aste minune de lipit (poxilina, poxipol, bison etc) am observat ca lipesc orice numai ce ai nevoie nu in sensul ca sunt cateva tipuri de plastic pe care nu le lipesc. Plasticul din care este facuta acea parte de radiator are toate sansele sa fie unul mai special. Eu am incercat de cateva ori sa lipesc plastice cu asa ceva si m-am lecuit. Aparent se lipesc (respectand toate indicatiile producatorului) dar la cea mai mica pretsiune face poc. SUstin cele de mai sus........toate produsele cu reclama la tv sunt de un mare caca...o .....si ca sa nu fiu Gica contra am avut nevoie si aveam poxilina la mine si am incercat si pot sa zic ca nu a durat decat cateva ore...din cate stiu acuma desi nu am mai cumparat produsul scria ca se inatareste intr-o ora sau poate gresesc ..acuma....in orice caz am respectat ce zicea pe prospect....si rezultataul s-a inmuita evident si a facut pleosc. Poxipolul eee un fel de epoxi..dar ee la mare distanta de alte produse cu aceleasi caracteristici....tot A+B si de alt producator foacut. 2+2 e sigur am lipit destule si pot sa garantez.SI ca sa va mai povestesc si romani faceau asa ceva la Victoria Chimica......erau in doau casolete de culori diferite....ultimile care le-am luat aveau galben si albastru.si reesea o culoare verde cu el mi-am lipit vasul de la servofrana era ciupit intr-un colt .....si azi ee acolo tare ca sticla.....5 minute intarire., restul bison 5 minute epoxi sunt bune doar de lipit margele pe sticla..... AM mai folosit alta data de la loctite au mai multe ca metal epoxi ..dar...nu gesesti peste tot si e si scumpa rau....cel mai des gaseti 2+2 putty. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 (editat) Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Acum 2 ani m-am aflat in aceeasi situatie (intr-o foarte mare masura). Am dat jos radiatorul pentru spalare si stutul de sus (1 tol si ceva) s-a....macinat pur si simplu (imbatranit de vreme si uzat de atatea cicluri racire/incalzire). Presiunea la mine este de doar 0.9 bari. Oricum...iata cum am procedat eu: - dupa ce s-a uscat radiatorul, am curatat bine bine acolo - am luat un element de legatura de instalatii sanitare (din cupru), l-am infipt in locul cu pricina - de jur imprejur am dat cu poxipol, dar nu din aia transparenta, ci din cea "normala" care rezista la 120oC. - am lasat vreo 5 ore sa se usuce, montat la loc...tine si in ziua de azi ( e drept ca nu am mai dat jos furtunul). Inca de cand am luat masina, in partea de sus a radiatoului am avut un stut rupt (de 1/4). Se suise fostul proprietar cu picioarele (!!!!). Aceeasi poxipol, tine si in ziua de astazi fara probleme. Recomandare pentru tine: - cauta teava de aluminiu/cupru pe la baumax, praktiker etc..exista la diametrul care-ti trebuie tie - daca tot umbli acolo...du la spalatorie radiatorul si trage-i o sapuneala strasnica...nu strica niciodata. - cand aplici poxipol, iti recomand ca temperatura ambientala sa fie undeva la vreo 10-20oC ... daca e mai mica...lucreaza mai greu/ nu lucreaza materialul (am facut-o la 3 grade si pana nu am pus pistolul cu aer cald nu am facut nimic). Editat Martie 24, 2014 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 24, 2014 Autor Partajează Postat Martie 24, 2014 (editat) Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Pe indelete: -restul de stut exista, a ramas prins pe furtun. -ce se vede prin gaura respectiva este rugina depusa in timp. -materialul din care sunt facute capetele radiatorului este un plastic destul de dur, gen ebonita. -pozitia gaurii nu permite decat infiletarea unui stut de max 8 mm, si ala cu ceva chinuiala. La poxipol/poxilina si alte derivate m-am gandit si eu, dar nu stiu cat de eficiente ar fi in acest caz, De surubarit loco nu-i problema, sunt obisnuit de la motociclete (care exceleaza prin a fi inghesuite), iar pentru dat jos radiatorul de apa trebuie sa desfac toata fata masinii si sa dau jos inclusiv radiatoarele de AC si intercooler care sunt fixate pe cel de apa... Alta varianta ar fi fost sa astup gaura ramasa cu un surub si sa "intep" in furtunul de tur un stut pentru returul din vasul de expansiune. Remarcati totusi ca DKW cauta o solutie de reparatie fara sa dea radiatorul jos (cam imposibil dupa parerea mea, dar asta e alta discutie:grin:) Domnu', cred ca ati uitat ca am ajuns sa-mi cunosc toroapele mai bine decat mi-as fi dorit.:ha: Maine o sa fac incercarea cea mare cu poxipol, daca nu tine o sa incerc faza cu stutul infiletat, iar daca nu tine nici aia = alt radiator. Editat Martie 24, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Incearca si aici http://www.reparatiiradiatoare.ro/index.php Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Incearca si aici http://www.reparatiiradiatoare.ro/index.php Aline, nenea ala de care zici face orice reparatii la radiatoare/intercoolere de orice tip... cata vreme e vorba de suduri metalice! Cand vine vorba de plastic, nici nu te baga in seama (il cunosc si pe el si pe frate-su si l-am cunoscut si pe al batran):wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 (editat) Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Acum cativa ani (2005 cred )mi-a sudat un radiator cu plastic.Radiatorul provenea de la un VW LT 35.I l-am dus pe 30 dec,l-am luat pe 31 dec,l-am pus pe masina si am plecat la Herculane pe data de 01.01.Si in ziua de azi masina merge cu acel radiator. Sper sa nu ma insel , tin minte ca avea pravalie pe calea Grivitei mergand dinspre gara spre Chibrit undeva pe dreapta , parca dupa podul Grant. Editat Martie 24, 2014 de Alin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 (editat) Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Acum m-am uitat pe situl lor la harta.Este exact locul in care am fost cu radiatorul care avea bazinele laterale (nu stiu cum se numesc) din plastic. uite ce scrie aici http://www.reparatii-radiatoare-auto.ro http://www.reparatii-radiatoare-auto.ro/servici.html si aici http://www.reparatiiradiatoare.ro/index.php http://www.reparatiiradiatoare.ro/servicii.html Nu vreau sa discut in contradictoriu cu domnia voastra , vreau doar sa ajut. Editat Martie 24, 2014 de Alin Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 24, 2014 Autor Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 @Alin, mutumesc pentru informatie dar sper sa reusesc reparatia fara sa dau jos radiatorul. Daca nu-mi iese, in functie de pret voi opta pentru service sau alt radiator SH. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 @Alin, mutumesc pentru informatie dar sper sa reusesc reparatia fara sa dau jos radiatorul. Daca nu-mi iese, in functie de pret voi opta pentru service sau alt radiator SH. Daca masina este deplasabila pe rotile ei , adica daca nu pierde mult lichid de racire poate se poate repara fara demontarea radiatorului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Martie 24, 2014 Autor Partajează Postat Martie 24, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Din pacate masina nu este deplasabila cu acel retur rupt, minunile tehnice de la BMW isi spun cuvantul. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 (editat) Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 Eu zic ....sa iei un pachet de poxipol....si unul de plastilina din aia 2+2 de care iti zic ....si sa faci o proba...simpla...faci un amestec din amandoua separat mari cat o maslina....ce vrei tu. apoi fierbi un ibric....si lasi sa ajunga la temeperatura de fierbere. si arunci probele alea in apa clocotita...lasi vreo 5 minute si le scoti si vezi daca tin....mai departe, decizi tu.Ai grija sa faci niste teste gen intepare sau taiere a probelor sa vezi cat de usor se deformeaza......cu atentie ..ca frig......Stiu cat e de greu sa depinzi de masina si sa te lase cand ai lumea mai draga.Vrei sa faci o repartie si nu ai mai lucrat cu solutiile repsective.FA probe e cel mai bine......Daca reparatia cu poxipol tine si nu constatam ca devine un pic flexibila sustineam si eu ca e buna... eu te indrum avand experienta la ambele solutii chimice. Orice solutie care are publicitatea TV agresiva ar trebuii sa va dea de gandit...desigur reparatiile casnice ...cu o masa mare de ascultatori si posibili clienti avantajeaza respectiva fabrica... Sunt si eu curios cum faci ....poxipolul ala basca are un moment de curgere...... si nu vad cum iti va sta in partea superioara decat daca dai cu batul acolo non stop pana incepe si se intareste.......cunosc atat fibra de carbon , kevlarul si orice rasina epoxi adiacente.Poxipolul se adreseaza solutiilor medii fara prea multa presiune si alti agenti chimici ...destinat reparatiilor casnice..exact asa cu vanzare in masa ...si la toata lumea. Bafta ! Editat Martie 25, 2014 de RETI Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Martie 25, 2014 Partajează Postat Martie 25, 2014 Re: Reparatie/modificare/carpeala radiator apa LRF Td4 @reti - Au trecut 2 veri fierbinti si o iarna rece (-20oC) peste fara probleme. Uite o fotografie.. E drept se vede doar putin, dar e elocvent...zic eu. Furtunul din stanga (cel gros) are acelasi material folosit. Si Q.E.D...din partea mea. NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate