Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Kit reductor cu raport 1:3

crf

Postări Recomandate

A gasit cineva acest kit? Ma gandesc sa iau niste anvelope mai mari putin, 205/80/16 si cred ca o sa am probleme la urcari mai abrupte. Am fost cu niva la cabana Ciucas asta vara (e la un moment dat o panta foarte lunga) si am urcat cam la limita cu anvelope standard in treapta 1 pe reductor, parca nu mai putea...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Kit reductor cu raport 1:3

Cred ca am grupuri 3,9 , niva e 1,7i din 2008.

cu siguranta ai raport de 3,9

dar raport 1 la 3 din reductor cred ca e mai ciudat pt niva,desi cred ca se poate :) la mitu stiu ca se poate ca are un prieten pe un 2,5 un asa numit gear master si face fata :)

desi eu personal as merge pe varianta schimbarii grupurilor :) cu unele de 4,3 si ai scapat de treaba :) e relativ mai simplu dar nu stiu daca si mai ieftin decat varianta cu raportul pe reductor.

Link spre comentariu

Si eu ma gandeam ca-i mai ieftin. Si pe langa asta ma gandesc ca e mai bine pe sosea cu 3,9, ce parere ai? Folosesc masina si pe sosea destul, cam 80 km zilnic... Si cu consumul cum o fi mai bine? Merci pentru raspuns.

De reductorul asta am vazut mai de mult tot aici pe forum.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Si eu ma gandeam ca-i mai ieftin. Si pe langa asta ma gandesc ca e mai bine pe sosea cu 3,9, ce parere ai? Folosesc masina si pe sosea destul, cam 80 km zilnic... Si cu consumul cum o fi mai bine? Merci pentru raspuns.

De reductorul asta am vazut mai de mult tot aici pe forum.

din ce am reusit eu sa aflu este ca acest grup cu raportul de 3,9 este un raport izvorat din necesitatea de a merge pe autostrada cu 130 ceea ce cu 4,3 in grupuri nu puteai obtine si nici chiar cu 4,1 nu prea obtineai,rapoarte pe care rusii le aveau deja dezvoltate si disponibile.

asa ca au dezvoltat 3,9 pentru piata vestica odata cu punerea injectiei multipunct pe masina si trecerea ei la euro 3 si 4.

dpd vedere a circulatie prin oras si pe strada e mult mai bun raportul de 3,9 dar pentru urcari mai pronuntate poate pune probleme

eu folosind masina daor pentru aratura as pune raport de 6 daca ar exista :) dar cel mai mare produs de fabrica este cel de 4,3

se mai auzea ceva.era la un moment dat un forumist pe aici care a venit cu o propunere de grupuri cu rapoarte de 5,3 parca si care personal ma tentau,dar am cerut niste detalii pe care nici in ziua de azi nu le-am primit...asa ca tind sa cred ca era doar o teapa :)

folosesti masina in oras mult,atunci lasa masina asa cum e

o folosesti la aratura in paduri si alte cele preponderent,atunci schimba grupurile.

Link spre comentariu

Inseamna ca e posibil sa gasesc la dezmembrari pe o niva mai veche rapoarte 4.1, sau chiar 4.3. O sa caut pt ca noi am gasit la 1500 lei...:tk

Link spre comentariu

Inseamna ca e posibil sa gasesc la dezmembrari pe o niva mai veche rapoarte 4.1, sau chiar 4.3. O sa caut pt ca noi am gasit la 1500 lei...:tk

rapoartele de 4,1 le gasesti in general pe nivele cu injectie monopunct din ce stiu eu iar cele cu 4,3 sunt pe cele mai vechi cu carburator de 1,6litri

atentie mare si la alt aspect,numarul de caneluri

tu ai la 3,9 24 de caneluri iar daca vrei sa schimbi grupul cu totul atunci trebuie sa schimbi si planetarele spate si cel putin capetele dinspre grup la cele fata.

mai ai o varianta daca pastrezi planetarele tale pe 24 dar trebuie sa desfaci grupul si sa pui doar pinionul si coroana de grup 4,1 sau 4,3

Link spre comentariu

...potrivit site-urilor rusesti exista "o groaza" de alte rapoarte decat cele pe care le stim, cum ar fi : 4.44 /5.1 si 5.3 la preturi de 700lei/1050lei respectiv tot 1050lei, cum si in ce fel se aduc nu pot sa spun(preturile sunt ca urmare a transformarii pretului din rubla in lei)

...@Karol, daca intentionezi sa schimbi grupul complet, sunt grupuri facute special cu raport 4.3 dar pe canelurile de 24 di fabrica. iesi mai ieftin decat sa schimbi cu sateliti+pinioane de pe un grup sh de niva pe injectie si sa schimbi apoi capurile de planetara. tu esti caine batran si pe vremea ta inca nu aparusera aceste tipuri de grupuri complete care au acelasi pret ca unul 3.9 cu 24 caneluri

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

Luati legatura cu comanr, el aduce pinionsi coroana cu diferite rapoarte, inclusiv diferentiale autoblocante, iar preturile sunt acceptabile.

Postat original de comanr

au venit preturile pentru rapoarte marite, pretul este pentru o pereche pinon+coroana:

1/4.3 550ron

1/4.44 690ron

1/5.3 1100ron

revin cu pretul pentru blocant.

adaos la pinon+coroana zero, preturi de producator.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

Luati legatura cu comanr, el aduce pinionsi coroana cu diferite rapoarte, inclusiv diferentiale autoblocante, iar preturile sunt acceptabile.

Postat original de comanr

au venit preturile pentru rapoarte marite, pretul este pentru o pereche pinon+coroana:

1/4.3 550ron

1/4.44 690ron

1/5.3 1100ron

revin cu pretul pentru blocant.

adaos la pinon+coroana zero, preturi de producator.

:) Am luat legatura cu el la momentul cand a postat prima oara mesajele :) si pentru ca stiu ca un asemenea raport are niste dimensiuni aferente ca diametrul maxim,latimea coroanei,numarul de dinti...distanta la suruburi ...etc pana acum nu am primit un raspuns asa ca am preferat sa caut aceste informatii in alta parte.

Dan Chiperi dupa cum spune a gasit aceste grupuri pe la vecinii nostri asa ca pe mine tare ma incanta o vizita la ei sau chiar daca dau o bere poate mi le aduce si mie data viitoare cand vine :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

rapoartele de 4,1 le gasesti in general pe nivele cu injectie monopunct din ce stiu eu iar cele cu 4,3 sunt pe cele mai vechi cu carburator de 1,6litri

atentie mare si la alt aspect,numarul de caneluri

tu ai la 3,9 24 de caneluri iar daca vrei sa schimbi grupul cu totul atunci trebuie sa schimbi si planetarele spate si cel putin capetele dinspre grup la cele fata.

mai ai o varianta daca pastrezi planetarele tale pe 24 dar trebuie sa desfaci grupul si sa pui doar pinionul si coroana de grup 4,1 sau 4,3

Poate fac un transplant decat de pinion+coroana de la Niva ta

Link spre comentariu

• 5 ani mai târziu...
Salutare oameni buni! Detin si eu o niva pt off rod, iesiri la munte cu baietii. E din 2007, am 11/ 41 la grup, leam.rupt de vreo 3 ori pana acum. Nu prea i teleg cum e cu 1 /4 sau descrierea la aceste raporte, care sunt bune care nu sunt ? Multumesc frumos, sa ma lamureasca cineva cu numarul de dinti care e bun,
Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare