b24phx Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Salut, am o problema la masina de ceva vreme, cam din decembrie cand mi-au fost schimbate niste piese la sistemul de directie (caseta si coloana directie) problema este ca geometria directiei nu iese cum trebuie. de fiecare data si oriunde as face geometria volanul sta stramb spre stanga. am facut geometria la cele 2 service-uri Land Rover din bucuresti Otopeni si Baneasa si acelasi lucru plus inca vreo 3 service-uri si rezultatul este acelasi lucru. chestia cu montatul gresit iese din discutie, aceasta fiind verificata de catre ambele service-uri. as dori sa-mi spuneti unde pot face geometria corect, in care masina sa mearga drept cu volanul drept. multumesc. Land Rover Freelander TD4 Range Rover Sport HSE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mesterX Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Geometrie Range Rover Sport Hmm...deci chiar exista o problema la RRS cu directia. Contrar unor concepte cum ca fiind un SUV, datorita gropilor se strica caseta de directie. Si eu am un fel de joc (mic joc) in volan ce ma deranjeaza la viteze mari, am fost in service si se banuieste caseta de directie. Cred ca se putea face o caseta de directie zdravana, supradimensionata, sa nu avem problemele astea....si nu cred ca tuturor SUV-urilor incepe sa le "joace" volanul dupa 150.000 km....deci un minus pentru producator. mesterX este pe drumul cel bun :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Re: Geometrie Range Rover Sport Salut. In urma interventiei facute in service, respectiv schimbarea casetei si coloanei de directie, este posibil ca volanul sa nu mai fi fost centrat corespunzator. Decuplezi bateria, scoti airbag-ul, deconectezi comenizile de pe volan si desurubezi piulita care tine volanul pe coloana de directie. Scoti volanul si il centrezi astfel incat sa-ti stea volanul drept. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b24phx Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Geometrie Range Rover Sport inteleg ca trebuie sa scot volanul si sa-l pun corect sa spunem, dar am o alta nelamurire cand se efectureaza geometria, volanul se blocheaza pt ca masina sa mearga drept si de aici se incepe reglajul propriu zis, in mod normal daca acesta ar fi fost pus la stanga sau la dreapta cateva grade ar fi trebuit sa se rezolve din geometrie. Land Rover Freelander TD4 Range Rover Sport HSE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Re: Geometrie Range Rover Sport Initial asa am crezut si eu, dar se pare ca multa lume adopta metoda cu adjustarea volanului. Nu cunosc motivele pentru care reglajul nu poate fi facut in timpul efectuarii geometriei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 (editat) Re: Geometrie Range Rover Sport Orice caseta de directie (valabil pentru orice autovehicol) are un numar specific de rotatii ale volanului din pozitia virat maxim stanga pana la maxim dreapta! Pozitia corespunzatoare rulajului rectiliniu de regula este la jumatatea acestei valori! Daca valoarea numarului maxim de rotatii stanga-dreapta este 3,8 (e un exemplu aleator), pozitia corespunzatoare rulajului in linie dreapta va fi la 1,9 rotatii, indiferent din care capat este masurata aceasta valoare! Altfel spus in urma operatiunilor de reglaj masina trebuie sa vireze la fel de mult atat spre stanga cat si spre dreapta! Numai in aceasta pozitie volanul trebuie aliniat (montat drept)! Daca in aceasta pozitie el este decalat (cazul tau), in cazul rulajului rectiliniu el va ramane decalat! Daca pozitia volanului (montat gresit) in momentul reglajului initial este luata drept punct de referinta (la inceputul operatiunilor de reglaj), la verificarea si egalizarea unghiurilor de viraj maxim stanga/dreapta, valoarea de referinta initiala a volanului va fi inlocuita cu cea a punctului neutru al casetei (operatie ulterioara ce se efectueaza cu volanul deblocat)! Astfel volanul nealiniat (montat stramb) ramane nealiniat! In lantul cinematic al elementelor coloanei de directie, alinierea volanului se poate pierde in urma interventiei asupra punctelor specifice mentionate in topicul celalalt deschis de tine pentru aceeasi problema (http://forum.club4x4.ro/showthread.php?77474-Range-Rover-Sport-Probleme-directie), postul nr. 8! Tot acolo gasesti si solutia! :wink: Editat Aprilie 4, 2014 de Iulian G 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b24phx Postat Aprilie 5, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Re: Geometrie Range Rover Sport Multumesc pentru raspunsuri Marti ma voi duce sa verifice toate elementele montate pe masina Cam toate reperele unde spui ca se poate intampla sa apara aceasta problema cu volanul stramb, la toate s-a umblat. Sper vineri sa rezolv ceva, nu ii voi lasa sa-mi faca geometria, doar sa umble la elementele de unde se poate repara acest lucru Revin marti cu rezolvarea sper Land Rover Freelander TD4 Range Rover Sport HSE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b24phx Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: Geometrie Range Rover Sport Sa revenim cu ce s-a intamplat Am fost marti la service si au facut ei sa mearga masina cu volanul drept, nu asa cum vroiam dar era o imbunatatire fata de cum era inainte, dar acum dupa 2 zile de mers cu masina volanul a revenit la pozitia pe care o avea inainte de a merg la service. Eu totusi tind sa cred ca este ceva la partea de electronica si nu la partea mecanica Senzorul care se afla pe caseta sau senzorul de unghi care se afla pe coloana Daca aveti ceva idei va rog sa-mi spuneti ca nu stiu ce sa-i mai fac nici eu si nici cei de la reprezentanta sunt depasiti de aceasta situatie Land Rover Freelander TD4 Range Rover Sport HSE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b24phx Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: Geometrie Range Rover Sport Sa revenim cu ce s-a intamplat Am fost marti la service si au facut ei sa mearga masina cu volanul drept, nu asa cum vroiam dar era o imbunatatire fata de cum era inainte, dar acum dupa 2 zile de mers cu masina volanul a revenit la pozitia pe care o avea inainte de a merg la service. Eu totusi tind sa cred ca este ceva la partea de electronica si nu la partea mecanica Senzorul care se afla pe caseta sau senzorul de unghi care se afla pe coloana Daca aveti ceva idei va rog sa-mi spuneti ca nu stiu ce sa-i mai fac nici eu si nici cei de la reprezentanta sunt depasiti de aceasta situatie Land Rover Freelander TD4 Range Rover Sport HSE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate