FordRanger Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Am fost si eu la Ford sa imi schimbe filtrul de polen si mi s-a spus ca masina nu are asa ceva . La fel si Mazda B2500 ( nu i-am crezut pe cei de la Ford si am incercat si la masina geamana :grin: ) . Oricum , daca are ceva ce tine loc de filtru de polen , acesta nu este inlocuibil . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 22, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni M-am prins de traseul de scurgere al apei de condensare de la AC. Daca se infunda tubul, care nu este prins in nici un colier, atunci apa de condensare se revarsa in habitaclu. Cred ca n-avem filtru de polen, ar fi fost un lux prea mare ; uitate la calitatea mochetei. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Eu am intervenit asupra locurilor unde mocheta este supusa uzurii ( si anume la sofer in partea stanga) cu o mocheta autoadeziva cumparata din Hornbach . Acolo era asa tocita ca se gaurise. Am taiat partea respectiva si am croit dintr-o bucata de mocheta exact partea care imi trebuia. Am avut noroc sa se potriveasca si la culoare . In rest , mocheta mea arata foarte bine , mai putin o pata de vopsea albastra sub scaunul soferului care este imposibil de scos , dar nu este vizibila daca nu dai scaunul jos :grin:. Am avut bafta si la tapiseria scaunelor de la modelul urmator pe care le-am montat si care m-au facut sa imi placa condusul de Ranger . Sunt exact la culoarea tapiseriei usilor , chiar si modelul este identic . Cat despre filtru de polen , sigur nu avem , pentru ca am un amic cu un Ranger cu care a facut cateva sute de mii de km si nu l-a schimbat , deci nu il are . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Dragi confrati, Dupa ce am citi mai multe thread-uri despre coroziune, m-a apucat o curiozitate morbida si am desfacut overfenderele de pe masina. S-a dovedit ca sunt cam paranoic, tabla arata de nota zece, chiar si in contraaripa. Intrebarea este daca merita sa le mai pun la loc, avand in vedere ca peste o luna se vor intalni iarasi cu nisip amestecat cu sare. Gandul meu este sa le pun numai la primavara. In acest caz cu ce as putea astupa gaurele in care in care se inserau bradutii? Masticul ar fi potrivit? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 24, 2014 Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Eu ti-as sugera cu alti braduti . Nu-s scumpi si gasesti pe dimensiuni si chiar culori . Eu as pune la loc overfenderele . chiar si pentru iarna. Daca s-au aplicat din fabricatie si masina nu a fost lovita , protejeaza fara sa provoace acumulari de sare care sa afecteze tabla pe dedesupt. Contra-aripa de plastic de pe interior impiedica localizarea langa tabla a sarii . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 24, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Contraaripa o sa ramana pe loc insa, mai am o nedumerire: la Hilux aveam niste protectii ca niste sorturi care protejau compartimentul catre motor, se prindeu in niste braduti.Rangerul are asa ceva? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Septembrie 25, 2014 Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Daca te referi la locul pe unde iese planetara , al meu are o chestie relativ flexibila prinsa in suruburi . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 25, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Intre compartientul motor si roata exista un perete de table care se "sableaza" datorita activitatii rotii.La Hilux acest perete era protejat de o aparatoare de noroi sau cum I se poate spune prinsa in niste braduti. La Ranger nu am asa ceva si, vad ca vopseaua de pe tabla ce desparte roate de compatimentul motor incepe sa sufere. In treacat fie spus, colegii de peste canal (al Manecii, evident) se plang ca nu au aparatoare de noroi la roata fata. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Septembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Da ! Are si Rangerul acele sorturi dar, sunt minuscule. Fratii de peste canal se plang ca datorita lipsei aparatorilor de noroi ale rotiilor din fata se aduna tone de noroi in unghiul dintre stalpul usii si contraaripa, consecinta neplacuta este aceea ca pragurile se umplu de apa. Sub contraripa de plastic am gasit si eu mult nisip amestecat probabil cu sare.Nu cred ca overfenderul si contraripa de plastic sunt o protectie eficace a spatiului de sub aripa. Mai bine las tabla libera si merg mai des la spalatorie, n-ar strica sa o manjesc putin cu ceva gras sau chiar cu ceara. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 4, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Stiti de ce imi place masina asta ? Ai cu cine povesti despre ea . Cei din UK au un site, forum, special pentru Ranger, garnisit cu zeci de pagini de discutii.Cei din Australia au chiar mai multe site-uri de discutii care aloca un spatiu generos acestei masini. Nu am crezut ca Ford are asa multi fani. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Octombrie 4, 2014 Partajează Postat Octombrie 4, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Parerea mea este ( subiectiva dealtfel ) ca Ford Ranger si Mazda B2500 sunt subevaluate raportat la celelalte pickupuri din generatia lor. Suporta multe abuzuri , sunt destul de economice pentru ce ofera si sunt extrem de fiabile . Nu stiu sa fi avut recalluri de la inceperea productiei si pana la terminarea acesteia pentru modelele 1999- 2006 . Nu as face schimb nici cu l200 , nici cu Hilux si nici cu Navara din aceiasi ani . Stiu un B2500 care la care nu s-au gresat cardanele peste 300.000 km si functioneaza fara probleme zilnic in conditii de cal de povara . Nu scoate gram de fum, nu mananca ulei intre schimburi ( si s-au depasit intervalele de schimb si cu 7000 km ) . Ce mai poti dori de la o autoutilitara ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni @albinaru, aveai cu cine discuta si despre Hilux pe hpoc.co.uk. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Octombrie 5, 2014 Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Piei , ispita ! :top Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Ba nu prea....Hilux este o masina relativ rara si cei care o aveau nu prea discutau decat de modelul SFA ori despre modelul dupa 2006 care este total diferit Am gasit un site dedicat, in maghiara, dar limba imi este total necunoascuta. Fiind putini posesori putine erau si discutiile. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Octombrie 6, 2014 Partajează Postat Octombrie 6, 2014 (editat) Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Se discuta tehnic mult si pe MK4 si MK5 (in Europa cred ca englezii sunt cei mai multi proprietari de Hilux). Acu' @FordRanger de schimbat pick-upul chiar nu stiu ce sa zic, daca e sa le compari diferentele nu sunt atat de mari, motoare asemanatoare ca dimensiune cilindrica, suspensii la fel, sistem 4x4, etc, etc. Diferentele dintre ele sunt destul de mici, la puterea motorului, confort, spatiul din bena, spatiul pentru pasageri, cateva extra-optionale. Editat Octombrie 6, 2014 de cipri778 don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni La diferente mici de comportament/confort sunt diferente mari de pret achizitie/intretinere. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Astazi, fiind o zi frumoasa de toamna am reusit ceea ce doream de mult timp: am vacsuit-o! Am pus mana pe pistol (nu la fel ca Goebbels) si am dat cu teroson, pasajele de sub roti, acolo unde terosonul original a inceput sa paleasca. Dupa ce s-a uscat terosonul am inceput sa dau cu ceara pentru caroserie pe sub aripi, prin praguri, prin interiorul usilor si in dublura capotei. Arata superb! Sper sa si tina. Acum dati-mi o idee! Cum sa pun overfenderele inapoi? Original, overfenderele aveau un fel de cheder de care s-a ales praful. Din ce as putea confectiona chedere pentru overfendere. Unde se pot gasi chedere subtiri? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni M-am rezolvat! Am gasit la un atelier de facut termopane chederul potrivit.Maine o sa fie gata de joaca! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Octombrie 8, 2014 Partajează Postat Octombrie 8, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni fara poze viata e pustiu..... Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Azi am curatat supapa EGR si am intins curelele la alternator si AC. Ma asteptam la mai mult gudron! Nu gasesc pompa de servo, unde o fi ascunsa? Este cumva pe acelasi pinion cu pompa de injectie? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni La care pompa servo te referi ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 5, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 Re: Un nou padurar printre stupii autohtoni Tocmai asta este problema, nu o vad nici cum. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate