Antonio Postat Iulie 13, 2008 Partajează Postat Iulie 13, 2008 in2 saptamani imi vin si mie jantele ca le astept de 3 luni si pot sa pun si eu caucicurile de215/75/15 pa ia scap de jantele alea rusesti, intrebare : e cineva care si-a pus caucicuri cu jante mai late pe niva?? as dori sa stiu daca se descurca mai bine pe noroaie, s-au care sunt avantajele cu cauciucuri late Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Re: in sfarsit din pacate, n-ai sa ai niciun avantaj. poate, de ordin estetic, asta daca la primul viraj n-o freca in aripile fata sau la prima bordura in contraaripile spate. ceea ce la 29' e cam 99% probabil. pe noroi, mai lat e jale. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Iulie 14, 2008 Partajează Postat Iulie 14, 2008 Re: in sfarsit Am observat ca parerile sunt impartie cu privire la folosirea cauciucurilor late sau inguste; In momentul de fata pe Niva am cauciucurile din fabrica-175/80/R16 M+S- si am observat ca trece destul de binisor prin noroi cu toate ca sunt cam uzate; Singurul avantaj la cauciucurile late cred ca ar fi in cazul unei pante laterale, te opresc mai bine din alunecare, fiind portiunea de frecare cu solul mai mare; http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Iulie 15, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2008 Re: in sfarsit da intradevar o sa arate mai bine decat cu jantele alea rusesti dar nu cred ca o sa am probleme la noroaie ptr ca nici acum nu am, si scuze am apasat eu gresit e 215/75/15 scuze...... . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 15, 2008 Partajează Postat Iulie 15, 2008 Re: in sfarsit Am observat ca parerile sunt impartie cu privire la folosirea cauciucurilor late sau inguste; In momentul de fata pe Niva am cauciucurile din fabrica-175/80/R16 M+S- si am observat ca trece destul de binisor prin noroi cu toate ca sunt cam uzate; Singurul avantaj la cauciucurile late cred ca ar fi in cazul unei pante laterale, te opresc mai bine din alunecare, fiind portiunea de frecare cu solul mai mare; intradevar, sunt 2 mari opinii, sustinute cu argumente po sau contra dupa indelungi studii eu am optat pentru 10,5 as fi preferat 9,00, dar nu am gasit cazurile in care ai nevoie de 12,5 la o masina "mica" (fata de un 60, 80 ...) in general, eu cred ca ai nevoie de cauciucuri mai inguste decat mai late lat arata bine, e f bun pt protectia laterala (daca sunt si scoase rotle cu flanse) si probabil e bun pe pietre mari si pamant "de munte" care este cu sustinere scazuta ingust... noroi, consum, directie... avantajele sunt cu atat mai mari cu cat ai o masina cu directie si transmisie mai slaba de asemenea, pt masini cu motoare slabe si greutate mica, cred ca e bine sa ai cauciucuri inguste si MICI sa ai o garda decenta, dar sa nu exagerezi pt ca nu e cazul... ai nevoie de o masina care sa poata accelera pe distante scurte si motorul sa "invarta" bine roata nu sa traga greu, pt ca vei aborda urcari si obstacole cu inertie daca ai o masina cu motor mare, cuplu mare si transmisie rezistenta, pui cauciucuri late si mari si vei aborda pante sau obstacole din tractiune... cred ca niva, samurai si aro 10 sunt genul masinilor la care daca modifici radical marimea cauciucurilor faci praf masina fara sa poti sa te lauzi ca merge mult mai bine decat original un 29 ingust (6,5) cred ca e maxim pt ele, pt ca sa fie "sprintene" in teren. eu spun ca aro 10 cu 650/16 mergea intr-un mare fel pe teren FARA SA STRIC DIRECTRIE SAU TRANSMISIE cand am pus 750 nu mai tragea masina, directia era de lemn am pus 235/75/15, in 2 luni trebuia sa schimb INTEGRAL directia forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat Iulie 15, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2008 Re: in sfarsit si sa inteleg ca un 215/75/15 ar fi bune , nu as strica nimic pe la ea nu, s-au.... o sa am ceva probleme pe la ea, eu unu nu cred ca o sa fie asa mare problema ca doar sunt mai late cu 5cm fata de celelalte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: in sfarsit Eu am dobandit niste jenti de Suzuki Samurai de 15. Am pus gume BPPneus reesapate de 195/75/15 si imi freaca in aripile fata (in fata jos langa bara) la viraje. Chiar nu stiu cum naiba sa rezolv problema. ma gandeam sa decupez putin din aripi (chiar numai colturile fata), iar cineva (suzuker) mi-a spus ca asi putea sa ii pun un kit de inaltare si ar fi OK. A facut cineva asta? Cam cat ar costa un kit si unde asi putea gasii? Un sfat nu strica niciodata. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: in sfarsit Eu am dobandit niste jenti de Suzuki Samurai de 15. Am pus gume BPPneus reesapate de 195/75/15 si imi freaca in aripile fata (in fata jos langa bara) la viraje. Chiar nu stiu cum naiba sa rezolv problema. ma gandeam sa decupez putin din aripi (chiar numai colturile fata), iar cineva (suzuker) mi-a spus ca asi putea sa ii pun un kit de inaltare si ar fi OK. A facut cineva asta? Cam cat ar costa un kit si unde asi putea gasii? Un sfat nu strica niciodata. Multumesc kitul de inlatare costa in jur de 50-60 de ron din cite imi aduc aminte si se gaseste in obor, la fiodor: unde sint aia cu pescuitu, putin mai sus sint unii cu niste masini lada. acolo intrebi de fiodor si de kitul de inaltare. multi au facut asta si merita. vad ca esti din deva... mai complicat cu fiodor, ar trebui sa iti ia cineva din bucuresti si sa ti-l trimita. practic sint niste inaltatoare din cauciuc. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: in sfarsit Da. Sunt din deva, dar acu sunt in deplasare. Am itrebat pe aici si nu aduce nimeni. O sa vad daca o fi careva in Targu Mures. Ca e mai aproape. Daca nu, va trebuii sa vad la Deva la un singur magazin care are piese de lada si sa ii intreb daca aduc asa ceva. Intrebare: tr sa il pun si pe spate sau doar pe fata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Re: in sfarsit Da. Sunt din deva, dar acu sunt in deplasare. Am itrebat pe aici si nu aduce nimeni. O sa vad daca o fi careva in Targu Mures. Ca e mai aproape. Daca nu, va trebuii sa vad la Deva la un singur magazin care are piese de lada si sa ii intreb daca aduc asa ceva. Intrebare: tr sa il pun si pe spate sau doar pe fata? fata/spate. sint 4 inaltatoare de cauciuc. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Re: in sfarsit multam Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex2 Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Re: in sfarsit Am pus eu chit (inaltatoare fata spate +alte arcuri mai tari pe fata) e diferenta la inaltime si putin mai rigida ,ai grija la schimbat arcurile pe fata . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat August 21, 2008 Autor Partajează Postat August 21, 2008 Re: in sfarsit Am pus eu chit (inaltatoare fata spate +alte arcuri mai tari pe fata) e diferenta la inaltime si putin mai rigida ,ai grija la schimbat arcurile pe fata . si cat te-a costat toate schimbarile (inaltatoare fata spate +alte arcuri mai tari pe fata) sa-mi fac sieu o idee ca ma bate gandu si pe mine sa o mai inalt, cam cu cati cm sa mai inaltat masina? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 Re: in sfarsit UFF. Am iesit ieri putin in teren print-o padure si niste hatisuri pe langa Tarnaveni ca sa incerc incaltarile aste de 195/15, E bine. Dar, pe langa faptul ca azi aveam in cap sa merg sa modific aripile fata, va trebuii sa bage nenea thinichigiu flexu si la aripile din spate :(. M-am agatat ieri pe un pripor si au inceput sa apara niste sunete tare ciudate. Masina era intr-o parte si imi freca in draci guma din dreapta spate in colturile la aripa (bineinteles ca a spart si ornamentu de la aripa). Oricum, nu am reusit sa trec, chiar daca am calcat si niste tufe de paducel. Prea ingust, prea mare panta si o cariera de argila in dreapta. NU am fortat si am dat cu spatele vre-o 100 de metrii pe un drum umed si lat cat masina. Eram de parca am iesit de sub dus. Am incercat sa merg pe alt traseu pe care il stia, dar, ghinion, un titamai pinu era cazut in mojlocul drumului, si imi lua ceva timp sa il fac bucati doar cu toporul. Dar a fost OK. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Re: in sfarsit Le-am taiat pe toate 4. Nici nu se vede prea mult, dar, nu mai freaca. Abia astept sa ies cu ea pe coclauri sa o verific. Mia ales spatele ma intereseaza acum sa nu mai loveasca . Dar cred ca mere. Omu care o umblat cu flexu, o mai modificat o Niva tot pe motivul asta si respectivu nu s-a plans. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: in sfarsit eu p nia mea am cauciucuri de 205/75/15 si curand am sa o icaltz pt tern cu 250/80/15 cu profil MT.sunt foarte multiunit cum sat cu cauciucurile astea pe sosea si de cum merge pe tern! traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
khumall Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Re: in sfarsit pardon 205/80/15 traim in romania si asta se si vede! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobos Postat Noiembrie 11, 2008 Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 Re: in sfarsit salutare.am si eu o intrebare.am pus inaltatoare si pe spate bateau amortizoarele.arcurile si amortizoarele noi.ce sa intamplat?sa fie arcurile prea tari? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate