Roby200487 Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 (editat) Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Unu dintre Mrl -uri are saibele si sigla de lock -auto cazute, ei bine, cand pun cheia sa pun de pe auto pe lcok, acesta nu se invarte fix, ci se deplaseaza in interior. Functioneaza perfect doar ca dupa o scurta revizie am descoperit ca vazelina este maronie, si necestia inlocuire. Recomandati ceva vasilina anume? Azi am sa desfac sa remediez situatia. Editat Aprilie 8, 2014 de Max 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Dilema cu ce vaselina am avut o si eu....inauntru eu am gasit vaselina de aia alba ca grasimea! Citisem pe undeva pe aici (nu mai gasesc discutia) ca cineva parca recomnada putina vaselina sau doar ulei ! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Cineva recomanda doar manual.Original Aisin este super dar merge foarte si AVM.....pe care il gasesti nou nout. Si se unge cu putintel ulei,asa.....sa nu zici ca nu l-ai uns. Asta automat este comod,dar riscul sa scape,sa se rupa si sa te lase in padure este muuult mai mare.Si sa il repari, sanse aproape 0 .... Bafta. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Nenea RZV ...AVM-ul se strica MULT mai repede decat ala original (automat sau manual). Toate se repara cu inlocuirea pieselor defecte ... Ptr apa ...nu poti sa ii faci decat o singura chestie ...putin silicon intre MRL si butuc. Dar aceasta nu garanteaza nimic... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Mrlul e ok, inlocuiestei caracasa pt ca sa rupt ! Din acest motiv iti inta apa in el ! Sau etansarea capacului de mrl nu e etansata ok ! La mrleuri , fie ele manuale fie automate , fie capace , recomand ungerea cu ulei ...mai ales in timpui ierni !:tk tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Nenea RZV ...AVM-ul se strica MULT mai repede decat ala original (automat sau manual). Toate se repara cu inlocuirea pieselor defecte ... Ptr apa ...nu poti sa ii faci decat o singura chestie ...putin silicon intre MRL si butuc. Dar aceasta nu garanteaza nimic... Pe bune ca te tii sa ma contazici mereu ....:ha::ha: Am spus manual -original Aisin, merge foarte-agramat pentru a sublinia ca-i ok dar nu ca al original-AVM ,asta nou...deci fara probleme.... Si original nou,fie manual sau automat nu cumperi nici tu....la banii aia gasesti punte buna Sh binenteles..... Este varianta de cumparat Sh...la alegerea fiecaruia Pentru a repara unul automat -treaba ce se face daca tii neaaparat, ai nevoie de donator....deci cumperi unul bun,il desfaci si inlocuiesti :grin:...Sau cumperi unul stricat sperind ca este stricat altceva :grin:.... Sau varianta Yonut- ai in garaj unul-doua de rezerva,suni un prieten si te descurci....oricum o dai ala automat are mai multe sanse sa te lase in padure decit cel manual, de care o fi el.... Sa rupi un AVM nou trebuie sa ai talpa grea rau....sau sa faci niste sarituri....dar atunci rupi orice....sau poti sa-i pui vaselina din belsug. PS: am vrut sa fiu inteles, nu doar corectat/completat gratuit. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Pai ala automat cu care vine echipata masina ....daca il pui pe "LOCK" tot asa repede sau usor se rupe? Ma refer daca il blochezi inainte sa intri in padure, te poate lasa prin noroi? Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Vad ca daor GPScu a inteles. Normal ca se unge doar cu ulei si nu se pune vaselina! Am intrebat de vaselina la rulmenti. Intra apa pe la hexul de udne il pun de pe auto pe lock. Au sarit nsite saibe de acolo intr-o vreme. Am sa caut o carcasa buna cu interiorul spart. Daca are cinve si nu gasesc prin cluj, rog sa ma anunte. In teren eu doar pe lock ma duc, inca nu am reusit sa il rup! Am desfcut eiri tot butucul, am curatt rulmentii, pare ce simeringul din spate e cam obosit si un rulment suna un pic. O sa i inlocuiesc cat de curand, prima data sa rezolv mrlul. 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 (editat) Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Poti pune o poza cu ce-ti trebuie , ca sa te rezolv ... ...discul indicator nu merita bataie de cap , poti face un semn cu un marker , cu oja unei domnisoare , zgaria un zbenghi , pune o morisca , bate un cui , orice ... De fapt , saibele alea erau o siguranta-clips plata ... Editat Aprilie 9, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Semn am facut cu flexul :D Vad ce si cum. IDeea i, cand rotesc de hexagon acela se depalseaza in interior la rotire, o sa fac 2 poze sa vedeti. 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? E normal sa se deplaseze spre interior ( e tras de melcul mecanismului de culisare ) , pentru ca iti lipseste siguranta mai sus amintita . Una din consecintele faptului ca se trage spre interior este ca mansonul de cuplare cupleaza pe o latime mai mica a dintilor , sarcina teoretica admisibila pe latimea astfel redusa a danturii de cuplare fiind mai mica , si la o solicitare mai serioasa adio dantura la MRL. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 (editat) Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Pe bune ca te tii sa ma contazici mereu ....:ha::ha: Sau varianta Yonut- ai in garaj unul-doua de rezerva,suni un prieten si te descurci....oricum o dai ala automat are mai multe sanse sa te lase in padure decit cel manual, de care o fi el.... Pardon ...varianta Yonutz ...dai jos MRL-urile automate cat sunt inca bune si le tii de rezerva. Pe masina pui ce gasesti. Eu am pus AVM. De s-or rupe, nu sun un prieten, deschid usa din spate si iau unul din lada. :grin: Sa rupi un AVM nou trebuie sa ai talpa grea rau sau sa faci niste sarituri, dar atunci rupi orice sau poti sa-i pui vaselina din belsug. Pe bune? Ai desfacut vreodata un AVM sa vezi cam ce are interior si dupa aia un MRL automat sa compari? Discutam discutii ... mai bine ...hai sa bem o BRRC. :grin: Sa fii sigur ca ai fost inteles si in acelasi timp completat, daca nu vrei gratis, mie imi convine ...iti dau un cont (cel de donatii ptr unul dintre cei doi copii cu probleme) si poti linistit sa faci si plata ...sens in care trebuie sa ma pregatesc cu a doua BRRC! :h5:ha: PS- De desfacut n-am desfacut niciodata nici MRL nici la mine si nici la altii, nici Nissan n-am avut, nici macar n-am vazut la altii ...ce sa-i faci frate ...cat google-ul ie "alive" ...suntem toti dastepti! :ha: Editat Aprilie 9, 2014 de Astral consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Discutia iar a plecat de la subiect, departe :) Nu vreau avm, (nu am momentan bani ptr asa ceva, cat timp functioneaza astea bine) problema mea este ca intra apa. Am sa imi fac rost si de o rezerva, un mrl fix. Cos, mi-am dat seama ca din cauza acelei sigurante intra. Oricum in viitorul apropiat va fi necesar sa schimb si rulmentii si simeringul din interior, si pe atunci voi rezovla si u mrl bun, fie el original automat, fie el un avm. Yonut, am desfacut mrl automat, deoarece le-am uns, curatat, la cuplajul de lock, par solide, adica cupleaza pe o suprafata mare de caneluri, insa am vazut si avmuri desfacute. Daca acest mrl automat a mers sute de mii de km, tind sa cred ca sunt destul de rezistente. NU ma duc al concursuri cu masina, am cat de cat simtul "piciorului". P.S. Si sa stii Yonut ca am rezovlat o donatie destul de "bunicica" ptr Dani. :P 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Sa stii ca am gasit saibele ce au venit jos de acolo. Am sa incerc sa le pun inapoi :D 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MAD MADI Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 (editat) Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Daca vrei sa rezolvi problema... arunci sus niste cuplaje manuale ORIGINALE Nissan... si la revedere... nu intra apa in ele, nu nimic... pui putin ulei si le lasi mostenire la copii. Nu sunt eu tata offroad ului, ma dau rar... dar am stricat si AVM-uri si alea automate... Si ca o remarca personala AVM-urile alea simple, nu alea HD... SUNT NISTE GUNOAIE!!! GANDITE DE NISTE IDIOTI! (m-am trezit cu curu in sus azi) ... la AVM-uri, ai nevoie de doua dimensiuni de imbus pt a le desface...suruburile cu cap de imbusul sanatos (mai mare) sunt alea din spate(daca il fortezi nu se rotunjeste) , dar prima data trebuie desfacute alea minuscule si tot timpu se distruge capu'... Intra mizerie in el...pamant... capul de la imbus nu intra pana in capat si se duce dracu... Stai si te uiti ca prostu la el... Daca incerci sa pui un cap mai mare si sa bati in el... se sparge carcasa de aluminiu... am patit asta de vreo 4 ori... si nu am dat tare in el. Pt cine merge pe la concursuri ... nu il recomand... La AVM-ul HD suruburile alea mici sunt facute dintr-un material mai tapan si au cap de torx si nu se deterioreaza asa repede...sa zicem ca sunt mai ok... La cuplajele originale manuale ai nevoie doar de un imbus. Pe toate masinile mele am si sunt foarte multumit. La astea automate, stiu ca intre capac si butuc au o garnitura f subtire de cauciuc, daca nu o ai, intra si pe acolo apa. Pui niste silicon si se rezolva. Editat Aprilie 15, 2014 de MAD MADI Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 (editat) Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Ce problema sa fie cu mrl-ul daca a fost perfect iar dupa ce l am dat jos si montat la loc face ca in filmuletul de mai jos? LE: la Y61 ! Ms [video=youtube;pjcfRBU-dCA] Editat Aprilie 16, 2014 de 4L Limited Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Probabil nu l-ai pus corespunzator la loc. Trebuie pus in asa fel incat sa raman doar 1-2 mm intre butuc si mrl. Este doar o asemenea pozitie, si foarte multe pozitii cand mrlu ul este depratat la 1 cm de fuzeta, care prinapasare se apropie apoi. Daca l-ai montat in acest fel, posibil sa il fi stricat deja. Da-l jos si pune-l corespunzator. Iti pot explica cum, dar mai simplu prin telefon. 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Probabil nu l-ai pus corespunzator la loc. Trebuie pus in asa fel incat sa raman doar 1-2 mm intre butuc si mrl. Este doar o asemenea pozitie, si foarte multe pozitii cand mrlu ul este depratat la 1 cm de fuzeta, care prinapasare se apropie apoi. Daca l-ai montat in acest fel, posibil sa il fi stricat deja. Da-l jos si pune-l corespunzator. Iti pot explica cum, dar mai simplu prin telefon. Da, cred ca ai dreptate!! Azi l am dat jos de 5 ori :ha: si cu greu am reusit sa il pun in pozitia lui...mereu ramanea cca 1cm distanta! Si tot pocneste pe auto....cand e pe Lock nu pocneste! :( Alta problema ar fi ca mie imi pocneste pe dreapta iar cand am dat jos cel din stanga era varza....rupt,bucati au cazut! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Inseamna ca deja era prea tarziu :). Spor la cautat altul. Care e bun, trebuie sa il pui in asa fel incat alea 2 unflaturi din interior, sa se aseze in gaurile saibelor de pe fuzeta. NU stiu sa iti explic mai bine :) 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? Inseamna ca deja era prea tarziu :). Spor la cautat altul. Care e bun, trebuie sa il pui in asa fel incat alea 2 unflaturi din interior, sa se aseze in gaurile saibelor de pe fuzeta. NU stiu sa iti explic mai bine :) Da da am inteles acum!!! Am altul deja....incerc sa il pozitionez corect! Nu e simplu ca se invarte usor umflatura aia din interior, cat a fost la celalat cu vaselina l am montat mai usor! Acum ca le am spalat cu benzina si dat doar cu ulei nu ma sta umflatura unde vreau :ha: Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Re: Se poate remedia MRL -ul de y60 cel automat ca sa nu mai intre apa? "Umflatura" aia se misca usor, dar cu MRL-ul in mana. Dupa ce il bagi pe planetara, se mai misca doar cateva grade. Asa ca trebuie sa gasesti pozitia corecta incercand practic din canelura in canelura pe planetara. Mi-am montat si eu automatele alaltaieri. Primul a intrat boboc. La al doilea am "mesterit" 10 minute pana mi-am dat seama care-i treaba. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate