Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

EURO 3 sau EURO 4???

tdd70

Postări Recomandate

Buna seara la toata lumea. Deschid acest topic dupa ce in urma cu 2 zile incercam nu sa conving ci mai mult sa il fac sa inteleaga, pe un coleg de forum ca un Suzuki Jimny din 2001 este EURO 3 si nicidecaum EURO 4. Cum ceea ce am postat pe topicul omului a fost considerat poluare, m-am gandit sa deschid unul nou aici iar tema dezbaterii sa fie aceasta: Suzuki Jimny construit intre anii 2000-2005 are norma de poluare EURO 3 sau EURO 4?

De preferat ca raspunsurile sa fie insotite si de argumente gen poze ale actelor care atesta norma de poluare a acestor masinute.

De mentionat ca raspunsurile date ne pot raspunde noua, posesorilor de Jimny, cat de bine functioneaza o autoritate (adica RAR) in cazul de fata.

Si pentru ca eu am deschis acest subiect aduc la cunostinta tuturor ca al meu JIMNY construit in 2002 a fost pus in circulatie pentru prima data in octombrie 2002 undeva in Germania. La inmatricularea in Romania a fost luat in considerare ca este EURO 3 si am platit in consecinta o taxa de poluare care nu mi-a cazut foarte bine, adica echivalentul a vreo 645 Euro. Masina este echipata cu motor tip M13A, doua axe cu came, 16 valve, 82 CP sau 60kW. Mai jos am pus o lista cu toate autovehiculele considerate Euro 3, lista descarcata de pe site-ul http://www.rarom.ro. Chiar si acum m-am uitat pe acea lista si mi-am regasit masina la Euro 3, asa cum stiam. In cazul acesta, ma intreb si va intreb, cum o masina care are tot motor M13A, tot cu 60 kW (82 CP) poate sa fie considerata Euro 4? Eu stiam ca motoarele considerate Euro 4 sunt tot cele M13A cu VVT (variable valve timing) dar acelea au 86 CP sau 62kW. Deci, haideti sa ne lamurim cu e cu norma asta Euro la JIMNY construit intre anii 2000 si 2005.

Maine am sa fac copii dupa cartea de identitate a masinii si am sa postez aici si dovada, atat cat trebuie cat sa ne facem o parere. ... asta cu speranta ca imi va fi sters si acest post.

Liste_euro3.pdf

Editat de tdd70
  • Like 1
LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: EURO 3 sau EURO 4???

Nu, nu iti va fi sters acest post si asa cum am spus si pe anuntul respectiv, am sters DOAR INTREBARILE care nu-si mai aveau rostul deoarece vanzatorul postase ACTELE MASINII ! Si nimeni nu poate trimite avertizari ori de cate ori editeaza/corecteaza/sterge ceva pe acest forum.....

Iar RAR-ul din RO este mai presus de orice alta institutie similara de pe planeta asta, din moment ce ei pot contrazice si ce a stabilit producatorul, dar si ce au stabilit institutiile similare din Germania, Japonia, etc, ba mai mult, functioneaza dupa principiul "cate bordeie, atatea obiceie", respectiv intr-un judet pentru acelasi tip de masina da o rezolutie, iar in alt judet, alta rezolutie !

Link spre comentariu

Colegule, eu am postat in topicul de vanzare a masinii toate actele doveditoare (exact ceea ce ai cerut tu in acest topic), dar se pare ca degeaba. Nu stiu ce vrei sa lamuresti tu aici sau care este motivul pentru care te ataci in halul acesta. Am avut si bunul simt sa iti cer personal la telefon editarea postarii tale, pe baza informatiile false pe care le detii si a atitudinii tale nu tocmai corecte fata de toate informatiile postate de mine, adica, spus pe fata, ma faci hot, mincinos, samsar...! Fa o vizita pe topicul de vanzare al Jimny-ului in cauza, ca am informatii noi pentru tine, sper ca de data aceasta sa fi lamurit de greseala ta de atitudine in primul rand si a informatiile false sau incoplete pe care le detii.

Editat de edy_M
:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Suzuki Jimny construit intre anii 2000-2005 are norma de poluare EURO 3 sau EURO 4?

Intrebarea ta este foarte inexacta.

Intii pentru ca intre anii respectivi au existat 2 motorizari: G13 si M13. Prima este euro3, a doua este euro4. Mai exact motorul M13A (fara VVT) a fost disponibil intre 2001 si 2005. Dupa aceasta data vorbim de acelasi motor, difera doar chiuloasa (cu VVT), calculatorul de injectie si norma de poluare euro4 sau euro5, in functie de an.

Motorul G13 s-a montat pe modele japoneze din 1998 pina in 2001, cind au trecut la M13.

Motorul G13 s-a montat pe modele spaniole (cabrio) pina in 2005, iar dupa aia au trecut si ei la M13 pina in 2009 sau care a fost anul in care a incetat productia.

Am mai zis si pe alte topicuri: norma de poluare este stabilita de RAR, care functioneaza absolut arbitrar, actele masinii sint foarte relative. Stiu masini aduse in tara cu specificarea in documente euro5 (explicit) omologate de RAR ca euro4 pentru a plati taxa (la vremea respectiva pentru masinile euro5 nu se platea taxa). Stiu masini euro2 sau euro3 (acestea din urma cumparate din tara inainte de 2007, in jurul anilor 2000 cind pur si simplu norma de poluare nu-i interesa pe aia de la RAR) cu catalizator prezent si functional omologate de RAR ca non-euro (fara catalizator), etc. Acum nu omologheaza euro6 ca nu au norme, etc.

De tabelul ala de la RAR poti sa uiti, ala e mai mult o lista a masinilor care se puteau aduce inainte de 2007, care trebuiau sa fie minim euro3, asta desi dacia producea la acea data masini euro2.

In cazul Jimny, probabil si la alte modele sa fie ceva similar, daca masina a fost luata din tara, atunci a fost omologata euro4 (vorbim de motorul M13A). Daca masina a fost adusa din afara, atunci motorul a fost omologat euro3. In cazul masinii lui edy_M, ea a fost cumparata din tara, deci omologata ca euro4 si omul a si postat actele masinii, deci fie ca iti place sau nu, dpv RAR masina e euro4. Idem cu a mea. Ca sa faci RAR-ul sa iti omologheze masina euroX, atunci cind ti-o aduci din afara, trebuie sa scrie explicit acest lucru in actele masinii (nu E4, D4 sau alte norme interne germane care nu sint recunoacute aici) plus un avocat care sa fie cu tine cind faci formalitatile la RAR. Cei de la RAR profita la maxim de faptul ca practic nu te poti judeca cu ei pentru ca stim cu totii cum merge treaba in justitia romana. Insa cei de la RAR sint tot niste functionari publici, carora li se poate depune plingere penala pentru abuz in serviciu. De-aia un avocat poate fi de mare ajutor.

Editat de unde
  • Like 1

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Teoretic un jimny din 2001-2004 este euro 3.(vezi postarea colegului tdd 70)

Daca un jimny dupa 2005 euro 4, care a suferit un accident si a fost schimbata caroseria cu una din 2001, atunci apare auto fabricat in 2001 cu euro 4 (am recarosat personal un turism si stiu bine cum sta treaba)

Sigur detinatori acestor frumuseti ne vor lamuri cu date din C.I.

• Like 1
Link spre comentariu

Teoretic un jimny din 2001-2004 este euro 3.(vezi postarea colegului tdd 70)

Daca un jimny dupa 2005 euro 4, care a suferit un accident si a fost schimbata caroseria cu una din 2001

Teoretic (si practic) vorbesti in necunostiinta de cauza. Intii pentru ca o masina din anii respectivi putea avea doua motorizari, vezi postul meu de mai sus.

Treaba cu recarosarea e valabila la autoturismele cu sasiu auto-portant, nu e cazul la Jimny unde e valabila seria de sasiu, aia e considerata masina. Iar ca sa strimbi sasiul in asa hal incit sa nu mai poata fi reparat, cred ca vorbim deja de o dauna totala plus ceva victime.

• Like 1

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Motorul G13 s-a montat pe modele japoneze din 1998 pina in 2001, cind au trecut la M13.

Eu am scris intre ani 2001-2005 !

Dar ce faci cu un Jimny(etc) an 2005 , cu sasiu lovit (auto PARCAT regulamentar) ...dauna totala ...mai rar intilnit...precum jimny 2001 euro 4 !?

Link spre comentariu

Adevarul este undeva la mijloc, in sensul ca lumea bate de multe ori campii cu ce ar vrea sa "iasa" masina lui ca si norma de poluare iar RAR-ul de multe ori este reprezentat de angajati cu atitudine si personalitate aparte....

Exista foarte multe cazuri in care 2 masini sunt perfect identice insa au ani de fabricatie diferit, de aici rezultand diferenta normei de poluare. De exemplu, o masina este fabricata in 1995 iar alta in 1996, una iese euro1 cealalta euro2. De ce? Pentru ca in 1995, fabricantul nu a avut documentatia depusa si aprobata la autoritatile europene pentru omologare ca model euro2. Din 1996 a devenit obligatorie norma euro2. Devenind obligatorie, toti fabricantii au fost obligati sa-si omologheze produsele conform noilor norme, cu toate ca in multe cazuri produsul intrunea conditiile si inainte. Discutia se poate extinde foarte mult insa ma opresc aici.

4x4
Link spre comentariu

motorul G13 sa montat pe jimny pana in 2004 si este euro 3 iar M13 sa pus din 06.2000 pana in 03.2005 cu euro 3,toata treaba este la RAR acolo poti sa faci sa fie bine,eu am facut la un jimny cu motor G13 din 1999 euro 3 ca sa putut,dar la un M13 din 11.2004 nu sa putut face euro 4.

Link spre comentariu

Pentru autoturisme, normele euro au devenit obligatorii asa:

-1993 euro1

-1996 euro2

-2000 euro3

-2005 euro4

Depinde de fiecare fabricant cand si-a omologat modelul respectiv pentru piata europeana. Daca aduci masina din afara ue e mult mai nasoala incadrarea, de multe ori rezolvarea este testul dinamic la RAR Grivita.

4x4
Link spre comentariu

Pentru autoturisme, normele euro au devenit obligatorii asa:

-1993 euro1

-1996 euro2

-2000 euro3

-2005 euro4

Corect, insa ce spui tu contine cuvintul cheie "obligatorii", insa multi fabricanti, inclusiv europeni, aveau deja la vinzare masini euro4 inca din 2001. Cu alte cuvinte au existat masini euro4 si inainte de 2005. Iar pentru state care au aderat mai tirziu la UE (cum ar fi cazul nostru) s-au vindut in continuare modele cu norme de poluare mai vechi (ex: in 2006 Renault a vindut in RO modelul Megane cu motor de 1.9 diesel cu norma de poluare euro3).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Intrebarea ta este foarte inexacta.

Da, imi cer scuze, ma refeream strict la Jimny cu motor M13A, de 60 kW (82 CP), fara VVT construit intre 2000 si 2005.

Link spre comentariu

Colegule, eu am postat in topicul de vanzare a masinii toate actele doveditoare (exact ceea ce ai cerut tu in acest topic), dar se pare ca degeaba. Nu stiu ce vrei sa lamuresti tu aici sau care este motivul pentru care te ataci in halul acesta. Am avut si bunul simt sa iti cer personal la telefon editarea postarii tale, pe baza informatiile false pe care le detii si a atitudinii tale nu tocmai corecte fata de toate informatiile postate de mine, adica, spus pe fata, ma faci hot, mincinos, samsar...! Fa o vizita pe topicul de vanzare al Jimny-ului in cauza, ca am informatii noi pentru tine, sper ca de data aceasta sa fi lamurit de greseala ta de atitudine in primul rand si a informatiile false sau incoplete pe care le detii.

Colegule, ia uite mai jos inca o copie dupa o CIV de Jimny din 2002 pe care scrie E3. Deci daca eu detin o CIV de masina din 2002 cu E3 iar tu ai o CIV de masina din 2001 cu E4 e clar ca e ceva in neregula undeva. Conform listei de masini cu motoare Euro 3 descarcate de pe site-ul RAR, site pe care nu cred ca l-ai consultat vreodata, masina a carei CIV am postat aici se incadreaza perfect ceea ce nu se poate spune si despre actele tale unde apare la putere tot 60kW ca si la mine dar cu E4 in loc de E3.

Nu stiu de unde ti-a venit ideea cu faptul ca te-am facut hot, mincinos si samsar... la telefon ti-am vorbit cat se poate de normal, cel care se ataca vad ca esti tot tu, ba chiar mai mult cred ca suferi de mania persecutiei si a conspiratiei. Tot la fel ai intrat aici sa poluezi acest topic din care nu ai inteles nimic iar pentru asta sunt nevoit sa iti explic mai pe larg ca la copiii mici. Faptul ca vrei sa vinzi o masina cu E4 e treaba ta, iti doresc succes sa gasesti cumparator. Faptul este urmatorul: eu si alti posesori de Jimny avem masini construite intre 2000 si 2005 cu motor M13A ca doar la astea ma refer, cu E3 si acum apare o masina cu E4, hai sa zicem la trecerea dintre modele, cand s-au fabricat ultimele modele cu E3 si primele cu E4 e acceptabil, dar in anul 2001 cand abia aparuse E3 de un an de zile apare o masina E4 dupa care inca 4 ani se fac doar masini E3 eu zic ca e discutabil. Si tocmai pentru ca e discutabil, am deschis acest topic in care sa discutam, sa aflam in ce situatie ne aflam noi, toti ceilalti posesori de Jimny construite intre anii 2000 - 2005. Si tu vii si poluezi topicul cu chestii de genul ca te-am facut hot, samsar si mincinos... nu mai spun ca aceste chestii nu mai sunt vazute de moderatorul care mi-a sters postul de pe topicul tau unde doar atrageam atentia acestui fapt pe care il discutam acum, aici, cu cateva argumente care in opinia dansului erau doar "niste intrebari". Asa ca tu ai face bine sa vezi de topicul tau de vanzari sau daca vrei sa iti expui opinia aici esti binevenit, dar fara sa fii off-topic cum ai fost mai sus. Daca am deschis acest topic nu am facut-o sa te denigrez pe tine (asa cum incerci tu sa faci cu mine), asta vad ca o faci singur destul de bine (vorba zicalei: cine se scuza se acuza), am deschis topicul doar sa vedem cine in ce situatie se afla. Nu cred ca te-ai gandit vreodata ca daca tu detii si exprimi din actele tale adevarul suprem (asa cum incerci ca convingi), noi astia cu masinile cu E3 am fost furati de catre RAR (in final de catre statul roman) si in acelasi timp discriminati in stil mafiot fata de cei care masini construite in aceeasi perioada, dar cu E4. Si tu vii si te cramponezi ca te-am facut hot, samsar si mincinos. Sau cumva lucrezi la RAR Sibiu sau ai pe cineva acolo...???

25467196_CIVJa.thumb.jpg.7369b732fd3143f5d0a20e4a7baac612.jpg

Link spre comentariu

Faptul este urmatorul: eu si alti posesori de Jimny avem masini construite intre 2000 si 2005 cu motor M13A ca doar la astea ma refer, cu E3 si acum apare o masina cu E4, hai sa zicem la trecerea dintre modele, cand s-au fabricat ultimele modele cu E3 si primele cu E4 e acceptabil, dar in anul 2001 cand abia aparuse E3 de un an de zile apare o masina E4 dupa care inca 4 ani se fac doar masini E3 eu zic ca e discutabil. Si tocmai pentru ca e discutabil, am deschis acest topic in care sa discutam, sa aflam in ce situatie ne aflam noi, toti ceilalti posesori de Jimny construite intre anii 2000 - 2005.

Eu zic ca te inflamezi degeaba, cel putin aici pe forum si noi oricum nu putem sa-ti rezolvam situatia, cel mult sa iti dam niste explicatii.

Scan-ul pe care l-ai postat nu ne da suficiente informatii: stim ca masina a fost fabricata in 2002, dar nu stim (sau nu vad eu) cind a fost inmatriculata in Romania. 99.99% ca nu a fost inmatriculata in 2002, ci probabil undeva dupa 2007.

Si by the way, anul de trecere a fost 2005 la jumatate, asa cum se procedeaza de obicei.

Faptul ca masina ta a fost omologata ca euro3, desi ea este euro4 (aici presupun ca in actele originale ale masinii scrie explicit acest lucru) si tu ai acceptat asta este doar vina ta. Noi cei de pe forum nu putem sa fim de vina pentru asta. Ti-am explicat de ce statul roman prin RAR face chestia asta si iti mai scriu o data. Ca sa ia bani mai multi. Numai ca aici tot noi sintem de vina pentru ca acceptam asta cu toate ca in instante europene taxa a fost declarata ilegala. Chiar acum citeva zile am vazut un reportaj in care diferenta dintre banii incasati si cei platiti de statul romana pentru aceasta taxa era de vreo 200 de milioane de euro (ceva gen 700 incasati, 500 platiti inapoi). Si asta in conditiile in care un numar foarte mic de romani dau statul in judecata. Daca insa am avea spirit civic doar putin mai mult si statul roman ar fi dat in judecata pe banda rulanta si ar plati mai multi bani decit ar incasa, fii sigur ca ar renunta la taxa, iar noi nu am mai avea discutia asta aici.

Ceea ce faci tu acum, razboindu-te cu noi, nu e altceva decit o ilustrare perfecta a functionarii vechiului principiu divide et impera.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Deci daca eu detin o CIV de masina din 2002 cu E3 iar tu ai o CIV de masina din 2001 cu E4 e clar ca e ceva in neregula undeva.

Si inca nu stii unde e neregula aia? Nu, nu e aici pe forum, ci la o institutie cu abreviere din 3 litere, care abreviere incepe si se termina cu "R". Asta cu mentiunea ca intr-adevar in actele masinii de Germania sau de unde ai adus-o masina e explicit euro4.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Si tu vii si poluezi topicul cu chestii de genul ca te-am facut hot, samsar si mincinos... nu mai spun ca aceste chestii nu mai sunt vazute de moderatorul care mi-a sters postul de pe topicul tau unde doar atrageam atentia acestui fapt pe care il discutam acum, aici, cu cateva argumente care in opinia dansului erau doar "niste intrebari". Asa ca tu ai face bine sa vezi de topicul tau de vanzari sau daca vrei sa iti expui opinia aici esti binevenit, dar fara sa fii off-topic cum ai fost mai sus. Daca am deschis acest topic nu am facut-o sa te denigrez pe tine (asa cum incerci tu sa faci cu mine), asta vad ca o faci singur destul de bine (vorba zicalei: cine se scuza se acuza), am deschis topicul doar sa vedem cine in ce situatie se afla. Nu cred ca te-ai gandit vreodata ca daca tu detii si exprimi din actele tale adevarul suprem (asa cum incerci ca convingi), noi astia cu masinile cu E3 am fost furati de catre RAR (in final de catre statul roman) si in acelasi timp discriminati in stil mafiot fata de cei care masini construite in aceeasi perioada, dar cu E4. Si tu vii si te cramponezi ca te-am facut hot, samsar si mincinos. Sau cumva lucrezi la RAR Sibiu sau ai pe cineva acolo...???

Aici deja nu mai discuti o idee sau tehnic, ci pur si simplu ataci persoane. Cu ce te ajuta, nu pot sa inteleg.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Colegule, ia uite mai jos inca o copie dupa o CIV de Jimny din 2002 pe care scrie E3. Deci daca eu detin o CIV de masina din 2002 cu E3 iar tu ai o CIV de masina din 2001 cu E4 e clar ca e ceva in neregula undeva. Conform listei de masini cu motoare Euro 3 descarcate de pe site-ul RAR, site pe care nu cred ca l-ai consultat vreodata, masina a carei CIV am postat aici se incadreaza perfect ceea ce nu se poate spune si despre actele tale unde apare la putere tot 60kW ca si la mine dar cu E4 in loc de E3.

Nu stiu de unde ti-a venit ideea cu faptul ca te-am facut hot, mincinos si samsar... la telefon ti-am vorbit cat se poate de normal, cel care se ataca vad ca esti tot tu, ba chiar mai mult cred ca suferi de mania persecutiei si a conspiratiei. Tot la fel ai intrat aici sa poluezi acest topic din care nu ai inteles nimic iar pentru asta sunt nevoit sa iti explic mai pe larg ca la copiii mici. Faptul ca vrei sa vinzi o masina cu E4 e treaba ta, iti doresc succes sa gasesti cumparator. Faptul este urmatorul: eu si alti posesori de Jimny avem masini construite intre 2000 si 2005 cu motor M13A ca doar la astea ma refer, cu E3 si acum apare o masina cu E4, hai sa zicem la trecerea dintre modele, cand s-au fabricat ultimele modele cu E3 si primele cu E4 e acceptabil, dar in anul 2001 cand abia aparuse E3 de un an de zile apare o masina E4 dupa care inca 4 ani se fac doar masini E3 eu zic ca e discutabil. Si tocmai pentru ca e discutabil, am deschis acest topic in care sa discutam, sa aflam in ce situatie ne aflam noi, toti ceilalti posesori de Jimny construite intre anii 2000 - 2005. Si tu vii si poluezi topicul cu chestii de genul ca te-am facut hot, samsar si mincinos... nu mai spun ca aceste chestii nu mai sunt vazute de moderatorul care mi-a sters postul de pe topicul tau unde doar atrageam atentia acestui fapt pe care il discutam acum, aici, cu cateva argumente care in opinia dansului erau doar "niste intrebari". Asa ca tu ai face bine sa vezi de topicul tau de vanzari sau daca vrei sa iti expui opinia aici esti binevenit, dar fara sa fii off-topic cum ai fost mai sus. Daca am deschis acest topic nu am facut-o sa te denigrez pe tine (asa cum incerci tu sa faci cu mine), asta vad ca o faci singur destul de bine (vorba zicalei: cine se scuza se acuza), am deschis topicul doar sa vedem cine in ce situatie se afla. Nu cred ca te-ai gandit vreodata ca daca tu detii si exprimi din actele tale adevarul suprem (asa cum incerci ca convingi), noi astia cu masinile cu E3 am fost furati de catre RAR (in final de catre statul roman) si in acelasi timp discriminati in stil mafiot fata de cei care masini construite in aceeasi perioada, dar cu E4. Si tu vii si te cramponezi ca te-am facut hot, samsar si mincinos. Sau cumva lucrezi la RAR Sibiu sau ai pe cineva acolo...???

Colegul unde ti-a explicat situatia cat se poate de detaliat, dar se pare ca nu accepti nimic altceva decat ceea ce consideri tu ca ar fi real si adevarat.

Am explicat in topicul de vanzare al Jimny-ului din 2001 cu E4 toata povestea de la prima inmatriculare si pana in prezent (exact ca la copiii mici). Daca nu ai citit inca, iti recomand cu caldura sa o faci, ca poate vei intelege situatia in cele din urma, iar daca ai citit-o deja si totusi ai ales sa postezi acest comentariu, ...NO COMMENT!

Si acum sa iti prezint al doilea caz, care contrazice din nou toata ideea asta a ta cu norme de poluare, teoria conspiratiei, institutii publice care te fura si inseala (nu ca nu ar face asta, dar o fac sub acoperirea legii, pe care nu intotdeauna o cunoastem si intelegem) si sustine explicatia colegului unde.

Al doilea Jimny pe care il detin, este din 2004, motor M13A, 82 cp, si SURPRIZA este tot E4. Masina a fost inmatriculata prima data pe 16-01-2004, in jud. Timis, avand ca proprietar un S.R.L., pleaca la al 2-lea proprietar la Bucuresti sectorul 3, la al 3-lea proprietar Bucuresti sectorul 6 si apoi in 2009 ajunge la al 4-lea proprietar la mine in Sibiu. Deci, vehiculului i se emite cartea de identitate in jud. Timis, apoi se fac toate procedurile inca de trei ori in trei centre R.A.R. din trei judete diferite, dar nimeni nu baga de seama ca ar fi ceva in neregula cu norma de poluare!

Cartile de identitate ale vehiculelor detinute de mine in prezent, sunt cele originale emise la prima inmatriculare (2001 respectiv 2004), la cea din 2001 eu am devenit proprietar in 2011, iar la cea din 2004 am devenit proprietar din 2009, deci, clar ca ori sunt angajat R.A.R. Sibiu sau am pe cineva acolo, ca altfel cum se explica situatia!? La modul cel mai serios, unde vezi tu logica in tot ceea ce sustii?!

Asa, si ca sa fie explicatia completa (ca la copii, ca de, daca este poveste fara chipuri, nu e' poveste), atasam si o poza/doua cu C.I.V.-ul Jimny-ului din 2001 si a celui din 2004:

IMAG0464.thumb.jpg.9590a3922c7afc8ccfdbc34053cdd84e.jpgIMAG0462.thumb.jpg.89bae16c4f578dff5effd22701608b52.jpg

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Din cartile atasate aici de cei 2 posesori de Jimny, se poate vedea ca se compara mere cu pere. In civ-ul celui euro3 este alt tip/varianta omologata fata de cel euro4.

• Like 1
4x4
Link spre comentariu

Nu are legatura.

Masina euro3 e omologata ca autoturism cu codul M1G cu decodificarea urmatoare:

- M1: Vehicule concepute si construite pentru transportul de pasageri, care au, in afara scaunului conducatorului, cel mult opt locuri pe scaune

- G: masina de teren

Masinile euro4 sint omologate ca autoturisme, fara alte specificatii.

Toate masinile fac referire la aceleasi norme de poluare (euroX pentru autoturisme). In paranteza fie spus, asta e alta gaselnita europeana: normele se denumesc absolut la fel, insa pot face referire la categorii total diferite de vehicule, de exemplu turisme si camioane. Gaselnita asta a fost folosita de baietii de la RAR cind i-am intrebat eu de ce nu omologheaza ei euro5 (asta acum citiva ani) si ei au spus ca omologheza si mi-au dat chiar si o structura a parcului auto dupa normele de poluare. Am insistat si am aflat ca ei pun la gramada totul (autoturisme, camioane, etc.) pentru ca denumirile sint identice, dar practic avem de-a face cu norme diferite.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Da, la identificarea unui vehicul pentru incadrare se stabileste intai tipul/varianta, care da ulterior categoria si numarul de omologare. Suzuki jimny cu m13a intre anii 2000-2005 poate fi si de n variante, in functie de omologarile fabricantului pentru diferitele piete de desfacere.

4x4
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

motor 1328 cmc cod M13A 60kw euro 3 (an fab.2001-2004)

motor 1328 cmc cod M13A 63kw (62,5kw) euro 4 (an fab.2005-2010)

motor 1328 cmc cod M13A 63kw (62,5kw) euro 5 (an fab.2011-2014)

motor 1298 cmc cod 13BB 59kw euro2 (an fab.1998-2000)

motor 1298 cmc cod 13BB 59kw euro3 (an fab.2001-2004)

• Like 1
Link spre comentariu

motor 1328 cmc cod M13A 60kw euro 3 (an fab.2001-2004)

Fals, s-a demonstrat deja cu scan-uri dupa certificatul de inmatriculare.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

motor 1328 cmc cod M13A 63kw (62,5kw) euro 4 (an fab.2005-2010)

motor 1328 cmc cod M13A 63kw (62,5kw) euro 5 (an fab.2011-2014)

Fals din nou.

Am actele de la un Jimny inmatriculat in luna a 7-a 2010 in Germania, omologat ca euro5 si acolo si aici (carte de identitate de la RAR).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare