Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

EURO 3 sau EURO 4???

tdd70

Postări Recomandate

Re: EURO 3 sau EURO 4???

Fals, s-a demonstrat deja cu scan-uri dupa certificatul de inmatriculare.

Dar poate fi o greseala....daca nu un fals pe C.I....eu am facut intrebare la RAR deoarece am fost interesat si au raspuns negativ (nu exista euro 4 din 2001.)

-Stiti citi ingineri RAR sint arestati ptr asfel de fapte ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exista masini cu euro4 si din 2000. Sigur n-ai vorbit la RAR cu paznicul?

Normele au aparut ca obligatorii asa:

-Euro2 din 1996

-Euro3 din 2000

-Euro4 din 2005

Anii respectivi au fost ca termen limita pentru fabricanti, multi dintre ei nu au asteptat sorocul.

Vad ca e vorba tot despre capra vecinului: de ce ala are si eu nu... sigur a furat.

Pentru ca desi multe arata la fel, fabricantul nu le-a facut identice, ceea ce reiese din fisele lor de omologare.

4x4
Link spre comentariu

scuze eu vorbesc despre datele fabricantului (certificatul de conformitate) nu cele de la RAR care difera de la un judet la altul

in actelw germane precis ca nu gasesti jimny 2001 euro4 ci D4 intre care e o mare diferenta

Link spre comentariu

Dar poate fi o greseala....daca nu un fals pe C.I....eu am facut intrebare la RAR deoarece am fost interesat si au raspuns negativ (nu exista euro 4 din 2001.)

O sa o iau cu sfirsitul. Ia cere-i tu inginerului ala de la RAR sa-ti dea in scris si inainte de asta aminteste-i ca ii poti face plingere penala pentru abuz in serviciu. Si o sa vezi ca o sa aiba o mare ezitare :wink:

Motoare pe benzina euro4 exista incepind cu anul 2001, inclusiv la fabricanti europeni.

In ceea ce priveste strict motorul M13 de la Suzuki, s-a explicat pe thread cum sta treaba. Probabil ceva similar se intimpla si cu alte motoare/marci.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

scuze eu vorbesc despre datele fabricantului (certificatul de conformitate) nu cele de la RAR care difera de la un judet la altul

in actelw germane precis ca nu gasesti jimny 2001 euro4 ci D4 intre care e o mare diferenta

E posibil, insa iar situatia poate varia in functie de tara. Spre exemplu Reno a vindut la noi modelul Megane cu motor 1.9 diesel cu norma euro3, in anul 2006.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Mai mariusica, ma faci sa rad! Esti cumva fan "Dosarele X" sau alte filme/romane politiste-S.F.!? Colegul unde a explicat foarte clar situatia in care acel Jimny a iesit euro 4, iar eu am postat actele originale ("nefalsificate") ca si dovada! Inteleg atitudinea "Toma necredinciosul" ("nu cred pana nu vad!"), insa atitudinea ta (vad, dar totusi nu cred!) deja duce spre o forma de paranoia!

Pentru a nu te obosi sa cauti acea postare, iti pun link-ul aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?84067-EURO-3-sau-EURO-4&p=953558&viewfull=1#post953558 .

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Si ca sa fii si mai lamurit daca tot esti interesat, mai "fa o intrebare" si la cei de la R.A.R. Sector 1 Bucuresti (cei care au omologat euro 4 acest Jimny din 2001)!

Si ca sa intelegi si mai bine situatia, iti mai dau un link edificator: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82796-Jimny-2001&p=953543&viewfull=1#post953543 .

Lectura placuta si utila!

Link spre comentariu

E posibil, insa iar situatia poate varia in functie de tara. Spre exemplu Reno a vindut la noi modelul Megane cu motor 1.9 diesel cu norma euro3, in anul 2006.

Subscriu si eu la diversitatea fabricatiei functie de piata de destinatie: am un Renault Clio 3, produs in primul an de fabricatie (2005-2006) in Franta, unde era obligatorie norma euro 4, pentru Romania si care are norma euro 3. Dupa 3 luni am cumparat Logan MCV produs in Ro unde norma era euro 3 si care este euro 4... Fircare masina isi poarta individual crucea sub care a fost fabricata si omologata!

Link spre comentariu

Si ca sa fii si mai lamurit daca tot esti interesat, mai "fa o intrebare" si la cei de la R.A.R. Sector 1 Bucuresti (cei care au omologat euro 4 acest Jimny din 2001)!

Si ca sa intelegi si mai bine situatia, iti mai dau un link edificator: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82796-Jimny-2001&p=953543&viewfull=1#post953543 .

Lectura placuta si utila!

Domnule,esti unic!

Link spre comentariu

Domnule,esti unic!

Fiecare dintre noi este unic in felul lui! Nu inteleg in ce consta unicitatea mea :cn , dar asa este, sunt unic, la fel ca toti ceilalti! :grin:

Link spre comentariu

Nedumerirea mea este alta.De ce un motor care in Luxemburg este trecut EURO 4 in talon,se face brif in Germania dupa talonul din Luxemburg si se trece negru pe alb EURO 4(nu D4)si ajunge in Romania sa fie trecut ca euro3,avand aceleasi caracteristici.

Adica in Germania puteam sa circul cu masina avand grunne plakette si era alt impozit si in RO a trebuit sa platesc inca jumatate de masina pe taxa? Nu neg ca motorul este EURO 3,dar de ce in alte tari e trecut ca EURO4? (motor M47 BMW)

Link spre comentariu

Pentru cazul tau, daca masina a fost pe brief euro4 si cartea deja a fost emisa cu euro3, fa o sesizare la RAR Grivita, la seful de departament DOIIT sau la http://prog.rarom.ro/petitii/. Inginerul care a facut incadrarea o sa dea niste explicatii. Nu cred ca modelul tau este euro3 daca nemtii l-au trecut euro4, greseli la ei nu am prea vazut. Eu zic sa ceri un raspuns oficial.

4x4
Link spre comentariu

Nedumerirea mea este alta.De ce un motor care in Luxemburg este trecut EURO 4 in talon,se face brif in Germania dupa talonul din Luxemburg si se trece negru pe alb EURO 4(nu D4)si ajunge in Romania sa fie trecut ca euro3,avand aceleasi caracteristici.

Adica in Germania puteam sa circul cu masina avand grunne plakette si era alt impozit si in RO a trebuit sa platesc inca jumatate de masina pe taxa? Nu neg ca motorul este EURO 3,dar de ce in alte tari e trecut ca EURO4? (motor M47 BMW)

Raspunsul l-am dat eu intr-un mesaj anterior si l-ai dat si tu fara sa iti dai seama.

Motorul tau s-a trecut euro3 fix ca sa platesti mai mult.

Vina ta e ca ai acceptat lucrul asta, desi in actele de provenineta ale masinii (si alea luxemburgheze si alea germane) era specificat "negru pe alb" ca masina este euro4. In momentul ala trebuia depusa o plingere penala pentru abuz (sau neglijenta in serviciu, in functie de cum te sfatuiesti cu un avocat) impotriva inginerului de la RAR care a facut magaria asta.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Inginerul de la RAR,nu a gasit in baza de date acest motor ca fiind Euro4,de aceea a trecut-o euro 3. Nu sunt un caz singular din ce am auzit. Oricum,am deschis proces de anul trecut pt recuperarea taxei.Sper ca anul asta sa se rezolve.Am apucat sa o inmatriculez inainte cu vreo 2 saptamani pana sa intre in vigoare timbrul vietii.:uameni

Link spre comentariu

Inginerul de la RAR,nu a gasit in baza de date acest motor ca fiind Euro4,de aceea a trecut-o euro 3. Nu sunt un caz singular din ce am auzit.

Asta e un pretext foarte slab. Actele masinii trebuie sa aiba intiietate, nu calculatorul celui de la RAR. Mai mult, chiar daca nu a gasit-o ca fiind euro4, asta nu e motiv deloc sa o treaca euro3, ci sa treaca ce e in actele masinii.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Iarasi confuzii... Nici un motor nu este euro3 sau 4 ci ansamblul omologat. Daca o masina este euro 4 cu un anumit motor, nu inseamna ca toate masinile care au motorul respectiv sunt euro4. Baza de date este aceiasi si in Romania si in Germania si contine masinile cu omologare europeana. Mai sunt cazuri, ce-i drept rare, in care in Germania s-a incadrat gresit o masina.

4x4
Link spre comentariu

Mai sunt cazuri, ce-i drept rare, in care in Germania s-a incadrat gresit o masina.

Sau altfel spus mai sint cazuri multe in care in Romanica s-a incadrat gresit o masina :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare