danezu Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 (editat) Cum pot sa vand Range-ul de pe PJ la PF (pensionar) ca ma omoara taxa de mediu? Exista vreo posibilitate de reducere a taxei in acest caz? Editat Aprilie 12, 2014 de Astral VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Nu este nici o sansa , atata timp cat se face transfer de proprietate . Dar , exista metode prin care poti ramane proprietar in acte si poti da spre folosinta altcuiva masina. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danezu Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 (editat) PJ sunt eu si PF tot eu. Si platesc la taxe! Plus ca acum sunt pensionar. Daca o las pe firma, oricum tot eu o folosesc! Adica eu sunt firma si tot eu pensionarul! Editat Aprilie 12, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Din cate stiu eu, persoana fizica ( persoana ) , nu poate fi una si aceeasi cu persoana juridica ( firma ) , chiar daca persoana fizica este actionar majoritar la firma. Acum cativa ani ( multi ) se daduse o lege care permitea PJ-urilor sa isi vanda unele bunuri aflate in proprietarea firmei ,pe care o detineau un calitate de actionari majoritari , tot lor , dar in calitate de persoane fizice, in niste conditii avantajoase . Nu doresc sa te dezinformez in vreun fel , insa cunosc un caz recent al unui prieten care nu a putut sa isi vanda lui masina de pe firma fara plata timbrului de mediu . Legea publicata marti nu doar aproba OUG nr. 9/2013, ci o si modifica, introducand doua noi categorii de autovehicule ce vor fi scutite de la plata timbrului de mediu. Concret, potrivit prevederilor in vigoare, sunt exceptate de la plata timbrului de mediu autovehiculele: ce apartin misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei; special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat; destinate a fi utilizate de fortele armate, fortele de securitate a statului, de politie, de jandarmerie, de politia de frontiera si de pompieri; destinate serviciilor de ambulanta si medicina, autovehiculelor speciale echipate corespunzator pentru acordarea ajutorului de urgenta, precum si autovehiculelor speciale destinate serviciilor de descarcerare si de stingere a incendiilor; confiscate; dobandite prin mostenire; incadrate in categoria vehiculelor istorice; destinate competitiilor sportive; donate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica Cam acestea sunt categoriile care sunt exceptate de la plata timbrului . Daca nu se incadreaza aici , trebuie platit timbrul . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danezu Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Pentru Ford Ranger Multumesc frumos pentru ajutor. Probabil ca nu mai ramane decat sa astept momentul cand o sa o dau la RABLA! ceea ce ar fi pacat. Dar asta cat mai tarziu. Multumesc inca o data pentru bunavointa! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Mai ai doua optiuni : - dezmembrarea ( caz in care vei castiga mult mai mult decat in prgramul rabla ) - mai astepti 2-3 ani si se depreciaza sau o " depreciezi " tu in asemenea hal , incat timbrul sa fie eccesibil . Deprecierea tehnica se face la RAR . Din cate cunosc eu , un buletin de depreciere costa cam 100 de euro. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Dar de ce vrei s-o scoti de pe firma ? Ai inchis firma ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danezu Postat Aprilie 12, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Nu inca, dar vreau sa o inchid, ca nu stiu daca mai pot plati darile la stat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hcampian Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Zic si eu putin off-topic, ca am vazut mai sus, daca sunt exceptate de la plata timbrului cum scrie mai sus vehiculele destinate competitiilor sportive, nu ar putea multi de pe aici care sunt piloti licentiati sa si le inmatriculeze fara timbru? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Vanzare Range Rover de la PJ la PF Am mutat discutia la diverse pentru ca subiectul nu are legatura cu marca masinii. 1 Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate