valibog Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Salut! Tocmai ce i-am luat lui taica-miu un jimny 1.3i sh din 2001.Inainte sa o iua am fost cu ea la mecanic care mi-a dat ok-ul si apoi i-am facut revizia necesara: schimb ulei, filtru ulei,aer,combustibil, placute frana, rola intinzatoare accesoriii si cele 2 role. Masina merge ok dar am constata o problema(masina e deja la taica-miu, la Ramnicu Sarat). Uneori, cand fac viraj stanga(doar stanga) se aude un trosnet metalic(asa ca un "clanc")destul de puternic,undeva pe la puntea spate. S-a intamplat si la plecarea de pe loc din parcare cand a trebuit sa virez stanga, sau cand am oprit ca sa intorc pe linia de tramvai iar taica-miu mi-a spus ca a auzit si el zgomotul in niste curbe, chiar intr-una mai stransa s-a auzit de 2 ori, prima data mai incet iar a doua oara mai tare. Ati mai patit careva dintre voi asa ceva? Aveti idee de unde poate fi? Si mai am o rugaminte, si anume sa-mi recomandati un mecanic bun in Bucuresti, specializat pe jimny, sa ma duc si eu sa-mi faca o verificare completa. Editat Mai 2, 2014 de valibog Suzuki Jimny 1.3i 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Si mai am o rugaminte, si anume sa-mi recomandati un mecanic bun in Bucuresti, specializat pe jimny, sa ma duc si eu sa-mi faca o verificare completa. Sa o stapaniti sanatosi :h5. Recomandarea este DOJO Motorsports. Editat Mai 2, 2014 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Salutare! Ma gandesc ca nu folositi 4x4 pe sosea!? Daca cumva din greseala ati facut asta, atunci este destul de clar de unde vine acel trosnet in viraje! :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valibog Postat Mai 3, 2014 Autor Partajează Postat Mai 3, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga N-am folosit 4x4 pe sosea. Stiu ca 4x4 nu se foloseste decat off road sau pe zapada,drum alunecos, in rest nu e recomandat deoarece forteaza trenul de transmisie. Eu m-am gandit ca o fi vreo problema pe la diferential. Suzuki Jimny 1.3i 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valibog Postat Mai 3, 2014 Autor Partajează Postat Mai 3, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga A si da am mers cei drept vreo 3-4 km pe asfalt cuplat in 4x4 sa vad cum se misca(si in acel moment inca nu citisem manualul - ca nu-l aveam - si nu stiam ca nu e recomandat folosirea 4x4 pe asfalt uscat. Ideea e ca trosnitura am auzit-o de mai multe ori inainte sa merg in 4x4 si evident dupa. Dar avand in vedere ca masina e luata sh nu am ideea cum a folosit-o fostul proprietar. Dar poate fi afectata asa grav masina in cei 3-4 km mersi de mine in 4x4 pe asfalt?? Suzuki Jimny 1.3i 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Daca esti sigur ca trosnitura se aude de undeva de pe spate, iti recomand sa desfaci busonul de golire al uleiului de la diferentialul spate, golesti tot uleiul si vezi (filtrezi uleiul printr-o sita) daca gasesti bucatele de metal sau pilitura multa adunata pe busonul de golire. Daca ai ghinionul sa gasesti bucati de metal, atunci trebuie desfacut tot grupul spate si vazut ce este acolo. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Eu as verifica temeinic bucsile de la bara panchard de pe spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valibog Postat Mai 3, 2014 Autor Partajează Postat Mai 3, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Va multumesc pentru raspunsurile prompte! O s-o aduc la Bucuresti pt ca taica-miu nu se baga la astfel de verificari. Am mai vb cu el si mi-a reconfirmat ca se aude in continuare, mai ales la curbele stranse, la cele largi cica nu s-ar auzi nimic. Dupa cum am spus si atunci cand am deschis discutia, cel mai clar am auzit acest zgomot atunci cand a plecat taica-miu cu masina din parcare( chiar a plecat f usor de pe loc si a facut curba stanga la 90 grade) - un trosnet metalic, destul de tare, de undeva din spatele masinii parca de pe dedesubt. Nu mi-a raspuns inca nimeni daca faptul ca am mers cu masina cuplata in 4x4 cam 3-4 km pe asfalt( i-am dat un 100-110/h cam pt 1-2 secunde - cei drept in linie dreapta) putea afecta grav transmisia sau nu.Merci!! Suzuki Jimny 1.3i 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Mai pot fi si ceva dinti sparti la satelitii diferentialului spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Eu as verifica temeinic bucsile de la bara panchard de pe spate. +1, eventual bucsile de la cutia de transfer, desi daca era de la bucsile cutiei trebuia sa faca tot timpul cind apare sarcina (se schimba intr-o treapta superioara/inferioara). Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Nu mi-a raspuns inca nimeni daca faptul ca am mers cu masina cuplata in 4x4 cam 3-4 km pe asfalt( i-am dat un 100-110/h cam pt 1-2 secunde - cei drept in linie dreapta) putea afecta grav transmisia sau nu.Merci!! Cu cit ai mers mai mult in linie dreapta, cu atit nu ar fi trebuit sa ai urmari si invers. Doar tu stii cite viraje ai luat in intervalul in care ai mers in 4x4. Pentru inceput, iti recomand (ca la orice masina pe care o iei SH) sa schimbi absolut toate zemurile din masina. Stiu ca doare la buzunar, dar macar dupa asta nu te mai doare capul. Cum ti-au zis si colegii, verifica atent ce curge din diferentialul spate. Daca se lasa cu span sau bucati metalice, atunci musai trebuie desfacut. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga ia verifica suruburile la ciolanele spate , alea de la punte se mai aud asa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Care "ciolane"? Te rog fii un pic mai explicit. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigipunga Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga salut, o poza cu masina se poate ? still not black enough Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Care "ciolane"? Te rog fii un pic mai explicit. cele 2 brate care tin puntea..... am uitat denumirea lor...... :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga ...tendoane... am priceput acum :old Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valibog Postat Mai 12, 2014 Autor Partajează Postat Mai 12, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga O aduc miercuri la Bucuresti si ma duc cu ea la mecanic sau cred ca cel mai bine ma duc la Dojo sa vedem ce zic ei. Revin dupa. Suzuki Jimny 1.3i 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valibog Postat Mai 14, 2014 Autor Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Gata s-a rezolvat. Din fericire a fost ceva simplu. Bucsa barei de reactie nu era stransa bine. Baietii de la Dojo sunt meseriasi. Suzuki Jimny 1.3i 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Gata s-a rezolvat. Din fericire a fost ceva simplu. Bucsa barei de reactie nu era stransa bine. Baietii de la Dojo sunt meseriasi. N-am mai auzit pana acum de "bara de reactie". Am auzit doar de avioane cu reactie. Poti sa ne explici si noua care e respectiva bara? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga @Max, probabil a vrut să zică ''bucșa barei de direcție'' și a făcut o confuzie.:old All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Avind in vedere ca zgomotul era la puntea spate, inclin sa cred ca problema era legata de bara stabilizatoare spate. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Bara panhard spate! Dau si eu cu ghici-ul :grin: :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
valibog Postat Mai 15, 2014 Autor Partajează Postat Mai 15, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Nu prea ati ghicit. Asa aveam eu impresia ca se aude pe spate doar ca m-am cam inselat. Dupa cum am zis e vorba de bucsa barei de reactie(s-a umblat in fata - nu in spate) si probabil ca e legata de directie. Asa mi-au si scris in fisa de service - bucsa bara reactie. Care o fi exact aia nu stiu. Am cautat pe net "bara reactie" si am gasit rezultate, asa ca sunt sigur ca n-am inteles gresit!! Pot sa-i intreb exact pe baieti ce e cu bara aia ca oricum masina a ramas la ei pt mici reparatii. Suzuki Jimny 1.3i 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Am cautat pe net "bara reactie" si am gasit rezultate, asa ca sunt sigur ca n-am inteles gresit!! Pot sa-i intreb exact pe baieti ce e cu bara aia ca oricum masina a ramas la ei pt mici reparatii. Doar ca rezultatele alea erau legate de camioane. Cu siguranta piesa aia se cheama altfel al Jimny. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: Trosnet metalic punte spate Jimny la viraj stanga Singurele bare cu bucse pe care le gasesti la Jimny, sunt: bara stabilizatoare si bara panhard. Ar mai fi bara de directie care suna mai apropiat cu "bara de reactie", insa aceasta are capete de bara (pivoti), nu are bucse. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate