Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema alimentare sau altceva?

Johnny_r0

Postări Recomandate

De ceva timp ma confrunt cu o mare problema la samurai si anume masina nu se accelereaza nu se tureaza, iar cand reuseste sa mearga treapta a 5 este degeaba ca nu urca deloc in viteza ba din contra scade turatia. Simtomele mai exact sunt urmatoarele in momentul cand vreau sa accelerez masina "da sa moara" la inceput imi facea chestia asta cand aveam putina benzina in rezervor (maxim 10 litri). Am suspectat pompa de benzina pe care al inlocuit-o cu alta noua,verificat returul sa nu fie infundat si degeba face la fel. Dupa un nou reglaj al avansului cand o turam tare imi datea "rateuri" in admisie (la filtru de aer), i-am scos sonda lamda crezand ca am probleme pe evacuare dar degeaba face la fel. M-am uitat si la injector sa vad daca este infundat, murdar. Acum i-am inlocuit regulatorul de presiune luat de pe alta masina dar nu am apucat sa-i fac proba ca nu aveam garnitura de la injector.

Samuraiul este din 92 injectie 1300.

Astept cu mare interes pareri, sfaturi, trucuri babesti, descantece, sau orice altceva sa mearga caruta ca ma dispera grav.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema alimentare sau altceva?

Eu as verifica mai degraba traseele de vacuum... si reglarea automata a avansului. N-ar strica sa arunci un ochi si la senzorii de pozitie a volantei si cel de la clapeta de acceleratie:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

eu as face proba si cu un alt calculator si as da cu niste spray de contact pe la toate mufele de la motor (mufele de la senzori)

Va salut !

Link spre comentariu

Dar in rest, merge rotund? Mie îmi galopa și la ralanti, uneori se mai și oprea, în sarcină, uneori mergea rau, parcă în 3 pistoane, parcă, n-avea benzină ... etc. La fel am schimbat și eu filtrul, regulatorul de presiune, rotorul din distribuitor și nimic. Până am deschis capota într-o seară (și am văzut scântei date aiurea pe acolo). A doua zi am schimbat fișele de la bujii. Capacul distribuitorului (delco-ului) să-l verifici, să nu aibă fisuri. De când am schimbat fișele merge perfect.

Toate cele bune!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

vitara mea are si GPL.

pe drum s-a terminat gazul si am comutat pe benzinta.

dupa 10 km, fiind in mers pe benzina, am simtit ca nu mai are putere.

la relantiu statea bine insa in sarcina murea.

pe retur nu venea nimic.

am zis - e clar pompa de benzina.

am alimentat cu gpl si de vreo 2 luni tot asa merg.

intre timp am schimbat pompa de benzina si regulatorul de presiune. acum baga pe retur dar in sarcina tot nu are putere. daca ii dau un strop de gaz merge racheta.

zilele astea o sa schimb rampa de injectoare.

sper sa reusesc.

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

curata si firele de masa....chiar daca par ok, desfaci surubul cureti tabla si "ochiul" de pe fir... tot ce inseamna fir de masa

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Intre timp sau mai facut urmatoarele in aceasta ordine.

1. Schimbat filtru benzina+ suflat cu awr pe tur efect 0

2. Scimbat calculator efect 0

3. Cu noul regulator de presiune efect 0

4. Schimbat corpul injector cu totul, iar in momentul schimari sa rupt furtunul de vacuum de la regulatorul de presiune era copt rau de tot schimbat si el. Acum masina PARE sa mearga trage si in a 5. Nu am apucat sa o testez foarte bine ca se facuse seara. Am spus pare sa mearga pt ca la parcare masina sa mai balbait o data si a dat sa moara.

5. Vreau sa schimb toate furtunele de vaccum ca sa fiu sigur ca nu sunt si altele coapte crapate lucru pe care il recomand tuturor sa-l faca.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Intre timp sau mai facut urmatoarele in aceasta ordine.

5. Vreau sa schimb toate furtunele de vaccum ca sa fiu sigur ca nu sunt si altele coapte crapate lucru pe care il recomand tuturor sa-l faca.

Care sunt alea toate? :D

Go big or go home.
Link spre comentariu

Tot ce inseamna furtun subtire

Link spre comentariu

Problema 99,9% rezolvata dupa schimbarea tuturor furtunelor de vaccum. Ultimul test o sa fie in weekedul asta la "plimbare" cand o sa-si ia omor destul de grav ca ma tinut atata timp sa fac "offroad de tastatura" :))

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare