Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Ranger, 2000-2002 - merita ?

matteo_tgv

Postări Recomandate

Va salut,

ma bate gandul sa cumpar un pick-up 4x4 cu 5 locuri. Generatia 2000-2002, pe acolo.

Stau intre Ranger, L200 si Navara (intre timp, citind, am dat de multe lucruri negative despre Navara, deci ramane L200 sau Ranger).

Cum e Rangerul per total? Fiabilitate, consum, intretinere, confort?

Cele bune,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Merita un Ranger?

Daca vei cauta mai adanc in originea Rangeruli , ai sa constati ca este Mazda b2500 . Masina este proiectata de japonezii de la Mazda. Mazda B2500 este o masina extrem de fiabila si rezistenta.

Al meu consuma cam 7-7.5 , dar merg cu el pana in 100 km/h. Nu l-am prea incarcat , pentru ca il am pentru plimbari in natura si masina de expeditie , nu pentru carausie.

Conteaza cum a fost intretinuta masina. DAca a fost prost intretinuta , o sa te cam sece servisarea ( daca vrei sa mergi pe OEM ). Daca vrei piese din dezmembrari , gasesti o multime la preturi foarte bune.

Eu sunt incantat de camionul meu. Merg cu el si cand plec sa cumpar paine :wink:.

Ca la orice pick-up trebuie sa fii atent la arcuri , la zgomote in grupuri ( fata/spate ) si ambreiaj / cutie de transfer / cutie de viteze .

Motoarele sunt de viata lunga daca primesc uleiurile potrivite la timp. Rulajele peste 200.000 nu trebuie sa te sperie.

Bafta la cumparaturi.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Prima mea masina cu tractiune 4x4 a fost o Mazda B2500 din 2005

Foarte robusta masina, de santierit si de umblat pe drumurile noastre ea nu sufera, tu poate vei suferi daca nu stai bine cu spatele.

Mie imi consuma de la 8% in sus, am venit o data de la Viena cu ea pe autostrada si m-am plictisit de la intrarea in Germania sa merg cu 110km/h asa ca i-am dat cat a putut sa duca... 150km/h constant pe portiuni lungi... mi-a luat 14% cu 4 oameni si bagaje in masina (veneam de la aeroport), dar am ramas impresionat placut de ea ca mergea cu 150 - bine, atata arata in bord, in realitate poate avea mai putin.

In 80.000 de km cat am facut cu ea nu i-am facut altceva decat sa-i dau consumabile. Nici o problema n-a avut, si faceam minim 3000km/luna

Per total o masina foarte buna de lucru. In off-road faptul ca e usoara pe spate face sa patineze rotile (eu lucrez cu prefabricate din beton si aveam tot felul ceva mostre care o faceau mai grea) si iti intra LSD-ul in functiune foarte repede. Daca nu ai anvelope adecvate mai bine nu te bagi unde nu esti sigur pentru ca "nu stie" ea asa ca un off-roader adevarat.

Inca ceva: daca sunt 4 oameni in masina automat bagajele vor fi afara, iar daca bena nu este inchisa trebuie sa te gandesti cum gestionezi situatia dinainte, bagajele vor sta in ploaie/soare si vor fi expuse la negri :P

Stima,

Link spre comentariu

Cum spunea un coleg mai sus este aceeaşi maşină cu Mazda B2500.Eu am vrut Mazda dar când găseşti o maşină în stare bună nu te mai uiţi ce este.

Eu am un consum mediu de 10% folosind-o 20%teren-70%exterior-10%oraş

În rest sunt de acord cu cele scrise de colegii de mai sus.

Link spre comentariu

Si o mentiune de luat in considerare. Au cele mai nasoale scaune care au fost puse vreodata pe o masina. Eu caut ,de a doua zi dupa ce am cumparat masina, sa adaptez alte scaune , pentru ca cele de pe masina sunt oribile la propriu. Sezutul prea scurt ( mie mi se termina pe la jumatatea coapselor ) , prea orizontal ( ai impresia ca tot aluneci spre fata ) , spatarul scurt ( se termina in spatele plamanilor ) . Daca ai pana in 1.70 m , nu ai probleme. DAca ai peste 1.80 ( ca mine ) , o sa iti plangi de mila pana schimbi scaunele.

Nu glumesc si nu exagerez. Este o chestiune de viata si de moarte. Sper sa gasesc cat mai repede niste scaune rezonabile , ca ma omoara cu pozitia de condus.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare