octaviannus Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Salut!este vorba despre un motor de y60 2.8td.am observat ca de ceva timp imi dispare lichidul de racire din vasul de expansiune.la o verificare mai atenta am observat ca pe partea dreapta a chiuloasei acolo unde se afla injectoarele si bujiile exista un dop pe langa care curge lichid de racire.vreau sa stiu daca v-ati lovit de aceasta problema si cum se poate rezolva.mutumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Daca este dop din acela pentru accident antianghet- cauti dop pe original si inlocuiesti. daca nu vrei sa dai banii si sa pierzi timpul asteptand tichia de margaritar, acum citeva zile aparea solutia pe aici in alta discutie: Golesti apa-antigel din instalatie, usuci bine 2-3 zile locul, cureti totul la material curat si aplici cu tenacitate si darnicie una bucata moneda metalica -provenienta la alegere si dimensiune aproximativ egala-peste capacul cu problema folosind unul din celebrele lipiciuri miniune bicomponent sau multicomponent sau ce-ti inspira tie mai multa incredere pt lipit fier pe fier.... Astepti orele recomandate pentru uscrea minunii de lipici, mai dai de la tine citeva ,umpli instalatia cu lichid racire, si faci probe... Daca urmezi pasii,gura targului spune ca mergi asa ani de zile.... Daca ai altfel de spartura si nu un dop din asta ,atunci este o problema. Spor! Editat Mai 16, 2014 de RZV Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Salut, Nu am avut aceasta problema, dar stiu ca un astfel de dop ar trebui scos in momentul in care se face schimbul antigelului (pentru a goli tot motorul). Este cumva asta? Sau e un dop "tehnic"? (parca asa le spune) Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Nu te lua dupa RZV , ca te invata la prostii !!!! se cumpara set de capace de tabla "antiinghet", ptr RD28T extragi capacul buclucas , cum poti, eventual prin distrugere cureti, sufli bine zona fara sa adaugi nici un adeziv sau etansant (gen silicon) pozitionezi capacul nou ( ce prezinta conicitate) la "gaura" si il bati rotund cu un dorn special pe diametru sau cu o bucata de lemn, evitand deformarea Asta-i tot ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Nu te lua dupa RZV , ca te invata la prostii !!!! se cumpara set de capace de tabla "antiinghet", ptr RD28T extragi capacul buclucas , cum poti, eventual prin distrugere cureti, sufli bine zona fara sa adaugi nici un adeziv sau etansant (gen silicon) pozitionezi capacul nou ( ce prezinta conicitate) la "gaura" si il bati rotund cu un dorn special pe diametru sau cu o bucata de lemn, evitand deformarea Asta-i tot ! EU?!?!? am dat solutia asta in primul rind, prima fraza..... prostii daca nu vrea varinata asta.....deci i-am dat doua variante....nu doar una , ca tine :))) :ha: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Mai 16, 2014 Autor Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Va multumesc pt raspunsuri!pentru kibitz este vorba despre acel dop "tehnic pentru antiinghet" care se afla aproape de jumatatea chiuloasei.pentru RZV ,la aceeasi solutie m-am gandit si eu :ha:,dar am zis ca este pacat sa fac o "tiganie" la o chiuloasa care are 500000km fara sa se fi umblat la ea.iar pentru nea Luigi un mare multumesc pentru sfatul care trebuie urmat.Merci mult dragi colegi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Pai ... nu-i deloc o tiganie . E doar o reparatie temporara , sa poti avea masina in circulatie fara emotii . Reparatia prin inlocuire implica fara alte fosgaieli demontarea pompei de injectie - dopul este in dreptul capului hidraulic . Are diametrul de 21 mm , se poate fileta direct cu M23x1,5 ( eu l-am folosit pentru un stut , fiind singura deschidere la camerele de apa de la mijlocul - aproximativ - al chiulasei ) . Dopurile pot fi filetate sau presate , dpdv functional e cam tot aia ... fabricantul le-a facut presate ca e mult mai rapid , simplu si ieftin . ... si , sa fie a naibii de clar ca dopurile nu sunt 'antiinghet' , ci dopuri tehnologice prin care s-au facut prelucrari sau sunt necesare ( gaurile ) la piesele turnate cu goluri interioare pentru eliminarea nisipului de turnatorie care a fost miez de formare (... sa facem poveste scurta ... ) . O ochiada rapida la o galerie de admisie de Y60 (sau altele asemanatoare cu plenum ) va lamureste ( sau va incetoseaza de tot ) gandurile , la galeriile de admisie nu are ce ingheta . In caz de inghet dopurile nu ajuta la nimic , cand s-a ajuns la inghet , ingheata tot si adio piesa , se fisureaza daca temperatura e suficient de scazuta - sa nu uitam ca gheata nu e tot una cu plastilina ... indiferent de folclorismele naive ale mecanicii ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Mai 28, 2014 Autor Partajează Postat Mai 28, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Salut!Revin cu o alta intrebare.Nu se poate monta acel capac din chiuloasa fara sa demontez pompa de injectie? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa DIn amintiri, pozitia unde este situat nu cred ca-ti da voie fara demontaj.... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 28, 2014 Partajează Postat Mai 28, 2014 (editat) Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Daca reusesti , ar fi interesant sa ne arati cum ai facut , daca a tinut . Cred ca cel mai greu ar fi sa cureti zona ... Ziceai ca chiulasa are 500 000 fara interventii . Ei , ar cam fi cazul sa verifici ce-i de verificat , inlocuit simeringul de axa cu came ... daca tot se ajunge la demontarea distributiei si a pompei de injectie . Editat Mai 28, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Semerringul de la axa cu came si de la vibrochen l-am schimbat in urma cu trei luni pentru ca curgea foarte tare ulei.Daca nu se poate altfel o sa demontez pompa.Pacat pt ca aceasta operatiune de inlocuire a acelui dop necesita multe ore de munca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa De ce crezi ca oamenii au gasit solutii romanesti la un dop ce costa citiva zeci de lei? manopera..... Cine face manopera recomanda originalul.... Scuze,nea Luigi,dar este un adevar ca merge oricum.Diferenta este in buzunar.Sau in autodidactii care isi fac singuri mecanica simpla. :h5 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa 1. fiecare face cum il taie capul, cu lipici , cu balegar ...etc, pana la urma e masina lui si face ce vrea cu 'mneaei 2. eu am recomandat inlocuirea dopului cu gandul ca in instalatia de racire presiunea de lucru poate atinge 0.9 bar ( deh cam cat intr-o anvelopa MT pe bolovani) si ma gandesc ca nu e prea placut pe coclauri sa iti zboare peticul si sa ramai cu masina imobilizata. Deci , dupa opinia mea nu este loc de improvizatii. Mai mult, sfatul meu este sa le schimi pe toate la care ajungi in pozitia data. 3. pompa de injectie se da relativ repede jos, dureaza cam 3 ore demontat-montat, off course , daca nu dai de niste suruburi rebele ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Vezi? :grin: 0,9 bar pe bolovani nu-i acelasi lucru cu 0,9 bar constant in instalatie....asta asa,ca intre prieteni care inteleg unele fenomene. Eu as recomanda pentru oricine o masina reconstruita surub cu surub. Din '95,ca fabricatie dar ca noua la piese si motor . Dar nici asta nu-i la indemana oricui cu toate ca multi si-ar dori. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa daca e sa aplici varianta bugetara cred ca cea mai ieftina ar fi aia cu moneda si rasina si asa scapi si de demontatul pompei de ore de manopera si de alt cele cat tine,tine si cand cade o mai lipesti odata si gata mergi mai departe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa "Trage-i domne un glet cu silicon dala rosu si dupa aia ii dai o zugraveala misto cu rolu' si ...iese nekermann..." (sa nu faci asa!) Aici sunt de aceeasi parere cu Luigi ... nu prea e loc de improvizatii pe acolo. Partea cu pastratul gologanilor la buzunar tine ...doar ca la alte reprezentatii... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Si totusi se poate . M-am chiorat un minut la motorul care-i pe stand si am imaginat un plan de actiune - nu stiu cat de exact e pentru ca la mine racirea e acum alta , mai simpla dar mai complicata . Deci ... uite cum ma gandii io ... : - demontezi conductele de injectie pompa/injectoare si rampa de retur de pe injectoare . Acoperi cu grija toate racordurile de injectie , curatenia e esentiala - capacele de plastic se gasesc la pompagii , cam pe nimica ... corect ar fi sa ai doospe . Eu am , sunt nepretuite , am dat pe o punga un bidon de bere . In lipsa , banda izolatoare e la fel de buna ... No acum se vede ceva acces la capaciul pisacios , poate fi extras cu o surubelnita ascutita sau ceva asemanator , un dorn ... pur si simplu ciocanesti intr-o singura parte si se roteste in gaura , poate fi scos usor cu un cleste . No daca scoaterea e simpla , baterea altuia nu prea e usoara ca te incurca maxim racordurile capului hidraulic de pe pompa de injectie . Daca cumva esti fost lunetist si crezi ca poti , se poate trece printre racordurile mentionate cu un dorn subtire , 6 mm sau p-acolo , si se poate ciocani si pe zona inaccesibila , spre cil 1 . No daca n-ai fost lunetist se poate si altfel : slabesti prostia aia de conducta intermediara de pe bloc plina de rugina ( io am scapat de dansa , am altele mai falnice si mai trainice ) , si ai posibilitatea sa faci o parghie de presare cu un levier si o tubulara lunga ca si distantier pana la capacul nou ... , folosind ca prag de agatare suportul de tampon de motor care e chiar dedesubt . Mai sunt pe bloc si doua apendice filetate M10 care probabil s-au folosit la alt tip de suport motor ... poti sa le folosesti si pe ele , dar va trebui sa faci o eclisa cu doua gauri de 12 mm cu 55 mm intre centre . Daca reusesti sa faci eclisa si s-o prinzi de bloc nu te mai incurca conducta intermediara . Pui pe tata socru sa te ajute putintel cu a ttreia mana cat potrivesti lucrusoarele la gaurica pentru intromisiune , si cand esti sigur ca le-ai pus sigur toate la locul lor si nu scapa levieru' ala lung de 1,5m se pe pozitie , intromisionezi capacul usurel cu atentie . Toate punctele de efort sunt aliniate , cu ceva atentie nu scapa de pe punctul de agatare si nu strici nimic . Io zic sa lucrezi foarte curat si uscat in toate gaurile si suprafetele , mai ceva ca in reclama cu curat si uscat . Recomand presarea umeda , cu silicon de buna calitate ( Loctite ... Victor Reinz ) , si dupa presare sau batere siliconarea capacului pentru vecie , la rasul suprafetei exterioare . Sau , cel putin asa am facut eu , nu stiu de-o fi bine , o fi rau ? ... As putea sa fac si ceva poze cu zona , sa-ti faci idee de spatiu , loc , lungimi si adancimi care este ele la locul faptei . Sau , ridica capota si cerceteaza cat loc se face dupa ce scoti conductele de injectie . Chiar daca e motorul pe masina si in practica ar trebui sa stai cu burta pe aripa o ora intreaga , totusi scapi de demontarea distributiei si de reglajele ulterioare . In principiu , la fiecare demontare se recomanda a se schimba cureaua de distributie cu una noua , aia , ailalta ... Asa , pierzi numai o parte din antigel si o bere cat te trage cineva pana se reamorseaza injectoarele . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 2, 2014 Partajează Postat Iunie 2, 2014 (editat) Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Uite si ceva imagini , pentru o idee de ansamblu . Desi ideea poate frumos prezentata , totusi ... motorul asta nu-i pe masina ... dar e cam tot aia . si are conductele mai altfel , dar e cam tot aia in ce priveste problema de baza , s-ar putea sa ai mai mult loc cu cofiguratia originala a racordurilor de apa . ... aratatorul ala din coada de matura exemplifica povestea caprei cu un ied , aia cu cu parghia si eclisa ... Gata, poza nedorit a plecat! Editat Iunie 18, 2014 de Yonutz 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Iunie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Aceste capace de la chiuloasa se gasesc la al padrino.stie cineva daca acestea sunt bune sau trebuie sa caut la un alt magazin? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa In principiu AlPadrino comercializeaza chestii ok pentru Nissan Si Toy mai vechiute, asa...:grin: Dar si cind bat campii,mai rar, adevarat ,bat rau de tot.... Masurarea inseamna siguranta. Sau proba..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Apai ... in zilele noastre astea manglii ... cine stie ce ( producator tailandez , mongol sau ceapeu din china ) se mai gaseste in ambalajul care poarta coduri originale ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Iunie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa M-am gandit ca daca tot desfac jumate' de motor macar sa pun ceva ce au mai pus si altii.cineva dintre voi mi-a dat dimensiunea corecta a acelui capac si multumesc pe aceasta cale.la al padrino se gasesc acele capace la vrac.iti cere dimensiunea si se rezolva imediat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: pierdere lichid de racire din chiuloasa Nu's ce sa zic daca e bine sau nu , asa ... Nu as garanta ca se obtine un montaj corect . Pentrumai multa siguranta se poate cauta specificatii tehnice ale piesei de reparatie dupa codul original ( nissan4u.com/parts/patrolgr ... ) si confrunta cu piesa ofrita de vanzator . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate