shoricelu Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Trebuie sa schimb rulmentul spate la un Jimny 2003 cu ABS. Intrebare1: Kitul contine si cititorul de ABS neaparat sau sunt si variante fara cititor? (inelul ala zimtat care vine peste bucsa presoare) Intrebare 2: Pentru a scoate vechiul rulment trebuie "luat la fainer" si distrus tot vechiul chit? (senzorul ala ABS, inelul, nu poate fi salvat?) Mama lui de rulment cu ABS!!! :f2 Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: problema schimb rulment spate (var. cu ABS) Depinde de unde iei kitul ala, cei de la Jimnybits si bigjimny vind kitul complet (rulment, coroana de ABS si semering). Daca comanzi doar rulmentul dupa cod, atunci iti va veni doar rulmentul. Daca vine si coroana in kit, asta ma face sa ma gindesc ca poate nu se recupereaza. Nu stiu cum e la tine, dar la mine pe fata cel putin, coroana e ruginita rau. Vezi ca la bigjimny e mult mai ieftin, desi rulmentul e tot Koyo :wink: Nu stiu ce inseamna "fainer", dar de regula rulmentii se scot cu prese speciale (ex: Suzuki tools) sau generice. Pe la noi se gasesc de la Yato, dar sint convins ca le fabrica si altii. Acum eu nu as injura ABS-ul prea tare, tinind cont ca masina are circuit de frina simplu si pe spate are doar un aerisitor. ABS-ul mai poate corecta din diferentele de forta de frinare. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat Mai 21, 2014 Autor Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: problema schimb rulment spate (var. cu ABS) Din cate am vazut... pe original e bucsa+inel ABS corp comun. Dar pe aftermarket se vand si separat (Inel ABS + kit rulment). Am mers pe ultima varianta pentru ca deja comandasem kitul de rulment, dar am gasit pe bigjimny o oferta ca aia pe original dar la alt pret. Cu privire la "fainer", asa ii spunem - prin partile astea ale Olteniei - la polizorul unghiular :))) Si da, se pare ca nu se poate scoate cu o presa speciala (cine stie cum fac service-urile alea Suzuki si adevarate...?) ci se taie cu acest polizor unghiular (aka Flex, fainăr) :) Am gasit si ceva filmulete pe iutub, in franceza (aici clipurile pe iutub). Pe alea vechi (inel ABS, bucsa, rulment) le taie si gata (fenta cu presa nu merge, planetara pe stanga e prea lunga). Astept inelul ABS si ma prezanț cu el la mecanic. Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: problema schimb rulment spate (var. cu ABS) Cu privire la "fainer", asa ii spunem - prin partile astea ale Olteniei - la polizorul unghiular :))) Si da, se pare ca nu se poate scoate cu o presa speciala (cine stie cum fac service-urile alea Suzuki si adevarate...?) ci se taie cu acest polizor unghiular (aka Flex, fainăr) :) Prin partile astea se cheama flex :bl Ori mi-a scapat mie, ori filmultele francezului omit exact momentul de glorie cu scoaterea rulmentului sau ce a mai ramas din el. Oricum imi vine greu a crede ca nu exista vreo presa care sa simplifice lucrurile. La o alta masina, asa mi-au zis si mie niste "mecanici": ca trebuie scos bratul de suspensie, bagat pe nu stiu ce presa de 20t si alte SF-uri. Am refuzat si bine am facut, ca am schimbat rulmentul the right way, cu o presa dedicata si totul a durat ~ 30 de minute, fara graba :grin: In fine... uite aici niste documentatie de pe bigjimny, e drept ca e pentru versiunea fara ABS, dar nu cred ca e diferenta asa mare: http://www.bigjimny.com/images/documents/changing-a-rear-wheel-bearing.pdf Si am mai gasit si aici niste poze: http://www.bigjimny.com/index.php/forum/8-my-jimny/4003-renard38-s-jimny?start=492#99180 Aparent o presa obisnuita nu poate fi folosita pentru ca planetara e prea lunga. Bafta! :h5 Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate