Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Disco 2

calbazuc

Postări Recomandate

Va salut, din nefericire nu prea am fost activ pe forum, iertare dragi colegi.

Am o problema si va rog sa ma ajutati, sunt madrul posesor al unui Discovery 2 Td5 si am urmatoarele probleme, Mi s-a aprins pmul de craciun in bord Martor ABS, Martor TC si Martor HDC(asistenta coborare) toate trei beculete stau aprinse in bord si nu stiu ce problema are, din pacate in localitatea mea nu beneficiez de serviceuri specializate si nimeni nu ma ajutat in privinta asta, Urmatoarea problema este ca , la mers pe drum cand apas pedala pana la capat pe la 3000 rpm incepe sa decupleze adica mi se infraneaza nu mai trage si chestia asta o vad de cele mai multe ori in treapta a treia . Va rog sa ma ajutati, lamuriti, sunt nou in asanumitul LANDROVER.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

imi pare rau abia acum am vazut postarea, sper sa mai intri sa vezi sa nu te simti neglijat:wink: .... din pacate fara tester e greu de gasit...faza asta cu franatul e nasoala, inseamna ca intra TC in mod fals ceea ce coroborat cu martorii ar duce la o defectiune de senzor(dar in cel mai rau caz poate fi de ECU), pentru senzori fara tester se poate face doar un test simplu cu ohmetrul, decuplezi senzorii(la cei din fata gasesti mulfele pe contraaripi sun capota si in spate se vad...in caz ca nu ai modelul cu senzori directi si atunci e mai greu...deci masori reziostenta in mufe catre senzori si trebuie sa gasesti inte 950-1100 ohm, daca la vreunul e altfel ala trebuie schimbat, vezio sa nu fie joc in vreo fuzeta ca si asta afecteaza...daca nu gasesti nimic asa "la rece" decupleaza ambii senzori din fata si umbla asa cu ea pana ajungi la untester ca nu-i nici o problema...in felul asta nu ar mai trebui sa franeze...niste chestii de verificat conexiuni la masa etc vezi aici

1. http://www.landroverclubvi.com/uploads/2/3/9/8/2398536/wheel_speed_sensor_related_abs-tc-hdc_warning_lamp_illumination_troubleshooting.pdf

2. http://www.landroverclubvi.com/uploads/2/3/9/8/2398536/shuttle_valve_switch_related_abs-tc-hdc_warning_lamp_illumination_troubleshooting.pdf

bafta... intre timp intereseaza-te unde gasesti un tester

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Re: Probleme Disco 2

La franare ma refeream cand accelerez cateodata decupleaza ca si cand turbosuflanta ar da rateuri, sper sa nu fie problema la turbo, mi-am facut programare la un service serios si vin cu amanunte.

Link spre comentariu

La franare ma refeream cand accelerez cateodata decupleaza ca si cand turbosuflanta ar da rateuri, sper sa nu fie problema la turbo, mi-am facut programare la un service serios si vin cu amanunte.

aia nu-i franare e pierdere de putere, cel mai probabil e asa numitul wastegate modulator sau tubulatura aferenta ca mai cedeaza, http://www.discovery2.co.uk/wastegate.html ... nu cred ca e turbina in sine, alta data fii mai clar ca ai legat asa zisa ''infranare" de martorii aia si m-ai derutat, nu-i bai macar stii ce sa faci daca intra TC-ul fara motiv

service-uri serioase sunt multe dar putine au tester care sa comunice cu D2...sa speram ca au

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Imi zici te rog cum se numeste piesa aia( wastegate modulator ) pe romaneste si unde as putea sa o gasesc de vanzare?

Link spre comentariu

daca te uiti in linkul ala apare codul piesei in poza pe punga PMK100130 , da pe google ca-i plina "piata" sau incearca la magazinul specializat online... orice magazin ti-o aduce la comanda daca ceri ca pe stoc nu cred ca au...daca aia de la service stiu meserie vor sti daca asta-i sau altceva

daca nu le ai cu engleza bine nu-ti va fi usor cu Land Roverul:old

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

O sa ma apuc de studiat engleza:)) Mersi oricum am gasit-o pe un site romanesc

Editat de calbazuc
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutari din nou.

Dupa cum am specificat mai sus se pare ca problemele cu cei 3 amigos au fos din pompa de abs care am schimbat-o , problema cu pierderea de putere a fost de la wastegate modulator . Dar de cateva zile dupa ce am rezolvat problemele specificate mai sus, a aparut alta problema :ang2 , dintr-o data motorul nu mai are putere, la relanti vibreaza tare si nu mai are zgomotul rotunt , troncane ca dracu , nu mai stiu ce sa fac, tind sa cred ca injectoarele sunt de vina, stie careva cum se pot controla injectoarele fara tester?

Editat de Astral
Link spre comentariu

la motorizarea asta(Td5) si managementul aferent daca te apuci babeste fara tester o faci varza...pana sa ajungi sa blamezi injectoarele trebuie sa elimini alte cauze....cum ar fi uleiul din cablajul de la injectoare pana la ECU...scoate mufa rosie la ECU si daca-i plin de ulei schimba cablul de injectoare si curata bine mufa rosie....apoi din saptamana in saptamana o mai cureti pana scapi de tot uleiul din ea

daca nu e asta repet ca fara tester poate o strici mai rau....masina mai are EGR?

Link spre comentariu

Da masina mai are EGR , Am sa ma uit la cablaje cum ai zis tu daca nu gasesc problema numai testerul o salveaza da tin sa precizez ca nu mi se aprinde nici un martor in bord , daca ar fi injectoarele nu ar trebui sa se aprinda check engine ?

Editat de Astral
....ar TREBUI......Niciodata cu doi I !!!
Link spre comentariu

martorul ala MIL(check engine cum zici) la Td5 se aprinde doar din cauza senzorului de volanta sau al celui de pedala acceleratie...atat, scapa de EGR cat mai repede, iar chestia cu cablajul te uiti aici la poze daca e greu cu engleza:wink: : http://www.discovery2.co.uk/Injector_harness.html , parerea mea e ca daca si asa esti deja acolo fa si chestia asta si macar ti-ai luat gandul http://www.discovery2.co.uk/Injector%20Seals.html

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

multumesc , am sa ma uit la mufele alea, curat ce trebuie curatat si am sa revin . inca odata Multumesc pentru sfaturi

Link spre comentariu

la ala de injectoare curatatul e frectie la picior de lemn ...trebuie pus cablaj nou ca ala plin de ulei nu mai face contact bun si de aia nu lucreaza injectoarele ca lumea

intre timp verifica siguranta F2 din compartimentul motor si fa-i o proba cu debitmetrul deconectat sa vezi cum merge

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare