Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Terios 1,3 euro 2 sau 3 sfat achizitie

intel77

Postări Recomandate

:hlBuna. De mai bine de un an caut informatii legate de Daihatsu Terios 1,3 euro 2 sau 3 intentionand sa-mi achizitionez unul la anul.

Euro 2 are timbrul de mediu in jur de 400 euro iar euro 3 cam la 800

Masina intentionez s-o folosesc la pescuit, munte etc, si in general la off road mediu. Nu as dori sa fac multe imbunatatiri la ea ci doar niste gume bune , gen Insa Turbo Ranger M+S sau INSA TURBO DAKAR precum si o instalatie GPL noua care sa se adapteze perfect in spatiul de sub plafonul portbagajului, astfel incat sa nu pierd din el fiind destul de mic. Precizez ca bancheta din spate fiind rabatabila, as putea castiga la portbagaj, cu 2 ocupanti in masina( soferul si pasagerul din dreapta).

De curand am urcat intr-unul si am constatat ca are spatiul f mic in locul soferului la picioare, eu avand in jur de 90 kg si 1,8 m,insa cred ca ma pot obisnui.

As dori sa aflu cat mai multe informatii legate de modelul 1,3 l, daca ar face fata cat de cat in noroi mediu,pe teren accidentat, zapada, etc, daca se merita GPL-ul, posiblitatea de incarcare a portbagajului cu bancheta pliata la 180 grade, costuri intretinere si orice alte informatii legate de masina. Pe forum am constatat ca sunt discutii putine legate de acest model. Precizez ca imi face cu ochiul si Nissanul Terrano 2,7 l, 3 usi, obligatoriu autoutilitara , insa, la acest model, desi timbrul de mediu si impozitul anual sunt mici, RCA-ul si rovineta sunt destul de mari, de asemenea consumul si pretul motorinei mai mare. Totodata, imi dau seama ca e ca si cum as compara un ponei cu Calul Troian :hl:hl:tk

Editat de intel77
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 luni mai târziu...

Re: Terios 1,3 euro 3 ar fi o alegere

Salut, mi-am luat de cateva luni un terios 1,3, 86 cp din 2003 cu distributia pe lant.La 188.200 km la cat l-am luat acum (in 4 luni) am facut 13 .000 km a mers perfect.Dupa o luna de la inmatriculare i-am pus si gpl,din pacate nu am gasit o butelie pentru locasul din porbagaj si am pus una mica de 32 litri(80% capacitate asta insemnand vreo 26-27 litri) si merita.De loc sunt din Suceava si bat drumul acasa din Galati si de 2 x pe luna si nu bag decat de 200 ron dus intors.Nu a ocupat loc mult si tinand cont ca sunt 4 pers in familie si plus cum se face pe la noi de la mama nu pleci cu mana goala am venit lejer cu tot . Sunt multumit si chiar l-am si incercat[ pe noroiae mari si inundatiile ce au avut loc in judet, a facut fata fara sa cuplez reductorul/B]

Editat de Astral
MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Re: Terios 1,3 euro 2 sau 3 sfat achizitie

salut.... cu banchetele rabatate la spate ai destul loc sa si dormi, pana sa pun GPL , am mers cu ea in vacanta doar eu si sotia si am avut loc sa ne si certam sa stam cu spatele unul la altul, sa ramana si loc intre noi, acum dupa ce mi-am montat o butelie tubulara la spate ( mica de doar 33 l, se umple doar 80% 27l) mai pot rabata doar un scaun dar loc suficient sa poti pune destule. Cel mai bine e sa cauti una prin BT. sa vezi cu ochii tai , daca mai poti sa faci si un test cu ea o sa ramai uimit ce poate face un motor de 1,3 de 86 cp, eu am cumparato in mai (pe 29) si pana acum am 14 400 km cu ea si nu am schimbat decat uleiul si placutele de frana( am mai bibilito cate un pic, distantiere pe roti de 35 mm, bulbar,statie radio Cb, un inclinator , etc) si nu am avut probleme ... seara buna si sa ei decizia cea mai buna la achizitie

Link spre comentariu

Iti multumesc de sfaturi. Mai iau in calcul si un Grand Vitara de 1,9 diesel. e mai lata, nu are consum mare, si in plus , are reductor. Numai ca e un pic mai scumpa. Intr-un terios am urcat doar in fata si mi s-a parut cam stramt locul de la picioare. Are doar 1,55 latime, fata de loganul care-l am deja si care are 1,75 latime. Deci ma obisnuisem in logan ....de aici diferenta....Grand vitara are garda mai mica , cam 18,3 cm insa terios vizibil are peste 20 cm.

Dar trebuie luate in calcul taxele,asigurarile, etc... timbrul de mediu la terios euro 3, asa ca al tau e 800 euro, la euro 2 e 400 euro. O grand vitara autoutilitara e maxim 300 euro, timbrul.Si apoi intentionez sa mai car si diferite lucruri in portbagaj, de la tara la oras.....etc plus pescuitul.... Dar daca stau bine si ma gandesc pe unde merg eu nu am nevoie de reductor...diferentialul blocant e arhisuficient....luasem in calcul anterior si un Nissan x-trail dci, numai ca motorul este de 2,2 l, impozitul de 7,6 mil pe an. bani aruncati aiurea la taxe....Acuma dupa cate vezi sunt cam debusolat si greu ma hotarasc.....Am vazut si varianta grand vitara xl 7, mai lunga, iar interesanta.....dar tot la terios ma gandesc....cel mai bine trebuie sa le testez pe fiecare si apoi sa iau decizia cea mai buna...vorbim...multumesc oricum.

Link spre comentariu

salutare ... decizia ta e cea mai buna , nu stiu de unde ai scos 800 euro taxa pt euro 3, ca eu am platit 512 euro , garda la sol la terios e de 28 cm , apropo si eu am avut si logan( laureat ) ca si sandero stepway, masini bune dar tot teriosul imi place, la cum l-am gasit eu sunt multumit si crede-ma ca nu fac off road, desi are si diferential blocabil, imi place tinuta de drum si mai ales consumul desi multi mau apostrofat de ce iam mai pus si gpl, un bun prieten ma atentionat sa nu o scpat la sotie sa o conduca si uite ca nu am reusit , acum mai tot timpul ma ia la intrebari de ce ea nu conduce ( pe A1 am scapato cu ea la volan la 140 km/h) o seara placuta

Link spre comentariu

Am vazut ca se punde gpl si in portbagaj, dedesubt si ar ramane spatiu mai mult cu bancheta pliata in fata. imi trebuie pt scule de pescuit, cort, etc

Editat de intel77
Link spre comentariu

Sunt si butelii foarte mici care se pot pune in locuri aparent imposibile . Eu am una de 15 litri . Pare foarte putin dar de fapt iti ajunge pana la maxim 200km , banuiesc ca minim 100 pe coclauri ... daaar iti lasa portbagajul absolut liber . Butelia mea , noua cu factura , impreuna cu multivalva , niste mufe , carcasa de protectie etansa cu cele doua tuburi , cateva conuri ermeto pentru teava m-a costat 500 si ceva , numai tin minte ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nuuuuu , doar lei ... daca ar fi euro as fi cautat alta solutie , fiind vorba doar de un moft cu bataie lunga ... o pun pe un motor diesel si e doar o chestie secumdara care s-ar putea sa nu mearga si sa fie o investitie inutila , deci ...doar lei !

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut, am citit cu mare interes topicul. Dar am cateva nelamuriri majore. Anume, rezulta de aici 3 lucruri care mi se par ori ciudate, ori fenomenale:

1. Ca Terrios ar avea garda la sol 28 cm (frate, sunt masini de teren suparate care nu au decat 25 cm si ampatament mult mai mare; Grand Vitara mea in 3 usi, de 2001, are doar 21 cm...). Garda la sol nu se masoara din praguri pana jos ci din punctele centrale mai joase (grupuri, traverse, cutii, baie de ulei, scut etc. -- cea mai mica distanta obtinuta, aia reprezinta garda la sol).

2. Ca Terrios are reductor (m-am tot uitat la poze pe net si nu am vazut nicaieri asemenea mentiuni, nici pe forum-uri). De unde se cupleaza reductorul ala? Buton, maneta? Are cutie de transfer dedesubt (adica inca o cutie in afara de cutia de viteze)?

3. Ca Terrios are diferential blocabil (de care? central sau pe puntea spate, cuplabil manual sau automat? -- central ar putea avea dar e si cuplabil de catre sofer, la dorinta lui?)

Adica, pe bune, daca Terrios are toate chestiile astea, rupe ge genunchi Vitara, Grand Vitara, Land Rover Dicovery, Pinin, Pajero mare etc... Devine extrem de interesant.

Cum e sistemul 4x4? Permanent, automat sau cuplabil de catre sofer (buton, maneta)?

Are Traction Control (sistem electronic de control al tractiunii - gen, patineaza o roata, simte senzorul si ti-o blocheaza/franeaza prin sitemul ABS si astfel ti-o invarte automat pe cealalta)?

Cum sunt preturile si disponibilitatea la piese? Gasesti de toate pe aftermarket? Cum sunt costurile de intretinere? Fara GPL, ce consumuri scoate pe benzina? Cum e cuplul la turatii mici?

Astept, cu mare nerabdare, detalii!

Cu stima,

Matteo

Editat de matteo_tgv
Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

buna ziua Matteo .... am sa-ti raspund la ce stiu exact apoi il voi ruga pe cos( este fratele meu Costel) care se ocupa cu tuning pe asemenea masini si care iti va raspunde mai in cunostinta de cauza , bun 1 .. garda la sol e de 26 cm cea mai joasa fiind grupul de pe spate 2 are reductor central blocabil pe care lam folosit ( desi nu trebuia de cand a venit zapada) cu succes si se cupleaza dintr-un buton de sofer , cuplarea se face electronic 3. ca si piese e destul de ieftin si usor de intretinut, eu lam cumparat in mai si pana la data scrierii am cu el 18 mii km sa comportotat exemplar 4, este permanent 4x4,5. consumul pe care eu lam facut pana sa pun gpl era cam de 7 mixt cu o turatie nu mai mare de 3500( eu de fel cu el nu mer mai mult de 100 km/h desi cand o scap pe sotie la volan pe A1 ia dat si 140 km/h dar atunci sa dat la consum ) oricum e fiabil si usor de intretinut ) , singura problema ca sa spun ... nu sunt magazine sa poti cumpara , la GL imi aduc pe comanda , timpul de asteptare cel mai lung a fost de 4 zile 6. la turartii mici merge detul de bine dai vit 5 la 60 km/h si te duci cu ia pana la 140 lajer nu se simte ca-i subturata... atat am stiut sa-ti spun atat spun , sper sa vada si Costel discutia si poate aduce completarile de rigoare , o zi buna iti doresc

Link spre comentariu

Doar o mica corectie: din ce stiu are diferential central blocabil la buton (dupa cum a spus EOD) dar nu are reductor.

Link spre comentariu

Salut,

multumesc de info. Incredibil de mult si 26 cm. O sa caut una sa ma dau cu ea si sa vad minunea cu ochii mei. Poate imi si iau daca-mi place.

Cand ai spus "reductor central blocabil la buton" cred ca ai vrut sa spui "diferential central blocabil" si, da, aia cred ca are.

Reductorul este, practic, un demultiplicator. Cand il cuplezi, masina nu va mai prinde aceeasi viteza, vei putea rula mult mai incet fara sa folosesti ambreiaj, vei avea putere mai mare la urcari si vei simti cuplu mai bun. De exemplu: pe High (reductor decuplat) in viteza I-a, la 2000 de turatii, masima merge, sa zicem, cu 10 km/h si pe Low (reductor cuplat) tot in prima treapta, tot la 2000 de turatii, masina va merge cu 4 km/h. Masinile cu reductor mai au o manetuta mica langa cea de schimbat vitezele (am inteles ca exista pe unele SUV-uri mai moderne si cuplare de reductor de la buton, fara maneta). Dar ce ai tu acolo pare sa fie diferential central blocabil si ala transmite egal puterea la punti si separa puntile una in raport de alta (daca pierzi tractiunea pe o punte, nu o pierzi si pe cealalta). Atentie: nu rula cu el blocat pe sufrafete cu aderenta buna: la viraje apar tensiuni in angrenaje si exista sanse majore sa rupi masina.

Consumul mixt de 7 mi se pare exceptional si el.

Eu m-am uitat si spre Terios inainte sa cumpar Grand Vitara dar am ales GV pt ca are ampatamentul mai mic, are reductor, se intretine si se imbunatateste foarte usor si ieftin, piese pe toate drumurile, ieftine, are si caroserie pe sasiu (fata de Terios care o are autoportanta).

Ai avut ocazia sa faci un test comparativ in teren cu ceva gen Vitara/GV, Pinin, Feroza?

Cele bune,

Matteo

Editat de matteo_tgv
Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

buna seara din nou, Draga Mateo sa stii ca pana a ajunge la Terios ( de care nici nu stiam) am tot dat tarcoale pe la grand vitara si vitara 4 usi , cum ti-am spus si Terios-ul e o masina usor de intretinut si din ce vad numarul lor a inceput sa creasca si la galati, pana acum eu nu am folosit diferentialul ,pe toate drumurile pe care am mers nu am avut nevoie sa il cuplez , am preferat sa am cauciucuri bune si restul a facut masina, sunt multumit de ea si tind daca voi apuca sa ma intorc viu din Afganistan chiar sa imi cupar modelul cel nou de 1.5 direct din reprezentanta din germania... seara buna

Link spre comentariu

Grand Vitara in 4 usi nu e cine stie ce in teren. In 3 e faina (sigur, resimti lipsa de functionalitate a unei masini in 5 usi). Ai dreptate, anvelopele sunt la fel de importante cum e si fundatia la o casa.

Sunt sigur ca vei reveni cu bine din misiune. Eu iti tin pumnii si astept sa ne povestesti si despre noul Terios!

Link spre comentariu

buna din nou , cu banchetele rabatate la spate sa stii ca ai destul loc sa bagi bagaje detul de mari , dupa cum ti-am spus eu am si butelia gpl pe partea dreapta si tot mai am loc destul de mult sa pot pune bagaje, in luna noiembrie am fost la Craiova 4 colegi cu tot cu ranite de 90litri (fiecare cu ranita lui) si 4 oameni si sa comportat excelent, la Ranca pe partia de schi din statiune am urcat pana sus fara a cupla diferentialul doar cu vit 1 si tot 4 colegi eram si se mai si dezghetate pt ca tot urcam patinand:cl , in vara in zona din gl au fost inundatii am fost de am scos un coleg la fel, nu am avut nevoie sa cuplez diferentialul a tras si loganul si a iesit si ea fara a pune probleme , apa trecand de roti( nu se mai vedeau ):cl:banana, ti se va parea la prima vedere un pic ingust si daca mai esti si ca mine (la120kg) o sa spui ca nu ai loc dar e f .fasneata pe aleeile inguste si pe carari care pe alti cu motorizare mare nu prea iam vazut baganduse, vorba lui Mateo , daca ai ocazia fa o proba apoi ajungi sa iti placa:banana ... sa auzim de bine:hi:cl

• Like 1
Link spre comentariu

Cateva lamuriri. terios nu s-a facut vreodata cu blocant. Exista doar cu reductor pt Low.

Si este cuplabil din buton. La Feroza, predecesorul sau, exista maneta de cuplare a reductorului.

Insa pentru ca Terios este 4x4 permanent, spre deosebire de Feroza care e 4x2 , atunci i-au pus doar buton.

Daca avea diferential blocabil, probabil juca in karate Pajero si alte masini mai mari :))

Eu am o curiozitate. Pentru posesori, cum se simte motorasul de 1.3? Mie mi se pare anemic si turat. Sunt curios daca are cineva roti mai mari decat cele de fabrica si cum le duce TErios-ul. Ma tenta si pe mine unul, insa nu sunt foarte convins de capacitatile motorului care mi se pare ca nu are cuplu, exact ca Jimny.

Eu la Feroza am 30" aproximativ, adica 235 75 r 15 si le duce super bine in teren. Terios din cate stiu are 195 80 15 ? Cu stima !

Link spre comentariu

neata... da , asa este are un reductor central (diferential ca nici eu nu mai stiu cum sa-i spun exact) care cand il cuplezi din buton, iti arata si in bord cand cuplezi, merge un pic mai greu dar se comporta mult mai bine pe noroaie sau zapada de 1 m( exact cum auzi, personal lam bagat in zapada afanata sa avd si eu cum merge, pt ca pana acum nu am folosit deloc acel reductor) motorul se comporta f bine , nu e un motor de fuga la 100km/h se comporta exemplar. Cauciucurile nu sunt de 195 ci de 205/70/15, eu folosesc AT-urila R.A.R iam trecut in carte si pe cele de 195/80/15, sunt mai usor de gasit si mai ieftine chiar si cele resapate pe care le-am folosit cu succes) , eu iam pus si distantiere de 3,5 cm la roti si spun cu mana pe inima ca se comporta si mai stabil, stiu o sa imi spui ca arunca noroi pe usi , etc ,etc. in a o spala mai des si a merge mai in siguranta am ales sa o tin mai murdara ( desi e gri si murdaria nu prea se tine de ea :wink:) dar sa merg in siguranta, desi nu fac offroud cand merg acasa in suceava imi place sa mai intru si pe carari de munte si pana amu sa comportat asa cum trebuie ... o zi buna

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut, daca ai plecat in Afganistan iti urez bafta si sa te intorci cu bine.Daca esti pe aici te rog si eu sa pui o poza doua cu masinuta.Eu am o Feroza dar acum cu copil mic tind spre o masina cu 4 usi aer conditionat si macar ABS.

Sunt fan benzina deci pot sa zic ca Terios imi cam face cu ochiul mai ales ca este plina Grecia de ele acolo unde ma duc in concediu.

Ca o concluzie din ce am inteles:

-masina nu are sasiu

-merge in 4x4 permanent, trag ambele punti la fel adkica 50% cu 50% ?

-diferentialul central tine loc de reductor pe greu adica te ajuta sa urci pante mai abrupte si il folosesti in conditii mai grele ?

-de la cutie la diferentialul central si de la dif central la puntea spate are cardan cu cruci sau are cuplaj din ala nu stiu cum ii spune (ca la Duster)

-are ABS, aer conditionat?

-pe fata are bascule cu planetare banuiesc

-pe spate are punte rigida ?

Multumesc

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Pe astea nu le-a mai vazut nimeni pana acum , nici macar propitaru' ei . Are bascule pe fata , punte pe spate , fara sasiu , tractiune integrala permanenta ...1576960427_P1090950(Medium).JPG.4a082d5785b172c5ced45d8ddb3f23db.JPG53598956_P1090951(Medium).JPG.5c215a4c70c8361608ae5e47218d54ac.JPG

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare