eugenmarian Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Salutare, Acum ca am terminat cat de cat lucrarile la mitsu, vreau sa va impartasec si voua foarte pe scurt experientele mele. Se ia un prieten , se bea un wisky la o ora nu foarte tarzie, se completeaza cu inca un rand si se ajunge la o idee si descoperire epocala: AM SASIUL RUGINIT.!!!!DESFACEM MASINA!!!!. Bun bun dar cand si cat dureaza ca urmeaza peste 3 saptamani CUPA BIHOR DESCOPERA ROMANIA 4x4. NU este o problema terminam pana atunci. Si a venit si acel maine cand ne pucam de treaba pe la ora 20 . Masina parca se desface singura... zelul e la maxim totul e ok. Demontatul a fost facut in 4 zile. Cand am terminat de demontat a inceput distractia si in acelasi timp intrarea in depresie. Daca la inceput totul era ca o adiere de primavara acum totul parea foarte tomnatic defapt ruginit dea binelela. Asta e .... am zis . Sasiul semana cu o pestera in care toate gaurile erau facute foarte ingenios, caroseria avea unele cratere de ma mir ca nu am pierdut ceva pasageri din masina. Sasiul s-a remediat si zincat daca tot eram aici. caroseria a inghitit zeci de metrii de sudura si coli de tabla. Dupa 2 luni de la inceput (CUPA BIHOR DESCOPERA ROMANIA 4x4 Era istorie) am inceput sa prindem forme. Si cum toate lucrurile de pe masinile de off road sunt primite de la prieteni , ca de nevestele daca afla costurile reale.... am zis sa mai primesc inca ceva nou si am schimbat si suspensia cu un kit Iron Man vorba romanului "ori la bal ori la spital" S-au mai achizitionat scuze "primit" niste overfendere ca nu aveam si uite asa am prins forma si contur. Grund terson si alte chimicale nu le mai amintim ca sunt normale deja. De vopsit inca nu am avut rabdare sa mai astept dar toate cele necesare sunt in garaj asa ca promitem ca dupa data de 6 iunie sa o facem si pe asta . Asta e pe scurt , cine are si vrea sa se apuce de asa ceva sa stie ca ce vezi nu e ceea ce pare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: pajero mk2 refacut Mai spune-ne:banana dar sa nu uiti detaliile:B Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: pajero mk2 refacut sasiul este zincat termic sau electrochimic? VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eugenmarian Postat Iunie 5, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2014 Re: pajero mk2 refacut sasiul este zincat termic sau electrochimic? termic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Re: pajero mk2 refacut A iesit super proiectul Faza cu nevasta e buna. Multumesc pentru idee. O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen_Duster Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Re: pajero mk2 refacut Salutare, Frumos lucrat la sasiu. Ca pret cat a fost galvanizarea? Si de curatat l-ati curatat voi sau cei de-acolo, ma refer la dregresat si curatat pe interior ca am si eu prin zona pe aici posibilitatea de al galvaniza dar ma pune sa-l duc curat, degresat fara pic de rugina, ceea ce pe interior mi-e imposibil de facut. Ca tot vorbea un coleg mai sus, care-i diferenta dintre galvanizarea chimica si termica? Multumesc, Eugen Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Iunie 5, 2014 Partajează Postat Iunie 5, 2014 Re: pajero mk2 refacut Zincarea termica este efectuata prin scufundarea produsului in zinc topit, la o temperatura de 445-460˚ C, obiectele fiind tinute in baia de zinc pana cand metalul ajunge la temperatura zincului. Zincarea termica este, cel mai des, utilizata pentru obiectele utilizate la exterior, in timp ce electro-galvanizarea se preteaza bine pentru cele folosite in interior. Stratul de zinc aplicat prin zincarea termica este de cateva ori mai gros decat cel aplicat prin electro-galvanizare, fiind astfel si mai rezistent la coroziune. Obiectele care au fost electro-galvanizate pot avea un aspect neted si stralucitor, fiind preferate din motive estetice, stratul de zinc fiin destul de subtire nu este la fel de rezistent. Un sasiu galvanizat termic va rezista f bine la coroziune, chiar daca dupa o iarna isi va schimba putin culoarea. Pentru a nu isi schimba culoarea din culoarea zincului in culoarea gri inchis spre cenusiu se recomanda pastrarea suprafetelor zincate curate, fara a permite oxidarea acestora. chiar daca se oxideaza si isi schimba culoarea spre gri inchis proprietatile de protectie impotriva ruginei sunt la fel de bune. http://www.h-metal.ro/blog/zincare-termica-vs-electro-galvanizare/ O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eugenmarian Postat Iunie 10, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2014 Re: pajero mk2 refacut Salutare, Frumos lucrat la sasiu. Ca pret cat a fost galvanizarea? Si de curatat l-ati curatat voi sau cei de-acolo, ma refer la dregresat si curatat pe interior ca am si eu prin zona pe aici posibilitatea de al galvaniza dar ma pune sa-l duc curat, degresat fara pic de rugina, ceea ce pe interior mi-e imposibil de facut. Ca tot vorbea un coleg mai sus, care-i diferenta dintre galvanizarea chimica si termica? Multumesc, Eugen Salutare, Zincarea s-a facut la Oradea si tot procedeul inclusiv curatarea a fost facuta de cei de la zincare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Re: pajero mk2 refacut Salutare, Zincarea s-a facut la Oradea si tot procedeul inclusiv curatarea a fost facuta de cei de la zincare. Maestre, nu fi zgarcit in detalii, spune-ne mai multe:pr1:tk1 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Iunie 10, 2014 Partajează Postat Iunie 10, 2014 Re: pajero mk2 refacut Zincarea a fost facuta in Oradea sau Rosiori? Unde gasim o baie de zincare atat de mare in Oradea? Ne poti ajuta cu niste detalii daca te rugam? Am fi deosebit de bucurosi daca am afla si noi un pret de cost pentru o astfel de lucrare Multumiri anticipate O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eugenmarian Postat Iunie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2014 Re: pajero mk2 refacut Zincarea a fost facuta in Oradea sau Rosiori? Unde gasim o baie de zincare atat de mare in Oradea? Ne poti ajuta cu niste detalii daca te rugam? Am fi deosebit de bucurosi daca am afla si noi un pret de cost pentru o astfel de lucrare Multumiri anticipate Da la Rosiori s-a facut. pret nu pot sa-ti dau pentru zincare decat estimatv, este aprox 450 de euro / tona de material adusa la zincare, in conditiile in care sasiul este relativ fara grund si teroson, adica nu se lasa la decapat 2-3 zile. pret pe toata lucrarea aprox 1000-1200 de euro fara kitul de suspensie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eugenmarian Postat Iunie 11, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2014 Re: pajero mk2 refacut Maestre, nu fi zgarcit in detalii, spune-ne mai multe:pr1:tk1 oare ce vrei tu sa aflii pufosenie :grin: :bx:bx Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate