Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

RK motor.

RETI

Postări Recomandate

Salutam!

Caut un atelier cum mult bun simt pentru refacrea unui motor 300TDI. Cam coada. cuzineti ..segmenti. ,etc. etc.

Deci o oferta pe Pm .daca se poate.Motorul e second si este pe un box palet....il, vreau reconditionat ca nou.\Piesele le cumpar EU.

Astept un buget.Exclus meseriasi fara garantie si .......istoric rau ..famat aici sau pe alte forumuri.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: RK motor.

La Ozun in Covasna e un atelier care face rectificari, bucsari, reparatii chiulasa, etc, parca Auto ZSK sau ceva de genul asta. Am reparat un motor de Ford Sierra pe vremuri, sunt OK. Poate cineva din zona are mai multe informatii. Acolo voi duce si chiulasa de td5 pentru planare, curatare,etc.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Mda...eu sunt din Bucuresti mi-e greu sa cred ca de jur imprejur-ul capitalei au murit toti mecanici ....Centre si orase cu vechi stagii in mecanica..Curtea de Arges, Pitesti,Ploiesti...Moreni, Tragoviste..etc.....ca de bucurestii stiu sunt toti numai bijutieri aici ...si sau scolit numai la Berna...lucreaza numai cu aur de 24 de carate...si toti isi pun titlu ca am fost la land rover mecanic n-jde ani....ai a ajuns intr-un atelier cu paienjeni.[nu ar fii asta o problema]...si fac treaba de mantuiala...si plangi dupa timp pierdut si dupa bani.Decat asa mai bine mi-l fac singur in 3 luni..aduc toate piesele si ce imi ramen le dau de pomana....e plin netul de piese .si taxele de transport din Uk sunt mai ieftine decat in gradina romanica.....dar asa ne-am obsnuit noi romanii..... sa credem ca facem motaore de racheta si sa tina cat iese masina pe usa garajului....

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Cam asa ar fi cel mai sanatos , sa-l faci singur ... Dar , ai mult de plimbat cu piesele in sacosa pe la utilajele pe care nu le ai (... presupun ca nu le ai ... ) - masina de rectificat plan , masina de alezat orizontal , masina de rectificat rotund cu cap inclinabil pentru supape , aia , ailalta ... E singura metoda sa stii ca ai motorul facut cum trebuie si nu doar inlocuite piesele si in rest dupa cum a dat Domnul voia sortii in zilele alea in care s-a lucrat la motorul tau ...

Crezi ca o sa verifice cineva linia de arbore in bloc ? Daca cumva tragi speranta ca ( si ) asta se va intampla , esti extrem de optimist . Operatia e migaloasa , cere atentie si timp , multi nu stiu cum se face si chiar daca ar avea idee imensa majoritate ar renunta . Ar inlocui cuzinetii de palier si cum e , asta e ... multa sanatate si sa ne vedem si la anu' ...

Cati meseriasi ai auzit ca dupa planarea chiulasei sa faca si realinierea lagarele axei cu came ? Chiulasa care a fost curba s-a indreptat pe fata la planare , dar lagarele au ramas dupa linia curba , si axa merge cu frecari mari si dezaxari inadmisibile ... dupa un timp se mai uzeaza prin ovalizare ( in cazurile fericite ) si atunci presiunea de ulei cade ... in baie ... sub chiuveta ...

Deci ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cam asa ar fi cel mai sanatos , sa-l faci singur ... Dar , ai mult de plimbat cu piesele in sacosa pe la utilajele pe care nu le ai (... presupun ca nu le ai ... ) - masina de rectificat plan , masina de alezat orizontal , masina de rectificat rotund cu cap inclinabil pentru supape , aia , ailalta ... E singura metoda sa stii ca ai motorul facut cum trebuie si nu doar inlocuite piesele si in rest dupa cum a dat Domnul voia sortii in zilele alea in care s-a lucrat la motorul tau ...

Crezi ca o sa verifice cineva linia de arbore in bloc ? Daca cumva tragi speranta ca ( si ) asta se va intampla , esti extrem de optimist . Operatia e migaloasa , cere atentie si timp , multi nu stiu cum se face si chiar daca ar avea idee imensa majoritate ar renunta . Ar inlocui cuzinetii de palier si cum e , asta e ... multa sanatate si sa ne vedem si la anu' ...

Cati meseriasi ai auzit ca dupa planarea chiulasei sa faca si realinierea lagarele axei cu came ? Chiulasa care a fost curba s-a indreptat pe fata la planare , dar lagarele au ramas dupa linia curba , si axa merge cu frecari mari si dezaxari inadmisibile ... dupa un timp se mai uzeaza prin ovalizare ( in cazurile fericite ) si atunci presiunea de ulei cade ... in baie ... sub chiuveta ...

Deci ...

Cata dreptate ai.!!!!

Nu am mari sperante ....asa eee doar sa iau pulsul natiuni sa zic asa ...poate a mai ramas un firicel de onestitate in tara.Adevarat cu nu am asemena instalatii mecanice ..ca nu ma ocup de mecanica auto, de aia si intreb cine poate sa faca.Pot evident sa il iau pe bucati sa dau la planat si singur e adevarat ..nu e cazul asta , motorul e in miintiile lui dar in rest il vreau ca nou.Si cand il desfaci stiii cum ee mai gasesti uzuar aici ,colo semering..uzat, etc..Un piston cu segmenti pe el e 10 lire...asa ca nu vad de ce sa nu ii schimb un set de segmenti ieftin la fel...ma intereseaza doar manopera si sa stie ce face.....honuire daca stie si are......sa masoare si evident sa constate cu ceasul comparator cursele si jocuriile ,etc.Mecanica pura, manual ii dau eu.

Astept inca.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Salut, RETI

Ma poți ajuta si pe mine cu un manual pentru 300 TDI. Am si eu unul din 97 care urmează sa între in RK, m-am apucat de tinichigerie acum, urmând mecanica si motorul. Multumesc anticipat si succes in găsirea Meseriașilor.

Cu stima.

LR Discovery 300 TDI, 1998

LR Freelander TD4, 2005, automat

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salut, RETI

Ma poți ajuta si pe mine cu un manual pentru 300 TDI. Am si eu unul din 97 care urmează sa între in RK, m-am apucat de tinichigerie acum, urmând mecanica si motorul. Multumesc anticipat si succes in găsirea Meseriașilor.

Cu stima.

Manuale gasesti aici: http://workshop-manuals.com/landrover/

sau aici: http://www.landy.biz/manuals.html

Vezi ca gasesti si pentru toata masina si doar pentru motor.

Spor la treaba!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Multumesc, RETI

Am văzut ca ai amintiri triste cu repararea la motor, asta de vrei sa-l repari este tot ăla de anul trecut cu rampa rupta? Apropo, unde ma sfatuiesti sa duc pompa de injectie si injectoarele la doctor?

Stima.

Link spre comentariu

Multumesc, RETI

Am văzut ca ai amintiri triste cu repararea la motor, asta de vrei sa-l repari este tot ăla de anul trecut cu rampa rupta? Apropo, unde ma sfatuiesti sa duc pompa de injectie si injectoarele la doctor?

Stima.

Nu ala e pe masina merge ....nu am treaba.Am schimbat si kitul de distributie anul trecut........sunt uni pe la capatul 1mai cu grivita ...service numai de diesel ..au si banc de probe tot dar sa nu ma injuri dupa aia...ca numai bag mana in foc pentru nimeni in zilelel astea.

Nici eu nu eram foarte multumit imediat dupa schimb ca imi cam dadea fum ..dar dupa nu a mai a fost chiar asa ....rampa a m reparat-o daca nu ma insel in 2011.Sau 2012..hm hm am imbatranit...:old,acum i-am schimbat rulment,i discuri, placute,cruci cardanice, flamnse cauciuc cardan spate. semringuri homcinetica....vaselina ..etc...uleiuri...gresata.....,,,,,pivoti bara stabilizatore....mai am un rulment de la capacul de distributie care ma sacaie..si inca nu am apucat sa-l schimb......din cauza ca nu am cheia aia nenorocita dar e data deja la strungar cu cote si mai am sa-i sudez o teava ...si gata si cu rulmentul si capacul..cand fac asta imi schimb si pompa...si curelele.

Mai am o chetsie de facut am observat ca mi-a mancat o teva de la AC .....de la frecarea cu teava de plastic de la alimentarea cu motorina a frecat ...de a inceput sa curga ulei cu solutai aia verde fluorescenta...si uite as amia ma ceva de facut la ea.

la motor nu ma bag ca e de durata si nu am timp de asa ceva in rest asa pe fuga o ora 2 ma bag repde....

Mai am sa imi schimb amortizoarele. toate 4 de +5 cm...vin si alea....le schimb singur....e usor.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Salut,

Si eu am descoperit conducta de la AC mâncata, aia mai subțire care vine din radiator, o tot caut si nu o găsesc. Sa termin cu tinichigeria si mecanica, după aceea ma apuc de motor. Deocamdată am schimbat toți rulmenții de la role, intinzatoare, fixe, tot ce se vede antrenat de cureaua de transmisie.

Seara buna.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut, revin cu câteva întrebări:

Cam care este manopera pentru repararea unui motor, cap - coada, cu demontat, spălat, înlocuit piese si remontat. Ma interesează strict manopera, nu vorbim de recondiționat diferite piese ale motorului, asta o data si a doua intr are este, unde fac si eu un test de compresie la motor in capitala? Multumesc anticipat.

Cu stima.

Link spre comentariu

Intreaba in cartier la tine ..nu bate campiii ...e zeci de km....ca e simplu...trebuie doar sa intrebi daca s epoate...e un manometru si niste adaptoare in functie de filetele pe care le ai in motor...e simpla treaba.I-a cam o ora ..2 depinde de cat de ancrasate sunt filetele.Vezi sa ai baterie buna ca trebuie sa dai la automat.

Eu mi-am facut singur scula.....cauta sa descarci manualul si vezi ca acolo ai niste limite ...si vezi sa nu ai mari diferente intre pistoane. te duci cu manulalul ala la service ca precis sunt uni care au lucrat pentru formula one.....in oreice atelier.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Inca caut atelier.....pana pe 31 ....iulie aici in bucale sau maxim raza de 100 km....

De la 1 august il trimit la unguri....ca sunt mai corecti....

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Speranta moare ultima ...ce n-ai masurat tu ... ramane intre doua ape ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

eu am reparat in Bucuresti la Nashu Mare , utilizator si el pe forum , adica Dl Florin Stanila

sunt f multumit de calitatea lucrarii , acum cu pretul si cu piesele vorbesti cu el

vezi strungarieauto.ro pt detalii

Link spre comentariu

Unde ? In fosta romaaero....am fost acolo acuma 4 ani cand am avut problema aia cu rampa de culbutori ......face mai mult motoare de camioane [poate gresesc eu atelierul......]....oameni care fac treaba buna ..dar pentru un motor de generati aasta adica veche un cost de 4000 de roni.....doar sa faca si desfaca si apoi s aimi zica alte preturi e cam mult......poate pentru un motor de camion de 12000 de euro bucata se merita ca na utilajul costa alte 80.000 de euro..sa fac reparatie de 1000.

Dar la asta foarte bine il iei pana in 150 k din Uk linistit cu 400 de lire.

Dupa vreo 2 saptamani cine crezi ca suna omul.....ca are o fereastra si ca sa il aduc ca poate ne intelegem.....Nu mersi.....omul e obisnuit cu lucrari mari.....si eu nu pot da ..sua arunca niste bani pe fereastra asa ...ffffffrrrrr.

Sunt curios ce anume ai facut la el adica a demontata tot motorul a schimbat cuzineti ..segmenti...a facut exact totul ca la carte

....si la final esti multumit cu pretul detailiaza....

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

eu am tot mesterit la masina la un mecanic in com Pantelimon,are atelier propriu dotat bine acum schimb la v8 din 3,9 la 4,6 cu axa came schimbata la 4,6 cu toate darabalele de pe 3,9 pe 4,6 si am batut palma la 2000 ron,asta pret pt un client mai vechi,dar si pt tine nu cred ca sare calul si omul este genul de demonteaza injectoare decat sa inlocuiasca.

Discovery1 1997
Link spre comentariu

Unde ? In fosta romaaero....am fost acolo acuma 4 ani cand am avut problema aia cu rampa de culbutori ......face mai mult motoare de camioane [poate gresesc eu atelierul......]....oameni care fac treaba buna ..dar pentru un motor de generati aasta adica veche un cost de 4000 de roni.....doar sa faca si desfaca si apoi s aimi zica alte preturi e cam mult......poate pentru un motor de camion de 12000 de euro bucata se merita ca na utilajul costa alte 80.000 de euro..sa fac reparatie de 1000.

Dar la asta foarte bine il iei pana in 150 k din Uk linistit cu 400 de lire.

Dupa vreo 2 saptamani cine crezi ca suna omul.....ca are o fereastra si ca sa il aduc ca poate ne intelegem.....Nu mersi.....omul e obisnuit cu lucrari mari.....si eu nu pot da ..sua arunca niste bani pe fereastra asa ...ffffffrrrrr.

Sunt curios ce anume ai facut la el adica a demontata tot motorul a schimbat cuzineti ..segmenti...a facut exact totul ca la carte

....si la final esti multumit cu pretul detailiaza....

prietene , tu ai intrebat de un atelier care se pricepe in BUC

eu ti-am spus ce am stiut in ideea ca poate te ajuta

despre pret si termen tu trebuie sa vorbesti nu eu.

ce am facut ? am facut prelucrari mecanice , adica sudat , planat , rectficat , etc...

si cand voi mai avea nevoie , tot la el o sa apelez pt ca sunt multumit de calitate

pt ca asamblare dezasamblare le fac eu singur

bafta

Link spre comentariu

Daca bugetul are e principalul criteriu pentru un RK la motor atunci cu siguranta ai o mare provocare . Cel mai ieftin iesi daca reusesti sa cheltui doar pentru prelucrarile mecanice si piese de schimb , cu restul operatiilor sa te ocupi personal , e si mai sigur ca ai facut ce trebuie .

Un motor sh e o mare necunoscuta , in special unul ieftin . Pretul corect la un motor bun ( doar bun care inca mai merge , nu in conditii exelente ) probabil ca e neconvenabil , as inclina sa cred ca cei care le vand cam stiu ce vand si probabil va fi un pic mai scumput . Ala ieftin ... e loterie , eu nu m-as baga cu toata increderea si nici nu l-as folosi ca termen de comparatie . L-as considera o optiune , dar nu o comparatie pentru preturile unui RK . Dupa o asemenaa revizie un motor poate fi considerat nou , si e singura cale pentru un motor nou ....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare