Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor cu Terratrip 303 Plus - nu merge cu 2 senzori

watcher

Postări Recomandate

Scriu acest mesaj in speranta ca reusim pana joi cand incepe etapa de la Mures sa avem din nou teratrip functional.

Pe Bazooka este montat un terartrip 303 plus.

Anul trecut a mers bine, cu un singur senzor, pe cablul de vitezometru.

Anul acesta a montat Oleg si un al doilea senzor, pe cardan, care nu a mers niciodata.

La Odorhei senzorul de pe cutie a inceput sa dea UNEORI semnale IN PLUS (multe: ± 150%)

Vizual si la mana totul pare la locul lui, nimic iesit, etc.

Ar putea sa se fi defectat pur si simplu senzorul de pe cutie, si cel de pe cardan sa nu fie suficient de bine montat.

Ar putea doar sa fie incorect legat (al doilea senzor) in mufa si de aici sa dea erori.

Oleg zice ca a studiat cu atentie schema de montaj a celui de-al doilea, si a facut-o corect.

Totusi simptomele sunt cele de mai sus.

Are cineva experienta relevanta, ne poate ajuta cu informatii / idei / pareri?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor cu Terratrip 303 Plus - nu merge cu 2 senzori

Din (foarte) putina mea experienta cu Terratrip-ul: sunt extrem de sensibile la perturbatii (paraziti) provenite de la motor. Cablurile senzorilor trebuie sa treaca cat mai departe de sursele "clasice" de paraziti: instalatie de aprindere (la benzinare), alternator, chiar si diverse ventilatoare pot induce perturbatii. Si, din cate imi aduc aminte acum, (nu am manualul la indemana), se pot monta doi senzori diferiti numai cu o interfata speciala livrata tot de ei. (sper sa nu ma insel aici).

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Stiu lectia cu statia - si sta mereu pe off :)

Am sa verific daca s-au intamplat modificari la circuite de curent / ceva fata de *inainte de piatra neamt*.

Thank you for this idea.

Despre mai multi senzori, mufa din spatele tripului are multe gauri iar in desenele din manual arata cum sa folosesti 2 senzori...

Link spre comentariu

verifica conexiunile electrice, se pare ca terratripul insumeaza semnalele ambelor sonde , care se si suprapun aleator, de aici si rata ciudata de multiplicare.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Mestrul Luigi a avut dreptate, exact aia era problema - MULTUMIM!

De asemenea, vreau sa ii multumesc lui Nessum , care, in dimineata in care am postat topicul asta m-a sunat sa ne ofere terratrip ul lui !

Si evident lui Karol care a facut aceeasi oferta aici.

Acum avem un teratrip cu 2 senzori functional, ambii calibrati dupa kilometrul de la Ibanesti - 1070 m :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare