Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

modificari ims

soimu

Postări Recomandate

fara poze, dar va spun cam ce modificari a suferit ims ul in ultima saptamana

am cumparat un diferential de aro blocabil...

cautand solutii ieftine si fiabile de a fi montat pe ims am identificat urmatoarele variante

1. cumparat 2 planetare lungi de aro camioneta, "planetare americane", trimis la Cugir, decalite, prelungite canelurile, taiate cu 4 cm fiecare si recalite

2. schimbat punte spate cu una de aro camioneta

am ales a 2 a varianta intrucat

1. costuri mici

2. se gasesc piese mult mai usor decat cele "la comanda"

cu aceasta ocazie am constatat ca sunt 4 modele de planetare de aro

1. planetare cu caneluri mari, dar mici in diametru iar montarea in butuc este in 10 suruburi de 8mm

2. planetare cu caneluri marunte (revolvente) tot mici in diametru montate in butuc cu 10 suruburi de 8 mm

3. planetare de camioneta, cu caneluri mari (mai mari decat primele, identice cu canelurile de ims si tv) si f mari in dimetru care se monteaza pe un butuc identic cu cel de ims/tv in 6 prezoane de 10

4. planetare americane, caneluri marunte revolvente (28 pini) f f mari in diametru care se monteaza pe butuc de ims/tv/aro camioneta in 6 prezoane de 10 mm

am optat pentru ultima varianta cu un raport de diferential 5,14 (original ims)

pentru montarea puntii a trebuit sa mut spre centrul puntii suporturile de arcuri cu 5 cm

singura diferenta fata de puntea de ims este acum, lungimea inegala a planetarelor, in rest este absolut identica, am montat chiar butucii, placa ansamblu frana, conducte frana de ims

am modificat pentru fata o punte de tv cu diferentialul pe dreapta (doar suportii de arcuri au trebuit modificati)

sunt pe ultimele setari, ceva probleme cu etansarea la furtunele de frana

ar trebui sa mearga ceva mai bine acum

pana acum am avut rapoarte de 4,444 si intrucat cutia de viteze are rapoate de 4,92 in I a, 2,72 a 2 a, 1,65 a 3a, era f f buna in teren si pe sosea mergea decent, acum ar trebui sa am o 1 a f f mica aproape de neutilizat

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: modificari ims

sigur

2,1

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Pai in viteza I-a o sa ai raportul final 53. Eu la LJ70 am 48.6 si este inca utilizabila I-a in anumite situatii. O sa te ajute mult a II-a in schimb. Exista masini facute pentru rock-crawling care au raportul final in I-a cam 70.

Link spre comentariu

eu am diff blocabil pe spate (nea Tiplea de la Campulung mi-a facut modificarile).Postez ceva poze. este ceva mecanic.

planetarele sunt , am inteles, de aro. una dintre ele are o mica problema in sensul in care partea cu caneluri e mai scurta, si in principiu ar trebui sa gasesc una cu aceasta parte la fel de lunga. Sincer n-am inteles mare lucru din asta.

diferentialul blocabil initial era 9/40 si noi am luat doar mecanismul de blocare pt ca am vrut 7/36. dar nu se mai potriveau planetarele originale si butucii.

cine poate sa-si dea seama exzact sa zica!

PS1 scuze pt. aspect. ziceam ca o spal dar nu mai am apa curenta de ceva ore...

PS2 daca-l suna cineva pe florin din sebes - sa ne zica si noua ce a aflat, sa nu-l creierim la greu pe om!

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

DOMNILOR EXISTA GRUPURI BLOCABILE PTR ARO ,DIN PACATE PARTEA NASOALA ESTE CA PINIOANELE SATELIT IN CARE INTRA PLANETARELE ( UNUL DIN ELE BLOCHEAZA GRUPUL) SUNT CU CANELURI MARUNTE ASA CA PLANETARELE DE M NU INTRA ACOLO MONTAREA SE POATE FACE FOLOSIND PLANETARE SI BUTUCI DE ARO SAU CEA MAI SIMPLA VARIANTA TOATA PUNTEA DE ARO ACTIONAREA BLOCARII SE FACE CU VACCUM ORIGINAL SAU MECANIC ,SAU ELECTRIC LA VARIANTA HOME MADE EU SINCER AM 2 GRUPURI BLOCANTE DE ARO DAR PARCA VARIANTA CU PLANETARE DE ARO ........? MAI EXISTA VARIANTA CU MODIFICAREA PIN PLANETAR PT PLANETARE DE M DAR RAMINE ASA DE SUBTIRE IN PERETE CA SE VA RUPE (SPARGE ) IN CATIVA METRI ASTEPT CU INTERES SI ALTE VARIANTE POATE POATE

Cine salveaza o viata ,salveaza o lume.
Link spre comentariu

eu sustin ca cea mai buna varianta este cea folosita de mine

planetarele care le-am pus sunt cele mai groase care le-a facut aro, nu am modificat nimik (pot inlocui usor piese daca se rup)

nu se deosebeste cu nimik fata de puntea originala de ims, butucii fiind identici

daca vreau sa pun grup normal, de ims, trebuie sa schimb si planetarele si pun normale de aro camioneta

pentru semanca

atentie, planetara pe partea in care nu e pus adaos, cred ca intra in grup pe maxim 2 cm, risc f f mare

e un magar domnul ala ce a luat banii pt mofdificari, o planetara de aro e undeva la 50 ron, trebuia sa puna 2 lungi, cu adaos, daca altfel nu a putut sa faca modificarea

pt velo

modificarea de sateliti nu e o optiune, si asa cred ca sunt punctul cel mai slab, daca se si modifica, trebuie decaliti, subtiati si recaliti

sa nu uitam ca canelurile mari sunt mai slabe ca si canelurile mici

acum stiti, exista planetare de camioneta groase, cu caneluri marunte si prinse pe butuci de ims

cautati

un autoblocant as pune pe fata... :)

Link spre comentariu

probleme la prima proba cu punea fata de tv

loveste cardanul in baia de ulei, la frane bruste si la hopuri mari

nu loveste la incrucisari de punti

f f nasol, a indoit-o si scrijelit-o f bine dar nu a fost sparta

am ciocanit jumatate de ora sa ii fac loc, am mai iesit la o proba

a mai atins o singura data si nu asa de grav (abi a se vede unde a atins)

azi vreau sa caut ceva saibe sa pun sub tampoanele de motor, dar nu pot pune prea mult pt ca o sa ma probleme la travesa centrala

va tin la curent

oricum, 1 redus are un cuplu fantastic, am abordat o panta de aprox 50 grade si unde nu a mai putut inainta a inceput sa sape (pe uscat cu bfg) si asta la relanti, nu am atins acceleratia

Link spre comentariu

nu inteleg chestia cu adaosul.... aici ar trebui sa intre mai putin in diferential, nu? El mi-a spus ca-mi trebuie o planetara mai lunga...in viitor. Ma lasa nervii!

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

uite care e treaba

puntea de ims are SA SPUNEM 105 cm

puntea de aro are ot atat

la ims planetarele sunt egale, fiecare este SA SPUNEM 50 cm

la aro planetarele sunt inegale, diferentialul este f putin mai spre stanga... si au SA SPUNEM una 55 si cealalta 45

daca vrei sa le pui in puntea de ims ce faci?

pai la cea prea lunga pui un adaos de 5 cm si intra in punte tot 50 cm si la cea scurta... ei bne nu stiu ce sa faci, poate ca ajunge in diferential DAR SIGUR NU SUFICIENT

atentie, mai ai o problema la acest tip de modificare (cu ados la butuc) pt ca exista pe planetara o cota de semering, semering care impiedica uleiul de diferential sa iasa din punte daca scoti planetara sau sa curga pe la butuc...

acea cota de semering, este egala la toate planetarele de aro sau ims ...de la capul de prindere pe butuc spre centru

daca in schimb capul de planetara nu este prins pe butuc normal ci cu adaos... cota de semering nu mai se "pupa cu semeringul"

la range rover de exemplu nu exista cote de semering si nici nu au semering, deci nu e o catastrofa, dar nu este bine totusi

parerea mea

Link spre comentariu

soimule , dacape spate trebuie atata munca cred ca te gandesti ce inseamna asta pe fata iar planetare fata cu caneluri marunte ........ se pot face la Cugir dar nu cred ca merita pretul .sa nu uitam ca 2 grupuri 7cu 36 au costat o caruta de bani , baieti fac orice dar problema este cu piesele de genul 2-3 buc pt ca trebuie sa regleze toata linia si asta costa Planetarele de camioneta sunt cu caneluri marunte si prindere pe butuci de M? eu am montat asa ceva unui prieten dar nu mai tin minte sunt ceva ani de atunci , lungimea lor care este , cati cm MULTUMESC

Cine salveaza o viata ,salveaza o lume.
Link spre comentariu

am vorbit cu florin din sebes... cel cu ims ul cu blocante

are fata spate blocante de aro 100%

pe fata a facut planetare la cugir, dar f f scump

pe aro camioneta (de fapt pe aro in general) au fost montate planetare groase, prinse in 6 suruburi si cu caneluri marunte doar in ultimii ani, sunt putine si scumpe, dar se gasesc

acm ramane sa vedeti si voi ce si cum

poate ca va ganditi ca nu merita, dar va garantez ca daca e sa montati blocant, nu se poate face decat in cele 3 variante descrise pana acum

sa nu uitam ca un blocant de masina straina este f f scump, necesita si copmpresor...

sa schimbi puntile cu totul (GR sau G) pt a beneficia de un blocant "de fabrica" este si mai complicat

piesele, daca le rupi, sunt si mai scumpe

nu cred ca sunt deci solutii mai bune

sa vad cum rezolv cu baia de ulei

va tin la curent

Link spre comentariu

poze

baia si blocantul

Link spre comentariu

blocant

Link spre comentariu

ufff

o noua zi plina

intrucat nu am reusit sa depistez problema care genereaza intrarea in vire pe sosea la curbe, am decis sa dau jos puntea spate...din nou

asa ca, am demontat puntea, am urcat-o pe 2 suporti si am studiat-o intens... crd ca e indoita... partea din stanga este trada spre fata..ceea ca face ca roata sa fie spre interior...

ma rog, solutia...alta punte

ziar... prieten... cu duba dupa punte, o cafea... din nou la muncademontat puntea la bucata, si a mea si cea "noua"...care are suruburi gripate si o gramada de rugina pe celelalte.. ma rog

montez pe puntea "noua tot ce era de IMS si fac suportii de arcuri

o pun sus, aerisesc franele... si dau o tura (pe la ora 20 si totul e facut de unul singur, ca prietenii erau "cu treaba")

merge f f bine, mai face figuri pe la 70 la ora cu viraje scurte si bruste...dar nu am montat telescoapele spate, cred ca dupa ce le pun... alta viata

abordez ceva damburi cu iarva si moloz... incrucisari de punti minunate

crd ca sunt trecut peste poveste... urmeaza reconfectionaea roll barului... pt a intinde la fix prelata originala

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare