Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

How to ... overfendere pentru LR cu flanse de 5cm

Chopper

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

De cand am luat masina am avut tot timpul probleme cu noroiul din cauza flanselor. In 2 m eram jegos ca dupa un trial.

Asa ca, dupa ce am luat gumele noi (235/85/16) si au incepu sa mai si frece, am decis sa iau overfendere.

Nu e chiar o placere sa-ti decupezi masina, dar daca iti place sa mesteresti merita. Daca nu, du-te la service.

De preferat sa ai 4 maini si 4 ochi, ca merge mai repede si mult mai usor. Daca nu, asta e, sado maso un pic :grin:

Nu eu am inventat sistemul de montare, deci nu-mi asum niciun merit, ci doar poate ajut pe cineva, cu toate ca pana nu pui TU mana poti sa ai la indemana un milion de informatii si tot degeaba.

Deci, pentru cei care vor sa o faca, cam astia ar fi pasii:

1. Se marcheaza conturul exterior cu linie continua, iar la 3cm mai jos se marcheaza cu linie intrerupta conturul ce trebuie decupat.

1.jpg.1ba5a8473d87ec2a071ef7bc016ca0b6.jpg

2. Cu rabdare si tutun, decupati.

2.jpg.10003244afb3b5ea33ae314b885680c9.jpg

3. Se inlatura contraaripa din plastic. Nu se va mai potrivi. Din pacate, dupa chestia asta am constatat ca trebuie sa fac o vizita la tinichigiu. Rugina dedesubt. C'est la vie.

3.jpg.c7f1705e2c99ba666aa7a751ae83f01c.jpg

4. Provizoriu.

4.jpg.c15136f65bad445c836f7854cfed7f17.jpg

5. Urmaza si partea cealalta folosind aceleasi proceduri. Din fericire s-au potrivit din prima pe ambele parti. Pentru fixare am folosit nituri sau cum basca mea se vor numi, la magazin i-am zis vanzatorului ca vreau niste chesti din plastic sa prind de aripa chestia mea. nu cred ca are mare importanta. Oricum, gauri de 6,5mm si pe aripa si pe overfender. Si voila.

5.jpg.0e5cc345cfc7ce64ab7eb1fe7f689b12.jpg6.jpg.3cd1376094a66a48394a410624b35460.jpg7.jpg.27157b68ec4be89c86a52bcb7a73500b.jpg

Buba cea mai mare: urmeaza spatele. La aripa nu cred sa fie prea multe batai de cap, dar la usa? Tot ce am gasit pe net arata doar general. Ce ma framanta cel mai mult:

image011.jpg.249e97f3cc47eea86314edc7c27d3e0f.jpg

Stie cineva cum se ,,coase" la loc usa?

To be continued ...

Ride Free Die Free. A way of life !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: How to ... overfendere pentru LR cu flanse de 5cm

Pentru usa spate,ai 2 variante(din punctul meu de vedere)adica ori petic de tabla la un tinichigiu iscusit sau set de reparatie cu fibra de sticla,adica rasina+intaritor+plasa de fibra de sticla.In ambele cazuri trebuie sa chituiesti sa-i dai o forma si o linie.

Link spre comentariu

Avand in vedere ca fata usii e din aluminiu in timp ce cadrul ei e din otel, singura varianta ramane cea cu fibra de sticla

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Salut si La multi ani!

Ma interesează si pe mine overfendere-le, de unde le-ai luat si cu câți bani. Ma bate gândul sa-i fac aceeași operație in primăvara.

Multumesc anticipat.

Seara buna.

LR Discovery 300 TDI, 1998

LR Freelander TD4, 2005, automat

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Spuma poliuretanica ,dupa ce se usuca tai frumos,apoi silicon de caroserie negru si zici cai noua,FIBRA LUCREAZA IN TIMP SI CRAPA .

Discovery1 1997
Link spre comentariu

Spuma poliuretanica ,dupa ce se usuca tai frumos,apoi silicon de caroserie negru si zici cai noua,FIBRA LUCREAZA IN TIMP SI CRAPA .

Depinde!

De calitatea rasinii, de modul de aplicare, de "mana" meseriasului, de temperatura si umiditatea din ziua (zilele) aplicarii... sunt foarte multi factori care pot intra in calcul aici. Btw: cate barci de fibra de sticla ai vazut crapate mai devreme de 10-12 ani?:wink:

(sper ca nu te-ai gandit cumva la varianta fibra de sticla+chit auto:grin:, aia e pentru alte aplicatii)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

La fibra de sticla sunt foarte multi factori care influențează calitatea, unul fiind cantitatea si tipul de întăritor folosit.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Problema craparii apare cand fibra se imbina cu un alt material,tabla,aluminiu si sunt gen carpeli ,fibra se contracta diferit,si la sky jet unde am facut reparatii a crapat dar aici sa zic ca de la socuri,dar am o experienta cu un corvette care din firbra vine toata si reparata tot crapa dupa 2 ani,pentru ca este fibra adaugata ,,FARA SA POTI BAGA IN CUPTOR TOATA PIESA'',daca demontezi toata piesa usa o faci cu fibra si o bagi la cuptor asa da,eu lucrez la disco sa fac o capota gen defender si nu din fibra din gelcot.

Discovery1 1997
Link spre comentariu

[ATTACH=CONFIG]217420[/ATTACH]

Stie cineva cum se ,,coase" la loc usa?

Cel mai ok ar fi un straif de tabla sudat pe partea de fier a portierei si prins apoi cu pop-nituri pe partea de aluminiu, plus niste mastic intre cele 2 materiale. Apoi corecturile cu chit auto.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Intaritorul pentru chit si pentru setul de reparatii cu rasina+fibra de sticla,se pune in proportie de 3% din continut.Daca se pune mai mult,in timp crapa.

Link spre comentariu

Salve si scuze de intarziere.

Flansele erau deja pe masina cand am cumpart-o.

Editat de Max
Ride Free Die Free. A way of life !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare