Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi reconditionare Suzuki SJ413

emoboy250

Postări Recomandate

Salut!Stiu ca sunt multe topicuri deschise cu SJ-uri si samuraie,dar sper sa nu deranjeze pe nimeni ca mai deschid si eu unul. :grin: In continuare voi spune povestea japonezului,cine nu vrea sa citeasca poate sari peste aceasta la punctul 2.

1)Povestea: Povestea micului off-roader incepe in 1985 undeva intr-o firma Suzuki de prin Japonia.Cum,ne cum acesta a ajuns in Romania(nu stiu mai exact cand)dar cert e ca in toamna lui 2001,o Dacie a facut cunostinta cu bullbar-ul pe care samuraiul il avea in dotare,iar in urma impactului Dacia a aflat cum poate ajunge cu partea din fata intr-un sant si cea din spate in alt sant in timp ce SJ-ul un pic peste cap cat sa indoaie toate cele 4 aripi de la roti si sa sparga geamurile.Dupa acest accindent japonezul,(ca despre el este vorba) a fost gazduit in atelierul unor mecanici romani care si-au demontrat maiestria cu care dau ei chit.Bineinteles tabla a fost indreptata,aripile sudate si caroseria revopsita,urmand sa fie pusa la vanzare.Cu toata munca tinichigiilor masina nu a fost cumparata pana in 2009 cand eu,aproape ca am luat-o moca de la o cunostinta care a primit-o mostenire de la un unchi caruia i-a fost data de proprietar pe deageaba.

2)Aici incepe treaba: Asa arata cand l-am adus la mine in curte

Imag024.thumb.jpg.0098e4670ff22acee45f6ec69b3883a4.jpgImag032.thumb.jpg.4e72d0a86c3424754997175ae6fd1638.jpg

Deci cand aceasta a ajuns in umila mea curte am inceput sa vad ce defecte mai are.Ce am constatat au fost urmatoarele:abreiajul dus(nu poti urca o panta mai mare de 20 de grade),motorul nu sta mai jos de 1500 rpm,jumatatea de dantura a coroaneai dinspre electromotor distrusa,dupa 5 minute apa buieste din radiator(ori garnitura de chiulasa desii nu sufla,ori distributia sarita),si una din roti este stramba din punte.

Imag079.thumb.jpg.c93235e74f90c079f786302aa825de7e.jpg

Ce nu pot sa imi dau seama e ca cealalta rota e in linie cu sasiul doar ca cea din dreapta(spate) este iesita cu 4cm din partea din fata(puntea pare aliniata)doar ca rotile din spate nu sunt paralele(mai mult divergente,cu 4cm) CAM01014.thumb.jpg.acb550410a2a141de40f3b83addd3b17.jpg

In rest probleme cu rugina nu prea are decat pe la contra aripi CAM01010.thumb.jpg.90c8f307241a9b06b8a96d1cc920d5f1.jpg

Acum in aceasta vara m-am hotorat ca daca tot repar ambreiajul sa ma apuc si de caroserie.Apropo masina o fac pentru plimbari prin off-road nu pentru asfalt.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi reconditionare Suzuki SJ413

Acum astept niste sfaturi sau niste raspunsuri la urmatoarele intrebari:

1)Caroseria este prinsa de sasiu doar in cele 6 bucsi(sper ca am vazut bine) de pe la jumatea masinii?Aripile din fata se pot demonta,pentru a fi mai usoara?Pentru a da caroseria jos mai trebuie sa elimin ceva inafara de:radiator,filtru de aer,directie,fire ce duc la motor,conductele si cablurile de la pedale?

2)Coroana de pe volanta se poate pune cu jumatatea de dantura buna spre demaror?

3)Poti pune planetare pe o punte stramba?Ca ma gandesc ca o fi sudata gresit de sta roata aia asa,dar nu imi dau seama de ce nu face vreun zgomot planetara sau diferentialul.

4)Puntea din spate credeti ca este de 410?Ca are diferential blocabil si o lungime de 155cm cu tot cu roti(195/70-15)fata de cea fata care are doar 140mm(bine ca pe spate jantele sunt intoarse)

5)Sa-i schimb culoarea daca vopsesc caroseria?

6)Sunt bune piesele aftermarket ieftine pe SJ?Am gasit un kit de ambreiaj Exedy cu disc,placa si rulment la 360ron,si cum nu-l folosesc in regim hard,ma gandesc ca poate ma tine nitel.Aceeasi intrebare si la elemente ale directiei:capete de bara,pivoti;ca nu fac masina pentru a o inmatricula.

7)Imi poate spune cineva cum se regleaza carburatorul(cel cu doua corpuri)?

8)Cum pun unii tabla din aluminiu pe masini?Cum o prind?Am autogen si de sudat tabla normala,sudez eu.

9)Cum sa protejej caroseria pe dedesubt grund->antifon->vopsea?Ca baie in zinc nu-i fac.

10)Ar trebuii sa tin cont de ceva cand o sa-o demontez toata?

Link spre comentariu

Re: Sfaturi reconditionare Suzuki SJ413

sper sa mai primesti si de al altii sfaturi pt ca si eu sunt cam in aceiasi situatie...o sa-ti raspund si eu la ce mai stiu.

1..caroseria este prinsa in 10 suruburi ...6 prezoane prinse direct in caroserie si 4 surube...aripile se pot demonta...si probabil mai ai de desfacut si cablul de la frana de mana...

3 cauta o alta punte, in 50 euro gasesti una completa

4 s-au montat puntii cu dif blocabil si pe sj413...probabil ai si frana de mana pe cardan....daca n-ai frana de mana pe cardan posibil nici punea spate sa nu fie originala...

5 daca vrei, noi nu te oprim.:D

6 ia un kit bun chiar daca zici ca n-o folosesi in regim hard, dar pofta vine mancand...

7 aci n-o sa gasesti pe nimeni care sa te ajute...mie mi0a mancat ficatii carburatorul original si am ajuns sa pun de dacie(gasesti topic)...mai putina putere dar sunt multumit mai ales de consum..la cel original este o industrie intreaga acolo....si al dracu de reglat mai ales ca dupa 20 25 ani este varza totul prin el...eu al meu l-am desfacut pana la ultimul surub si l-am pus la loc dar inca nu l-am montat pe masina sa vad daca mi-am pierdut vreme degeaba...oricum pe unde circula apa calda era infundat si mizerie peste tot...posibil si la tine sa fie asta si d'aia sta turat in 1500 tot timpul....sau mai poti verifica furtunasele de vacum sa nu fie sparte....

8 o prind in pop nituri, probabil...

ca un sfat incearca sa-ti iei niste anvelope cu profil simex....in rest noroaie cat mai multe....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare