DDG Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 (editat) Bună tuturor, Așa cum am mai spus, sunt unul din cei mai @proaspeți@ deținători de Freelader (pozele de prezentare după ce o trece sezonul de ploi, s-o spăl și s-o expun așa cum se cuvine pe acest forum), și am probleme cu el cât China (Offfffffffffff:grin:), încă de când l-am cumpărat. Una dintre ele , și cea mai gravă, este următoarea. La viteză mare (peste 90 km/h) are tendința de a valsa în jurul axei verticale, adică îi fuge spatele spre dreapta sau spre stânga, pe asfalt uscat. Problema se amplifică atunci când rulez pe timp ploios, când dau de șanțuri cu apă, pe șosea cu asfaltul decopertat și plin de minișanțuri, etc. în sensul că mașina are un comportament bizar (pur și simplu merge în ce parte vrea ea, și te trezești că ești pe banda 1, deși erai acum o secundă pe banda 2, chiar dacă volanul este pe poziția de mers drept). La intrarea într-o baltă mică de apă, îți smulge volanul din mâini, și trebuie neapărat redusă viteza ca să nu te trezești pe câmp. Prima dată am crezut că a apărut fenomenul de acvaplanare din cauza vitezei de rulare pe asfaltul ud, și am redus viteza cât de mult am putut, dar fenomenul există și la viteze mici. Offffffffff, habar nu am ce să-i mai fac. Senzația este la volan asemănătoare mersului pe gheață cu viteză neadecvată la condițiile de drum, alunecă aproape unde vrea ea, și, trebuie să-i dai mici corecții din volan ca s-o ții pe șosea. Menționez că are cardanul scos (așa am luat-o), iar IRD-ul este într-o stare avansată de uzură specifică vârtsei pe care o are - 1998). Cât despre VCU, habar nu am în ce stare este (sigur este defect, altfel era pe mașină), dar acum nu mai am banii necesari într-o asemenea investiție (IRD + VCU), dar în timp le voi schimba cu unele cât mai noi posibl. Cauciucurile sunt destul de bune, 195/70/15 T, presiunea în pneuri 2,1, bucșele bune, pivoții inferioro buni, capeții de bară buni. Sfaturi? Mecanici buni și care să nu-și bată joc de munca lor? Mai are cineva aceeași problemă? HELP !!!!! George, 0724251261. Editat Iunie 17, 2014 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! Buna ar trebui sa verifici daca anvelopele sunt echilibrate, respectiv presiunea sa fie aceiasi in toate amvelopele. Nu e lipsit de importanta sa verifici geometria rotilor. La noi o astfel de verificare+reglaj e in jur de 50 RON. Restul pieselor uzate va trebui sa le inlocuiesti cu altele care sa nu prezinte defecte. Eu am avut niste probleme cu MT-urile. Desi aratau bine trebuia sa tin tare bine de volan pe asfalt. Dupa ce am schimbat anvelopele cu cele de sosea este alta viata. Intre timp am facut si o verificare a reglajului geometriei pentru a ma asigura ca nu exista diferenta fata de valorile recomandate de producator. O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! Amortizoarele au un rol foarte important la stabilitatea masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! Anvelope verificate, toate 4 au 2,1 atm , roți echilibrate cu contragreutăți lipite, telescoapele sunt foarte bune (toate 4 verificate pe stand), fără joc în bucșe, pivoți sau capete de bară. Alte sugestii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! Mașina este în București, așa că aș dori un mecanic bun care să fie de aici. Mulțumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 (editat) Re: Help !!! Daca ai verificat tot ce ai spus atunci fa proba cu alte anvelope. Un fenomen ca al tau am patit cand am schimbat anvelopele la o masina. Pierdeam masina pe strada. Editat Iunie 17, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! Anvelopele de Freelander, adică 195/80/15 sau 205/70/15 sunt mai rare decât aurul din Yukon. Ceea ce am acum pe mașină sunt, așa cum am mai spus, 195/80/15, în stare bună către foarte bună, umflate la presiunea din carte (2,1 atm), echilibrate. Dacă are cineva 4 anvelope cu jantele aferente să mă ajute la o scurtă verificare (în sensul că după verificarea comportamentului, i le dau înapoi spălate), îl rog să se facă auzit (văzut). Cu respect tuturor celor care mi-au scris sau îmi vor scrie (telefona). A, am uitat, am schimbat și axul volanului cu tot cu o casetă de direcție mai bună decât junk-ul pe care îl avem, în speranța că voi avea un comportament rutier mai bun. DEGEABA !!! HELP din nou, trebuie să plec la drum lung (Timișoara și Buziaș) și nu am curaj. Sau poate am, și nu știu? Sau poate devin as în drifting? Offffffffff !!!! :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! Cauciucurile sunt destul de bune, 195/70/15 T, presiunea în pneuri 2,1 Cauciucurile sunt toate acelasi model, aceeasi marca? Maiu scade presiunea in roti, las-o la 1,9 (2,1 este pentru masina incarcata). Verifica bara anti-ruliu. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! eu am un set de 215/65R16 puse pe genți... și pe lângă mine este și un mecanic bun de freelandere ;) http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! eu am un set de 215/65R16 puse pe genți... și pe lângă mine este și un mecanic bun de freelandere ;) D-le dacuBurebista, Să înțeleg că ați dori să mă ajutați cu motarea celor de 16 inch pe Freelander-ul meu, ca să văd comportamentul lor pe șosea, apoi să vi le înapoiez curate ca de la mama lor? Un telefon să vă sun. Mulțumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Help !!! Cauciucurile sunt toate acelasi model, aceeasi marca? Maiu scade presiunea in roti, las-o la 1,9 (2,1 este pentru masina incarcata). Verifica bara anti-ruliu. Toate sunt același model, același an de fabricație, uzură uniformă, am să încerc să scad presiunea, și voi verifica și bucșele de la bara antiruliu. Mulțumesc pentru sfaturi. Din punctul meu de vedere ar mai fi de verificat IRD-ul și de schimbat cu unul mai nou. Nu știu (încă) cum intervine IRD în transferul puterii motoare către puntea spate ( din ce am observat până acum, planetara dreaptă față este în cutia de viteze, iar planetara stângă față este în IRD, și nici cum cuplează mai exact CÂND cuplează VCU, dar mă voi pune la punct și cu aceste aspecte) dar, mă gândesc (după puterea minții mele) să nu fie vinovat chiar IRD-ul în încercarea acestuia de a transfera, atunci când rulez pe suprafață alunecoasă (ploaie, șanțuri lungi cu apă, minișanțuri datorate decopertării șoselelor, etc.) puterea către puntea spate, și de a echilibra tracțiunea între cele două punți motoare. Iar cum cardan cu VCU nu este ... transferă puterea dacă ai cui !!! Dar, dacă ar fi IRD-ul de vină, atunci de ce mașina are comportamentul rulării pe gheață chiar și atunci când merg cu peste 90 km/h pe asfalt uscat? Aici e întrebarea mea, de ce? E o idee, rog pe cei care știu mai multe decât mine din acest punct de vedere (funcționarea în tandem a celor două: IRD + VCU), să nu mă ucidă acum (mai au timp:grin:), eventual să încerce să-mi explice de ce, și mai ales unde greșesc. Cu deosebit respect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 (editat) Re: Help !!! Citeste aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66072-IRD-si-Vascocupla-la-Freelander. din ce am observat până acum, planetara dreaptă față este în cutia de viteze, iar planetara stângă față este în IRD Planetara stanga traverseaza cutia de viteze si intra in IRD, planetara dreapta intra direct in IRD. Editat Iunie 17, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? Totul e de la contactul cu asfaltul,ori ai anvelope imbatranite ca degeaba au profil bun... If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? Deci, direcţia verificată, cauciucuri verificate atât la profil cât şi la gradul de îmbătrânire, verificat bara antiruliu şi bieletele antiruliu, reglat unghiurile acum vreo 2 ore. Rezultatul? Aceeaşi mişcare de "fugă" a spatelui către stanga-dreapta, la viteză mare, fără a acţiona deloc volanul, aceaşi instabilitate la intrarea pe şanţurile de apă create în sensul de mers al maşinii, sau pe minişanţurile create la decoperatrea asfaltului din zona Titan - Nicolae Grigorescu (între cele două staţii de metrou, pe bulevardul Nicolae Grigorescu). Îi dau talpă între cele două staţii şi trebuie să fiu foarte atent pentru că mă duce cam pe unde vrea ea, fără să mişc un grad volanul. De pe banda 2 pe banda 1, de pe banda 1 pe banda 2, etc. La drum lung mi-e teamă să depăşesc ca să nu-l ating pe cel depăşit, atât de mare este mişcarea necontrolată a maşinii, când la stânga-când la dreapta, în funcţie de nişte reguli de mişcare aproape browniene (a se citi haotice). Offfffffffffff !!!! Îmi vine să-i dau foc, atât sunt de supărat pe ea... Alte idei? Mulţumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? 1) Masina are scutul de la motor? 2) Este model echipat cu Traction Control si ABS? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? 1. Da, maşina are scutul montat şi în bună stare. 2. Nu are nici TC şi nici ABS. (atâţia bani am avut, şi mie mi-e ruşine, dar asta e :grin:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 17, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? Am citit şi cele 20 de pagini de postări, mâine le iau la citit din nou ca să îmi extrag ceea ce este util. Mulţumesc DKW pt îndrumare, aştept sfatul dumneavoastră. O zi frumoasă mâine. Cu respect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 (editat) Re: Probleme directie sau stabilitate ? Da cand ai cumparat-o nu facea??? ....e cam ciudat sa-ti fuga spatele fara sa virezi,ori a fost lovita in spate??? Editat Iunie 17, 2014 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 (editat) Re: Probleme directie sau stabilitate ? ori a fost lovita in spate??? Buna intrebare. Eu as verifica si puntea spate complet, fiind fara TC si fara tractiune spate care sa-i corecteze traiectoria si un diferential spate care se invarte in gol s-ar explica manifestarile ciudate ale masinii. am schimbat și axul volanului cu tot cu o casetă de direcție mai bună decât junk-ul pe care îl avem, în speranța că voi avea un comportament rutier mai bun. Sub volan se afla un ansamblu compus din 2 piese, una fixa si una mobila care se roteste odata cu volanul, daca nu mai sunt la "semn" se explica comportamentul masinii... Editat Iunie 17, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iunie 17, 2014 Partajează Postat Iunie 17, 2014 (editat) Re: Probleme directie sau stabilitate ? Va complicati tare. O dam in VCU, scuturi...etc. Masina nu sta pe sosea din urmatoarele motive; 1- Anvelope nasoale( chiar daca arata ca noi sau sunt noi). 2-Amortizoare varza. 3-Bucsaraie nashpa. Masina nu are voie sa topaie de spate si sa te arunce unde vrea ea. Mr: Prima data verifica cu alte anvelope. Daca se comporta la fel, pune mana pe un levier si trage de toate bucsele. Care bucsa este nashpa...schimb-o. Daca bucsele sunt bune si cu alte anvelope se comporta la fel...atunci arunca amortizoarele la gunoi si cumpara altele noi Amortizoarele lipesc masina de asfalt! Nu te lua niciodata dupa service-urile care fac test de amortizoare. Labareala curata! Sa auzim vesti bune! Editat Iunie 17, 2014 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? Va complicati tare. O dam in VCU, scuturi...etc. Masina nu sta pe sosea din urmatoarele motive; 1- Anvelope nasoale( chiar daca arata ca noi sau sunt noi). 2-Amortizoare varza. 3-Bucsaraie nashpa. Masina nu are voie sa topaie de spate si sa te arunce unde vrea ea. Mr: Prima data verifica cu alte anvelope. Daca se comporta la fel, pune mana pe un levier si trage de toate bucsele. Care bucsa este nashpa...schimb-o. Daca bucsele sunt bune si cu alte anvelope se comporta la fel...atunci arunca amortizoarele la gunoi si cumpara altele noi Amortizoarele lipesc masina de asfalt! Nu te lua niciodata dupa service-urile care fac test de amortizoare. Labareala curata! Sa auzim vesti bune! O să schimb anvelopele prin bunăvoința unui coleg de pe forum, apoi, în funcție de bani, o să schimb și amortizoarele față cu unele noi. Bucșele, așa cum am mai scris, sunt verificate și răsverificate, la fel și pivoții cât și capeții de bară (am mai scris asta). Mașina nu a fost lovită spate. Face la fel din prima zi de când am cumpărat-o, dar am crezut că pot să-i dau de cap prin mijloacele aflate la dispoziție. Mă recunosc învins !!! Mă gândesc să scot complet și planetarele din grupul conic spate (dacă se pot scoate, aștept sfaturi tehnice), să văd comportamentul mașinii și după această operațiune. Cam asta ar fi ultima idee pe care o mai am. Mulțumesc tuturor pt sfaturi. Cu deosebit respect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? Daca descrierile sunt corecte, acesta este simptom de punte viratoare spate. Asa ca lasa puntea fata in pace (daca esti absolut sigur ca totul este in relativa regula pe acolo) si verifica puntea spate, cu tot ce tine rotile pe masina: rulmenti, brate, bucse, prinderi de caroserie etc.). Cand se produce deviatia de la trasa se aude vreun zgomot, bataie ceva? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? Daca descrierile sunt corecte, acesta este simptom de punte viratoare spate. Asa ca lasa puntea fata in pace (daca esti absolut sigur ca totul este in relativa regula pe acolo) si verifica puntea spate, cu tot ce tine rotile pe masina: rulmenti, brate, bucse, prinderi de caroserie etc.). Cand se produce deviatia de la trasa se aude vreun zgomot, bataie ceva? Așa cum am mai scris, ieri am reglat (din nou) toate unghiurile și am verificat (din nou) toate bucșele față-spate, pivoții, capeții de bară, rulmenții, brațele de prindere roți spate și par toate în regulă. Adică, am băgat ranga pe ele și am tras să văd dacă au jocuri. NIMIC !!! Nu se aude nimic la pierderea trasei ideale de mers, o pierde aproape pe nesimțite, și te trezești în vecinul de drum pe care vrei să-l depășești, sau de pe banda 2 pe banda 1 fără să acționezi volanul deloc (pe asfalt ud sau plin de minișanțuri de apă). În mers, după 90 km/h are comportament ciudat, prin pivotarea în jurul axei verticale, și plecarea părții din spate către lateralele mașinii. Sper că am fost destul de explicit. Aștept alte propuneri, sau sfaturi legate de scoaterea planetarelor din grupul conic spate. Se poate? Modifică ceva în mersul mașinii? Etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iunie 18, 2014 Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? În mers, după 90 km/h are comportament ciudat, prin pivotarea în jurul axei verticale, și plecarea părții din spate către lateralele mașinii. Sper că am fost destul de explicit. Aștept alte propuneri, sau sfaturi legate de scoaterea planetarelor din grupul conic spate. Se poate? Modifică ceva în mersul mașinii? Etc. Ce descrii tu pare a fi efectul unei roti sau intreaga punte (banuiesc totusi spatele) care "merge de capul ei". Adica pare sa nu fie prinsa bine de masina (roata sau puntea cu totul). Asa ca merg si eu pe mana lui @giorgel: undeva, cumva, prinderile de caroserie au ceva "buba" (sau rulmentii rotilor de pe spate). E totusi ciudata manifestarea, (fiind vorba de o autoportanta), la o masina cu sasiu, ce descrii tu, e simptom de sasiu fracturat sau directie varza (caseta, bara/bare de directie, etc.) sau chiar bara panhard "adunata" in urma unui accident... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DDG Postat Iunie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2014 Re: Probleme directie sau stabilitate ? Ce descrii tu pare a fi efectul unei roti sau intreaga punte (banuiesc totusi spatele) care "merge de capul ei". Adica pare sa nu fie prinsa bine de masina (roata sau puntea cu totul). Asa ca merg si eu pe mana lui @giorgel: undeva, cumva, prinderile de caroserie au ceva "buba" (sau rulmentii rotilor de pe spate). E totusi ciudata manifestarea, (fiind vorba de o autoportanta), la o masina cu sasiu, ce descrii tu, e simptom de sasiu fracturat sau directie varza (caseta, bara/bare de directie, etc.) sau chiar bara panhard "adunata" in urma unui accident... Sper că vă referiți la bara antiruliu când spuneți bara Panhard, nu? O să iau mașina la purecat pe toate părțile, mai ales la prinderea pe spate a grupului și a planetarelor, apoi voi lua sașiul mm cu mm pentru a depista eventualele "fracturi". Caseta de direcție nu are joc, bucșele (așa cum am mai scris) sunt bune, capeții și pivoții la fel. Mai rămâne să dau cu totul jos partea din spate a mașinii (grup și planetare) ca să identific eventualele probleme care ar putea fi acolo . Vă mulțumesc pentru sfaturi. Cu respect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate