Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme directie sau stabilitate ?

DDG

Postări Recomandate

Re: Probleme directie sau stabilitate ?

Sustin si eu varianta cu verificarea la sange a tot ce inseamna punte spate , e destul de posibil sa fie un surub de tendon forfecat , bucsa forfecata , ceva e p-acolo ...Masoara si daca intre centrele rotilor fata/spate ai aceasi distanta ( ampatament ) stg-dr . Simuleaza o incrucisare ( cu un cric , in timp ce masina e trasa deasupra unui canal de vizitare ) si cerceteaza cu mare atentie , e destul de posibil sa gasesti ceva care sta in pozitie anormala . Daca nu ai ampatament simetric stg/dr trebuie neaparat corectat ( incearca sa masori cat mai exact , cu rotile fata pe drept inainte indiferent de pozitia relativa a volanului , eventual se poate improviza un dispozitiv de masurare dintr-o sipca de 2,5 m cu doua varfuri fixate sigur pe ea si se masoara intre centrle butucilor nu intre buzele jantelor sau intre flancurile anvelopelor ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sper că vă referiți la bara antiruliu când spuneți bara Panhard, nu? O să iau mașina la purecat pe toate părțile, mai ales la prinderea pe spate a grupului și a planetarelor, apoi voi lua sașiul mm cu mm pentru a depista eventualele "fracturi". Caseta de direcție nu are joc, bucșele (așa cum am mai scris) sunt bune, capeții și pivoții la fel. Mai rămâne să dau cu totul jos partea din spate a mașinii (grup și planetare) ca să identific eventualele probleme care ar putea fi acolo .

Vă mulțumesc pentru sfaturi. Cu respect.

Bara antiruliu si bara Panhard sunt doua chestii total diferite; eu faceam analogia comportamentului masinii tale in comparatie cu o masina cu sasiu:wink:

Ar fi bine sa poti urca masina pe un elevator sa poti inspecta cu atentie toata puntea spate a masinii.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Cu tot respectul dar geometria rotilor cum e facuta?

As dori sa iti dau mai multe detalii dar poate e cineva care totusi poate !

Vorbesc din experienta proprie ca stiu ca e ciudat deoarece si mecanicul care mi-a facut mie geometria s-a uitat putin indoelnic la valorile la care trebuia facuta!

http://www.myfreelander.co.uk/Steering/steerprobs3.htm uite aici si asigura-te ca e facuta asa !

In ultimul rand daca totul e oki suspectez si eu puntea spate ! Am pus si o poza in special aceasta traversa are multe prinderi si multe se prind de ea 2 de "sasiu" verifica fiecare surub desfal si infileteaza-l inapoi poate unu din suportii de prindere este dus sau ceva merita o privire! Aceasta bara adesea se da jos in caz ca se lucreaza in zona diferentialului ..poate cineva a fost cuprins de alte ganduri cand le-a strans inapoi!

images.jpg.ce649816b81137cf23d71e8319e6e6ea.jpg

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Bara antiruliu si bara Panhard sunt doua chestii total diferite; eu faceam analogia comportamentului masinii tale in comparatie cu o masina cu sasiu:wink:

Ar fi bine sa poti urca masina pe un elevator sa poti inspecta cu atentie toata puntea spate a masinii.

Dacă ați pune o poză cu această bară Panhard, în vederea identificării mai ușoare de către subsemnatul, v-aș fi foarte recunoscător. Mulțumesc.

Link spre comentariu

Cu tot respectul dar geometria rotilor cum e facuta?

As dori sa iti dau mai multe detalii dar poate e cineva care totusi poate !

Vorbesc din experienta proprie ca stiu ca e ciudat deoarece si mecanicul care mi-a facut mie geometria s-a uitat putin indoelnic la valorile la care trebuia facuta!

http://www.myfreelander.co.uk/Steering/steerprobs3.htm uite aici si asigura-te ca e facuta asa !

In ultimul rand daca totul e oki suspectez si eu puntea spate ! Am pus si o poza in special aceasta traversa are multe prinderi si multe se prind de ea 2 de "sasiu" verifica fiecare surub desfal si infileteaza-l inapoi poate unu din suportii de prindere este dus sau ceva merita o privire! Aceasta bara adesea se da jos in caz ca se lucreaza in zona diferentialului ..poate cineva a fost cuprins de alte ganduri cand le-a strans inapoi!

[ATTACH=CONFIG]217768[/ATTACH]

Geometria roților a fost făcută ieri, la service-ul din comuna Cățelu (cum intri în comună pe stânga) autorizat RAR. O să imprim valorile date de dumneavoastră și o să le verific (din nou) dacă "bat" cu cele indicate de aparatele service-ului. O să suspend mașina să mă uit cu și mai mare atenție la traversa pe care ați marcat-o. Mulțumesc.

Link spre comentariu

Dacă ați pune o poză cu această bară Panhard, în vederea identificării mai ușoare de către subsemnatul, v-aș fi foarte recunoscător. Mulțumesc.

Repet: tu nu ai treaba cu bara Panhard! Bara, (sau barele, ca pot fi doua), Panhard le intalnesti numai la masinile cu sasiu!

Era doar o analogie de comportament, dar se pare ca nu m-am facut inteles. Scuzele mele pentru confuzie!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Geometria roților a fost făcută ieri, la service-ul din comuna Cățelu (cum intri în comună pe stânga) autorizat RAR.

De reglat geometria la atelierul ala poti sa uiti. Experienta proprie.

Au aparat ok, pretul e de dumping, rezultatul....Doamne fereste.

Eu sustin ca NU EXISTA defect, generator al comportamentului descris de tine, care sa nu poata fi depistat in 2 timpi si 3 miscari de un mecanic dibaci.

Pana una alta, discutam discutii.

Si s-a mai spus, masinile nu se repara pe forum.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Panhard se regaseste fara discriminare si pe caroseriile autoportante ( de la Tico ... la ... cam tot ce are o punte sau doua ... unele - putine -mai au si o triangulatie , altele si mai putine au Watt - pe Opel Astra GTC .. dar majoritatea echiparilor cu punte spate au Panhard ... cele cu punte fata asemenea - cateva de la Jeep ...) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pe Freelander 1 nu exista bara Panhard sau bara antiruliu pe puntea spate.

Va complicati tare. O dam in VCU, scuturi...etc.

Am testat involuntar pe masina personala ce inseamna lipsa scutului. De la 80 km/h in sus o apuca din senin sa traga dreapta. Dupa ce i-am montat scutul nu a mai aparut fenomenul. Din pacate, la Freelander este esential scutul ala.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

De reglat geometria la atelierul ala poti sa uiti. Experienta proprie.

Au aparat ok, pretul e de dumping, rezultatul....Doamne fereste.

Eu sustin ca NU EXISTA defect, generator al comportamentului descris de tine, care sa nu poata fi depistat in 2 timpi si 3 miscari de un mecanic dibaci.

Pana una alta, discutam discutii.

Si s-a mai spus, masinile nu se repara pe forum.

Recomandați-mi, vă rog, acel mecanic "dibaci" din București (pentru că aici îmi desfășor activitatea 99% din timp), în care aveți încredere să vă dați mașina (a se citi VIAȚA!!!), și eu mă voi duce să face constatarea și reparația la el.

Cu respect.

Link spre comentariu

Recomandați-mi, vă rog, acel mecanic "dibaci" din București (pentru că aici îmi desfășor activitatea 99% din timp), în care aveți încredere să vă dați mașina (a se citi VIAȚA!!!), și eu mă voi duce să face constatarea și reparația la el.

Cu respect.

Aici m-ai prins:grin: n-as vrea sa ma injuri.

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

gabi - 0761328267

sau

eugen - 0723334794

Mulțumesc, după ce mă întorc din misiune, o să sun. O zi frumoasă tuturor, în ciuda vremii "prietenoase" de afară.

Link spre comentariu

Ai rezolvat-o?

Nu stiu daca-i relevant,insa arcurile de pe spate le-ai verficat?De ce intreb?O problema asemanatoare am avut si eu,tot la un SUV.Si anume,la fiecare denivelare,gropita,masina o lua razna.

Cand am ridicat-o pe elevator,mi-a cazut arcul din dreapta -spate,care avea lipsa vreo doua inele.Dupa ce am inlocuit arcul,plus bucsele de la el(cred ca asa se cheama chestile alea negre de cauciuc),problema a disparut!

In mare parte aceiasi problema aveam si eu,mai ales la partea cu depasirea.

Mare atentie(stiu ca stii),cu franele si directia nu este de joaca.

Bafta.

"Între două nu te plouă,dar cu patru e mai bine"
Link spre comentariu

Nu am citit chiar toate posturile , dar rulmentii i-ai verificat ? Mi s-a intamplat la unele masini facute de VAG sa imi fuga masina de spate din cauza unui joc prea mare in rulmenti .

La viteze de rulare de oras , nu poate fi vorba despre lipsa stabilitate. O masina care nu este stabila la 60 km / h , are o hiba atat de mare , incat o descopera urgent si un novice.

Iesi in afara orasului pe o zona mai putin circulata si roaga un prieten sa mearga cu tine. Daca gasesti o portiune de drum unde se manifesta fenomenul, da-l pe prieten jos si roaga-l sa fie atent la comportamentul masinii din afara . Da inapoi si treci prin fata lui de cateva ori . MAcar iti va spune daca masina fuge de spate sau de fata .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Insist sa cred ca masina fuge de spate sau de fata, dupa caz, din cauza bucselor. La nasinile cu punte rigida spate, imi fugea de fata exact cum descrii tu, la Freelander am patit cu bucsele uzate sa mearga normal, le-am schimbat dar din cauza ca am folosit-o la tractarea unei remorci de 2500kg s-au uzat repede si nu am mai avut stabilitate, tineam de volan drept iar masina o lua in stanga sau in dreapta incat nu puteai tine traectoria masinii,le-am inlocuit cu unnele de poliuretan, problema fiind remediata, dar am vandut-o repede.

Link spre comentariu

Bună tuturor,

Am fost plecat câteva zile la Mangalia, și vă pot povesti mai multe de pe drum. Deci, până pe la vreo 80 de mile/oră, merge destul de bine, apoi încep problemele. Ai senzația că rulezi într-un tunel și te izbești de zidurile laterale, înscrierea pe trasa ideală făcându-se numai după ridicare piciorului de pe pedala de accelerație și reducerea implicită a vitezei de rulare. Bine, mișcarea nu este atât de bruscă, dar este supărătoare. Această "alunecare" a spatelui în lateral se amplifică odată cu mărirea vitezei de rulare. Astfel, la 90 de mile/oră sau mai mult devine chiar violentă și periculoasă. Am mai observat faptul că dacă rulezi pe porțiuni de drum cu liziere de copaci în lateral (unde efectul vântului lateral este aproape nul), mișcarea laterală a spatelui aproape dispare, ea reapărând în momentul când rulezi cu viteză mare pe porțiuni neîmpădurite sau cu asfalt umed. Curios, nu???

**** DISCUTIA DESPRE GPL ESTE OFF-TOPIC !!!

Cu respect pentru toți cei care și-au făcut timp și mi-au dat sfaturi, vă voi ține la curent cu stadiul reparațiilor, și al comportamentului mașinii.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Pentru problema cu GPL-ul, te rog fa un topic separat pentru ca altfel aici va iesi o varza si atunci cand cineva va cauta raspunsul pentru aceeasi problema enuntata in titlul topicului va gasi aici....canci !

Link spre comentariu

Bună tuturor,

Am fost plecat câteva zile la Mangalia, și vă pot povesti mai multe de pe drum. Deci, până pe la vreo 80 de mile/oră, merge destul de bine, apoi încep problemele. Ai senzația că rulezi într-un tunel și te izbești de zidurile laterale, înscrierea pe trasa ideală făcându-se numai după ridicare piciorului de pe pedala de accelerație și reducerea implicită a vitezei de rulare. Bine, mișcarea nu este atât de bruscă, dar este supărătoare. Această "alunecare" a spatelui în lateral se amplifică odată cu mărirea vitezei de rulare. Astfel, la 90 de mile/oră sau mai mult devine chiar violentă și periculoasă. Am mai observat faptul că dacă rulezi pe porțiuni de drum cu liziere de copaci în lateral (unde efectul vântului lateral este aproape nul), mișcarea laterală a spatelui aproape dispare, ea reapărând în momentul când rulezi cu viteză mare pe porțiuni neîmpădurite sau cu asfalt umed. Curios, nu???

În rest, s-a comportat admirabil, consumul pe GPL fiind de aproximativ 12 litri/100 km (180 de mile cu 35 de litri de GPL). La un preț de 3,15 lei/litru de GPL (atât costă la mare, sau chiar mai mult de 3,15 lei !!!) și o medie de 6,4 lei/litru de benzină, însemnând echivalentul a 6 litri de benzină/100 km (la viteza medie - dată de GPS - pe întreg traseul, de 89 km/h, iar pe autostradă am rulat numai cu 80 de mile/oră sau chiar mai mult). Eu zic că e bine, având în vedere că instalația nu e reglată de nimeni (apropos, recomandați-mi vă rog pe cineva care să-mi regleze instalația GPL și să-i facă și mentenanță de acum înainte, de preferință din București).

Cu respect pentru toți cei care și-au făcut timp și mi-au dat sfaturi, vă voi ține la curent cu stadiul reparațiilor, și al comportamentului mașinii.

Deci din cate observ problemele tale sunt undeva in jurul valorii de 80 mile/h adica in jur de 130 km/h, respectiv 90 mile/h adica vreo 145 km /h.

Cred totusi ca aceste valori sunt destul de aproape de maximul valorii date de constructor, iar luind in considerare drunurile noastre nu cred ca ar trebui sa te mire.

In concluzie daca respecti limitele de viteza privind siguranta rutiera +10 km/h ai scapat de toate problemele.

O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat
Link spre comentariu

@DDG,ai PM!

L.E.- Eu cred ca ai geometria rotilor spate dereglata.Ar trebui sa-i faci o verificare pe stand.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

in primul post vorbesti de viteze peste 90 km/h, iar in postul anterior vorbesti de 80 mile/h. Ceva nu se leaga. Masina a fost cu volanul pe dreapta? Ai ceasuri in mile? Are volanul schimbat pe stanga? Stii cine a facut operatiunea? Toate modificarile afecteaza tinuta de drum si pana acum nu am vazut modificari facute ca lumea.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Acum vad si eu ca este vorba de mile...Pai nu te supara,dar la viteza aia,este si normal sa numai ai stabilitate ca si la 50 km/h.

Si totusi,verifica cutia de transfer,arcurile, indeparteaza-te de masina si uita-te si din fata si din spate,sa nu cumva sa fie "in câș".

"Între două nu te plouă,dar cu patru e mai bine"
Link spre comentariu

eu ca posesor de freelander pot sa zic 140km /h e oki 150 cam cam avionas se ridica ce e drept...Dar cum ziceau colegii verifica rulmenti si alte minuni daca iti plac vitezele astea ca de se buleste vreunul ala esti !

Editat de Astral
VREUN/VREO ...FARA CRATIMA !!!
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

In conditii normale de drum si cu masina in stare tehnica ok nu trebuie sa apara probleme de rulare pana la 165 km/h (viteza maxima constructiva data pentru Freelander 1, raportata la carburantii din vremea respectiva)

Masina a fost cu volanul pe dreapta? Ai ceasuri in mile? Are volanul schimbat pe stanga? Stii cine a facut operatiunea? Toate modificarile afecteaza tinuta de drum si pana acum nu am vazut modificari facute ca lumea.

Daca a fost cu volanul pe dreapta si modificata prost, folosind alta caseta de directie decat una originala LHD,se poate intampla sa joace caseta de directie din colierele de fixare.

@DDG, ai PM.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare