Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie : vitara sau frontera A ?

incepator

Postări Recomandate

Salutare la toti impatimiti de 4x4,povetea mea incepe in felul urmator:

Am cumparat acum ceva timp un aro 10.1 sa il reconditionez,toate bune si frumoase pana aici,dupa achizitionare de piese(necesare si nu numai) a inceput ''hora'' masina am dus-o la un tinichigiu -rezultat caroserie reconditionata 40% restul bataie de joc,motor refacut `100% ok etc,multa munca din partea mea si multe certuri din partea sotiei :no1 .Concluzionand masina nu e gata (dupa 2 ani) asa ca m-am hotarat sa o vand sau dezmembrez si sa imi cumpar o straineza.In urma posturilor dvs. aici am ajuns la marea dilema : SUZUKI VITARA 1.6 l 8V sau OPEL FRONTERA A model 2 usi max 2.2 l ? Mentionez ca despre opel nu cunosc preturi piese sau fiabilitatea masini,taxe,deci daca colegii din forum poate sa ma ajute cu detalii ( si bune si rele) despre nedumerirea mea va multumesc anticipat si la prima iesire berea o dau eu ! Apropo bugetul este 2000 euro de preferabil cu taxa nerecuperata sa fie si ok la tabla,la mecanica ma mai pricep.Va multumesc anticipat,sper sa nu va suparati pe mine ca va intreb( am vazut ca sunt multi colegi care cer sfaturi in diferite domenii) iar domnul moderator daca considera ca am postat gresit aici poate muta topicul unde trebuie ( scuze).O seara placuta !

Sa fi-ti cu minte nu cuminti !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cine ma ajuta,vitara sau frontera A ?

Sunt doua masini destul de diferite . Pareile vor fi subiective. Depinde mult de bugetul tau . Sunt masini cu o vechime apreciabila si vei avea multe de reconditionat la ele daca bugetul de achizitie este redus . Cauta masina , nu marca . Viata ta va fi usoara sau grea in functie de starea tehnica a masinii , indiferent de ce scrie pe usa din spate . Citeste cu atentie posturile colegilor care au achizitionat fiecare din cele doua modele si iti poti face o parere personala despre problemele cu care te vei intalni si cu finantele necesare depasirii lor .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Subscriu la ce zicea Ranger mai sus. In primul rand, nu stiu daca gasesti o masina intr-o stare acceptabila, cu volan pe stanga si inmatriculata in RO si cu taxa nerecuperata.

Nu stiu despre Frontera decat din auzite, Vitara am.

Frontera:

+ de obicei rugineste mai greu

- electronica mai multa si mai "rasfatata"

- piese mai greu de gasit -> scumpe fata de Vitara

- masina mai grea -> consum mai mare

Vitara:

- tabla e biodegradabila. La 2000 euro, presupunand ca o gasesti, o duci direct la tinichigerie

+ consum mai ok, fiind mai usoara

+ piese gasesti destul de usor -> mai ieftine

+ e construita mult mai simplu -> o idee mai fiabila, dupa mine.

E posibil sa fiu si subiectiv, pentru ca eu unul am ales Vitara. Am luat in calcul si o Frontera, insa bazat pe ce am vazut la altii si ce am mai citit, am renuntat la varianta asta.

In teren depinde ce vrei sa faci si cati bani bagi in anvelope, kituri, etc.

Cunostinta care a avut Frontera Sport, o tinea mai mult prin service, tot timpul repara una si crapa alta. Insa asta se intampla la orice masina veche. Trebuie sa fii constient ca iti iei o batranica, care va avea nevoie de "medicamentatie" :)

Editat de abunea

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Va multumesc de informatii am mai citit si eu pe ici colo,am vb cu un prieten care are Vitara iar balanta este inclinata in favoarea Vitarei 100%.Cu multumirile de rigoare si berea aferenta daca sunt colegi pe forum si pot sa ma ajute cu sfaturi in privinta achizitionarii unei vitare sunt numai ochi si urechi( de exemplu:unde se verifica tabla de rugina,cum verific ambreiajul,4x4 L,4X4 H,planetarele etc. , scurgeri ,chestii mici care spun multe despre o masina,chitibusuri).

Cum este mai bine sa cumpar una deja inmatriculata ro si sa platesc taxa eu,una cu taxa platita sau una din afara si sa ii fac eu actele?Cat ma costa actele in afara de taxa de mediu?Ce motorizare non-euro,euro 1,euro 2 ?Ce model este mai ok,metal top,hard-top sau prelata( mie imi place prelata) ?Masina nu o sa o folosesc zi de zi( pentru asta am un peugeot)deci nu trebuie sa fie super zic asta in ideea ca sunt contient ca trebuie bagati banii in masina da asta o sa o fac in timp pana atunci masina sa fie cat de cat in mintile ei si sa pot merge si eu in week-end la un peste nu sa fac off-road.Bugetul ar fi in jur de 2000 euro la prima vedere.In ideea ca nu v-am enervat cu intrebarile mele (sunt nou si trebuie sa invat si eu de la cineva :) )va multumesc inca o data anticipat si astept cu nerabdare recomandarile vostre.

Link spre comentariu

stiu eu o Frontera la un client adusa in tara prin 2001 masina fiind din 2000 daca nu ma insel,are vreo 150miiKm si s-a odihnit mult la viata ei..este imatriculata cu vama platita taxe la zi si poate o scoatem la 2000euro!!

Frontera e mai inchegata,confortabila,spatiu etc decat Vitara normal dar in teren are vitara e mai ok zic eu!

Detalii despre Frontera pe PM sau tel 0758281897..va rog sa nu o considerati reclama ca eu vreau doar sa ajut! Daca am gresit scuzati.. Succes

Link spre comentariu

La Vitara rugina e dotare standard. Ar trebui sa verifici sa fie sasiul ok, restul se face. F probabil podeaua, pragurile si aripile vor fi mancate. La bugetul de 2000euro, nu gasesti una in mintile ei.

Apoi ce verifici la orice masina, motor, transmisie, cum cupleaza/decupleaza, zgomote suspecte....

Unele masini au fost englezoaice, adica au avut volanul si pedalierul pe dreapta, si au fost mutate. Nu e o problema, daca nu a fost facuta treaba de mantuiala.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: Sfat achizitie : vitara sau frontera A ?

incearca sa testezi fiecare masina in parte inainte de a lua o hotarare

e mai greu sa gasesti pe cineva care sa le fi avut pe amandoua si care sa poata spune obiectiv care e mai buna.

eu am Vitara - e de care sunt foarte multumit

Editat de ancuta_laurentiu

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Indiferent ce decizie vei lua, iti recomand sa vezi masinile impreuna cu cineva care a mai avut acel model de masina (sa stie problemele).

Eu dupa ce am desfacut bucati masina m-am luat cu mainile de cap. Daca as fi mers cu un cunoscator mi-ar fi zis poate da ceva in plus si ia alta....

Asa am bagat bani si munca sa refac tot.

Bafta multa si sa-ti cumperi ceva bun.

Link spre comentariu

Tot aceeasi dilema am avut-o si noi. Vitara sau Frontera....

Am ales frontera pentru ca:

-e mai mare

-mai confortabila

-motorul de 2.0 se gaseste pe multe masini, vectra, calibra, etc...

-taxe mici

Ca si minusuri ar fi:

-grupul si planetarele fata nu rezista prea mult cu roti mari

-diverse probleme mici si enervante pe la electrica, frane si esti toata ziua cu mainile prin ea....

Eu votez cu Frontera A 2, e modelul acela dupa 1997 cu elicoidale pe spate si cu motorul de 2.0 in 16v. E altceva !

Editat de Cristian1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Scuze, tot 8v, ma gandeam la C20XE :))

Oricum e mai aranjat decat modelele de dinainte de 97. Bordul e ca de Campo, etc...

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Salutare,tin sa multumesc tuturor colegilor si prietenilor de pe acest forum care au incercat si incearca si continuare sa ma ajute sa gasesc masina pe care o caut.Concluzia pana acum fara sa fac un drive test inca este :

- Frontera 2.0 l scurta este mult mai draguta ca si forma,parca mai legata,confortabila,mai puternica,tabla mai buna,mai spatioasa etc,minusuri: motor mai pretentios,piese cam scumpe si nu se gasesc asa de usor(in comparatie cu vitara),intretinere mai costisitoare,consum cam maricel pentru o masina care va fi folosita 70% onroad si 30 % offroad,taxe mai mari,la banii mei se gaseste cu multii km la bord,deci o masina care necesita o atentie mai mare si mai costisitoare pentru a o folosi.( Imi cer scuze daca am suparat posesorii de opel dar concluzia mea se bazeaza pe informatiile oferite de colegi pe forum)

-vitara :foarte buna in teren accidentat,se modifica usor,simpatica,consum ok,intrtinere usoara si mai ieftina decat frontera,taxe mai mici,piese ieftine si se gasesc usor,o masina mai putin pretentioasa.Minusuri:interior cam spartan,foarte slaba la tabla,spatiu interior mai mic(porbagaj apropae nul).

Deci situatia este 70% Vitara ,25% Fontera 2.0 iar 5% Lada niva sau alta masina.Sunt deschis in continuare la sfaturi si idei deoarece vreau un 4x4 pana la prima zapada,mai marim si bugetul putin : 2500 euro.Deci daca aveti idei sau stiti ceva bun la banii acestia indrazniti si suneti-mi,multumesc frumos!

Link spre comentariu

ca fost posesor de frontera A scurta pot sa iti spun:

Piesele nu sunt scumpe, iar de gasit nu se pune problema, se gasesc.

Motor pretentios, iar nu ai dreptate, e motorul de 2.0 pus si pe calibra, vectra, omega, si e unul dintre cele mai bune motoare facute de Opel.

Se comporta bine pe asfalt, pe mine m-a multumit si am folosit-o si prin oras, si la drumuri lungi, ruleaza destul de bine la viteze de croaziera, unde cu vitara e un chin si in offroad, daca nu ai pretentia sa duca cauciucuri imense fara modificari atunci poate sa cedeze, in rest, a tinut fara sa ma lase vreodata la greu.

Consumul l-am rezolvat cu o instalatie gpl.

Acum ele sunt din categorii diferite, tu vei decide ce ai tu nevoie. Am vrut numai sa elimin niste mituri de care m-am lovit si eu inainte sa o cumpar, si care s-au dovedit a fi false.

Frontera A Sport 2.0

freelander 2001 td4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare