caregrup Postat Iunie 21, 2014 Partajează Postat Iunie 21, 2014 Buna seara, Incep prin a ma prezenta pe forum, recent mi am achizitionat un jeep cherokee xj 2.5d 1995, experienta mecanica am, dar nu la capitolul jeep 4x4, dat fiind ca este masina personala imi este foarte greu sa ma apuc dar deja am niste probleme care ma sperie. Am citit forumul, am nevoie de niste explicatii care nu le am gasit. Treaba sta in felul urmator. La vechitura asta cu forme numita cherokee nu ma sperie decat niste probleme mecanice relativ simple dar sincer nu stiu ce decizii sa iau. In primul rand mi am achizitionat aceasta masina pentru ca o folosesc relativ in teren, drumuri forestiere etc. Nu are sasiu dar nici un grand cherokee 2005 2010 nu are sasiu, dezmembrand 2 pana acum am vazut numai puncte forte... (lonjeroanele iti papa cam 2 3 panze de flex mare) Masina.. la capitolul racire sta bine nu se incalzeste neam. Iar la capitolul radiatoare... dispun de sudura in aluminiu si de o gramada de radiatore. Turbina... impecabila. Acum problemele. pe 4 x4 bate groaznic. m am bagat sub ea am miscat de cardan fata iar la prima vedere am sesizat o bataie la lant in cutia de transfer... nu stiu nimic, nu am apucat sa desfac la ea nici un surub.. este o bataie mare si am impresia ca pur si simplu scapa, in teren ba trag toate 4 ba dreapta fata si stanga spate.. pe spate are tamburi... frane spate zero deci daca pui picior pe frana si ii dai un burn... pleaca amandoua rotile, accelerat progresiv. usor pe macadam. daca vrei sa pleci tare.. stanga spate da in gol iar dreapta sta pe loc... Intrebarea mea este urmatoarea.. am avut pe mana un jeep urmatorul model dupa acest cherokee si avea un pivot cu 2 bucsi la puntea spate... deci nu se potriveste... Pe modelele 4000 benzina au discuri? ce upgrade pot face eu? ce ulei sa bag in grup spate? clar nu e blocant... daca ii dau capacul jos? la ce sa fiu atent? Cu stima Adrian Popa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Iunie 22, 2014 Partajează Postat Iunie 22, 2014 Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. Pe modelele 4000 benzina au discuri? ce upgrade pot face eu? ce ulei sa bag in grup spate? clar nu e blocant... daca ii dau capacul jos? la ce sa fiu atent? Cele cu 4000 benzina tot tamburi. Desfa-le si vezi ce e acolo ca ar trebuii sa tina. Exista kituri de conversie destul de costisitoare. Grup spate e posibil sa ai LSD ca multe au. Vezi in torpedou daca ai sticker pe care sa zica de ulei de LSD. Daca e cu LSD e pisibil cu uleiul bun sa isi mai revina sau kit de discuri de LSD e cam 700 RON. Spor la treaba Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 (editat) Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. Toate XJ au frana spate pe tamburi dar e destul de eficienta,vezi si tu care e problema la tine. Se poate face trecerea la discuri dar e costisitoare lucrarea,personal nu cred ca merita decat pentru ceva mai extrem. Daca iti scapa lantul la CT atunci trebuie sa schimbi cel putin lantul daca nu si pinionul de la lant,in 80% de cazuri este doar vina lantului. Este foarte posibil ca in diferentialul spate sa ai LSD si atunci iti trebuie un ulei aditivat sau aditiv separat pentru LSD, iar in punti poti baga 75W90,80W90 sau 75W140. Editat Iunie 25, 2014 de Astral MERITA, NU "se merita" !!...http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631 Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. 200 lei discuri 250 lei etrieri (cu port etrieri si placute foarte bune) sub 100 lei otel si suruburi. sub 100 lei prelucrari la strung sub 100 lei conducte + furtune frana Cam atat m-a costat conversia. Nu retin exact sumele exacte sub 100 lei. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. 200 lei discuri 250 lei etrieri (cu port etrieri si placute foarte bune) sub 100 lei otel si suruburi. sub 100 lei prelucrari la strung sub 100 lei conducte + furtune frana Cam atat m-a costat conversia. Nu retin exact sumele exacte sub 100 lei. Este foarte apetisant ceace spui. Ne poti da te rog mai multe detalii poate ne apucam mai multi sa facem aceast conversie home made. Ce fel de discuri de la ce masina? La fel pentru port etrieri si placute? Si ceva matrita sau ce anume ar trebuii pentru strung. Cu respect, Lucian Poate facem un sticky la forumul Cherokee topic separat cu aceasta operatie. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. @ssrli, te rugam da-ne si noua 'patentul'. Cum ai rezolvat cu frana de mana ? XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 (editat) Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. Etrieri + port etrieri de Golf 4 Dupa multe nopti pierdute si multe masuratori....discuri spate de Mercedes W124 (dar merg mai multe variante, inclusiv de W201, W202), regaurite si cu gaura centrala marita (Multumiri lui Heavy D pentru discuri si prelucrare). Etrierul montat pe disc, discul pe pozitie http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_4190.jpg Adaptor http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_4198.jpg Adaptor montat http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_4199.jpg http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_4200.jpg Intre adaptor si etrier am taiat o tabla din otel de 10mm, dar nu i-am facut poze :) Aici se vede si solutia pentru frana de mana, am pastrat cablurile standard, am prelungit suportul pentru teaca bowden-lui si am strans locasul unde intra capatul cablului, ca sa nu am probleme. http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_4201.jpg Etrierul e montat pe adaptor cu suruburi 10.9. Cu furtunele sunteti pe cont propriu. In mod normal furtunele de Golf 4 vin sertizate pe o bucata mare de conducta. Cele ce le-am luat eu au venit insurubate pe conducta. Conductele le-am taiat si indoit eu, dar le-am dus la bercuit la cei de la Motorland Cluj. A mai fost nevoie de polizat putin coastele de pe etrier. Urmatorul pas a fost instalarea unei valve de proportionare de pe ZJ cu frane spate pe disc (~100 lei). De 1 saptamana am facut ITP si franele au iesit peste cerintele RAR-ului. Bafta la vanat piese :grin: Editat Iunie 26, 2014 de ssrli 1 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. Personal as aborda o astfel de modificare home made doar daca folosesc masina pe post de caruta prin padure. Dar sa folosesc o masina cu asemenea improvizatii si pe alte drumuri inclusiv autostrazi la viteze de peste 100km/h mie personal imi pare inconstienta si sinucidere. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 (editat) Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. Personal as aborda o astfel de modificare home made doar daca folosesc masina pe post de caruta prin padure. Dar sa folosesc o masina cu asemenea improvizatii si pe alte drumuri inclusiv autostrazi la viteze de peste 100km/h mie personal imi pare inconstienta si sinucidere. Stai linistit, ca nu am folosit suruburi chinezesti de 4.8 si tabla din doza de bere :ha: Doar ca fapt divers, placa prinsa pe punte este otel de 6mm in cea mai subtire zona, placa dintre adaptor si port etrier este de 10mm. Suruburile port-etrierului sunt 10.9 de 8mm, iar suruburile care a trebuit sa le adaug sunt 10.9 de 10mm. Acele suruburi prind intr-un filet adanc de cel putin 15mm. Backing plate-ul tamburului cred ca este sub 3mm grosime, eu am folosit material mai gros, prinderi standard si suruburi mai solide decat cele standard. Mare parte din franare se face pe puntea fata, toata mecanica din frana de mana standard e mai putin solida decat munca mea. Ca si alt fapt divers, prinderea discului pe punte se face asemanator la varianta de pe ZJ, care are deja discuri: http://www.links4jeeps.com/writeups/d35discconversion/DSCN4712.JPG http://go.jeep-xj.info/HowtoBArearBrakes1.htm http://www.stu-offroad.com/suspension/d35disc/d35-1.htm Ai vreun argument pentru care ti se pare ca e improvizatie? Ceva defecte in munca mea? In materialele alese? Sau in designul general? Editat Iunie 26, 2014 de Astral VREUN/VREO ...FARA CRATIMA !!! '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. Stai linistit, ca nu am folosit suruburi chinezesti de 4.8 si tabla din doza de bere :ha: Doar ca fapt divers, placa prinsa pe punte este otel de 6mm in cea mai subtire zona, placa dintre adaptor si port etrier este de 10mm. Suruburile port-etrierului sunt 10.9 de 8mm, iar suruburile care a trebuit sa le adaug sunt 10.9 de 10mm. Acele suruburi prind intr-un filet adanc de cel putin 15mm. Backing plate-ul tamburului cred ca este sub 3mm grosime, eu am folosit material mai gros, prinderi standard si suruburi mai solide decat cele standard. Mare parte din franare se face pe puntea fata, toata mecanica din frana de mana standard e mai putin solida decat munca mea. Ca si alt fapt divers, prinderea discului pe punte se face asemanator la varianta de pe ZJ, care are deja discuri: http://www.links4jeeps.com/writeups/d35discconversion/DSCN4712.JPG http://go.jeep-xj.info/HowtoBArearBrakes1.htm http://www.stu-offroad.com/suspension/d35disc/d35-1.htm Ai vre-un argument pentru care ti se pare ca e improvizatie? Ceva defecte in munca mea? In materialele alese? Sau in designul general? Hai ca la ITP o mai ,,scalzi" dar daca ai bafta sa te verifice RAR-ul in trafic ...ADIO talon (pana la remediere).Asta nu inseamna ca ce ai facut nu este bine sau nu-i mai bine decat au facut-o in fabrica . Eu zic ca cea mai usoara si mai ieftina varianta de a trece la discuri este inlocuirea cu piesele de la ZJ stoc . :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 (editat) Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. Ai vreun argument pentru care ti se pare ca e improvizatie? Ceva defecte in munca mea? In materialele alese? Sau in designul general? Cu scuzele :al de rigoare pentru ca nu am specificat de prima data. Poate tocmai pentru ca sunt profan nu ma bazez pe ceva improvizat. Normal ca in meseria mea improvizez pentru ca stiu cu ce se manaca,dar cand nu ma pricep ii las pe altii,adica pe fabricanti,nu pot fi eu mai destept sau la fel de destept ca ei in acest domeniu,de aici si scepticismul meu. Editat Iunie 26, 2014 de Astral Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iunie 27, 2014 Partajează Postat Iunie 27, 2014 (editat) Re: Ajutor mecanic jeep cherokee xj 2.5d 1995. La ITP n-am scaldat-o...i-am aratat omului ce am lucrat dupa ce a trecut testul de frane :) RAR-ul banuiesc ca are informatii legate de sistemul de franare, asa ca chiar si cu swap de ZJ tot nu corespunde masina cu ce informatii au ei, pentru ca pe XJ au fost doar tamburi. Problema mea cu swap de ZJ e ca frana de mana e tot pe tambur, in interiorul discului. Eu am facut swap-ul pentru frana de mana si pentru problemele ce le aveam cu tamburii dupa un drum pe ploaie. Dragos, scepticismul puteai sa-l exprimi asa, nu prin "inconstienti si sinucigasi" :grin: Editat Iunie 27, 2014 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate