Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

snorkel Safari versus chinezarie

mm

Postări Recomandate

Salutare,

Ma bate gandul sa imi pun snorkel pe masina si as vrea sa va intreb daca se justifica diferenta de pret intre unul Safari si o chinezarie. Daca intr-adevar merita, nu ma deranjeaza sa dau bani in plus, cum am facut la troliu, de exemplu. Am auzit insa multe pareri care zic ca nu ar fi practic nicio diferenta de calitate. Voi ce ziceti?

Multumesc pentru pareri,

Alex

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: snorkel Safari versus chinezarie

Am si am recomandat la toti ca si prima recomandare 'chinezariile' . Rezista la utilizare normala , orice ar insemna asta ( din proprie experienta nu stiu ce se intampla daca le dai tare de perete sau copac , n-am avut ocazia personal si nici sa vad in cercurile de pescari dementi in care ma mai invart ... ) la rasturnare s-a comportat bine , la padure asemenea ( se poate sparge gitul de capul de snorkel daca esti total nesimtit , am vazut asta la un betiv nesimtit intr-o situatie ce nu merita descrisa . Dezavantaje - polietilena din care sunt fabricate la unele ( NU TOATE )vine cu pori deschisi , total inestetic , finisarea dupa formare e rapida si cam prea rapida , piesele se potrivesc si se adapteaza pe masina cam 95% - matritele se inlocuiesc odata cu caderea presedintelui ... , unele piese metalice - brida de stalp - rugineste dupa ceva timp , vopseaua aia electrostatica e cam curentata . Din fericire , nota nouajumate de destul de buna , fiind un bun raport pret/calitate . Putini recunosc la prima vedere un asiatic ieftin ...deci ...

Safari - aspect ca funduletul unei domnisoare , piesele ie dulci de-ti vine sa le lingi , se potrivesc pe masina 99,999% , matritele se mai inlocuiesc la fiecare cincinal ... logo-ul e cum trebuie si la locul lui , capul de snorkel e de rasa superioara . Ciorapeii de protectie suplimentara chiar se potrivesc pe original ...e topmodel . Dar , si banii sunt ca pentru topmodele ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am avut si eu chinezarie pe fosta, si e posibil sa ma supar si sa pun si pe actuala. @Cos a descris perfect diferentele. Care sunt minore, iar dpdv functional sunt egale, parerea mea. Daca ai de gand sa dai grav cu snorkelul de copaci si stanci, ca sa-l spargi, ia-ti mai bine original care cica ar tine mai bine la tavaleala. Daca nu ai de gand asta, dar ti se intampla "o data in viata", ia-ti chinezarie, costa cam la un sfert, maxim o treime din unul original, deci iti poti lua unul de rezerva linistit si ramai si cu bani.

Daca vrei sa-l pui pe o masina noua sau aproape noua, care arata tipla si ai dat vreo 50000<... euro pe ea, atunci pune-ti original, ca sa nu-i afectezi aspectul, dar daca masina e mai matrasita, pune-ti chinezarie, oricum va arata mai bine decat masina. :grin:

La chinezarie e bine sa-l verifici la cumparare, sa nu vina cumva cu vreun "defect de fabricatie", altfel e foarte ok.

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Eu votez cu Safari (desi nu am avut chinezarie pe masina ca sa pot face o comparatie). Am fost in situatia in care masina s-a sprijinit pe copac si snorkelul a fost 'aplatizat', fiind prins intre masina si copac (pe langa alte mici 'daune' - geamuri sparte, oglinda rupta, table strambate), dar nu s-a spart / fisurat. Nu stiu din ce material minune o fi facut :), dar cert e ca in cateva zile plasticul si-a revenit perfect la forma initiala si acum isi retraieste 'a doua tinerete' linistit pe masina...

Cat despre pret, ce sa mai spunem :)...

exista 10 tipuri de oameni: cei care inteleg binar si ceilalti.
Link spre comentariu

Daca iti permiti, pune Safari. Daca nu, chinezesc. Ceea ce trebuie sa stii este ca niciodata unul chinezesc nu se va etansa perfect pe filtrul de aer.

Proba e simpla: dupa ce il montezi, astupi partea superioara. Daca motorul se opreste e ceea ce trebuie. Daca nu, ai doar un burlan montat pe masina "de frumusete".

De rupt nu mai vorbim ...ca au spus colegii mai sus. Destul.

Editat de Astral

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

eu am chinezarie

calitate nu are rost sa discutam e clar dar functionare e acelasi lucru

nici la mine nu a crapat desi l-am trantit prin copaci si altele am si tras de el si are o doza de elasticitate a plasticului si de maleabilitate care a permis ca tubul sa nu se sparga

problemele de etansare le rezolvi foarte usor in cazul in care sunt,

la mine au fost probleme intre reductiile de diametru dar care s-au rezolvat in stilul clasic cu niste silicon transparent si merge de nu se poate.

de pret...450 lei la momentul respectiv 2011,acum am vazut ca e undeva la 550 lei deci cam tot pe acolo

Link spre comentariu

pot pune 2-3 poze cu fiecare, montate pe patrol: safari vs chinezarie.

parerea mea: daca nu ai de trecut vad adinc si daca mergi mai mult prin paduri, nu-ti pune snorkel original, pune o chienzarie, pentru utilizare pe perioada scurta este eficient. daca insa vrei sa faci ture prin balti, ia-ti un safari original, pentru siguranta ca face ceea ce trebuie. la fel, daca vrei expeditii, pune safari.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Etansarea intre snorkel si carcasa filtrului de aer nu e direct dependenta de fabricant (zic eu ca e o problema de 'instalator' ). Sau e ... si nu m-am prins eu pana acum ? ca nu prea inteleg cum si ce face de face ala original cu baltile ? ...si chinezaria nu stie ... ( ma pregatesc cu pasi mici pentru Maroc - sa-mi schimb snorkelul ... ??... ) .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu am dinasta original(cel chinezesc):ha: pt ca asta safari s-ar putea sa fie facut tot in china si platesti doar firma in cazul asta.L-am tavalit tare de tot pe o inclinare laterala,practic masina se haraia de mal si snorkelul nu a avut nimik decat cateva urme de frecare.Il recomand pe cel chinezesc pt.ca este ieftin si de diferenta de bani iti mai iei ceva accesorii utile.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Multumesc pentru recomandari. Inca nu m-am decis ce si cum. Masina o pregatesc pt expeditii mai lungi. Nu intentionez sa o dau de copaci prin padure' iar traversarile de ape vor fi ocazionale si scurte, sper eu. De aceea ma gandesc ca nu are rost sa dau banii pe Safari...

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

eu m-am uitat la safari cand am pus pe fieru meu si pretul mi s-a parut exagerat de mare,de aceea am luat unul pe la vreo 150 euro,nu stiu cine l-a produs,da calitativ arata bine si etanseaza foarte bine.daca masina nu e de etrem,eu zic ca nu merita safari

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Am ales pana la urma varianta chinezeasca, zilele astea iau masina din service si revin cu poze. Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Link spre comentariu

Si daca ar fi ea masina de extrem ce avantaje functionale ar avea snorkelul original Safari ?

Link spre comentariu

materialul din care e facut cica nu e casant si revine la loc la forma initiala,daca il lovesti de vreun copac

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

materialul din care e facut cica nu e casant si revine la loc la forma initiala,daca il lovesti de vreun copac

Stii care e paradoxul ...a ajuns acum cativa ani la mine o masina data peste cap de mai multe ori ...singurul lucru intreg pe ea ...stii care a fost? Snorkelu ...am tot cautat placuta cu "made in china" dar n-am gasit-o pe nicaieri ...s-o fi pierdut prin padure ... :grin:

In folclor se spune asa ...chinezii au inventat toate lucrurile bune si ieftine ...restul (producatorii de safari snorkel, da - labagii aia de australieni) niste plagiatori ... ordinari!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare