Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

simeringuri diferential D2

sierrafery

Postări Recomandate

salut baieti... traiesc o adevarata saga de vreo cateva luni incoace, am schimbat(nu eu, diversi mecanici, toti de incredere) simeringurile de la planetare la D2 cam o data pe luna in ultimul an ca nu tineau nici cat de la Arad la Bucuresti sau inapoi, ...acum am venit din nou de la Arad dupa ce au fost schimbate iar si pana aici(Bucuresti) au curs din nou, intre timp am schimbat tot incercand s-o rezolv: planetarele sun Hardy Spicer noi(6 luni), pivotii genuine noi(3 luni), aerisirea nu e infundata, rulmentii noi(1 luna), pe un forum englezesc au intrat doi gagii care au zis ca au trecut prin ceva asemanator si ca e vorba de un intreg stoc de simeringuri defecte din fabricatie, faza e ca mecanicul meu a observat ca ar fi o problema cum ca simeringul e mai gros decat trebuie si strange...toti care au fost dati jos pana acum zici ca erau rosi de un crocodil... acum trebuie urgent sa ii schimb din nou ca bulesc ceva mergand cu ulei putin si la magazinul specializat din Bucuresti nu au pe stoc, pana acum am folosit originale LR sau OEM care s-au dovedit a fi corteco, am tot cautat alternative loco si am dat de Corteco 15034858B la care apare ca e FTC4822(codul pt. D2) dar cand accesez simplu codul Corteco imi da ca e doar pt cutie de transfer/diferential RR MK2 1994-2002, stiti ca la chestii din astea is cam varza asa ca orice opinie e binevenita cam ce as putea sa fac urgent sau o fi bune simeringurile astea... eventual alta alternativa cu care pot sa o rezolv urgent. Hai noroc

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: simeringuri diferential D2

Daca sunt uzate excesiv si putin franjurate , arborele care se roteste in elementul elastic are o joc excesiv , o miscare oscilatorie peste limita pe care o poate prelua elementul elastic ( mai mult de 0,3 bataie radiala ) .

Nu m-as folosi de alta informatie in afara de dimensiunea utila .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

merci pt. raspuns, problema e ca totul e nou si ca in momentul in care simeringul nou e pus ramane cam 1mm in afara cand e impinsa planetara la loc milimetru care va fi impins prin strangere .... si asta se intampla pe ambele parti... de parca simeringul ar fi mai gros decat trebuie.... jocuri nu mai inteleg de unde ar putea fi... chiar si diferentialul e aproape nou, are vreun an jumate.... si nu am folosit nimic aftermarket, nu mai inteleg nimic

Editat de Astral

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

@fery,ai incercat sa ungi simeringul cu vaselina,ma refer exact acolo unde se invarte planetara,la mine a dat roade chiar si cu simeringul uzat care curgea,n-am avut timp sa-l schimb si am folosit metoda asta,cred ca sunt mai bine de 5 luni in care n-am mai avut treaba cu el.

...apoi am folosit metoda asta la pinionul de atac din IRD,cel cu iesire spre cardan,aici am folosit si simering nou si vaselina un pic mai groasa si nu mai am treaba:grin:

Editat de Astral
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Pai ...masoara adancimea si compara cu latimea simeringului . Presupusa diferenta de 1 mm e inacceptabila si explica defectarea repetata - inelul de contact se rasfrange si zona de contact e cu totul alta si mult scoasa din cote si din cilindricitate . Sper ca nu e ( iarasi ) o mare bulangerie specifica unor masini ... chiar cred ca nu e cazul .

Trecand peste orice presuneri , in cazul in care latimea simeringurilor disponibile nu e corespunzatoare , se poate ajusta cu atentie ( in mod normal latimea simeringului trebuie sa fie mai mica decat latimea disponibila pentru montaj astfel incat sa nu existe posibilitatea de contact lateral - in acest caz - indiferent ca simeringul e scufundat sau iesit din locas ) . Un magazin de ace/brice/cravate/simeringuri te rezolva cu orice dimensiune in caz de nevoie .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare