diverOne Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Ajuns la prima batranete:old ma intrebam eu cum sa mai schimb pozitiile :banana.....adica sa nu mai ard cauciucuri prin liniute ocazionale sau sa mai platesc amenzi sau spaga ( mai ales prin ungaria ) si m.am gandit iarasi eu ( adica nevasta:bb) sa ne luam un suv ( scris mic se vede) . Tot cautand informatii pe net m.am lovit de voi.......asa ca suv-ul a devenit o amintire.... Ca un bajeat calculat, mi-am luat ceva ieftin sa vad cu este pe coclauri.....asa ca prima impresie: Jeep Cherokee 2,5 benzina din 93, 153000 km,intretinut brici si cu gume At la 50%. Pretz 1500 euro :grin: Sapt trecuta primul drum spre casa 90% autostrada 530 km ....... pe la 100 la hora de la bine la acceptabil, pe la 130 de la acceptabil la hmmmm ma intrebam daca nu era tot mai bn cu bmw-ul.....pe la 170 striga nevasta-mea(ca s.o aud )ca era totusi mai bine cu bmw-ul:bb. Ce ma huruialaaaaa, nu stiam ce o sa rupa, sar cauciucurile,cade transmisia..pffff.am ajuns la Arad cu niste dureri ce cap....... A doua zi l-am bagat pe coclauri,prin padure,prin nisip,noroi,gropi ..........surpriza!,,, aici e lumea lui........ ca bmw pe autostrada la 240, nici un muuhh sau meeeh doar inainte cu 4X2 cu 4x4 sau cu 4x4 low doar inainte......si zilele urmatoarw lafel.......Drumul inapoi a fost fara peripetii si fara talpa ( s-a vazut si la consum dealtfel) Tocmai vb cu nevasta adineauri........dam o fuga la sovata...cu ce mergem cu bmw,cu seatul .......S-a votat in unanimitate ca plecam cu jeepulescu mai ales ca zona e brici ptr el. Un lucru imi pare rau........ca nu am descoperit offroadul mai devreme.. O seara buna tuturor! Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iunie 29, 2014 Partajează Postat Iunie 29, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Asa cum ai constatat pe propria piele , exista doar compromisuri. Am citit cu placere postul tau si , daca imi permiti , as dori sa iti fac o sugestie. Cauta pe youtube documentarul despre ce a insemnat in prima faza aparitia SUV-ului in SUA. Vei constata ca a fost o problema nationala numarul mare de accidente care au avut loc cu aceste masini. De aceea , daca pana acum nu ai avut contact cu fenomenul , trebuie sa ai grija ( si sa nu cumva sa constati pe propria piele ) ca un SUV se conduce total diferit de un turism. Desi au tot 4 roti si un volan , centrul de greutate foarte ridicat combinat cu o suspensie adaptata pentru altceva decat pentru viteza , combinat cu niste frane nu foarte performante pentru greutatile mari ale SUV-urilor , combinat cu niste motoare de mare capacitate si cuplu generos , le fac niste adevarate capcane pentru cine considera ca sofatul inseamna doar aprecierea distantelor , apasarea pe acceleratie , si apasarea pe frana . Nu ma indoiesc nicidecum de abilitatile tale de sofer , dar cunosc persoane care au fost luate cumva de val si au uitat in ce masina se afla , tratand un Patrol ca un Mercedes C Classe si rezultatele au fost dezastruoase . Pentru acest motiv scriu postul. Iti doresc succese multe in noua pasiune si multa intelepciune in alegerea traseelor ( si a anvelopelor ) . P.S. AT-urile sunt un compromis teribil de pacatos. Sunt slabe si pe sosea ( profilul are aderenta scazuta la franare si schimbarea de directie ) si sunt proaste in off-road , daca dai de o ploicica marunta pe o pajiste inverzita. Cand ajungi in noroi esti ca si descult . Stiu acest lucru pentru ca si eu am tot AT-uri :grin:. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Iunie 29, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Asa cum ai constatat pe propria piele , exista doar compromisuri. Am citit cu placere postul tau si , daca imi permiti , as dori sa iti fac o sugestie. Cauta pe youtube documentarul despre ce a insemnat in prima faza aparitia SUV-ului in SUA. Vei constata ca a fost o problema nationala numarul mare de accidente care au avut loc cu aceste masini. De aceea , daca pana acum nu ai avut contact cu fenomenul , trebuie sa ai grija ( si sa nu cumva sa constati pe propria piele ) ca un SUV se conduce total diferit de un turism. Desi au tot 4 roti si un volan , centrul de greutate foarte ridicat combinat cu o suspensie adaptata pentru altceva decat pentru viteza , combinat cu niste frane nu foarte performante pentru greutatile mari ale SUV-urilor , combinat cu niste motoare de mare capacitate si cuplu generos , le fac niste adevarate capcane pentru cine considera ca sofatul inseamna doar aprecierea distantelor , apasarea pe acceleratie , si apasarea pe frana . Nu ma indoiesc nicidecum de abilitatile tale de sofer , dar cunosc persoane care au fost luate cumva de val si au uitat in ce masina se afla , tratand un Patrol ca un Mercedes C Classe si rezultatele au fost dezastruoase . Pentru acest motiv scriu postul. Iti doresc succese multe in noua pasiune si multa intelepciune in alegerea traseelor ( si a anvelopelor ) . P.S. AT-urile sunt un compromis teribil de pacatos. Sunt slabe si pe sosea ( profilul are aderenta scazuta la franare si schimbarea de directie ) si sunt proaste in off-road , daca dai de o ploicica marunta pe o pajiste inverzita. Cand ajungi in noroi esti ca si descult . Stiu acest lucru pentru ca si eu am tot AT-uri :grin:. Recunosc, am fost putin luat de val ,la drumul inapoi am fost mai cumpatat si am incercat sa inteleg masina si nu sa o mai compar cu cea care tocmai ramasese in garaj. Ideea era ca am fost placut surprins de iesirea in teren( in sensul mai mult decat o iesire la pescuit) si faptul ca nu doar pedala la fund da satisfactie...... Problemele de aderenta le-am sesizat deja, urmatoarea investitie a fi oricum in gume Oricum multam ptr sfaturi! Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Daca vii la Sovata,da-mi un tel.0744248686.Poate ca ne putem organiza sa-l testam putin.Sa-l stapanesti sanatos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad An notat nr. Pe 15 septembrie ajung...... Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ioncii Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 (editat) Re: prima impresie.....onroad vs offroad Frumoasa poveste. Aşteptăm poze cu noua ta "jucărie". Apropo de ce ai ales o motorizare pe Benzină? Cand un Diesel iţi oferă un cuplu mai mare. Editat Iunie 30, 2014 de Ioncii "Am avut ... jante mari , talon mic ...deh eram copil , acum visez jante mici talon foarte mareee si pe PATROL" @timberland0910. - 13th November 2015 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Iunie 30, 2014 Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Astia nu is masini de mers cu 170 colegu :grin:. Ajungi si tu la un 110-120 si o tii asa nainte pana unde o fi de mers :ha: . Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Frumoasa poveste. Aşteptăm poze cu noua ta "jucărie". Apropo de ce ai ales o motorizare pe Benzină? Cand un Diesel iţi oferă un cuplu mai mare. un cunoscut, fostul proprietar avea nevoie stringenta de bani,masina e ingrijita,eu eram interesat de un 4x4................O sa ma distrez cu asta putin apoi iau un diesel.... nu stiu ce pana mea nu mere sa uploadez poze.... Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Iunie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Astia nu is masini de mers cu 170 colegu :grin:. Ajungi si tu la un 110-120 si o tii asa nainte pana unde o fi de mers :ha: . pai trebuia desfundata putzintel...............:ha1.....Ma rog ,nu prea sunt vaccinuri ptr microbu vitezei.............trece de la sine :P Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad ...nu prea sunt vaccinuri ptr microbu vitezei... Ba exista: iti iei un diesel puturos, ii mai pui si niste roti mai mari decat de la mama lui, si sa vezi cum nu mai sari de 100/ora! Iti zic din experienta... :grin: Pe de alta parte, personal, vad dieselul bun doar in teren, daca mai vrei si asfalt, e degeaba. Sa te bucuri de masina la maxim! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Iulie 1, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Ba exista: iti iei un diesel puturos, ii mai pui si niste roti mai mari decat de la mama lui, si sa vezi cum nu mai sari de 100/ora! Iti zic din experienta... :grin: Pe de alta parte, personal, vad dieselul bun doar in teren, daca mai vrei si asfalt, e degeaba. Sa te bucuri de masina la maxim! :grin: deocamdata am 3 dieseluri.....toate de strada, doar benzinarul e de teren.....A ! si dacia ......aia e allterain,mai ales dupa o tura de răchie :2dr Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 1, 2014 Partajează Postat Iulie 1, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad diesel la Jeep....nu merge :grin: cand va avea acel diesel cuplul si fiabilitaea motorului de 4000cmc pe benzina...abia atunci imi schimb si eu gandul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Iulie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad diesel la Jeep....nu merge :grin: cand va avea acel diesel cuplul si fiabilitaea motorului de 4000cmc pe benzina...abia atunci imi schimb si eu gandul :grin:tocmai ma uitam la unu de 4 litri..... Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Eu am inceput offroadul cu un motor benzinar 2.0 GDI, cu comportament apropiat de diesel, dar care fugea bine si pe asfalt, masina fiind foarte usoara. Apoi am trecut pe diesel, 2.5 TD cu 115 CP, suficient in teren, atat cat m-am dat eu, dar pe asfalt era jale cu el. Pana la urma m-am obisnuit sa merg si cu 100/ora, ca sa-l menajez si sa nu consume cat o uzina, si chiar am tinut masina peste 3 ani, cea mai "longeviva" la mine, pentru ca mi-a placut mult, chiar cu aceasta limitare a motorului pe asfalt. Acum am trecut pe 3.0 V6 de 170 CP, aceeasi masina, si a inceput sa-mi para rau ca am pierdut aia 3 ani aiurea pe diesel. Povestea aia cu "cuplul mare" la diesel e doar o poveste, este maxim o smucitura mai mare la plecarea de pe loc, ca dupa aia s-a terminat motorul ala. Am plecat de pe loc cu benzinara (turism) mai tare decat dieseluri de la VW, Audi si BMW, de clase similare, iar dupa ce mai si turam putin benzinarul, nu-i mai vedeam pe aia cu dieselul pe langa mine. Totusi, trebuie sa recunosc ca in offroad, parca as opta mai mult pentru diesel cu cutie manuala, fiind mai "comod" la mersul incet si cu ceva mai multa manevrabilitate si control decat la o cutie automata, ca mai poti "regla" si din ambreiaj cand este nevoie, chiar daca exista riscul de prajire a lui. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Tot mereu se fac asemenea comparatii , dar niciodata nu se ia in considerare ca un offroader adevarat va fi si va ramane doar un offroader , iar un 4x4 rutier nu va fi niciodata altceva decat un rutier . Compromisurile sunt jalnice in ambele situatii , iar cele care nu sunt sunt extraterestre de exotice sau cel putin lipsa la cetateanul de rand , putand fi numarate pe unghiile mici . Pana cum nu s-a inventat masina buna la toate , nic macar cea care sa se apropie de nota 8 la media generala ( pe bune , nu pe considerente inexplicabile cu logica si bun simt ) . ( ...sa cum toti offrozarii stiu , masina de referinta e o Dacia , rosie , fantomatica , terorizanta ... De acolo , putine sar stacheta , si mai putine iau startul ... ) ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Sunt masini cu performante si on si off road. Uitati-va la cele pregatite pentru raliul Paris-Dakar. Cam asa as vedea eu masina ideala pentru mine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad a nu se confunda rally raid-ul cu offroadul.....seamana...dar nu-s la fel cate masini croite ptr rally raid ai vazut in offroad? ca noi visam sa facem cu un patrol ce fac unii cu Subaru.....asta e alta mancare de peste :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 (editat) Re: prima impresie.....onroad vs offroad P.S. AT-urile sunt un compromis teribil de pacatos. Sunt slabe si pe sosea ( profilul are aderenta scazuta la franare si schimbarea de directie ) si sunt proaste in off-road , daca dai de o ploicica marunta pe o pajiste inverzita. Cand ajungi in noroi esti ca si descult . Stiu acest lucru pentru ca si eu am tot AT-uri :grin:. Eu as zice ca MT urile sunt un compromis pacatos. De ce ? Pai uite de ce : cu AT urile mergi cu grija pe asfalt, pastrezi distanta, corectezi viteza, etc si ajungi decent la destinatie. Pt offroad ( la AT ) sunt foarte bune pe perioada verii. Ca sa merg la Lacul Vulturilor si pe trasee light de vara, ce sa pun ? HT uri, Simex? nu ! pun AT si ma bucur de natura, de consum, de galagie, etc. Iau si niste lanturi cu mine pt ploi de vara si aia e ! Dar cu MT te crezi zmeu prin padure si incerci sa te bagi si ti-o iei. Si vezi ca mergi doar cu un metru mai mult decat AT urile si nu mai ajungi in conditii decente la destinatie. Si uite asa te intrebi unde ai gresit . Cand trebuia sa pleci cu simex de la inceput. Nu mai vorbesc de MT uri pe asfalt ce neplacut e. Deci in ograda tre sa ai AT uri ( pt trasee de vara pana toamna si asfalt tot timpul anului ) si Simex pt primavara , toamna. Si la urma urmei cum faci ? Mai cumperi un set HT pt asfalt sa mergi la piata ? Eu am avut si HT pe masina si nu am vazut un castig (dpdv al consumului de ex ) fata de AT. Vorbind de distanta de franare , da aici e un castig , dar de ce sa nu mergi preventiv si defensiv cu un 4x4 pe asfalt ? Editat Iulie 2, 2014 de danciucu greseli tipo 1 XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad .....pe la 170 striga nevasta-mea(ca s.o aud )ca era totusi mai bine cu bmw-ul:bb. Ce ma huruialaaaaa, nu stiam ce o sa rupa, sar cauciucurile,cade transmisia..pffff.am ajuns la Arad cu niste dureri ce cap....... Fericitule !!! Daca ai atins 170 cu 2.5 ul ( cu propria tractiune ) :) La mine viteza maxima a fost ( pe ceas ) in jur de aprox 155 km/h...pe A1 , noaptea pe racoare. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Iulie 2, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Fericitule !!! Daca ai atins 170 cu 2.5 ul ( cu propria tractiune ) :) La mine viteza maxima a fost ( pe ceas ) in jur de aprox 155 km/h...pe A1 , noaptea pe racoare. :)) si caleasca plina ( au ramas niste prieteni de caruta ca le.a luat politia numerele de pe trailer pe aici pe langa mine si m-au sunat tocmai cand ieseam din garaj) .................tot noaptea...pe M1, si cred ca mai merea dar... nah nu eram singur.. Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 2, 2014 Partajează Postat Iulie 2, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad E , asta nu fu deloc intelept . Dar e o regula universala ( imediat ce faci ceva la frane bagi un demaraj sanatos sa vezi daca cumva tine , la fel si cu o masina pe care tocmai ai cumparat-o ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian1andrei Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Re: prima impresie.....onroad vs offroad Eu dupa ultimele reparatii am ajuns la 165 fara vibratiinsi zgomot mare (arcuri spate schimbate, suport motor inlocuit si At de la Bf Goodrich). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate