Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Din ce sunt facute carligele de la sufele de tractare din comert ( ne cele pentru 4x4 ) ?

FordRanger

Postări Recomandate

Am cautat in ultimul timp cateva variante de buget pentru sufe de tractare .

Am trecut in revista cateva variante :

- Sufa de 2500 kg dintr-un material de chinga de ancorare ( 46 Ron la un hipermarket )

- Sufa de 1700 kg sintetica ( aceasta varianta este exclusa din start pentru ca am amintiri neplacute cu utilizarea ei )

- Sufa de 2000 kg de cablu de otel ( pana in 50 Ron - la orice magazin de piese auto)

Toate au in comun niste carlige care par facute sa sustina un ceaun deasupra focului . Urechile sunt foarte subtiri si mie mi se par subdimensionate.

Sunt confectionate din materiale speciale ? Ca si greutate nu dau impresia de otel .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Din ce sunt facute carligele de la sufele de tractare din comert ( ne cele pentru 4x4 ) ?

Sunt din otel , dar ... Daca faci comparatie cu un carlig industrial ( cu SF 5/1 , nu cu SF 7/1 ... ) carligele alea cu urechea de 8 mm ar trebui sa tina la maxim 200 kg si cam gata ...

M-am intrebat intodeauna daca la sufele de tractare comerciale , civile , greutatea declarata de greutatea masinii tractata sau greutatea de lucru la ridicare/tractiune directa . Inclin sa cred ca e greutatea masinii tractata , asa s-ar explica faptul ca par mici si anemice .

Cel mai putin indicat pentru remorcare imi pare cablul de otel - transmite socurile si se rupe violent fara avertisment si fara nici o amortizare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Re: Din ce sunt facute carligele de la sufele de tractare din comert ( ne cele pentru 4x4 ) ?

O tehnica simpla si eficienta este impletirea cablului.

E asa simplu....cu o surubelnita , levier etc. Mai iti trebuie niste lita si un pic de banda izolatorare. si gata ..anulezi saracia de carlig..care e buna de ceaun ,exact.Dar nici cablu de 8mm nu face fata la un suv mai greu....poate un 10-12mm.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

:)

și acuma voi ce vreți:

- să se rupă sufa

- să se rupă urechea de remorcare

- să se rupă cârligul de ceaun?

au și lucrurile astea o logică...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare