unde Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Masina e cea din semnatura si tocmai am inlocuit viscocuplajul pentru ca imi incalzea putin (2-4 grade in plus) la mers in oras sau in urcari (la drum intins statea temperatura cam pe la 86 - 88, fara AC). Si ca sa nu insistati, viscocuplajul era pe moarte, se simte diferenta intre cel vechi si cel nou. Viscuplajul de la Jimny (care se foloseste pe multe alte japoneze, inclusiv de strada) se poate demonta si schimbata "zeama" din interior. Am urmat instructiunile de aici: http://auszookers.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=28644 si am desfacut visco-cuplajul (trebuie o surubelinita de tip T, cele 4 suruburi sint blocate cu ceva pata blocatoare sau similar, pentru ca cedau brusc; filetul e normal ca directie de desfacere) numai ca al meu in interior are un soi de marmelada care nu curge, nu ulei siliconic cum ma asteptam eu. Ochiometric, se pare ca nu mai exista suficienta "pasta" in interior, drept urmare transmiterea miscarii intre cele 2 parti are visco-cuplajului, se face cu pierderi/patinari. Pentru curiosi e facut de Aisin si pare cel original. Aveti idee, ce e exact "marmelada" din interior? La mina se simte lipicioasa, nu alunecoasa si nu curge. Am cautat pe net si am gasit citeva filme pe YT cum se repara visco-cuplaje, insa in toate cazurile se punea un ulei siliconic gros, iar la mine e un soi de "marmelada" (vreau sa evit cuvintul vaselina pentru ca nu unge). Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 17, 2014 Partajează Postat Iulie 17, 2014 Re: Reparatie viscocuplu racire Masina e cea din semnatura si tocmai am inlocuit viscocuplajul pentru ca imi incalzea putin (2-4 grade in plus) la mers in oras sau in urcari (la drum intins statea temperatura cam pe la 86 - 88, fara AC). Si ca sa nu insistati, viscocuplajul era pe moarte, se simte diferenta intre cel vechi si cel nou. Viscuplajul de la Jimny (care se foloseste pe multe alte japoneze, inclusiv de strada) se poate demonta si schimbata "zeama" din interior. Am urmat instructiunile de aici: http://auszookers.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=28644 si am desfacut visco-cuplajul (trebuie o surubelinita de tip T, cele 4 suruburi sint blocate cu ceva pata blocatoare sau similar, pentru ca cedau brusc; filetul e normal ca directie de desfacere) numai ca al meu in interior are un soi de marmelada care nu curge, nu ulei siliconic cum ma asteptam eu. Ochiometric, se pare ca nu mai exista suficienta "pasta" in interior, drept urmare transmiterea miscarii intre cele 2 parti are visco-cuplajului, se face cu pierderi/patinari. Pentru curiosi e facut de Aisin si pare cel original. Aveti idee, ce e exact "marmelada" din interior? La mina se simte lipicioasa, nu alunecoasa si nu curge. Am cautat pe net si am gasit citeva filme pe YT cum se repara visco-cuplaje, insa in toate cazurile se punea un ulei siliconic gros, iar la mine e un soi de "marmelada" (vreau sa evit cuvintul vaselina pentru ca nu unge). uleiul siliconic pe care l-a folosit australianul costa 81lei. la banii astia este preferabil sa-i faci RK celui original decit sa cumperi unul chinezesc. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2014 (editat) Re: Reparatie viscocuplu racire De unde pot lua din tara ulei siliconic pe care sa-l pot folosi la visco-cuplu, ca eu nu prea am gasit online cel putin? Acum am pus un viscocuplu nou si totul e in regula, vreau doar sa il repar pe ala vechi. Ulei siliconic am gasit in UK siliconic la sub 5 lire, sticla de 100 - 150 ml, toate viscozitatile de la 100 cSt la 300000 cSt. Ca referinta, Toyota foloseste in visco-cuplajele lor ulei siliconic de 3000 si 6000 cSt la turisme si de 10000 cSt la offroadere. Editat Iulie 18, 2014 de Astral Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 18, 2014 Partajează Postat Iulie 18, 2014 Re: Reparatie viscocuplu racire De unde pot lua din tara ulei siliconic care sa-l pot folosi la visco-cuplu, ca eu nu prea am gasit online cel putin? se comanda dupa cod la furnizorii traditionali de piese: unix, bardi, autototal, autonet, elit, etc. vine in 3-14 zile, in functie de depozitul care-l livreaza. cod toyota: 08816-10001 codul apare in prima imagine din topicul pe care l-ai indicat. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Iulie 18, 2014 Partajează Postat Iulie 18, 2014 (editat) Re: Reparatie viscocuplu racire si daca nu reusiti sau e prea scump sa faceti reparatia astfel si sunteti dispusi sa sacrificati putin din originalitatea masinii :) exista mereu varianta cu burghiul/gaura si surubul aferent cu piulita, metoda infailibila si economica,am aplicat-o la un jeep la odorhei si merge de zbarnaie,nu conteaza ce temperatura are siliconul respectiv:),are importanta doar turatia motorului :) cu alte cuvinte il transformi intr-un ventilator mecanic clasic:) Editat Iulie 18, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 18, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2014 Re: Reparatie viscocuplu racire S-aa mai discutat aici pe forum varianta "pe direct" care pentru mine iese din calcul, mai ales ca nu costa o avere sa-l repar pe ala vechi. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2014 (editat) Re: Reparatie viscocuplu racire Intre timp am reparat viscocuplul, am pus ulei siliconic de 30.000 CST, asta parea cel mai aproape de ceea ce era inauntru (10.000 parea prea subtire, iar restul pareau ceva mai groase). Ca o paranteza, nestiind exact cum e cu viscozitatile alea, am luat inclusiv ulei de 300.000, care insa aproape nu curge, dar nu-i bai, ca se poate amesteca cu unul mai subtire. Am pus ulei pina aproape de limita de umplere, cu un mic spatiu pentru dilatatie. Ca si concluzile, visco-cuplajul de la Jimny se poate repara usor, tot ce trebuie e o surubelnita T (suruburile sint foarte bine strinse) si niste ulei siliconic (la mine a intrat cam 30 ml). Editat Septembrie 8, 2014 de unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate