Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

marime anvelope GC ?

Adutz

Postări Recomandate

Salutare! am si eu o nelamurire...am pe un jeep grand cherokee 2 cauciucuri 425/55/17 si 2 315/70/17...din aceasta cauza tot am diferite probleme pe la grupuri etc...as dori sa stiu care este echivalentu la 425/55/17 ca sa le pot schimba :D sau ar trebui toate 4 sa fie egale?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: marime anvelopa

ba ar trebui sa fie toate de aceeasi dimensiune. nu mai merge cu masina si schimba cauciucurile.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Salut. Ai facut o mare varza din dimensiunile anvelopelor prezente pe masina.

Acestea sunt, probabil, 245/70R17 fata si respectiv 315/55R17 spate.

La un simplu calcul cu ajutorul in calculator de marimi anvelope reiese faptul ca diametrul rotilor cu anvelope 245/70/17 este de 77.48 cm iar al rotilor cu anvelope de 315/55/17 este de 77.83 cm.

Practic nu este o problema, avand in vedere ca masina ruleaza cu diferentialul central deblocat atunci cand o folosesti pe sosea.

Sunt multe exemple de suvuri cu 4x4 permanent care au jante cu anvelope mai late pe spate, dar cu diametru asemanator celor de pe fata, iesite asa pe poarta fabricii, acestea ruland la fel de normal si cu anvelope de acelasi tip si dimensiune fata/spate.

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

:ha: Ce pot sa spun... nu ma asteptam la asa ceva. Am cautat marimea 425/55/17 si mi-a dat ca rezultat anvelope pentru utilaje agricole dar nu ma asteptam sa fie montante pe o masina. Imi cer scuze. Atunci se explica de ce ai probleme. Da, trebuie sa inlocuiesti anvelopele de utilaj agricol cu niste BF Goodrich cum ai pe fata. Incearca sa cauti, sigur vei gasi dimeansiunea. Sau poti cauta 4 anvelope cu o dimensiune usor diferita.

Editat de Astral
NU SE PUNE NICIODATA VIRGULA DUPA "sau" !!!
Link spre comentariu

pai nu prea as vrea sa le inlocuiesc pe alea agricole ca is foarte bune la noroi,zapada,am si stabilitate mai buna :D...oare nu gasesc ceva echivalent?

Link spre comentariu

NU pune pe fata sosoni asa de lati. In primul rand, nu o sa ai loc. Cred ca stiu masina. Ai luat-o de la Santuhalm? CU gumele alea pe spate, urca oriunde si trece peste orice. E crima. Dar..... restu nu stiu daca tine (grupuri, cardane, planetare). Mai bine pui ceva mai putin lat atat pe fata cat si pe spate

Link spre comentariu

nu nu :D a fost facuta in deva dar eu am luat-o din tg jiu...pai stiu..deaia nu prea vroiam sa renunt la ele...merge bine...ok..mersi fain...am gasit ceva..totusi nu prea vroiam sa ii scad din inaltime :D

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Re: marime anvelope GC ?

Salutare tuturor!

Am si eu un GC WJ si ma gandeam sa-l incalt cu ceva mud BFG sau alternative pentru iarna si la un forestier adik ceva usor iesit de pe sosea munte mare cort padure etc..,nu exagerat pentru concursuri datorita faptului ca masina merge mai mult pe sosea.

In carte am 235/60/17 si 245/70/16(nu sunt sigur,asa ca nu ma injurati prea tare)

Ma gandeam sa pun niste 255/70/16 dar nush sigur daca nu o sa am probleme cu virajul sau sa atinga ceva.

Sa pun niste flanse de 5? mi-ar place ca o sa fie un pic mai stabila zic eu,si daca pun flanse cu cat ma pot lati la anvelopa la masina asta.

Si ca sa fiu si nesuferit..., cat ar fi latimea de siguranta la flansa fara sa stric alte dracovenii pe dedesubt..,max de 10?..daca or exista..,nu ca nu s-ar putea confectiona.

Multam anticipat si astept un raspuns dl voi

Numa de bine

Mihnea.

Link spre comentariu

Salut. Ai incurcat ceva valori in postul tau. Corecte sunt 235 70 16 si 245 60 17. La cum le asezasei tu era diferenta mare de dimensiune intre ele si nu exista asa ceva trecut in talon. Parerea mea este sa mergi pe 245 75 16, exista o varietate mare de anvelope MT si AT pentru aceste dimensiuni si nu vei avea probleme. Totodata nu ne-ai spus daca jantele tale sunt pe 16 sau 17, eu am dedus din dimensiunea pe care ti-o doresti tu ca ar fi pe 16.

Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Am si eu un GC WJ si ma gandeam sa-l incalt cu ceva mud BFG sau alternative pentru iarna si la un forestier adik ceva usor iesit de pe sosea munte mare cort padure etc..,nu exagerat pentru concursuri datorita faptului ca masina merge mai mult pe sosea.

In carte am 235/60/17 si 245/70/16(nu sunt sigur,asa ca nu ma injurati prea tare)

Ma gandeam sa pun niste 255/70/16 dar nush sigur daca nu o sa am probleme cu virajul sau sa atinga ceva.

Sa pun niste flanse de 5? mi-ar place ca o sa fie un pic mai stabila zic eu,si daca pun flanse cu cat ma pot lati la anvelopa la masina asta.

Si ca sa fiu si nesuferit..., cat ar fi latimea de siguranta la flansa fara sa stric alte dracovenii pe dedesubt..,max de 10?..daca or exista..,nu ca nu s-ar putea confectiona.

Multam anticipat si astept un raspuns dl voi

Numa de bine

Mihnea.

Te rog sa folosesti cat mai corect limba romana pe viitor.

Multumesc

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Buna dimineata!

Am vazut anvelope Bfg Mud 245/75/r16,ok imi plac pentru JGC 2004.

Acuma nu stiu o chestie,in ce conditii de siguranta se pot folosi iarna.

MUD=noroi..,ar merge si pe zapada,polei ,etc...????

Tin sa precizez ca as vrea sa le folosesc doar pentru iarna si pt iesit in off road decent.

Pentru vara mai ales in oras,as opta pentru o anvelopa normala datorita consumului.

Voi ce ma sfatuiti?

Multumesc anticipat

Mihnea.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Buna Seara tuturor,

Pai Masina deocamdata este stock .

Cred ca o sa Raman la AT Bfg 265/65/16 cu flanse de 5 si inaltata doar cu 5

Sper ca nu o sa am probleme prea Mari cu rulmentii sau sper sa incapa zic eu.

De aceea cautam un sfat .

Multumesc anticipat si inca Mai Astept sugestii

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna Seara tuturor,

Pai Masina deocamdata este stock .

Cred ca o sa Raman la AT Bfg 265/65/16 cu flanse de 5 si inaltata doar cu 5

Sper ca nu o sa am probleme prea Mari cu rulmentii sau sper sa incapa zic eu.

De aceea cautam un sfat .

Multumesc anticipat si inca Mai Astept sugestii

Ce ai mai facut ? Ai reusit sa pui ce ti`ai propus ?

Link spre comentariu

Deocamdata nu am facut nimic

am avut de schimbat toate bratele bascula cu pivot pe spate plus amortizoarele

acum nu sunt pe acasa,si as vrea sa masor foarte bine la fata locului inainte de a da o comanda serioasa la anvelope si jenti.

nu as vrea sa arunc banii

cand le pun o sa va las un mesaj despre cum se comporta

toate cele bune

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare