Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Judecați și voi ... ”Dacă vrei să mai traiești - plătește!" ...

mita31

Postări Recomandate

Un nume. Cristiana Stoian. Șefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Slobozia. Ceva strigător la cer, comportamentul dumneaei. Se credea un fel de Dumnezeu. Ea cerea bani pentru pungile de sânge, membrilor familiilor pacienților, iar dacă dânsa nu avea chef, stabilea când și cine ”nu are nevoie" pe criterii etnice.

Nu aș vrea să văd clișee gen ”nu mai judecați medicii” sau discuții paralele cu subiectul. Toți medicii, cândva au făcut un jurământ. Nu spune nimeni să fii sfânt. Dar parcă unii se apropie mai mult de Satan. Mi se pare strigător la cer. Întâmplător, ambii mei părinți sunt medici. Știu că nu toți medicii sunt la fel.

În cazuri cum este cel amintit mai sus ... dacă se stabilește vinovăția (deși după ascultarea stenogramelor discuțiilor telefonice înregistrate și puse la dispoziție de către organele de cercetare, eu nu aș mai avea nevoie de nicio dovadă) - eu personal, aș cere executarea în piața publică a persoanelor de acest gen. Poate ar învăța și alții (mă refer strict la medici/asistenți medicali) că înainte de toate suntem oameni și ar trebui să fim conștienți. Am observat că unii se cred zei, dumnezei, supermani ... etc, ceea ce nu e bine. Sunt niște monștri, care fac foarte mult rău ... rău care nu se șterge prin faptele bune ... sau cazurile rezolvate/viețile salvate.

Sursa aici.

Toate cele bune!

Editat de mita31
schimbare/modificare titlu.
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Judecați și voi ... ”Dacă vrei să mai traiești - plătește!" ...

Executia in piata publica e lux pt animale ca aia. Scapa prea usor... Ar trebui sa-i dea drumu la sange putin cate putin, sa vada cum e sa nu ai... Asa ar trebui tinuta cu saptamanile. Dar asa, o judeca, ii da cu suspendare, in cel mai rau caz ii da vreo 2, 3,4,5 ani cu executare si sta fain frumos PE BANII NOSTRII la bulau...

• Like 2
Sezi bland, ca-s din Maramu' !
Link spre comentariu

Da conditionarea actului medical.... Una dintre cele mai jegoase practici din ultimii ani din sistemul medical public. Ce sa mai spun astfel de colegi nu ar mai avea voie sa practice medicina parerea mea.

Aha ca vrea omu sa iti dea ceva bani sau cadouri , treaba lui . Da sa vii tu sa zici , ca daca nu imi dai aia si aia nu iti fac e ..... no coment. Din pacate astfel de cazuri au doar consecinte penale (e logic nu intra in sfera mal prax) . Dupa executare sau daca sentinta e cu suspendare din a doua zi "domnii"/"doamnele" se pot intoarce linistiti in praxisuri. Eu nu as mai permite sa munceasca in domeniul medical ( cel putin nu in cel de stat).

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ignoranta e peste tot...desi nu e caz de viata sau de moarte - la Sibiu un anume ortoped pediatru (nu dau nume) i-a sugerat sorei mele sa regleze singura protezele copilului si mai rau sa le puna pe drept direct, mai rau cand ea ia explicat ca fizic nu are cum sa faca asta decat daca-i rupe picioarele copilului ,si asta la sfatul tehnicianului din spitalul respectiv...raspunsul ''domnului doctor'' a fost citez: macar aveti o surubelnita la dvs?... ca fara surubelnita degeaba ati venit cu baiatul si protezele...si v-am explicat deja ce sa faceti...inchei citatul.

Asta dupa ~2500 lei dati pe respectivele proteze,fara alti bani cheltuiti pe consultatii...(copilu' are 1 an si 11 luni si calca gresit cu ambele picioare,din cauza genunchilor)...

A...si ca sa nu dam vina exclusiv pe ai nostri , si in UK (Londra, unde traieste sora mea de ceva ani si plateste ca orice englez ca are acte si tot ce-i trebuie,copilul e nascut acolo etc...) TOTI ortopezii pediatrii la care a fost au zis ca, copilul e ok...nici macar o investigatie amanuntita...abia aici s-a descoperit ''buba''desi rezolvarea e ambigua...

Si probabil cazuri mai sunt...

Link spre comentariu

.... Eu nu as mai permite sa munceasca in domeniul medical ( cel putin nu in cel de stat).

Da in cel privat de ce? Poate eu sa altii ca mine numai la privat merg. Acolo de ce sa isi bata joc de mine niste animale? Din ce am auzit, in viitorul nu foarte indepartat, si clinicile private o sa aiba contracte cu casa de asigurari si o sa putem utiliza serviciile privatilor. Conditiile exacte nu le stiu, dar asa am inteles. Si atunci de ce sa fie toate scursurile medicinei si la privat? La munca in folosul comunitatii cu ele!

Link spre comentariu

@Gnok - Bietul copil ! :( Surubelnita era f. utila s-o infiga in creierii dobitocului ... sau mai bine un levier. Nu cred ca existe vreun user pe aici pe forum (indiferent de varsta, sex si problema de sanatate) sa nu se fi lovit macar o data de imbecilitatea si indiferenta medicilor. Cand iau fluturasul de salariu si ma uit la el si vad pe unde se duc craitarii .. si la FF de sfarsit de an....ma ia o stare de nervozitate. Gandul ca poate copilul meu o prinde alte vremuri ma calmeaza (inca).

Sa generalizam si sa zicem ca toti medicii sau majoritatea lor sunt la fel...ar fi o greseala, parerea mea. Cei care sunt prinsi cu astfel de practici - pedepsiti exemplar. Munca "de jos" intr-un spital...schimbat asternuturi, spalat rufe, serviciu de bucatarie, spalat WC-uri, bazinete...tot tacamul. Cu executare sub amenintarea cu puscaria....umilinta ar fi mult mai mare, caci asemenea jeguri au de regula in relatia cu personalul dintr-o unitate medicala o relatie "deosebita"....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Nici vorba ca ar fi toti medicii la fel...dar sunt cazuri in care ca om normal te face sa devii anormal(la un mment dat soramea a izbucnit nu tocmai cuviincios...)

Nu blamez toti medicii...ci doar pe cei care se cred zei...fara de care bag seama nu se poate...si se comporta ca atare...

Si mai blamez pe cei care pentru orice boala la copil iti recomanda aceleasi medicamente...

Si mai blamez si ignoranta autoritatilor in cei priveste...

Si da, cunosc si pe cativa carora le pasa (cel putin in Sb...si poate nu pe toti acestia)desi nu pediatrie...le port respect,oameni demni...dar padure fara uscaturi s-a dovedit ca nu e...din pacate.Si tocmai unde te doare acolo dai de ei.

Link spre comentariu

Da in cel privat de ce? Poate eu sa altii ca mine numai la privat merg. Acolo de ce sa isi bata joc de mine niste animale? Din ce am auzit, in viitorul nu foarte indepartat, si clinicile private o sa aiba contracte cu casa de asigurari si o sa putem utiliza serviciile privatilor. Conditiile exacte nu le stiu, dar asa am inteles. Si atunci de ce sa fie toate scursurile medicinei si la privat? La munca in folosul comunitatii cu ele!

eu vorbeam doar de conditionarea actului medical. Pe privat nu ajungi acolo pentru ca vii cu banii jos. Acolo platesti onorariul afisat la receptie si punct! Nu se pune problema sa fii conditionat. Astfel poti sa te bati doar de doctori eventual incompetenti dpdv medical si nu se pune problema de a avea contact cu moralitatea sau lipsa ei cum apare din nefericire cazul in sistemul de sanatate de stat.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Conditionarea actului medical ...ce cuvinte marete ... :ha:

Actul medical ...care act?

Actul medical privat este conditionat ...De ce? Platesti-primesti, nu ...te pup pa,pa! Elegant intradevar ...n-ai lovele iesi in p***a matii afara de aici.

Actul medical public (de asistenta care cica e subventionat de stat) este si asta conditonat ...De ce? Platesti (dai spaga) primesti servicii, nu - clanta! Adica tertip, astepti la usi, nu prinzi programul, vii iar, ii iei mortii in cardan pana la urma si mori cu zile ...

Toate, absolut toate serviciile medicale ...se platesc...intr-un fel sau altul ...

La stat e mai naspa, nu primesti factura ...e ca si cum ai cumpara un telefon mobil din piata si acasa ai constata ca ...nu merge ...

In cei aproape 40 de ani de existenta, in sistemul de stat am intalnit extrem de putini doctori care sa respecte codurile, procedurile si sa nu pretinda intr-un fel sau altul atentii ...Atat de putini, ca daca i-as numara pe degete de doua ori mi-ar ajunge degetele de la o mana ... :grin:

Ma invart printre ei vreau sau nu vreau si sincer as impusca direct intre ochii aia cu $ in loc de pupila cativa in fiecare zi.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ma invart printre ei vreau sau nu vreau si sincer as impusca direct intre ochii aia cu $ in loc de pupila cativa in fiecare zi.

+1

Maica-mea este la a 34-lea doctor, dupa ce un medicament i-a dizolvat cartilagiile. a mincat-o sa de duca la medic de stat. dupa ce am tratat-o la privat, a decis ea ca medicul ala e mai aproape si i-a zis ei cineva ca e cel mai bun (maica-mea e cu capul, are incredere in toti cretinii, mai putin in aia care trebuie). concluzia: din om care mergea pe bicla si schia, a ajuns sa faca 10 minute pina la usa... :cr1

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Imi propusesem sa nu scriu in acest topic (am motivele mele si nu fac obiectul acestui topic).

Insa, absolut intamplator, am dat peste un text cutremurator, ale carui comentarii m-au determinat sa-mi schimb parerea.

TARA CARE-SI PEDEPSESTE MAMELE

21 iulie 2014 la 15:38

9 iunie 2014, ora 2.00 noaptea. Incep contractiile si-mi trezesc sotul. Am 38 de ani si voi naste al doilea copil.

La stat. Nasc, adica, intr-o maternitate de stat fiindca am obraznicia sa nu-mi permit financiar nasterea intr-o maternitate privata. Dupa doua saptamani de spitalizare, aveam sa aflu ca traiesc intr-un stat cu totul si cu totul special: Romania – tara care-si pedepseste mamele.

Sa indraznesti sa ajungi noaptea la camera de garda intr-o maternitate, ba si in travaliu, echivaleaza cu subminarea economiei de stat. Sau inalta tradare. Sau nu mai stiu care este cea mai grava infractiune pe care o poate comite cineva. Probabil genocidul. De la portar la medicul de garda, toti se uita cu ura la tine, pentru ca indraznesti-:

1. Sa le tulburi somnul si 2. Sa sari etapele internarii ca la carte – adica toata lumea sa primeasca spaga in liniste, fara teama ca, in valtoarea evenimentelor, va fi sarit cumva. Pentru ca intreg personalul dormea pe ruptelea si nu se sinchisea nimeni prea tare ca nasc, mi-am strigat durerile facerii pe “mute”, smulgand bucati din perete, in timp ce asistenta ma mustruluia temeinic, cot la cot cu doamna doctor “insarcinata” cu fomalitatile de internare. “De ce ati venit doamna, tocmai acum?” ;“Prima menstruatie la 14 ani?”; “Cat a avut la nastere primul nascut?” etc.

Acum, dupa ce urmele travaliului s-au sters din corp si minte, ma gandesc daca nu cumva s-a inventat o noua terapie a durerii, sa ti se puna intrebari tampite, ca sa uiti. Promit sa ma interesez, desi ceva imi spune ca nu. Ca tocmai ma antrenam pentru un cosmar de doua saptamani, in jungla medicala.

Fiecare mama ar trebui sa aiba – si am avut si eu – un medic care-ti urmareste sarcina. In cazul meu, a urmarit-o …pana a pierdut-o din vedere. Un reputat profesor, recunoscut national si mondial, dar care, aveam sa aflu intre doua contractii, nu mai serveste demult “Urgente” si “Normale”. Asa ca numeroasele vizite la cabinetul sau particular,in spendia-i vila, s-au concretizat, in noaptea cu pricina, in prezenta langa mine a unei super- moase de milioane, care m-a ajutat sa-mi aduc pe lume puiul. Si-a unui medic semi-adormit care m-a cusut.

Odata iesita din Aventura nasterii, lauza va primi antrenament temeinic pentru viata. Va intra, pentru cateva

zile, pe mana celor care cred ca au invatat juramantul lui Hipocrate pe dos, medici,asistente si infirmiere pentru care nu ai maini, picioare, suflet, dureri, slabiciuni sau organe. Prin nu stiu ce mecanism secret, procesul lor vizual

se schimba si ei te vad ca pe un bancomat. Plin sau scos din uz, dupa caz.

Cand ajungi in salon, sleita de puteri, primul chip pe care iti sprijini privirea nu e al puiului de om de-abia nascut, nici al sotului ravasit de emotie, ci al unei asisente plina de “bunavointa” unui arici. Iti arunca pe noptiera doua supozitoare informandu-te sec ca iti sta la dispozitie in sala de alaturi. Acolo se numeste “ La pansat” si, zile in sir de acum inainte, vei merge cu entuziasmul unui condamnat la moarte catre scaunul electric. Cu amendamentul ca ala macar n-o face contra cost.

Oricata suferinta ti-ar fi provocat travaliul, oricata oboseala si durere ar gazdui corpul tau, ideea sfredelitoare de a-ti vedea puiul te chinuie incontinuu, asa ca te incolonezi la ora fixa catre “Sala de alaptat”, tarandu-te ca ultimul pachyderm de pe planeta catre lumea minunilor. 20 de nou nascuti te trezesc la realitate – ei urla de foame in dosul usilor inchise, in spatele carora alte asistente fac legea. Cand se aude, in sfarsit, formula magica: “haideti, mamici”, iti dai seama ca idotii care fac filme inecate in sirop despre nastere si maternitate n-au asistat in viata lor nici la iesirea unui galbenus de ou din coaja.

M-am repezit in sala sa-mi iau copilul in brate, dar ultimele puteri mi-au aterizat in talpa papucilor si n-au mai plecat multa vreme de acolo. Asistenta m-a informat despre faptul ca nu am voie sa il pun la san si nici sa-l iau in brate. “Eu stiu de ce, dar nu am voie sa va spun. Cand vine doamna doctor, candva, in seara asta, o sa va spuna ea. Dar dumneavoastra de ce nu stiti nimica, nu ati fost atenta ce s-a discutat in sala de nasteri?” Cred ca expresia “cu ochii beliti” a fost inventata cand cineva s-a uitat atunci la mecla mea. Nimeni nu mi-a spus vreodata ca, in loc sa-mi vad de impins si respirat la nastere, trebuie sa fiu atenta la ce se discuta acolo, eventual sa cer un pix si-o hartie, nu cumva sa ratez ceva. Daca nu mi-ar fi tasnit lacrimile din ochi si laptele din tatze, m-as fi crezut la camera ascunsa. Din pacate, ascunsa era doar informatia medicala. Acum mi-as fi dorit sa fie si camera sa inregistreze. Fiindca, desi e al dracului de adevarat, e halucinant si prea greu ca sa ma creada cineva. Cand, la vizita urmatoare, de la ora 12, m-am dezmeticit cu ajutorul a doua bancnote varate in buzunar, am aflat ca puiul meu are probleme si ca va sta ceva vreme sub supraveghere medicala. Aceeasi asistenta-gardian de dimineata se oferea acum sa mi-l puna un pic la san si sa-l ajute sa deprinda alaptarea. Scenariul acesta, cu alte replici si varatiuni , s-a repetat timp doua saptamani. In functie de starea bebelusului si tura de asistente, primea supliment la masa sau il gaseam cu laptele intins pe toata fata, sugrumat in scutece sau proaspat imbaiat. Taticul era primit fie 30 de secunde in usa, sa i se arate odorul precum cainelui osul, fie era invitat in sala de alaptare, sa-si poata lua puiul in brate. In maternitate am invatat, astfel, despre accesul la iubire contra cost.

Cat despre costuri…cele doua saptamani pentrecute in spital m-au transformat in cel mai performant contabil. Cu precizarea ca unul adevarat se straduieste sa ocoleasca rigorile stupide din legi, iar eu ma straduiam sa “fentez” spaga sau sa o investesc eficient. 3 ture de asistente la ginecologie a cate 10-15 ron/zi plus 3 ture asistente neonatologie idem plus 5 ron de infirmiera la 3 ture pe zi. Rezulta in medie 80 de ron ziua de spitalizare. Ce primeai in schimb? Doua supozitoare de Diclofenac in loc de nici-unul, supliment de mancare plus schimbat si toaletat la bebelus plus felul doi – portie normala (nu farfurie manjita) la masa ta de lauza care trebuie sa alapteze.

In schimb, in nici-un fel, nici-o suma de bani pe lumea asta nu schimba faptul ca spitalul este inamicul somnului, Nu, nu de stres, de dureri sau de prea multa oboseala. Ci pentru ca, daca medicii batau discret-sfios la usa, ca sa

patrunda, doar cu treaba la tine in salon, pentru asistente si infirmiere usa se izbea de perete, ca in celula detinutilor de drept comun, la orice ora din zi si din noapte – trezindu-te din somnul chinuit cu fel si fel de pretexte. Ca sa te intrebe despre vreun tratament inexistent sau pentru curatenia salonului. Care, desigur, nu putea fi facuta, cu praful aferent ridicat pana in vazduh, decat la 12 noaptea.

Recunosc si nu regret faptul ca am sarit cu obraznicie peste spaga pentru liftiere (ca sa fac economie, urcam doua etaje imposibile de cate 10 ori pe zi) si n-am binevoit sa onorez nici soferul ambulatei, extrem de ocupat sa-mi explice ca aici totul se face la program. Prin urmare, am strabatut Bucurestiul in halat si papuci si cu bunavointa unui taximetrist, ca sa pot face niste analize pentru mine si puiul meu. Astept cu nerabdare si interes clipa cand, in aceasta tara, vei solicita singur, prin propriile puteri, sa-ti sapi, groapa, sa-ti croiesti sicriul, sa te inhumezi si, eventual, contra unei sume de bun simt, sa rogi pe cei ce se ocupa doar sa te acopere.

Finalul acestei povesti exista doar in viata reala. Ar fi insuportabil si de necrezut pentru filme si carti. Timp de 6 zile dupa externare, am scheunat intre Maternitate, medic de familie si CASMB pentru concediu medical. Cu legea in mana si dreptatea in brate, priveam nauca refuzul unor asistente de a completa o hartie. Am inghitit cele mai halucinante reprosuri si prostii, intelegand acum cum s-a cladit Holocaustul.

Am revizuit fundamental ideea despre ce inseamna “dreptul meu”. In lumea lor, acesta se castiga greu, ca o prada.

In lumea lor, legea nu exista, iar grija, compasiunea si datoria de serviciu se platesc.

In lumea lor, din care azi, iesita, ma simt ca un evadat, esti fara scapare daca nu ai nervii tari, cunostinte beton si kilograme de noroc. In lumea lor, sa nu te duci niciodata suferind. Vei fi pierdut.

In lumea lor, ilegal parca, dar cu atat mai de pret, am descoperit 3 medici – “doctorite” cum le spune lumea. Doua saptamani mi-au vegheat puiul, si am facut noi toate front comun, pe sest, impotriva acestui sistem. Si daca Dumnezeul spitatelor se va supara vreodata, dorind acestor ziduri si sufletelor dintre ele pieirea – pentru aceste 3 femei minunate voi cere sa se anuleze pedeapsa. Numai ele, dintre toti, pot castiga milostivirea.

As vrea sa dau o “leapsa” virtuala in final; nu dau nume, locuri nici adresa.

Sa-mi spuneti voi unde se petrece actiunea, sa luati aminte si sa incercam, cu ultimele puteri, sa indreptam cumva starea aceasta.

Daca s-o mai putea…

Sursa aici!

(scuze pentru lungimea postarii)

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

NO comment baieti si fete... Asta e realitatea. Imi intaresc convingerile din primul meu post din acest topic

Link spre comentariu

In ziua de azi, a merge la medic, pentru orice fel de problema, echivaleaza cu ruleta ruseasca: nu stii ce se poate intampla in secunda urmatoare... Daca nu ai niste prieteni cu adevarat profesionisti, cam esti fiul ploii. Asta e cruda realitate. Si nu doar in sistemul de stat, ci si la privat, deoarece au grija sa-ti inventeze boli ca sa aiba ei ce opera sau sa aiba de luat comisioane de la distribuitorii de medicamente pentru ca te-au indopat pe tine la greu. Am vazut si eu o gramada de "profesori" si "reputati" pe care ii dureau in cur de oameni, in primul rand pentru nici ei nu inteleg exact ce fac pe acolo, si apoi pentru ca unii se cred deja semi-zei. Medicii aia putini care au bun simt, sunt mancati de sistem, si de cele mai multe ori aleg drumul pribegiei, satui de sistemul din Romania. Din pacate...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare