Vizitator johny23 Postat Iulie 26, 2008 Partajează Postat Iulie 26, 2008 Buna ziua,am vazut un topic mai vechi cu niste indicatii despre inaltarea unui Pajero sport.Dar ca sa ne intelegem tre' sa stim anumite lucruri: -de unde procuram acel minunat kit de inaltare 2-3" si cine il monteaza? -ce inseamna gume de 33 sau 38 sau alte dimensiuni -merg aceste gume pe janta normala se tabla?-adica 7j-15" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 26, 2008 Partajează Postat Iulie 26, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? 33 sau 38 inseamna diametrul in inch al anvelopei adica aproximativ 83.8cm in cazul 33-urilor si 96.5cm in cazul 38-urilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Depinde de Pajero. La Mk I intra 265/75/R15 (aprox. 33"-uri) fara absolut nici o modificare. Probat de mine timp de 4 ani. Bine-inteles, nu pe jantele cu et pozitiv de fabrica. Dar de la et 0 intra. Singura buba ar fi la et 0 ca atinge in lonjeroane la inclinatii mari ale puntii. Minim et -20 si treaba merge brici. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Dimensiunea 265/75/R15 este aproximativ 30.5" nicidecum 33. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator johny23 Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Aha!Deci janta mea de 15"+gume 33"=33" Daca nu intra 33"pe al meu pajero ce as putea sa fac sa-l ric 2 degete? Ca sa intelege-ti despre ce este vb.merg la vinatoare si toata lumea vine cu masini mormale nemodificate,deci se fac niste sleauri la o anumita adincime,ei bine vreu sa ridic masina cu fix 3-4 cm ca sa nu mai ating cu burta cind merg dupa ei. Simplu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? eu pe al meu mitsu am renuntat la bodylift in favoarea decuparii din aripi . s-au adaugat flanse distantiere de 30mm si masina arata ca in poza . Flexul deocamdata a intrat doar in aripa fata , deci se poate vedea diferenta cauciucuri de 33" ( care din cauza profilului cred ca masurat diametrul este chiar ceva mai mult) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Arata cam "indesate" rotile. Nu ating rau de aripile spate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Dupa cum am scris nu am apucat sa tai si spatele ,urmeaza. Dar fata nu atinge , vireaza fara probleme . Loc este destul daca decupezi aripile . Plus ca parerea mea este ca suruburile de fixare ale caroseriei lungite cu 5-7 centimetri au un motiv in plus sa se indoaie , foarfece ,etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Nu si daca in loc de originalul de metric 8 pui metric 10 sau 12 :grin: . Eu am luat tija filetata de m 10. La capete am pus cate doua piulite de 10 cu saibe grover, stranse foarte bine. Pana acuma nu am vazut sa dea semne de "oboseala". Lift-ul e de 5.5 cm. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Din punctul meu de vedere sa ridici caroseria de pe sasiu este cam aiurea. Nu te ajuta la nimic, decat ca nu iti mai ating aripile. Garda la sol ramane aceeasi. Cel mai bine o ridici din suspensie sau tai aripile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Depinde de masina. De ex la pajero 1 pragurile sunt la acelasi nivel cu lonjeroanele, poate cu 1-2 cm mai jos. Eu am patit sa trec peste facase sau alte obstacole si sa imi agat pragurile si sa le indoi. Dupa ce am ridicat-o imi intra si gumele mai mari si nici nu mai atinge in praguri la obstacole. In cel mai rau caz raman "pe burta" pe lonjeroane... care oricum nu se indoie ca pragurile. Am decupat si aripile din spate cu cate 3-4 cm. In fata nu prea am ce taia din aripi deoarece sunt la aceeeasi nivel cu semi-aripile. Insa pot sa o mai ridic cu 2-5 cm din "berile" de torsiune. :grin: Tot la Pajero 1 odata ce ai ridicat caroseria poti linistit sa ridici si bara fata si bara spate. Bara fata daca vrei sa o ridici fara body-lift intra peste faruri, iar bara spate daca o ridici nu mai deschizi portbagajul. Putini sunt cei care dupa ce au facut doby-lift mai au barele fata-spate originale. Din lipsa de timp ma numar si eu printre ei. Dar totusi ca sa imi tina troliul, dupa ce am ridicat bara fata cam cu vreo 10 cm, am intarit-o cu profile metalice, tevi si alte minuni. Inclusiv 4 profle patrate care vin din bara pana in traversa din fata a lonjeroanelor. Ca sa am si un unghi de atac mai frumusel, am taiat si din lungimea barei cam 15 cm in fiecare capat. M-am cam abatut de la subiect, sorry :grin: Astea sunt pozele care le-am gasit prin pc. In realitate se observa mult mai multe. OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Dupa cum am scris nu am apucat sa tai si spatele ,urmeaza. Dar fata nu atinge , vireaza fara probleme . Loc este destul daca decupezi aripile . Plus ca parerea mea este ca suruburile de fixare ale caroseriei lungite cu 5-7 centimetri au un motiv in plus sa se indoaie , foarfece ,etc Poti sa "lungesti piulitele", imi pare mult mai sigura metoda asta de BL. Prezoanele alea au o duritate buna ... tija filetata din comert e mamaliga! Eu nu am rupt nici un prezon pana acum ... doar caroseria cu tot cu prezoane ... TOATE :ha: din fericire pe rand :hi On topic - Johny vezi la : Mecanica - Calculator roti ! http://forum.club4x4.ro/viewtopic.php?f=15&t=903 FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator johny23 Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Ok.Pina la urma ce tre' sa-mi fac la masina sa fie cum vreau eu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator johny23 Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? 31-10.50R15 incape pe pajero sport fara mari taieturi Nu de alta dar inca am garantie la atelaj si o sa ma cert cu ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Re: Ce inseamna 33,dar 38 ? Pe janta de 7 iti intra 31-10.5 ideal! Ca diametru inseamna aprox. 780mm +/- 10, 20 mm in functie de producator si profil. Intra pe calculatorul ala si da o transformare de de la ce ai 235, 265 in inch ... vezi daca esti pe aproape, eu cred ca da! FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate