Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

garantie acumulatori makita

yknot

Postări Recomandate

Salutare.

Deschid topicul asta sa aflu si experientele voastre si eventualele abordari in relatia cu service-ul de unelte cu acumulatori.

Cazul meu: in ian2013 cumpar o masina de insurubat makita la 12v, ni-cd, 3 acumulatori. Masina am luat-o pentru uz casnic: o magazie de lemn, o bucata de acoperis, etc. Utilizarea a fost in medie de 2 zile pe saptamana, 1-2 ore. In vara 2013 incarcatorul "destept" al lor a inceput subit sa palpaie rosu-verde la oricare din acumulatori si nu-i mai incarca. Trimit scula la service, constata ca incarcatorul s-a defectat. Il trimit baietii inapoi, functiona ok. Dupa cateva luni am depistat ca acumulatorii se autodescarcau dupa vreo 3 saptamani de neutilizare. De fiecare data cand am folosit scula, acumulatorul l-am incarcat inainte de depozitare, mai mult de atat, avand 3 acumulatori i-am rotit in utilizare. Intotdeauna i-am folosit pana dadeau semne de descarcare(nu mai avea putere scula), dupa cum zice la carte.

De cateva luni insa, dupa o neutilizare de 3-4 zile, acumulatorii sunt descarcati, de abia se mai invartea, necesitatnd reincarcare. Saptamana trecuta am pus scula la curier si am trimis-o la service. Raspunsul lor a fost ca acumulatorii sunt obositi si ca ei nu-mi schimba decat 1, restul ii schimb pe cheltuiala mea..... Pe certificatul de garantie scrie 24 de luni pt persoane fizice fara alte conditii. O sa fac sesizare la protectia consumatorului dupa ce o primesc inapoi.

Voi v-ati lovit de probleme de genul asta? Cum le-ati rezolvat?

Editat de Astral
VREUN/VREO ...FARA CRATIMA !!!
4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: garantie acumulatori makita

sa-ti dea in scris ca refuza sa-i schimbe precum si motivul pentru care refuza. daca ai asta, dupa aia poti face ce vrei. toata corespondenta trebuie purtata in scris.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

De rasul curcilor. A venit produsul inapoi de la Oradea, cu doar 1 acumulator inlocuit. Motivatia?.... ca ei nu schimba decat 1 acumulator, daca cumparam bormasina cu alti acumulatori mai mari, nu se epuizau asa repede. Am si facut sesizare la anpc, atasand toate documentele. Uitati si voi cum vor sa se spele pe maini:

DSC_0209.thumb.jpg.89d7a058d9aa290f4b0b4c5beece4731.jpg

4x4
Link spre comentariu

Consumerismul, bata-l vina!

Daca reprezentanta are pe undeva un disclaimer referitor la "promotiile" cu produse "ieftine", si tu nu l-ai bagat in seama, nu ai ce le face, ei sunt "legali".

Acolo zice clar ca este vorba despre alt tip de acumulator cu care vine echipata scula asta, adica unul de capacitate redusa, si care nu tine la utilizare "in regim intensiv", adica la descarcari si reincarcari repetate. De regula, comerciantii se asigura ca sunt acoperiti dpdv legal in astfel de situatii.

Slabe sanse sa rezolvi ceva, dar cine stie...

Link spre comentariu

Am masini Makita cumpatate in 2008, utilizate zilnic in regim profesional, de care s-a ales praful mecanic, fiecare cu cate o reparatie capitala la activ, si la care acumulatorii ar fi inca OK pentru utilizare zilnica. Nu-i mai folosim pentru ca am trecut la scule cu Li-ion.

Chestia cu acumulatorii cu capacitate redusa este praf in ochi, adica: hai sa livram niste acumulatori prosti la ROMANI, ca sunt fraieri si inghit orice.

Da pe iei pana rezolvi problema, este inadmisibil pentru Makita sa faca asa ceva, acumulatorii lor NiCd erau renumiti pentru durata de functionare.

Link spre comentariu

Ce scrie acolo este de la importator către dealer. Makita face scule de uz profesional, cu o durata de funcționare de 10 ani. Nu au zis nicăieri niciodată ca durata de viata e mai scurta decât la alte modele. Obligatoriu este ca în România produsele de folosință îndelungată să aibă garanție de 24 de luni.

4x4
Link spre comentariu

De rasul curcilor. A venit produsul inapoi de la Oradea, cu doar 1 acumulator inlocuit. Motivatia?.... ca ei nu schimba decat 1 acumulator, daca cumparam bormasina cu alti acumulatori mai mari, nu se epuizau asa repede. Am si facut sesizare la anpc, atasand toate documentele. Uitati si voi cum vor sa se spele pe maini:

[ATTACH=CONFIG]221279[/ATTACH]

Nu prea ai ce sa le faci, ai cumparat un jump-pack/start-pack. Aceeasi metoda a folosit-o si Black & Decker cu Silver Pack si Gold Pack, practic achizitionai scula cu acumulatori ''silver'' apoi ii faceai un upgrade cu ''gold''.

In situatia de fata cei de la Makita sunt acoperiti de faptul ca ai cumparat un pachet cu acumulatori de uz casnic sau hobby, asta reiese din poza.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Cand am cumparat produsul, nu a specificat nimeni ca acumulatorii au o calitate scazuta sau sunt de uz casnic. Hartia pe care am postat-o este de uz intern, eu intrand in posesia ei saptamana trecuta.

Oricum ar fi, produsele de folosinta indelungata care se vand in Romania trebuie sa fie acoperite de o garantie de 24 luni pentru cumparatori persoane fizice. Daca nu oferi garantie, nu poti vinde produsul. Certificatul de garantie contine seria masinii, a incarcatorului si a acumulatorilor. Termenul de garantie din certificat este de 24 de luni pentru produsul COMPLET.

4x4
Link spre comentariu

Pai ei iti acorda garantie, in conditiile descrise in documentul postat de tine, si anume atunci cand ei nu se incarca, datorita unor defectiuni de fabricatie.

Cu siguranta, undeva pe factura, sau pe ambalaj exista o mentiune cu "stelute", referitoare la "promotia" asta, poate cu trimitere pe siteul lor, si cu o alta mentiune ca acceptand pretul si semnand factura declari ca esti de acord cu conditiile date.

Din documentul asta, reiese foarte clar ca este vorba de un produs "special" pentru uz casnic, deci nu se asteapta nimeni ca sa faca treaba ca unul profesional, si tu pentru asta ai platit. Probabil in configuratia asta, a fost considerabil mai ieftin decat un produs similar dar profesional. Este posibil sa mai fie si alte mici diferente la produse, nu doar acumulatorul, dar care sa nu fie resimtite asa acut precum acumulatorul.

Ideea este ca pe viitor sa fiti mai atenti la ce cumparati, deoarece consumerismul este foarte la moda acum: producatorii vor cu orice pret sa vanda, iar cumparatorii vor cu orice pret sa obtina mai ieftin. Si pentru unii si pentru altii, vine momentul in care trebuie sa compenseze cumva acel "pret". Producatorii isi pierd credibilitatea, iar cumparatorii isi dau seama ca au luat teapa.

Economia globala galopeaza intr-o directie complet gresita, deja de prea mult timp.

Link spre comentariu

Repet, documentul postat de mine nu este opozabil, fiind pentru uz intern si nu mi-a fost adus la cunostinta la momentul cumpararii. Produsul cumparat de mine nu avea nici o "steluta" sau specificatie diferita fata de celelalte produse, nici pe site nici pe factura sau garantie. Ei pot spune orice intr-un document intern, mai mult decat atat, nu poate avea valoare daca acel document contravine regulilor de acordare a garantiei in Romania.

In drept, nici un contract nu are efect, fiind nul de drept, daca contravine legii, lege care la noi specifica clar ca fiind obligatorie acordarea unei garantii de 24 de luni la produsele de folosinta indelungata.

4x4
Link spre comentariu

Citeste cu atentie ce ti-am subliniat aici:

1DSC_0209.thumb.jpg.55feba04d316c87d5a683fab85866de3.jpg

Deci, nu scrie nicaieri ca nu iti acorda garantie conform legii, dimpotriva, chiar scrie ca ai garantie, dar in anumite conditii specifice clasei de produse din care ai cumparat tu. Iar garantia ti-o ofera importatorul, nu vanzatorul.

Faptul ca in magazin nu ti-a zis nimeni nimic, in sensul ca acei acumulatori nu te vor tine mult daca folosesti scula cateva ore pe saptamana, este alta poveste, si nu au facut-o pentru ca probabil nu mai cumparai scula. Dar cu siguranta exista undeva scris asta, ca acea scula vine cu acumulatori din clasa "economic", adica pe bani putini si care fac treaba "degeaba". Verifica ambalajul, etc. Importatorii obtin ceva aprobari/avize ca sa aduca si sa comercializeze produse aici, si sigur sunt acoperiti dpdv legal. Ca tu nu te-ai informat suficient, ca vanzatorul "a omis" sa-ti specifice ca produsul asta e din clasa "ieftineli" si nu te va tine cat crezi tu, este alta poveste.

De fapt, ce vreau eu sa subliniez prin interventia mea, este faptul ca produsele astea cu preturi reduse ascund si aspecte nedorite, pe care daca nu le bagi in seama in momentul in care alegi un produs, dupa aia este aproape imposibil sa mai rezolvi ceva, deoarece "sistemul este legal".

In cazul asta, cel mult poti ataca faptul ca nu ai fost informat corect si adecvat asupra performantelor produsului cumparat, dar mai mult NU. Dar aici dai de morile de vant, e greu de dovedit asta, mai ales daca ei vin cu informatii care erau publice la vremea aia si pe care tu nu le-ai observat. Dar ca sa deschizi un proces pe speta asta, nu merita.

Link spre comentariu

Citeste cu atentie ce ti-am subliniat aici:

[ATTACH=CONFIG]221423[/ATTACH]

Deci, nu scrie nicaieri ca nu iti acorda garantie conform legii, dimpotriva, chiar scrie ca ai garantie, dar in anumite conditii specifice clasei de produse din care ai cumparat tu. Iar garantia ti-o ofera importatorul, nu vanzatorul.

Nu exista o subclasa a produselor cu durata de folosinta indelungata, care sa faca rabat la termenul de garantie, fiind de o calitate inferioara. Chiar daca era declarata de uz casnic, tot trebuiau sa ofere 24 luni garantie, conform legilor in vigoare. Eventual, pe certificatul de garantie acumulatorii ar fi trebuit trecuti diferentiat ca perioada.

Ca o paranteza, daca voiam un produs ieftin, imi luam o filetanta de 100 ron, nu de 500. Daca am ales varianta mai ieftina a celor de la makita, m-am bazat pe faptul ca fiind din gama profesionala si eu o folosesc pt uz casnic o sa fie super acoperitor.

DSC_0210.thumb.jpg.63219b777d56c969f13f73c8f128a91d.jpg

Editat de yknot
4x4
Link spre comentariu

1. nu ai cumparat un produs din gama profesionala, ci din gama casnica: o dovedesc documentele foarte clar.

2. ei iti acorda garantia de 24 luni, legala, dar garantia nu acopera "uzura normala" care poate aparea la o utilizare "in regim intensiv".

3. ei vor trebui sa dovedeasca ca tu ai utilizat scula "in regim intensiv", in conditiile in care ea nu este destinata acestui tip de utilizare, si ai uzat normal acumulatorii.

4. tu trebuie sa dovedesti ca nu ai utilizat scula "in regim intensiv" si ca acumulatorii nu mai tin pentru ca sunt defecti.

5. secretul, si raspunsul la aceasta dilema il gasesti aici: "DECLARATIE DE CONFORMITATE : a se vedea manualul de utilizare", mentionat pe certificatul de garantie.

Apropo, cat a costat exact produsul cumparat de tine (cel care contine litera P in codul de produs), plus cei 3 acumulatori cumparati suplimentar, si cat costa acelasi produs fara litera P, si cu 3 acumulatori din clasa STANDARD sau SUPERIOARA?

Link spre comentariu

1. Makita nu face produse in gama hobby, uita-te oriunde vrei tu.

2. Nu tine. Oricand ar putea fi invocat lucrul asta, garantia reala fiind un lucru arbitrar.

3. imposibil de probat

4. imposibil de probat

5. o sa verific directivele UE cu standardele la care trebuie sa fie conforma scula, in concordanta cu declaratia de conformitate din manual.

4x4
Link spre comentariu

1. Makita nu face produse in gama hobby, uita-te oriunde vrei tu.

Pai eu ma uit fix in documentele pe care le-ai postat tu.

In fine, oricum nu e treaba mea. Succes in rezolvarea problemei.

Link spre comentariu

Documentul ala nu are valoare comerciala, este de uz intern, neopozabil tertilor, cu care au incercat sa ma convinga ulterior ca e normal sa moara bateriile. Brandul Makita este brand de scule in gama profesionala, gama hobby la ei se numeste MAKTEC.

Multumesc oricum pentru parerile acordate. :h5

4x4
Link spre comentariu

poarerea mea: avocat, mediere. in mod ceret, cind se vor vedea la masa de mediere, iti vor schimba acumulatorii. si da, sa plateasca tot ei cheltuielile de mediere.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

poarerea mea: avocat, mediere. in mod ceret, cind se vor vedea la masa de mediere, iti vor schimba acumulatorii. si da, sa plateasca tot ei cheltuielile de mediere.

Eu am rezolvat problema cu alt brand astfel:

-am cumparat acum ceva timp laptop nou caruia inainte cu 2-3 luni sa iasa din garantie ii crapa placa de baza.

Trimis la garantie, facuta reparatia de mantuiala si crapa iar dupa 15 min de folosire.

Il trimit iar si dupa 2 luni de asteptare am nesimtirea sa sun sa vad cum sta treaba moment in care mi se inchide telefonul in nas, nu inainte sa mi se spuna "CAND O FI GATA E GATA, CE NU AVETI RABDARE?"

Acum vine esenta problemei care te poate ajuta si pe tine.

Asa cum stii cei din OPC sunt o adunatura de spagari nesimtiti deci sari peste :wink:

Am trecut peste OPC si am dat un e-mail la cele 5 HQ ale acestui brand, cu cc la toate reprezentantele din lume din Brazilia pana in Australia, in care am expus politicos ceea ce s-a intamplat la cei care se ocupa de garantiile din Romania si cum inteleg ei sa respecte clientul.

Rezultatul: Un e-mail in care eram in cc catre toti din cele 5 HQ, prin care cei care se ocupau de garantiile din Romania au fost scuturati serios sau chiar demisi, e-mail in care centrala din Vienna care dirija zona asta a Europei , CARE CULMEA ERA CONDUSA DE UN ROMAN, a fost reorganizata !!!

Ulterior am primit un laptop nou cu o prelungire a garantiei de inca 2 ani. Laptopul merge si azi bine merci fara nici o problema desi conflictul s-a intamplat in 2008.

Bafta mai departe ! :h5

PS: cu o Makita de 18 V si 2 acumulatori am lucrat peste 5 ani fara sa crape. Probabil la tine a fost o problema de lot ...

• Like 1

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

... Nu de lot, si nu cred in coincidenta ca toate 3 sa pice in acelasi timp ... Mai degraba este o consecinta a incarcatorului defectat anterior, si care astfel a scurtat durata de viata a acumulatorilor ... sau repararea incarcatorului este necorespunzatoare, poate prin supraincarcare sau supravoltare, ceea ce duce inevitabil la scurtarea duratei si distrucerea acumulatorilor pe care ii incarca! ...Bafta!

Editat de CarDriver
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare