Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pareri achizitie Samurai sau altceva ??

med_max

Postări Recomandate

Salut ...

Sunt incepator in ale offroad-ul si as vrea sa achizitionez asa ceva:

http://www.autovit.ro/suzuki-samurai-C34057760.html

http://www.autovit.ro/suzuki-samurai-C33945658.html

cum nu ma prea pricep la ele ... cer pareri ... una este benzina alta diesel ...

Merita cumparat un Samurai ? ... adica face banutii pentru un offroad normal / moderat ... fara extrem ...

sau ar trebui sa ma orientez la altceva ... poate o Toyota ...

m-ar interesa si cam care ar fi spatiul in interior ... poate mai fac un drum la munte / pescuit cu famila ( 3 pers total ) ... si nu as vrea sa car rucsacul in brate la volan.... de tras o remorcuta cu o moto pe ea ...

Multam fain si astept pareri ...

Editat de Astral

LR Disco 2 - 2003, 2.5 td5, manual, 102 kw, stock :banana

Santa Fe 2.2 - 2015 - stock

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pareri achizitie Samurai sau altceva ??

1. Fereste-te de motorul Diesel de Peugeot.

2. Pentru 3 persoane cu bagaje cauta alta masina.

3. Uita de viteza la drum lung.

4. Excelent in teren fara modificari majore.

5. Vanzatorul din al doilea anunt este foarte onest, ceea ce scrie in anunt este intotdeauna realitatea.

6. De ce nu incerci un drive-test cu un Samurai, sigur gasesti pe cineva dispus in zona?

Link spre comentariu

Pentru offroad la voi in CT-TL un samurai stoc cu simexuri sau mt-uri este absolut suficient.

Daca doresti offroad la munte treaba se schimba si incepe deranjul la portofel. Daca te prinde flama, "sky is the limit".

Samuraiul nu este masina pentru 3 persoane, 2 si bagaje da.

La drum lung 90kmh este viteza de croaziera. Peste, in cazul in care motorul duce, este sport extrem.

Daca vrei sa tractezi remorca iti trebuie cel cu motor diesel. Stiu pe cineva care a tras o rulota cu un samurai pe benzina de la Bucuresti la Constanta si a zis ca a fost experienta vietii drumul respectiv.

Motoare diesel care s-au montat pe samurai sunt XUD9 de la Peugeot si F8Q de la Renault (motorul de pe dacia papuc diesel).

Am vazut live cum merge sam cu motor peugeot si prin oras era ok, avea demaraj, tragea bine. cred ca si la drum lung era ok.

Avantajul samuraiului fata de celelalte offroadere: pajero, patrol, landcruiser, sunt taxele infime si usurinta cu care se repara.

Samuraiul este o masina speciala si multi nu o inteleg. Dar daca stabiliti o relatie, nu te va dezamagi.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Varianta cu 3450euro, este cusuta cu ata.

Alea nu sunt bari ARB, alea nu-s cauciucuri de off-road, etc.

Daca este autoutilitara, nu are scaune in spate (bancheta), adica ai numai doua locuri.

Altfel arata foarte fain masina.

Exact ce te-au sfatuit restul iti recomand si eu.

Eu nu am stiut ca am problem la rinichi pana nu am mers cu un sami 2 zile la offroad :grin::g

Pentru off-road insa este o masina superba, usoara, potenta, simpla si frumoasa.

Link spre comentariu

Ca sa putem sa iti raspundem mai la obiect, ar fi bine sa ne spui si cam ce buget ai.Persnal as prefera un Jimny in loc de Samurai.Arcuri elicoidale, aer conditionat pe majoritatea jimny-urilor.

Link spre comentariu

Salut,

Multumesc frumos de raspunsuri.

Din pacate nu am unde proba un Samurai ... in primul rand inca nu am ajuns in tara ... in al doilea nu cunosc pe nimeni in zona Ct.

Ce vad eu ca mi-ar fii de folos ... un auto 4x4 - nu scump - dar nu cu volan pe dreapta si nn sute de mii de km ... , il vreau mai mult de tavaleala ... off road ... sa pot merge cu el la munte 3 pers ... eventual tractare o remorca pt moto ...

Imi place cum arata Samurai ... minusurile ar fii ca este mic ... si ca nu are AC - se poate monta AC pe Samurai ?

Jimny ... aceeasi categ dar cu AC

Ca si banuti ar fii undeva intre 3 - 5.000e ... daca gasesc un doritor ... sa ii dau moto + dif atunci vb peste 6000 - 8000e.

Imi place cum arata a doua masina din anunt ... acum e problema cu spatiul in ea ... ca as vrea sa imi iau si gaza la un pescuit etc ... bineinteles si sotia :)

Ce consum are Samurai de 1.3 injectie ?

Link spre comentariu

Jimny si Samurai, diferenta mare, nu doar AC.Interiorul la Samurai, spartan, strict functional, la Jimny e ergonomic, masina mult mai bine tratata contra ruginii, zgomotului din habitaclu, etc.pot spune cu certitudine cas ti-ai format parerea din poze si nu ai mers cu ele.Samuraiul e strict de teren, nu poti plimba familia 50-70 de km pina la "locul de joaca" pt. ca o sa te urasca.Parerea mea, daca vrei ceva si de familie, ar fi un Mitsubishi Pajero sau un Vitara.La bugetul tau poti cauta si un Grand Vitara.Oricum, orice masina ai lua, lasa-ti o rezerva cam de 700-1000 de Euro pt. verificarea/pregatirea ei.Adica anvelope, schimbat uleiuri, antigel, termostat, distributie, etc.Sint f. multi care isi cumpara un 4x4, nici nu schimba uleiul si, spaaan in padure.Asta nu e ok deloc.Cind iei o masina care are mai bine de 10 ani, nu stii ce uleiuri si ce antigel zace pe acolo nu te apuci sa faci off-road cu ea direct.

Daca vrei off-road uita de consum.Nu are legatura cu acel consum rutier stiut de tine:in oras, in afara orasului, la suta de km sau mile/galon.Aici consumul este la litri/ora sau proportional cu nr. de la pantof :grin:

Editat de PYZ
Link spre comentariu

De asta ce ziceti ?

http://www.autovit.ro/mercedes-benz-g-300-C34005014.html

Omu zice ca este modelul din 1990 si adusa in 2007 - sau inmatriculata ... complet reconditionata ... eu tot nu prea am inteles voi ce ziceti ? e din 1990? sau 2007?

Link spre comentariu

Pai G-ul ala sare tare de bugetul tau.

Merita sa o iei in calcul si pe asta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?84717-Pajero-3000-V6

Nu e foarte mare dar e suficient spatiu pentru 3 persoane + bagaje, trage si remorca dupa ea fara probleme. Ii pui si GPL si ai rezolvat cu consumul. Iar masina este echipata decent pentru offroad mediu, si pare intr-o stare foarte buna.

Link spre comentariu

Asa este sare un picut de buget ... dar omu accepta moto meu si dif ...

Pajero arata bine ... dar nu are nici taxa de prima inmatriculare ... vechiut ... si banuiesc ca are si ceva km ...

asta mi-a zis de G300

"Masina a fost reconditionata. Este model 1990 dar este cel in productie seria w463. In 2007 a fost adusa si inmatriculata. Am facturi la mercedes brasov in valoare de 36000 euro aproximativ 1.5 miliarde lei pretul este negociabil masina este ca noua. In momentul in care o sa o vedeti si o sa deschideti capota o sa intelegeti unde s-au dus banii. Nu este schimbat blocul motor doar pistoane si chiuloasa. La cutia viteze are complet piese noi mai putin carcasa exterioara."

"Masina are in bord 345000 km. De cand am facut motorul s-a mers cam 10.000 km . Da masina este 1990 dar presupun ca ati observat ca o masina de 2007 este minim 40.000 euro. Eu am platit 211 milioane taxa de inmatriculare dvs nu mai trebuie sa platiti nimic"

asta e urmat raspuns :)

Editat de Astral

Link spre comentariu

cum ai ajuns de la masina cea mai mica, cu motorul cel mai mic, cu grija pt consum si cu bugetul de 3000, la o masina care este printre cele mai mari si cu motor mare si cu pretul de cateva ori mai mare ca bugetul tau, nu stiu....pot doar sa-ti spun ca samuraiu nu este pt tine...orienteaza-te spre altceva, samuraiu nu este o masina rea, chiar dimpotriva(cu niste dotari bune), dar nu este pe placul multora, si daca-o mai folosesti si ca masina de strada este criminala...orienteaza-te spre o masina cu elicoidale, confortabila la drum, cat de cat spatioasa, un motoras diesel ca sa poti tracta ceva....si sari si peste G-ul ala, motor refacut, cutie refacuta, mie nu-mi miroase a bine...si prea multa lauda.

Editat de quick
Link spre comentariu

Am ajuns la G pt ca omu accepta moto + dif ... de-aia s-a ridicat si suma in sine ... nu am nimic cu samuraiul ... imi place ... dar il voi folosi si ca masina zilnica ... vara / iarna ... si plecat pe la munte ... iar nush daca in samurai au loc 3 pers cu bagaje ... aici este problema ... is ar mai fii lipsa A/C-ului ...

Este frumos si G-ul dar la banutii aia este un picut cam mult ... cu toate ca este potent etc ...

Link spre comentariu

Nu mai inteleg nimic: G-ul ala e fabricat in 1990 sau in 2007? :ha:

Zici ca Pajero e vechi din '97, dar G-ul din '90...??? Sincer, si mie mi se pare dubios G-ul ala.

Pentru ce zici ca vrei tu, ti-as recomanda o masina gata preparata cu simt de raspundere, confortabila onroad si destul de potenta offroad, ajutata acolo si de echiparea specifica (suspensie, troliu, anvelope, etc).

Si inainte de toate, o masina fiabila si economica la consum si intretinere, si aici un Pajero de 3.0 cam este in top. Pe GPL, cu cutie manuala, ia cam 16/suta in oras si 9-10/suta extraurban, deci fa un calcul cati bani dai pe suta de km, comparativ cu alte masini. Singurul "minus" ar fi impozitul anual la motorul de 3.0, dar nu le poti avea pe toate.

Stiu Pajero cu motorul asta la peste 400.000 si merge brici.

Referitor la taxa, Roly zice ca se poate rezolva cu mentinerea masinii pe numele lui, pana scot astia timbrul, care va dispare sigur la anul dupa finalizarea procesului de la Bruxelles.

Nu sunt avocatul lui Roly, doar imi place masina lui, si e pacat ca nu a pus-o la vanzare cu o luna mai repede. :grin:

In fine, tu decizi, tu platesti... Bafta!

Link spre comentariu

Pai am reusit sa ma lamuresc ... ori 90 ori 2007 - cum era in anunt pe autovit , de fapt 90 ... 340.000 km sau ceva de genu etc ...

Imi place masina ... nu zic ca as suferi tare la un motor de 3000 v6 benz :banana la ce talpa am eu :old

Arata fain nu am ce sa zic ... am vazut ca este si ceva spatiu in portbagaj ...

Cand ajung in ro ... o sa dau o fuga la munte ... si poate trec pe la sb si o si vad :)

Link spre comentariu

de astea ce ziceti ?

http://www.autovit.ro/land-rover-discovery-C33815644.html

http://www.autovit.ro/nissan-patrol-C33987685.html

Link spre comentariu

Pentru a-ti face o parere mai buna despre oricare din marcile pe care le-ai exemplificat, de ce nu incerci mai intai sa citesti ce s-a mai scris pe forum ?

Foloseste functia "Cautare avansata", cu cuvintele-cheie "achizitie" :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

Faptul ca intrebi despre una sau alta din masinile de pe net, nu te va ajuta cu nimic pentru ca tu inca nu ti-ai stabilit clar CE masina vrei !

Iti spun asta pentru ca altfel mai rau te vei zapaci de cap si in final vei constata ca esti tot acolo de unde ai plecat, adica tot la fel de nelamurit.....

Deci, fa-ti timp si cu rabdare citeste ce s-a mai scris ca sa-ti pot da seama ce masina doresti si astfel sa-ti poti limita cautarea la una, maximum doua marci.....

:h5

Link spre comentariu

Din pacate ... am citit si am rascitit ... la modele care imi plac ... pe scurt ... toate au problemele lor ... ca este Patrol sau LR2 sau Samurai etc ...

Intervin costurile de intretinere ... fata de Samurai ... mai toate sunt apropiate ...

Se ia in considerare si confortul sa zic asa ... faptul ca vreau sa merg pe la munte cu fam ... deci aici pica Samuraiul .... - cu toate ca imi place ...

Spatiu ... Samuraiul pica iar ...

Variante plauzibile la ce as vrea eu ... care se pot modifica .. sunt Patrol , LR2, Pajero / Sport ... altele nu prea vad ... clasa G deja incepe sa rupa la banuti

deci la ce ziceai tu ... cam asta ar fii raspunsul ... criteriile si alegerile ... variantele nu sunt multe ... iar pe net nu gasesti ceva care sa arata omeneste sa aiba un nr de km ok ... chiar daca are dotari off sau nu .... alea se pot face dupa ...

sunt constient ca oricare ar fii ... trebuie sa mai am nishte bani ... pt reparatiile de rigoare ... ca toate au cate ceva ....

iar link-urile care le-am pus ... sunt doar ce am gasit pe net ... nu gasesti mare branza pe la noi ... mai ales ca vreau si cu taxa achitata ... sa o pot trece pe firma unde ma scad cu suma ... etc ...

Link spre comentariu

Pentru ca vrei sa mergi cu familia inseamna ca-ti trebuie una in 4 usi, deci LWB.

Acest tip de masina este foarte bun pentru forestiere, dar destul de capabil si daca vrei ceva mai mult off-road, dar nu intr-atat cat poate una scurta in doua usi.

Si pentru ca ai mentionat ca vrei si ceva confort + posibilitatea de inscriere pe firma ta, recomandarile mele ar fi astea :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?85374-Vand-Land-Rover-Discovery-1-1996-2-5-tdi-%28300-tdi%29-inmatriculat-RO-fara-defecte

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?83623-Se-vinde-discovery-300-tdi

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare