Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Scartait enervant si vibratii la demaraj

MihaiK

Postări Recomandate

Salut, cred ca deja sunt enervant, acesta fiind al doilea topic deschis de mine in saptamana aceasta dar am o problema la care nu ii gasesc nici cum cauza respectiv rezolvarea:

Ieri am iesit in teren cu masinuta(suzuki samurai 1995 1.3 i) la padure si dupa cateva ore de dat prin noroi prin padurea Hoia Baciu (a plouat deci sa facut noroi serios, cine e din Cj cunoaste) am iesit (fericit si satisfacut de ce poate samuraiul) din padure si am luat-o catre casa.

In drum spre casa(asfalt ca-n palma) am observat ca la demaraje se aude un scartait (care sincer nu prea stiu cum sa il descriu) insotit de o vibratie a schimbatorului. Toate astea se produc pe plaja de 1000-3000 rpm.

Mentionez urmatoarele: face asa doar la demaraj de pe loc... Cu cat mai puternic demarajul cu atat mai puternica vibratia si scartaituo care se opresc dupa ce masina a luat-o din loc.

Am incercat cu masina scoasa din viteza - am turat-o pana la plafonare si nu sa auzit nici un scartait si nici nu am simtit vreo vibratie neobosnuita.

Am verificat: - tampoane reductor--- toate sunt la locul lor si in stare buna

- tampoane cutie --- par in regula sincer dar nu prea stiu eu sigur cum se verifica(nu sunt rupte)

- tampoane motor--- par in regula.

Va rog sa ma sfatuiti daca se poate ce ar trebui verificat pe langa astea si cum pot vedea daca e uzat tare vreun tampon cutie.

Aici o poza cu masina la intrare pe un drum(acolo am frecat niste bolovani deci acolo cred ca sa rupt un eventual tampon cutie)

Multumesc mult

image.jpg.17154a339ab483cc49999cb621043b01.jpg

Editat de MihaiK
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Scartait enervant si vibratii la demaraj

Salutare, multumesc de raspunsuri.

Deci sa fie crucile cardanice sursa vibratiei, dar sa si scartaie la demaraje?

Mie mi se pare ca e un scartait de ceva ce tremura ca si cutia de viteze sau CT.

Daca e sa fie ambreiajul sursa vibratiilor, acela nu scartaie nu?

Spun astea pt ca am observat ca atata timp cat trepideaza si scartaie.

Inainte sa apara trepidatia nu scartaia nimic.

Saptamana asta verific: tampoane cutie si cruci cardanice si va tin la curent ca deja ma seaca problema asta.

LE am observat ca scartaitul vine de undeva din zona schimbatorului de viteze.

Multa bafta!

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Salutare, multumesc de raspunsuri.

Mie mi se pare ca e un scartait de ceva ce tremura ca si cutia de viteze sau CT.

Daca e sa fie ambreiajul sursa vibratiilor, acela nu scartaie nu?

Spun astea pt ca am observat ca atata timp cat trepideaza si scartaie.

Inainte sa apara trepidatia nu scartaia nimic.

Saptamana asta verific: tampoane cutie si cruci cardanice si va tin la curent ca deja ma seaca problema asta.

LE am observat ca scartaitul vine de undeva din zona schimbatorului de viteze.

Multa bafta!

Verifica tamponul de la cutia de viteza. E simplu. Bagi cricul sub ea doar cat sa o sprijini apoi desfaci tamponul si-l scoti pentru a-l inspecta

Va salut !

Link spre comentariu

Scartaie crucile de te scot din masina, daca sunt uzate, cand intra in sarcina, respectiv la demaraj. Se sparg rolele din crucea cardanica, se duce ungerea si scartaie metal pe metal. Cand mergi constant, e posibil sa nu se auda. Tot ele induc vibratie, iar daca e una din crucile de pe cardanul intermediar, simti in schimbatoare (CV sau reductor).

Link spre comentariu

Salut, multumesc de raspunsuri.

Se simte intradevar vibratie in schimbator si in levierul de la reductor la demaraj.

Astazi ma duc sa dau cardanul intermediar jos sa vad daca de acolo provine problema, cu ocazia asta curat cardanul si il si vopsesc cu vopsea hd.

Link spre comentariu

Sa,ut, am descoperit sursa vibratiilor si anume la cardanul intermediar lipseau pe partea cu reductorul 2 suruburi si pe partea cu cutia de viteze 1 surub. Am pus suruburi si le-am dat cu locktite sa nu se mai desfileteze de la vibratii(cred ca asta sa intimplat) si am scapat de trepidatiile enervante.

Acum partea cu scartaitul nu a fost de acolo ci de la faptul ca sa rupt prinderea tobei, a doua de la capat spre motor si acel "carlig" fraca cu coltul pe teava de esapament si de acolo vibratiile.

Ma gandeam eu ca sami e o masina de nadejde si nu se strica ea asa cu una cu doua:grin:

Din fericire au fost probleme minore si acum e brici masinuta.

Multumesc

Link spre comentariu

Sa,ut, am descoperit sursa vibratiilor si anume la cardanul intermediar lipseau pe partea cu reductorul 2 suruburi si pe partea cu cutia de viteze 1 surub. Am pus suruburi si le-am dat cu locktite sa nu se mai desfileteze de la vibratii(cred ca asta sa intimplat) si am scapat de trepidatiile enervante.

Acum partea cu scartaitul nu a fost de acolo ci de la faptul ca sa rupt prinderea tobei, a doua de la capat spre motor si acel "carlig" fraca cu coltul pe teava de esapament si de acolo vibratiile.

Ma gandeam eu ca sami e o masina de nadejde si nu se strica ea asa cu una cu doua:grin:

Din fericire au fost probleme minore si acum e brici masinuta.

Multumesc

nu prea inteleg, ce surub lipsea pe partea cu cutia de viteza? acolo nu exista flansa

Va salut !

Link spre comentariu

Scuzati, am inteles eu gresit de la cel care a desfacut.

Deci lipseau 2 suruburi de prindere a cardanului intermediar pe partea cu recuctorul si unul era slabit.

Asa a fost.

Scuze pt coNfuzie.

Problema pare ca s-a rezolvat in ideea ca trepidatiile la demaraj au disparut.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare